Son satiri da ekledim, ona da bak. Senin yazdiklarini 850 kere isledik yahu!
Korkun len spekler palalar kazmalar. Yarin dalacagim hepinize.
Printable View
Son satiri da ekledim, ona da bak. Senin yazdiklarini 850 kere isledik yahu!
Korkun len spekler palalar kazmalar. Yarin dalacagim hepinize.
Arkadaşlar
1.daha yeni tebliğ yürürlüğe girmedi
2.yeni yasa ve tebliğde geçerlilik tarihi ne olacağını bilmiyoruz.
3.kanunda SPK.ca ilgili tebliği çıkaracak diye yazar
4.spk.bu durumda bir geçiş dönemi mutlak belirler.
5.daha önceki kottan cikmadaki tebliğde
Açıklama vardı uygulama için
6.taslakta açıklamadan önce hissesi elinde bulunduranlar yararlanacağı yazıldı
Ama bu su andaki TTK.ve SPK.kanuna aykırı gibi görüyorum.hisse kimdeyse haklarını o kullanır.
Ayrıca bunun uygulamada sıkıntısı çok olabilir.elindeki sattı sonra geri aldı diyelim o zaman ne olacak
SPK.insallah eline yüzüne bulaştırmaz.
Sagliklar
@cinali yazsana daha detayli. Kac tane genel kurula gidip serh koydurdun sen.
iyi geceler....
Yasa genel kuruldan geçmiş...hayırlı olsun.
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanunla, Sermaye Piyasası Kanunu'nun "ayrılma hakkı"na ilişkin maddesi değiştirildi. Buna göre, önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahip olacak.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirleyecek.
Halka açık ortaklık, bu payları pay sahibinin talebi üzerine, SPK tarafından belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın almakla yükümlü olacak.
Kanunla halka açık anonim ortaklıklarda, hakim ortağın değişmesi durumunda ortaya çıkan pay alım teklifi zorunluluğu, payın ya da oy hakkının iktisabına ilişkin bilginin kamuya açıklandığı tarihte pay sahibi olan yatırımcılara tanınacak.
Yazayım
Adese
Bakanlar medya
Gsdhol
Kervensaray hl.
Yeşil gy.
Atakule gy.
Anel elek
Anel Telekom
İşbir holding
İlk aklima gelenler
Süs için katılmadım çok merak ediyorsan
En son katıldığım adese ve atakulede
Genel kurul tutanaklarını vaktin varsa okursan sevinirim
Birko da 3 defa nigdede katıldım
Ne için ne amaçla sordun bilmiyorum ama 20 senedir bu işin içinde olan birisi olarak
Neyi yazdığımı bilerek yazarım
Umarım merakın gitmiştir
Daha katildiklarimda var ilk aklıma gelenler
Sagliklar
........:))
Katildigini biliyoruz zaten, anlat nedir diyoruz iste.
Hayırlı olsun
Eğerki illa ben ayrılma hakkından vericem düşük fiyattan bericem hisselerimi diyem olursa ,son 30 gün değilde adil fiyatdan ayrılma hakkı belirlencek ozaman spk tarafından,
Cam grubundaki değerleme ile ilgilide spk umarım ayrılma hakkındaki adil fiyat uygulamasını esas olan yani amaç şirket değerini tespit eden değerleme raporu sonrası vericeği kararada yansıtır,hem adil ayrılma hakkı ,hemde adil değerlemeye tabi tutar şirketleri,
Umarım cam grubuda bu yeni tasarıdan etkilenirde yatırımcısının yüzü artık güler.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya arkadaşlar
Genel kurul kararları kapta ilan edilir.
Benim katılıp katilmamam niye sizleri ilgilendiriyor
Saçma sapan yazmak için yazanlar buraz kendinizi geliştirin vede burayı gereksiz yazismalarla meşgul etmeyelim.
Sagliklar
Anlamadigim şeyler:
1-Bilanço verileri hala olumlu(fk,pd,hbk orani,cari oran yeterli) -negatif olanlar da var ama pozitif hala baskın
2-Grafiklerde olumsuz bir durum yok
3-Sise birleşmesi konusunda kafalar karışık nacizane görüşüm ilerde faydali olacağı (10 yil mi 20 yil mi onu bilmem bu hissede sabrı öğrendim :) )
Anladığım sey:
1-Hisseyi baskılıyorlar
2-Panik satışlari ile silkeliyorlar
3-Malımıza sahip çıkmalıyız.
4-Suanki fiyat ederinin cok altında, rakamsal olarak baktığımızda çoktan 10 üzerine yerleşmesi gerekirdi
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adil fiyat olursa çağrı 8-10 arası olabilir kanımca fakat haber geldiğinde hissesi olanı kapsarsa çok kişi kızar.bende aıkıntı yok sahibine verecem emaneti.ömrümüzde bir defada artık hiltonmu görürüz shareten hotelm şatafatın dibine. VUracaz.
