Hisse uzerindeki %5 satis baskisi kalksada, 20 li rakamlar hayal olmaktan ciksa
Printable View
Hisse uzerindeki %5 satis baskisi kalksada, 20 li rakamlar hayal olmaktan ciksa
Yeni takas. Deutsche'den City'e geçmiş 110mil lot
https://i.hizliresim.com/cN9HFl.jpg
110mil lot gitmiş deutsche'nin takasından. City'nin 52mil lot artmış
Merhaba. Kalan 58 milyonluk hisse değişimini görebilmek için sayfanın tamamını paylaşabilir misiniz?
Turkcell filli dolasim orani 53.9 olmuş. Sirketi yonetebilmek için 50+1 gerekmiyormuydu. Dolasimdaki paylara sahip olan şirketi yönetir. Varlik fonunun ~%20 li rakamlar ile sirketi yönetmesi ne kadar dogru?
İşte güzel bir soru cevabı yakında...
Özet olarak basit anlatımla; Borsadaki birçok şirkette yönetim hisseleri azınlıktır. Çünkü çoğunluk bir araya gelip yönetime müdahale edemez. Kaldı ki birçok hissede de yönetimi kaybetmemek için imtiyazlı hisse vardır. Yani varlık fonunun %26 ideal bir yönetim olacaktır. Ruslar da 20 nin altına düştü. Halka açık görünen %55 hiçbirzaman ortak bir araya gelemeyeceği için hiçbir sorun olmayacaktır. Zaten bağımsız yönetim kurulu üyeleri de bu halka açık kısmı kamu adına temsil ediyorlar.
İlgilenen olursa;
IOSCO tarafından dördüncüsü düzenlenen "Dünya Yatırımcı Haftası"
kutlamaları Ülkemizde bu yıl 16-21 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Reel Sektör Şirketleri, Bireysel ve Kurumsal Yatırımcılar ile Üniversite Öğrencilerine yönelik
27 farklı oturum ve 100’den fazla konuşmacının yer alacağı online etkinliğe katılım ücretsizdir.
Kayıt için: www.dunyayatirimcihaftasi.org.tr
%5 hisse satışına ve konsidasyon uzun sürer diyenlere rağmen hem uzun vadede hem vur kaçta süper iş çıkarıyor.
kötü günleri düşünüp mal kaptırmayalım. Bol kazançlar...
Hocam şu ana kadar uzun vadede iyi bir iş çıkarmadı :) 2008’den beri yatırımcısına hiçbir şey kazandırmayan bir hissedeyiz. Zaten potansiyeli olduğundan ve ucuz olduğundan uzun vadeceyiz :)
Vurkaç yapanlar doğru yerden yakalamışsa şu ana kadar güzel para kazandılar.
Buralar karar yeri. Ya her zamanki gibi bir tur daha aşağı yapacak. Yada vurkaç yapanları pişman edip yukarı alıp götürecek..
Turkcell, yeni mezun işe alım programı Genç Yetenek ve yarı zamanlı çalışma modeli sunan Stajcell Plus projesiyle de genç mühendis adaylarına yeni iş fırsatları sunmaya devam edecek- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük eden Turkcell, geliştirmiş olduğu yerli ve milli uygulamalarını küresel rekabette daha yukarılara çıkarmak için istihdam sağlamaya devam ediyor. İletişim ve yaşam platformu BiP ve arama motoru Yaani uygulamalarının ileri faz geliştirmeleri için yıl sonuna kadar 70 mühendisi daha kadrosuna katacak olan Turkcell, yeni mezun işe alım programı Genç Yetenek ve yarı zamanlı çalışma modeli sunan Stajcell Plus projesiyle de genç mühendis adaylarına yeni iş fırsatları sunmaya devam edecek.
Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalsın prensibiyle hareket eden Turkcell, geliştirdiği yerli ve mili dijital uygulamalarıyla müşterilerinin yanında olmaya ve bu faaliyetlerden elde ettiği gelirleri ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor. Turkcell, bu kapsamda mühendis kadrosunu her geçen gün daha da genişletiyor.
Türkiye'den dünyaya açılan dijital uygulamalar ile yaşamın ve deneyimin dijitalleşmesi için çalışan Turkcell önümüzdeki dönemde, 379 kişilik Dijital Servisler ve Çözümleri ekibine 70 mühendis daha dahil edecek. İletişim ve yaşam platformu BiP ve arama motoru Yaani uygulamalarının ileri faz geliştirmeleri için kadroya dahil edilecek mühendisler yazılım ve mobil yazılım konusunda eğitim görmüş adaylar arasından seçilecek.
