Şu an benim yaptığım. Evde kendiniz oturmuyorsanız çok zor bir işlem değil.
Printable View
Aslında herşey kobilere ve esnafa zorla kredi garanti fonundan para dağıtılmasıyla başladı. Sanırım 2016 darbesinden sonraydı. Ondan sonra krediler üzerinden gelen para genişlemesi nurtopu gibi bir enflasyon canavarı yarattı.
6 yıldır krizimizi rahat rahat yaşayıp yolumuza devam edemedik. Ertelendikçe ertelendi ve hala erteleniyor.
Arkadaşlar birazda güncel bilgi vereyim. Son çektiğim konut kredisiyle ilgili. Şu an yakın zamanda çekilmiş 2 konut kredim vardı. Bankaya giderken hiç ümidim yoktu. Önceki krediler ziraat ve Akbank tı. Bu sefer vakıfa başvurdum. ilk başta 40 dedi :) Sonra şube 200 üzeri veremiyor 200 verelim dedi. Daha sonra merkeze sordu limit 500 oldu. Yalnız nasıl verdi bende anlmadım.
460 a bir 2+1 ile anlaştım. Tokiye borcumu yatırıp tapu alacam dedi. Baktım işlem uzuyor. 380 e bu sefer Amerikan mutfak bir 2+1 alıp çıktım.
Piyasa çok kaypak hiç beklemeye yada bekletmeye gelmiyor.
Hayatımda yapmadığım kadar sigorta yaptılar. "kazandıran ücret tarifesi" diye bir ürün var tam söğüşlemelik.
Bugün piyasayı yoklamak için 4 ayrı emlakciyi gezdim. Aslında satici tarafıyim lakin alici gibi davrandım. İnternette 1 milyon olan evlerin aslinda 750 bin TL den el değiştirdiğini gördüm. Hatta az kalsın 750 bine yabancı emlakçı firmasından evi alıyordu hemen. Sarı site ile reel arasında %25 fark var. 30.000 Ereğli temettu hisse planlarım suya düştü an itibari ile
2008-Sait Çakır' danAlıntı:
Emek değer yasasının bir ilkesini hatırlatalım: Bir malın piyasadaki değeri, gerçek değerinin ne kadar üstündeyse o kadar hızlı düşer. Böylece artış, azalışla dengelenir. Hızlı artan konut fiyatlarına bağlanan krediler, bu fiyatların çökmesiyle birlikte yanar. Bu krediler yanınca yatırım bankası, yetersiz sermayeye sahip olduğu için, basmış olduğu tahvillerin ve bonoların bedelini ödeyemez duruma gelir. İflasını tescillemek için mahkemeye başvurur.
Mega-kaldıraçlama, paranın saltanatını kurmuş olduğu bir düzende, sermaye olmadan zenginleşme yöntemidir. Bu kriz sermayesiz zenginleşmenin çökmesine işaret eder.
Ne yaparlarsa yapsınlar, çöküş Allah'ın emri.
Çok üzücü bir durum. Hükumetin en üst düzey yetkilileri ekran görüntüsü aldık gibi açıklamalar yapıyor. Konuyla ilgili danışmanları yok mu? Geçmiş dataları ilgili sitelerden alıp, tüm artış yapanları 1 sn de bulabilirler. Soğan deposu basmak gibi yöntemler ülke için çok üzücü.
Var zaten. Tapu takas sistemi. Sen sadece satış bedelini gerçek bedelinden gösterecekmisin ondan haber ver.
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burda youtubeda ekşide twitterda insanları takip ederken kim fiyatlar satıcı yada ev sahibi yüzünden artıyor diyorsa hemen onu çöp tenekesine atıyorum. Bir şeyin fiyatını arz ve talebe göre sadece alıcılar belirler monopol ürünler hariç. Bu basit kuralı bilmeyen adamlar gelmiş akıl veriyor. Ülkenin bakanının bunu bilmediğinden değil siyaseten yaptığını düşünüyorum. Diğerleri niye yapıyor anlamıyorum. Trol diyecem değil bi taraftan hükümete saydırıyorr.
Ben muhalif kesimin şu anki kadar "sazanca" davrandığına hiç şahit olmamıştım.
Plansızlıktan dolayı patates soğan yükselir, suç soğancınınmış gibi akp hükümeti soğan deposu basar.