Eskiden okumaktan en keyif aldığım konulardan biriydi, şimdi ise sürekli ikili atışmalar kavgalar görüyorum. Bu tartışmalardan bir şeyler öğrenebilecek olsam o da güzel.
Şimdi ne olursa iyi olur ne olursa kötü olur soda? Soda için önümüzdeki planlı en önemli gelişmeler neler?
Saygılar.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar bir sorum olacak çindeki virüs nedeniyle kimya sektöründe satışlarda %30-40 artış bekleniyormuş ihracat ayağında.bu bizi ilgilendiriyormu acaba.haber linki bu. http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...nlar-kazanacak
3 gün önce aldıysan sorun ne olacak ki, sonuçta önce almışsın işte.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O halde genel kuruldan önce adil fiyatın belirlenmiş olması gerekir .
Soda faaliyet alanları.
AĞIR SODA
Cam, deterjan, kimya sanayii ve diğer sodyum bileşiklerinin üretiminde kullanılmakta olan Şişecam Ağır Soda ürünü bileşimi sodyum karbonat olan beyaz, granül yapıda bir maddedir. Dökme yoğunluğu ~1gr/cm3’tür.
HAFİF SODA
Deterjan, kimya sanayi, sabun, tekstil, kağıt, gıda, döküm sanayi, petrol rafinerileri ve diğer sodyum bileşiklerinin üretiminde kullanılmakta olan Şişecam Hafif Soda ürünün bileşimi sodyum karbonattır. Dökme yoğunluğu ~0,5 gr/cm3’tür.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne hafif satışlarla başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmini -153, ortalama tahmin ise -245 oldu.
Foreks'in 32 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +356 puan olurken, en düşük beklenti -2.355 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 32 analistin 10'u pozitif, 20'si negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 3.554,05 puan düşüşle 115.642,04
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -153
Ortalama : -245
Maksimum : +356
Minimum : -2.355
Katılımcı: 32[(+10)(-)20]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(21/02/2020 - 09:23:29)
6,10 hadi bakalım.... daha nere ineceksin.
Yuh artik yani, amma serefsizmis.
Olayi soyle aciklalayim.
Ayrilma Hakki:
Eskiden GK'a elinde hisse ile gittiginde bu haktan faydalanabiliyordun. Ayrilma fiyati olarak da olayin ilk aciklandigi tarihten 30 gun oncesinin AORT'u kullaniliyordu.
Haber: 30 Ocak
GK: 2 Nisan
2 Nisan'da mal olmasi yeterli elinde.
Simdi ise yararlanabilmek icin GK'a elinde mal ile gitmen yeterli degil. 30 Ocak'ta einde mal olmasi gerekli. Adamlar birseyleri karistirdi orda bu kanunla.
6,10 yeni sodalar eklendi. bindik bakalım bir alamete....
Karışan ney onu anlamdım veya neyi kaçırıyorum.
Kap a haberin düştüğü tarihden öncekileri kapsayacak diyor. Karışan yok işte.
Valla nasuh ben sonradan ilave ettiklerime pişmanım sen niye daha alıyorsun ??
Aynı durum bende de var :)
Sonradan eklediklerim o anki hisse fiyatindan fiyattan şişeye dönüşecek anlaşılan.
O da düştükçe duruyor 4 te biri çöp oldu benim :)SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alışkanlık olmuş diyorsun soda düştükçe alirim fiyata bakmam, tahtası kapanacakmis on da bakmam, çağrıya hiç bakmam diyorsun,
hoş benimki de öyle oldu ama eklediğinde sonrakileri kapsamayacagindan benim de haberim yoğğduuu
Tekrar anlatayim bunu. Bugun ben alim yapacaktim 6.10-15 civari GK'da serh koyup sirkete 6.32 fiyattan okutmak icin.
Yani benim gibiler hisseye alici olarak gelecekti. Simdiki kanunda bundan (ilk haberden onceki 6.32 AORT'tan) faydalanamiyorsun diyor. Bugun mal almamim bir garantisi yok yani. Ne bileyim kanun mezarcilarda oldugu gibi geriye dogru da mi isler artik. Belirsizlik.
İş bankası dahil herkes, her kurum pozisyonunu aldı. Bi küçük yatırımcı göremedi büyük resmi.
Piyasa fiyatlaması uzun süre "mantıksız" ise mantıksızın kendim olduğunu uzun yıllar içinde öğrenebildim sanıyordum ama öğrenememişim.
Göreceğimiz büyük bi şey var bu pozisyonlar sonucunda ama hayırlısı bakalım.
Osmanımın tekoya fena çaktılar iki gunde. Kötü oldu.