Serhat Demir: Türk mühendisleri sayesinde markalarımızı küresel rekabette yukarılara taşıyoruz
Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, Turkcell olarak sundukları uçtan uca servislerle müşterilerine en iyi deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Demir, "Sunduğumuz ürün ve hizmetlerle, ister Turkcell abonesi isterse de başka bir operatörün abonesi olsun, tüm vatandaşlarımızın hayatının her alanında olmayı hedefliyoruz. Bu ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi için var güçleriyle çalışan binlerce Türk mühendisinin emekleri sayesinde, dijital servislerimiz artık sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde yaygın şekilde kullanılır hale geldi. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla ve sağlayacağımız ilave istihdam imkanlarıyla küresel marka olma yolculuğumuzun hız ve güç kazanmasını ve markalarımızın değerini her geçen gün daha da arttırmayı hedefliyoruz. Sunduğumuz servisler büyüdükçe hem ekosistemimize hem de toplam istihdamımıza katkı sağlıyoruz. Z kuşağının global firmalardaki çalışma arzularının, bizim geliştirdiğimiz Turkcell teknoloji dünyası için aynı motivasyon seviyesine ulaşacağını düşünüyoruz. Bugünden temellerini attığımız bu ekosistemle, iş hayatına hazırlanan genç mühendislerimize farklı kariyer fırsatları sunuyoruz" diye konuştu.
2020 İnsan Kaynakları İşe Alım Stratejileri arasında geniş bir yelpazeye sahip olan Turkcell, kadın istihdamı, yarı zamanlı öğrenci kariyer programları ve yeni mezun gibi projelerin yanı sıra 'Yıldızlar Geri Dönüyor' projesiyle de yurt dışında yaşayan yazılım uzmanı istihdamını sağlayarak tersine beyin göçü hareketine destek veriyor.
BiP'e konferans özelliği eklendi
Pandemi döneminde uzaktan görüntülü görüşme ihtiyacının artmasıyla birlikte harekete geçen Turkcell, özellikle uzaktan eğitim ve toplantılar için "BiP Meet" özelliğini geliştirdi. Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen konferans görüşme programı "BiP Meet" güvenli olmasının yanı sıra kolay ara yüzü sayesinde rahat kullanım özelliğine sahip. BiP Meet, aynı anda yüksek sayıda kullanıcıyla kullanım imkanı sunuyor.
Müşterilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve kullanıcıların internetteki bütün bilgilere erişmesini sağlayan Türkiye'nin arama motoru Yaani'nin de kısa sürede arama motorları arasında ivme kazanmasının arkasında güçlü bir mühendis kadrosu yer alıyor. Türkçeyi çok iyi anlayıp ve ihtiyaca göre sürekli geliştirilebilen Yaani, 2017 Kasım'dan bu yana hem tarayıcı, hem de arama motoru altyapısı ile Türkiye'deki internet kullanıcılarına hizmet veriyor.
Öz sermayemi uzun vadede tutuyorum. Unuttum onları.:)
Aracı kurumun kredisini veya açığa işlem kullanıyorum.
Yani Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmaya çalışıyorum. Bugün iyi fırsat verdi.
Ne de olsa eşek bizim eşek. Huyunu suyunu biliyoruz. Terse gelirsek de bahtımıza....:)
Pardon ama sizi anlamakta ciddi zorluklar çekiyorum, hissemiz %5 lik işlem öncesi kapanış fiyatında dahi kapatmadı. Hem uzun vadeciyim diyip hemde 40 kuruşluk hareketi çok ciddi bir hareket olarak ele almak ve üstüne burada size laf edenlere karşı size destek atan insanlara taş atmakla ne yapmaya çalışıyorsunuz hiç ama hiç anlamıyorum. Trade yapmanızdan bahsetmiyorum bile, bizde mesela alınan mal sandığa gömülür, böyle 3 kuruşluk hareketler bizim için hedefimize giden yolda döşenen küçük taşlardan ibarettir, fazlası değil. Trade edebilirsiniz elbette ama kalkıp hem trade edip hem uzun vade psikolojisi hemde trader psikolojisi ile yazarsanız sonuç işte böyle yazılarınız ve tutumlarınız çok tutarsız olur. Neyse yolunuz açık olsun, en iyisi kimseyle muhatap olmadan arada bir uğrayıp bakınıp çıkmak buralara.
