Artık hareket başladı gibi, çook baskıladılar
Printable View
Artık hareket başladı gibi, çook baskıladılar
Sayın alpcan1@
kesin emin olmadığım konularda konuşmak yada yazmak tarzım değildir bu konuda sadece kişisel görüş belirtebilirim oda şu; son günde yapılan bir işlem yıldırım hızıyla bilançoya geçecek hali yok ya diye düşünüyorum ,o yüzden en sağlıklısı yıllık bilançoda belli olacaktır görüşündeyim
sayın horosan .bugün 9 aylık bilançoları inceledim ve aynen tahmin ettiğim gibi son gün yapılan işlemle şirket uçmuş..
bilançoyu inceleyebirsiniz finansal araçlar 17 numarada şöyle der
sayın horosan bu son dakika bilançoda yer almıştır.bilançoda finansal raçlar 17.maddede şöyle der
(*) Ä¡irket‟in, gerçeğe uygun değer farkı kar/zarara yansıtılan giriÄ¢im sermayesi yatırımı olarak sınıflandırdığı
Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. 30 Eylül 2020 tarihinde Bomonti Elektrik Mühendislik MüÄ¢avirlik Ä*nÄ¢aat
Turizm ve Tic. A.Ä¡.‟nin (Bomonti) %‟80 lik payını 21.842.000 TL‟ye satın almıÄ¢tır. 30 Eylül 2020 tarihinde
Bomonti paylarının borsa rayicine göre gerçeğe uygun değeri hesaplanıp Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. rayiç
değerine eklenmiÄ¢tir. Ä¡irket‟in, Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡.‟nin Ä¢irket pay oranında rayiç değeri
192.756.831 TL olup, Ä¢irketin değerleme çalıÄ¢masında yer alan değerler baz alınarak hesaplanmıÄ¢tır
yani son dakika bu işlemle tam da yukrda yazdığım kadar bir değerleme karı oluşmuş
bilançoda değerleme eklenmiştir sayın horosan ..
Bomonti paylarının borsa rayicine göre gerçeğe uygun değeri hesaplanıp Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. rayiç
değerine eklenmiÄ¢tir.burda açıkça yazmakta,yani deli gibi değerleme karı yazmış son günde akşam saati 1.6 değerle nakitte alınan pay 9.larda değerleme görmüştür .
burdaki önemli sözcük şu borsa rayicine göre gerçeğe uygun değer hesaplanıp pamukova değerine eklenmiş
9 aylıkta bomanti kapanış 9.06 bugün 24.06 tl varın değerlemeden gelecek karı siz düşünün 12 aylıkta .bomanti ne kadar yukarı atarsa vertunun karı o kadar artacak .tabi %51 oranında pamukovaya ortak olduğu miktarda
31 aralık kapanışı farz edelim 29.06 olsa bomanti elektriğin son 3 aylık değerleme karı şu olur ..20 tl *13.600.000 lot=272,000,000 olacaktır . bununda %51 i vertunun payına düşen olcak buda 138.720.000 tl ilave kar demek kağıt üzerinde gelen tamamen değerleme farkı olacaktır..
30 haziranda pamukovanın bilançodaki ederi 141.056.091.tl iken bu rakam 30 eylulde )192.756.851 tl oluyor
benim gördüklerim bunlar ynlışım olabilir ,rakamları farklı yorumlayacak olan herkesi dinlerim
aracı kurum deniz burda alttan aldığını satıyor bugün.bomantide ise sürekli alıcı ne tesadüf değil mi
Oyuncak etti deniz yatırım kağıdı geçende tavan yaptırıp geri getiren de oydu bugün basan da anlarız derdini bakalım neyi bekliyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...-ortakligi-a-s
Hayret edilecek ucuz bir fiyatta seyrediyor kağıt , bir sürü karlı ortaklık sırf BMELK e baksak durum ortaya çıkıyor. BMELK 1 aralıktan itibaren PAMEL koduyla işlem görecek ,çok iyi bir yıllık kar baklentimi korumaktayım ,hayırlısı olsun
Şirketimizin %51 oranında pay sahibi olduğu 95.000.000 TL ödenmiş sermayeli girişim şirketi Pamukova Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından, 17.000.000 TL çıkarılmış sermayeye sahip Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm Ve Ticaret A.Ş.'nin 1.360.000 adet A Grubu imtiyazlı ve 12.240.000 adet B grubu pay olmak üzere toplam 13.600.000 adet (%80) borsada işlem görmeyen statüde payın tamamı imtiyazlı veya imtiyazsız pay ayrımı gözetmeksizin beher pay başına 1,60 TL olmak üzere toplam 21.842.000-TL (YirmibirmilyonsekizyüzkırkikibinTürkLirası) peşin bedelle Bayram Kınay'dan bugün devir alınmıştır.