Saçma sapan ekonomik hamleler yüzünden enflasyon artar, akp hükümeti marketçileri suçlar.
Şimdi hükümetin yabancıların emlak talebini coşturan hataları yüzünden "MUHALİFLER" akp hükümetini değil ev sahiplerini suçluyor.
Yani halk, yaşadığı sıkıntıdan dolayı yine halkı suçluyor.
Kabahati hükümetin üzerinden alıp ev sahiplerine yıkıyor.
Kimin fikriyse tebrik ediyorum. Goebbels bile bu kadarını başaramazdı.
O kesime yıllarca "koyun" diyenler, şu an kendileri "sazan" gibi davranıyor.
Bu arada kısmetse bu ay 2 daire satışa koyacağım.
Şu an satma zamanı mı? Evet.
Şu an alma zamanı mı? Ona da evet.
Satan güzel fiyata satmış olur, nakiti cebine koyar.
Alan düşük faizle almış olur, birkaç yıl sonra taksitleri çerez parasına düşer.
Hugo Stinnes olmak ya da olmamak. :)
İsteyen istediği fiyata satıyor, ama tapuda yalanın dibi bulunuyor
Adanan Kahveci gibi bi babayiğit gelse, bak kime ne kadar vergi borcu çıkıyor, devlet te biliyor dönen tezgahı ama sessiz oy kaygısından.
Devleti kazıklarken zerre duyarlılığı olmayanlar, depremde,selde,yangında benim evim şu kadar ediyordu demeyecek, tapuda aldığın edindiğin fiyat belli
Teşekkür ederim gerçekten. Yarım yamalak okuyor insanlar forumu (ya da ben öyle anladım). Konunun genel gidişatına bakmak lazım.
Neyse, sinirler gergin herkeste... alan da satan da zor bir dönemde...
konut almak gittikçe imkansızlaşıyor, ankara evler 1.5 milyona çıktı. bu fiyata satılmaz dediğim evler 3 gün bile ilanda kalmıyor. allah sonumuzu hayır etsin.
hocam ölümüne negatif faiz varken fiyatlamalar sağlıklı olamaz zaten.
herkesin mantık aynı, bir şekilde ilk iki sene krediyi ödeyelim sonrası zaten çerez parası ki 2018 den bu yana gelen süreci göz önüne alırsak haksız sayılmazlar.
güncel enflasyonu 70% olan orta vadede enflasyonunun 25% civarı seyredeceği bir ülkede, 17% ile kredi veriliyor.
bana kalsa bırakın böyle bir oranla krediyi, on yıl vadeli sabit faizli kredi bile olmamalı.
Sürekli traş olduğum berber, 2004 model Honda Jazz arabasını, biraz önce sattı.
Alıcı ile tokalaştı. 190.000 TL.
Ben traş olurken.
Ocak ayında, arabayı 110.000 TL'ye almıştı.
Demek istediğim.
TL ile ne idüğü belirsiz coin'ler arasında bir fark kalmadı.
Recep gitmediği sürece, kim kime, dum duma !!!
Daha önce yazmıştım.
Borsadan paramı nerdeyse 1 yıldır ikiye katlayamadım.
Kızıma aldığım ev nerdeyse 3'e katladı.
Sorgulamamız gereken, verdiğimiz vergileri, KİM, NE HAKLA, % 0,99 faizle dağıtır ?
Bu yetkisi yok. Olmamalı.
Yüce divanda yargılanmalı.
HAZİNE BAKANI NEBATİ :FAİZ PAKETİNİN ARDINDAN YAKLAŞIK 65 BİN KİŞİNİN FİYAT ARTIŞI YAPTIĞINI TESPİT ETTİK.
https://www.bloomberght.com/sondakika
Yapmayanları tespit edip madalya verselermiş.
bu isten basimiza bi is gelirmi sari sitede ev satilik ilanim vardi burdaki ilanlarimaliye kaydettim diyo neyi kaydediyor benim adim soyadim telim var.ilanda guncel rakam var
Ornek guncel rakam 2k rayic bedeli 7oo bin maliye 2k lik yeri 700 bine satmissin dermi
Yoksa korkutma amacli mi yapiyorlar
10 yil once bu haber cikmisti maliye tapu harci eksik odeme icin emlak ilan sitelerinden evlerin fiatlarini takip edicek diye.
Yeni konut kredisi paketleri sanırım yayınlanmadı ?