Biz küçük yatırımcıyız. Sizin gibi minnak yatırımcı olamadık.
Malı gavur almış götürüyor. Hem uzuna hem kısaya oynuyoruz önemli olan gavurdan bir kıl koparmak. Her vesile ile uzunvadeci olmama rağmen kredili açığa da oynadığımı söylüyorum.
Anladığım kadarıyla burası sizin litaratüre uygun değil, küçük yatırımcının tam tersini yaparak kazanıyorsunuz. bence de siz yine kozal vs takılın. Tartışmasız Ordaki arkadaşları bayağı etkiliyorsunuz. Tebrikler....
Bir bahane bularak Bize bulaşmayın yeter. Yolunuz açık olsun.
Hahaha ya tam değişik adam, hem taş atıp sırnaşıyor, ağzının payını alıncada bize bulaşmayın falan filan feşmekana hahaha...
Bu arada minnak yatırımcı olmak için arpayı kesmek yerine et gibi daha besleyici şeylere yönelmek lazım ki kafa çalışsın, çakralar açılsın... Ondan sonrası bi ihtimal işte, nokta kadar bir ihtimal senin için arpa
Yol uzun şartlar çetin, temaşaya gerek yok, buraları ciddiye almaya hiç gerek yok..o halde ne yapıyoruz; okkalı bir hahahahaha patlatıp yola devamke diyoruz.
Saygılar ve byee
Biz,Bol kahkahalı, bol et yiyen, çakraları açık birine laf yetiştiremeyiz.
Okuyanlar seviyeyi görüyor.
Arkadaşlar birbirinizle atışmayın.
Tahtanın sahibi var.
Ne isterse oraya götürür.
İlk Etapta 20 lerin üzerine bir gitsin bakalım
Ülkede extrem bir durum olmazsa üzerine bir bu kadar daha artmalı.
Trade edenlere yorum yapamam
Orta ve uzun vadeli bekleyenler için yıllık grafiğe bakmalarını öneriyorum
Tahta yapıcı ne derse o olur.
İBorsa işlemleri insanın yaşam psikolojisini çok etkiler.
Eğer kaybediyorsanız çevrenizdeki herkesi kırabilirsiniz. Üç dört yumruk yemiş bir boksör gibi savrulursunuz. Sağa sola hakaret eder durursunuz. Yeni kapılar ararsınız bulamayınca iyice hırçınlaşırsınız. Bu herkes için böyle.
O yüzden bu tür saldırıları anlayışla karşılıyorum.
Borsa işlemleri insanın yaşam psikolojisini çok etkiler.
Eğer kaybediyorsanız çevrenizdeki herkesi kırabilirsiniz. Üç dört yumruk yemiş bir boksör gibi savrulursunuz. Sağa sola hakaret eder durursunuz. Yeni kapılar ararsınız bulamayınca iyice hırçınlaşırsınız. Bu herkes için böyle.
O yüzden bu tür saldırıları anlayışla karşılıyorum.
Yillardir bu sorunu yasiyorum. Bunun ilaci portfoyunuzdeki hisse sayisini artirmak. Biri artarken digeri azalir. Artista olan senedi sstabilir, azalandan alt kademelerden alip maliyet dusurebilirsiniz. Kendimce 5-10 senet barindiran bir portfoy ideal olabilir. Genel olarak Bist 30-50, belkide 1-2 hisse bist 100 endeksinden tercih yapacaginiz hisse kanimca sizi uzmez.
Portföyü İyi bir takip ve detayları kaçırmamak için 3 hisseyi geçmemek lazım diye düşünüyorum.
Portfoydeki senet sayisi nekadar az olursa Sinirsellik durumu insanin okadar çok oluyor. Ne kadar çok senet okadar sakinlik dinginlik olur.
Akıllı insan, tecrübelerinden faydalanır.
EN AKILI insan başkalarının tecrübelerinden.
Borsa araba sürmek gibidir. İki öne bir arkaya bakacaksın.
Osmanlı'dan bu güne kaç kez batmış, çıkmış, kapanmış, uçmuş bunlar neden olmuş ara ara okumak lazım.