çok akıllıca hareketler ,30 eylul akşamı 1.6 değerle aldığın bomanti elektrik hiseei 9.06 dan hesap edildi bilançoda ,,
ve deli kar geldi .12 aylıkta ise bomantiyi yukarı ne kadar çekerlerse o kadar daha değerleme karı yazacak.bugün su an bomanti kapanışı hesaplarsak alınan rakam 1.6 bugün 28.60 kabul edelim .fark 27 tl hisse başı kar ,13.600.000*27 tl=367.200.000 tl bununda %51 idersek 187.272.000 vertunun payına düşen kar olur .çok temiz iş .acaba 1.6 değerle aldığı malı satmaya kalkışsa kaça satar ,veya borsada bomantinin halka açıklığını arttıracam dese bu rakamlara satabilirmi?
bugün itibarıyla sadece bomantinin değerleme karı 187.272.000 tldir
.bomantinin bugünkü çarpanları ise 9 aylık karı 5.428.046 tl iken piyasa değeri
486.200.000 tl ve F/K ORANI İSE 144.71 DİR ...DEFTER DEĞERİ İSE 2,27 TLDİR
Kap geldi, 23milyona golive yazılım sirketi satın alın ıs ve bmelk 1 aralıktan itibaren pamel olacakmıs.
AGS2-W09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Golive referans şirketlerine baktım(iş yaptıklarım mı?) Havelsan, Hepsiburada, GAP inş, ıcf airports, içdas, ica 3.kopru ve otoban, igdas, işbir yatak, lc waikiki, nuhcim, lila kağ, Nobel ilaç, opet, oedas, setur, tanap, tepe, tupras, tepe..Zorlu, Trakya elk, eczb, Pfizer, eti, polisan, ulker, carfour, konyaşeker, enerjisi, tat, johndeere, Ttaktor, Tofas, Bmc, Marsa, AYGAZ, Assan, ÇalikHoding, Arasco, Bemaco Steel, Bursa gaz demisaş, D@R, Dicle elk., Enerya, Ewe,
AGS2-W09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tahtayı bu kadar baskılamaları normal, bende kimse ile paylasmak istemezdim...
spek yazmıyayım yazmıyayım diyorum zorla yazdırıyorsun
o lotlar ne yaparsan yap sana geri gelmez buralardan
boşuna debelenme kimse korkmaz dökemezsin
kendi adıma her düşüş alım fırsatı olarak görüyorum
boşuna sende bizde zaman kaybetmiyelim yoksa çok mal kaptıracaksın bu gidişle
hisseyi 4 küsürlü fiyatlardan toplamaya başladılar
hala toplayamadıysa oda speğin kendi suçu hala tencerenin dibini sıyırma derdinde
birtek spek hesap kitap yapmayı biliyo sanki öyle sanıyor
artık ky uyandı okuyor takip ediyor hesap yapıyor günlük takılmıyor
şirket geleceğin iş kollarına yatırım yapıyor yazılım sektörü ve yenilebilir enerji
spek ancak kendini avutur lot topluyorum diye millet şirketi öğrenmeye başladı adını dahi bilmeyen çok vardı
biri gelecek lot topluyorum diyen speğin lotlarını elinden alıp gidecek farkında değil
acselde ne olduysa bundada aynısı oluyor sanki, gerçi patron aynı speğide aynıdır zaten
acseldeki tecrübemize göre fazla vaktin kalmadı spek efendi
Enda Enerji'nin halka arzı söz konusu mu? Bir süredir takipteydim , alıp sattım. 12 aylık bilanço gelinceye kadar belli bir lot aldım bekleyeceğim. Gyhol'deki gibi bir değerleme karı söz konusu burada da .Bilançoları inceledim, bu kadar kar nereden gelmiş diye . Sağ olsun bir arkadaş önceki sayfada Bomonti'nin değerlenmesine işaret etmiş. Bomonti yıl sonu bu seviyelerden kapatırsa uçuk bir kar gelecektir. Tıpkı Gedik Menkul Degerler' in fiyat artışından dolayı GYHOL'ün kar yazması gibi . Bence Vertu daha dolu bir şirket. RES , HES , Jeotermal gibi enerji şirketi iştirakleri var .Yazılımda da öyle. Verus ile arasındaki makas fazla açılmış. O makas ya kapanır, ya da ikisi birden artmaya devam eder .Her halükarda bu hissede ışık var .