Ne zaman yayınlanacağı ile ilgili bilgisi olan var mı?
Hiç bir bok yapamazlar.
Gol pozisyonunu vermişler.
Neden golü atıyorsun diyorlar ?
Esas biz takip edeceğiz.
Neden benim vergimi, %8 enflasyon ortamında, %0,99 faiz ile dağıtıyorsun diye !!!
Evi satana değil, evi bu faiz oranıyla alanın ensesine yapışacağız...
Bu faiz oranıyla ev alan, yandaş veya değil, hepsi hırsızdır. Gariban falan ayaklarına yatmasınlar hiç...
Hiç bir şey olmaz enflasyon ortamında her ay enflasyon oranında yada gerçek enflasyon oranında arttırırım kime ne
Milleti tehdit edeceklerine enflasyonu düşürsünler
0,89-0,99-1,29-1,34 oranlı krediler görece düşük fiyatlı olan 500bin-2milyon TL aralığındaki konutların fiyatını daha çok artırıyor. Toplum genelinin kredi geri ödeme gücü bu fiyat aralığındaki konutlarla daha uyumlu.
Alt gelir seviyesine hitap eden, fiyatı son 1 yılda dolar bazlı %63 artan bölge var. Aşağıya sarı siteden alıntıyı ekliyorum. TL bazlı ise %195 artmış. Şehir merkezine 35-40km civarı uzaklıkta. Artık alt gelire hitap eder mi tartışılır...
https://i.hizliresim.com/hxl9l8f.jpg
okuldan olup yurtdışında yaşayan arkadaşlarım var.
Avrupa ve Amerika'da ev fiyatlarında kısmı düşüşler başlamış.
beklenen bir durum zira enflasyonla mücadele edilmeye çalışılıyor ve faizler de artış trendi var.
bize düşen birşey kısa vadede olmaz, kıyamet kopsa bizde konut kredisi kampanyası çıkartırlar.
Bu ülkede (maalesef) doları tutamaz isen, hiçbir şeyi tutamazsın.
Çok cüzzi bir dolarım var. Lakin sahip olduğum ev, araba v.s. hep dolarla paralel hareket ediyor. Hatta son 1-2 senede, konutlar doların üstüne çıktı. 3 ay önce 58K USD'ye aldığım daire, şimdiden 75-80K USD bandına çıktı. Bu ne alanın ne de satanın suçu...
Ev fiyatlarına fahiş zam yapanlar için ilk adım! Pahalı satan yandı
Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor.
kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/hab...n-yandi/264501
Konut satışları Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,7 artışla 320 bin 63 olarak gerçekleşti.
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %82,9 artış göstererek 32 bin 30 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %24,1 olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %55,1 artışla 100 bin 372 oldu.
burada çoğu okumuş tahsilli insanlar hala bu adamların bu tarz tribünlere oynadığı söylemlerin gerçek olduğunu sanıyor. :)
adamların amacı fiyat artışlarının nedeninin ev sahipleri, emlakçılar hatta sarı site olduğunu kendi tabanlarına yutturmak.
gıda fiyatları artışında market zincirleri, otomobil fiyatlarının nedeni galericiler, yakıt fiyatlarının nedeni rusya. bir tek kendilerinde suç yok :)
kısaca bir şey olmaz, en fazla bu süreçte varsa liste fiyatını artıran kurumsal inşaat firması onlara bi iki göstermelik ceza keseler olur biter.
Nebati:
- Mahalle aralarındaki arsaların hızlı bir şekilde yapılaşması için paydaşlardan destek istiyoruz
- Konut piyasasındaki ihtiyacı gidermek için hızlı adımlar atmak istiyoruz. İşbirliği ile İstanbul'daki konut arzını katlayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz
Bütün bunlar feyk haber. Gerçekler çok başka.. Bir şey araştırılacaksa, işlem yapılacaksa ulu orta konuşulmadan yapılır ve sonucu '' ey vatandaş, bunlar var ya bunlar fırsatçı, stokçu vb. takip ettik ve enselerine çöktük '' diye ekrana yansıtılır. Misal ; bugün bütün kanallarda gün boyu verilen - Kadıköy belediyesine yolsuzluk, rüşvet operasyonu- gibi..
Sıradan vatandaşa gelene kadar müteahhitlerin çevirdiği filmleri izleseler hazine bayram eder...