Varant ve VOB 30 ve 100 normal borsa işlem hacminden daha çok işlem görüyor. Bu da gösteriyor ki herkes kısa yoldan zengin olmak istiyor. İstiyor da istemek yetmiyor batıyor.
Satın bakalım tırsak ky tayfası
Bunun kasım vadelisinin derdi ne arkadaşlar?
Neden 20 kuruş ucuz fiyatlıyor?
15 gün sonra 31 krş. temettü var.
10 krş. Düşünce izleyici bile kalmamış. Düşenin dostu olmazmış....:)
110 milyon lotun 60 milyonu sağa sola dağıldı, çaycısı çorbacısı etlisi gediklisi kolcusu kolpacısı ve hepsinin ortak özelliği yerli olmaları ki bunun altını çiziyorum yerli mal taşıyamaz bu tahtada. Bu dağılan 60 milyon malı ecnebi toplamadan yani konsolide etmeden her kademe direnç. Her kademeye bu 60 içinde ki huzursuzlar gelip mal vermek istiyor, haliyle patinaj.
6 sene bu işin çözülmesini bekledim, 6 aydır da mallarımı ala ala 1 lot dahi eksiltmeden pamuklara sarıp gır gır makara beklemeye başladım, bu yıl bu son satıştan dolayı konsolidasyon öngördüğüm için hiçbir beklentim yok, kısmet olursa ay sonunda alacağım temettümü bu yılın karı sayacağım. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.
Diyeceğim o ki; Çay çorba Kıbrıs esnafı daha çok ağlar buralarda, sabah akşam da uzun vadeci ayağı yapar. Ulan uzun vadeci adamın günde 10 posta yazması ne ola ki, yersen yem sanayii a.ş :kmk:..20 lirayı günün birinde geçtiğinde hiçbiri kalmayacak:he:
Çaya devam:whistling:
Burada görüş bildiren birine " Ulan " demek yakışıyor mu?
Borsada onlarca tür para kazanma yöntemi var ve Herkesin kendine göre bir tarzı var. sana uymuyor diye hakaret mi etmen gerekiyor?
Mesela ben uzun vadeciyim ama aracı kurumum bana günlük 3.5 milyonluk açığa alıp satma hakkı vermiş bunu bir şekilde kullanmam yanlış mı?
Sen, KOZAL da bizim dedikodumuzu yapman yetmiyor gibi bir de milyar dolara satılacak uçacak kaçacak diyerek milleti gaza getirmen ahlaki mi? Çok uçacak sık tut.
Zır cehalet ancak tahsil ile mümkündür....
Başlangıçta endekse iyi direndi dedik ama altına etti nihayet
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok iyi tabir, tam aklımdan aynısı geçmişti :)
Turkcell, yılsonuna kadar toplam 7 bin kişiye istihdam sağlayacak
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Halen ülkemizin yanı sıra yurt dışındaki grup şirketlerimizle birlikte 22 binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu yılın sonunda hedeflediğimiz istihdam rakamı 7 bin kişi." açıklamasında bulundu.
İşe alımlarına pandemi döneminde de devam eden Turkcell, 2020 yılının sonunda toplam 7 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, dijital servisler başta olmak üzere şirket içindeki tüm departmanlarda ekipleri genişlettiklerini belirterek "Pandemi süreci bizim işe alım planlarımızda olumsuz bir etki yaratmadı, aksine 2020'nin ilk yarısında 3 binden fazla kişi Turkcell Grubu bünyesinde bizimle çalışmaya başladı. " değerlendirmesinde bulundu.
Halen Türkiye'nin yanı sıra yurt dışındaki grup şirketleri ile birlikte 22 binden fazla kişiye istihdam sağladıklarına işaret eden Erkan, "Bu yılın sonunda hedeflediğimiz istihdam rakamı 7 bin kişi. Amacımız bu rakama ulaşarak Turkcell ailemizi daha da büyütmek." ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İletişim pandemi sektörleri grubuna girmiyor mu?
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konsolidasyon hızlı başlamıştı, hızlı devam ediyor. Çürükler teker teker ayrılıyor. Bugün de karanlık oda da hatrı sayılır malımızı paketledik çok şükür. Kartonsan sağolsun hehehehe...
Pandemi hisseleri yarından itibaren ayrışır muhtemelen, ehh bizim işlerde doludizgin maşallah, o kadar iyi ki herkesin adam çıkarttığı bir devirde binlerce yazılım mühendisi işe alıyoruz, digital platformlar yazılım tarafı manyak büyüyor...