oy nazlı nazeyleme ,geç kalma tez eyleeee
Bir süredir takip ediyordum. Bugün akşama doğru endeksin salmasıyla Vertu da salınca alım fırsatı gördüm. Haftaya endeksle beraber gevşeyebilir ama önemli değil gelecek vadediyor uzun vadeli beklemeyi planlıyorum. Herkese bol kazançlar.
Kimse yok mu? Ben geldim diye mi yazmıyorsunuz? :)
Bugün pasta çok ilginç bir şeylerin başlangıcı olabilir.
Ytd
bugün ya metro yatırımın malını sattılar yada metroya yeni mal devri yaptılar bu kadar hacim ve satış alış normal değil
1 ayda 3 milyon a yakın mal el değiştirdi. Bizde neden gitmiyor diyorduk sebep beklenen malmış. Hayırlısı kesinlikle ytd
https://i.hizliresim.com/ROpZvN.png
Geri alım programında alınan 1 milyon lot VERTU hissesini bugün satmış. Geri alım programından alınan hisse kalmamış elinde. HSCB bugün yoğun almış. Umarım yolu açık olur .
t2 takasta 2 gün sonra hangi kuruma devir yapıldı belli olur yoksa 1 milyon lot böyle sıg bir tahtada satılamazdı
dün vakıftan 300 bin lot satılması bugünde 510 bin satılması eğer bugünkü şirket satışları vakıftan çıkmazsa
spek vakıftaki hesabından dolayı senle spk lık oluruz haberin olsun şimdiden
patronu tebrik etmek lazım yatırımcısını düşünmüş
haber gönderdiği gün hem satıyor hemde satışın tamamını bitiriyor
kötü niyet olsa yönetim kurulu toplandı önümüzdeki günlerde geri alınan 1 milyon lot satış kararı aldık deseydi
kağıt bu sığ haliyle bir kaç taban yerdi
tek sorun vakıfın bir gün önce 300 bin lot satması bakalım nerden çıkacak virman vakıftakı oyuncu iyi niyetlimi kötü niyetlimi anlarız
Garanti satışları şirketin satışları. Vakıf başka. Bence güzel oldu. Örnek vereyim jants de 100 bin lotu şirket geri alımından 160 TL fiyatla satmıştı. Şu an 250 yi aştı. Darısı Vertu ya. Çok güzel olacak harika haber bence. Ayrıca 4 küsürden aldığı payları 9 Küsüre sattı. Extra 5 bilyondan fazla net kar yazar. Önümüz açıldı. Kesinlikle ytd.
eylülün 3 yada 4 de de aynı gün ata 1 milyon lot satıp vakıf almıştı sonra vakıf aldığı 1 milyon lotu metro yatırıma virman etmişti
bakalım bu 1 milyon lot kimde toplanacak
buna satış denmez buna devir yapıldı denir
https://i.hizliresim.com/Juc1GI.jpg
Haklısınız bu devir 1 milyon lot bu tahtada en az eksi 6 demek birileri karşıladı
Enda enerjinin halka arzı ne zaman olacak şirket bu tür soruların cevabını artık vermeli
Naten bile nire vardı üretim güçlerini karşılaştırın farkı görürsünüz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şirketin yönetimini tebrik etmek lazım ,müthiş akıllı alım satımlar gerçekleştiriyorlar ,bmelk (PAMEL)alımı başlı başına bir efsane işlem ,bencede dağın döşündeki kaya yerinden oynadı güzel hareketlerin başlangıcı olabilir bu haber . hakkımızda hayırlısı olsun
Bu hisse beni çok heyecanlandırıyor. Aynı hissiyatı geçen sene Kasım sonu aldığım Naten de yaşamıştım. Yaklaşık beş, altı kat kar ile sattım. Yine Kasım sonu bu sefer Vertu ile yollarımız kesişti. Umarım aynısı olmasa da benzer bir hikayeyi yaşarız hep beraber..