Çaya devam
Formula 1'de tüketilen data miktarı 3 bin GB oldu, yarışları 350 bin kişi TV+'ta izledi - Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
20 pilot ve 10 takımın yarıştığı dünyanın en önemli spor organizasyonu Formula 1'in ardından ortaya dikkat çekici rakamlar çıktı. Yarışlar sırasında pist ve çevresindeki iletişimi kesintisiz ve hızlı şekilde sağlayan Turkcell'in şebekesinde kullanılan data miktarı, normal döneme göre bir günde yüzde 245 artarak, toplamda yaklaşık 3 bin GB (Gigabyte) oldu. Yarışseverlerin evlerinden takip ettiği Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini TV+ üzerinden takip edenlerin sayısı ise 350 bini aştı.
Dünyanın en çok takip edilen spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'de takımlar pistte kıyasıya yarışırken, Turkcell de İstanbul Park ve çevresindeki iletişimin hızlı ve kesintisiz olarak sürmesini sağladı. Etkinlik öncesi pist ve çevresindeki iletişim ünitelerinin kapasitesini artıran Turkcell, yurtdışından gelen ekiplerin artan iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için de bölgede gerekli tüm önlemleri aldı.
9 yıl aradan sonra İstanbul'da koşulan ve Lewis Hamilton'un birinciliğiyle sonuçlanan yarışlar sonunda ortaya çarpıcı internet ve konuşma rakamları da çıktı. Yarış ekipleri ve görevlilerin data kullanımı, antrenman, sıralama ve yarış günü dahil olmak üzere 3 gün boyunca toplamda 3 bin GB oldu. Artış miktarı sadece bir günde normal zamana göre yüzde 245 yükseldi. Konuşma süresi de aynı şekilde yüzde 109 artarak toplamda yaklaşık 40 bin dakika olarak gerçekleşti.
TV+ izleyici sayısı 350 bini aştı
Pandemi nedeniyle seyircinin alınmadığı Formula 1 yarışlarına Türk seyircisi ekran başında büyük ilgi gösterdi. Turkcell'in dijital televizyon uygulaması TV+ üzerinden 350 bini aşkın yarışsever Formula 1'i takip etti. Formula 1 Türkiye Grand Prix'si, TV+ tarafından yayınlanan ve bu sezon koşulan Formula 1 yarışları arasında en çok izlenen yarış olma unvanına da sahip oldu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Türkiye'nin tanıtımı için son derece önemli olan ve 150'yi aşkın ülkede 2 milyar kişinin izlediği bu organizasyonun kusursuz işlemesi için Turkcell olarak biz de üzerimize düşeni yaptık. Yarışlar boyunca gerek pilotların gerekse takımlarda görev yapanların rahat ve kesintisiz olarak iletişim kurması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Pist ve etrafında normal zamanın çok üstünde ortaya çıkan kullanım miktarlarını şebekemizde doğru şekilde yöneterek, ülkemize yakışır bir hizmet verdik. Pandemi nedeniyle yarışları evlerinden izlemek zorunda kalan yarışseverlere Formula 1'in tüm heyecanını dijital televizyon platformumuz TV+ üzerinden yaşama imkanı sunduk. Güçlü altyapımızla ülkemiz için son derece önemli olan Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine destek verdiğimiz için son derece mutluyuz. Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birinin ülkemize tekrar kazandırılmasında rol oynayan ve başarılı bir organizasyonla ülkemizin adının tüm dünyada bir kez daha duyurulmasına vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Yeşil çay mıYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haydi bakalım sokağa çıkma yasakları ve okullara online eğitim açıklandığına göre yarın depara kalkar koca oğlanımız. Evden çalışma da artık kalıcı oturuyor, millet gb ları emecek bizim şirket paraları koyacak yer bulamayacak. Yakışır
Pandemi sureci bugun baslamadi, sokaga cikma yasaklarinin oldugu donemlerde tavan tavan gitmeliydi, yerinden oynamadi. İdia edildigi gibiyse Konsalidasyon tamamlanmadan, senet hareketligi durulmadan ileri gitmesini beklemek suan için belkide erken, belkide acele ediyoruz
Dibin de dibi varmış.
15.80 altına düşmez dedik atladık golü yedik. Attığımız sayalım...:)
Neyse Temettü açığımızı kapatır.