forumdaşım yazdığınıza göre siz haftalık , uzun vade yatırımcısısınız.Benim sermaye küçük olduğu için günlük al/sat yapmayı düşünüyorum. işe yarayan sistemerini yazan olursa çok makbule geçer.
Printable View
Haftalıklarda istediğim bar oluşmadı.. 136900 ün altına sarkma yapıp dönmesini beklerim.. Geçen temmuz ayında iki kez denenip kırılamayan 134 bin bölgesinin altına hızlıca sarkıp döneceğini düşünüyorum.. İstediğim kırılım bu değil..
Puhahaha dayı neyi alacaksin neyi satacaksin kendini kandırma
Yol yakında iken git.
Örnek aldın mali düştü 1 kademe ne yapscan satacak misin ?
Bekleyeceksin diyelim bekledin 5 sene çıkmadı
Neyi aldın neyi sattın
Git soğan patates boya kablo vida tahta MDF al sat daha iyi ne aldığını fiyatını bilirsin
MDF fiyatlari nda % 50 artış beklentisi var..
Al sana tuyo.
sevgili forumdaşlarım kolay gele benim tespitimdir
borsa'da günlük al sat işini profesyoneller dışında yapanların kazanma oranı çok düşüktür boşa uğraşmayın, yorulmayın, üzülmeyin ve piyasa ile inatlaşmayın.
ama hırs yapmayın uygun bölgeleri iyi tespit edip alıp beklemek en güzeli normalde VİOB topiğindeyiz ama iyi hisselerde olmaya bakılmalı gerisi kendiliğinden gelecektir diye düşünmekteyim
eylül ilk haftadan beri taşıdığım tuprs tahtasından çıktım, 113 orta vadeli bi direnç gibime geliyo, az mmiktar thy devam
buralardan favori kağıtlar eregl ve sahol.. eregl tejkniği iyi ama bi kaç güne bi şey yapmazsa çıkarım pozdan.. sahol ise marlboro haberi çok yakın diye düşünüyorum, beton tesislerini sattı, sıra sigarada
E dayi ne yaptıklarını anlamışsın. Yanı burda kazanmak zor . Ya insider olacaksın ya adamların tarzına uygun hareket edip dönemsel 3 5 birşey tirtiklayacaksin. Bunlar gittiğinde bütün analizlerin tutacak. Bunlar gitmeden dip neresi kimse bilemez. Yok daha düşmez artık diyorsun düşüyor ama. Koca işbankası düştüğü hale bak. Koca oğlan tüpraş dayi arsasını vermezler şimdiki piyasa değerine ama düşer mi petrol devrilsin gözünü 90 da acar. Içine edilmedik ne bıraktılar allahini seversen. Pozisyon alıyorsan da bunların gidişine kademeli 3 4 yıllık pozisyon alacaksın. Bunlar varken buralar bile zirve. Bunlar gittiğinde buraların altı yok.
Ara sıra hatırlanmalı "Borsa nedir hikayesi"
Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 dolardan maymun alacağını söylemiş
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymun yakalamaya başlamşlar
Adam, binlerce maymunu 10 dolardan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış, yakalaması zorlaşmış Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 dolar vereceğini söylemiş.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar.
Adam bir süre sonra da fiyatı 25 dolara çıkarmış.
Ancak yakalamak ne kelime, maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış.
O yokken yardımcısı köylülere demiş ki: "Şu büyük kafesteki maymunlar var ya, ben onların tamamını size 35 dolardan satayım, siz de adam gelince ona 50 dolardan satarsınız."
Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış.
Kendi psikolojisine göre sistem oluşturacaksın..
Zaten uyumadım diyorsunuz..
Burda 1 dk işlem yapan bile varM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şişeyi ne verdiler öyle yav
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Giant stock market crash coming October. Why?
Treasury and Fed short of T-bills. Gold,silver, Bitcoin may crash too. Cash best for picking up bargains after crash. Not selling gold silver Bitcoin, yet have lots of cash for life after stock market crash. Stocks dangerous. Careful
The US government is out of money. The shutdown is imminent. The Democrats blame the Republicans for the problem. Evergrande, China's largest real estate developer with 800 projects in 200 cities, is out of money. Did you get the message? Get gold, silver, bitcoin and ethereum before the biggest crash in history. Take care of yourself."
And: “The CARD HOUSE is collapsing. Real estate crash with the stock market. China's Evergrande Group can't pay. Real estate valuation wrong. Will the real estate crash spill over to the USA? Yes. There are opportunities for smart investors in stocks and real estate. Disaster for stupid investors. "
Olay budur!!
olan bir şey yok. 3 gündür buraları aşağı geçemedi.
bugün de 1470 altına gitmezse zaten tepki ihtimali artar.
long dedim bile. şortları da kapattım.
Bazı forumdaşların üslubu hiç hoş değil gün içi al/sat yaparak neden para kazanılmasın? bunu yapan milyonlarca insan var Dünyada...yardımcı olacak bilgi vermek yerine moral bozmanın anlamını çözemedim.. en azından bizim borsanın Dax,dowjones gibi sürekli sistemleri(al/sat yaptıran) düzen bir yapısıda yok, geçmişten hatırladığım kadarıyla saatlik 5-16 üssel hareketli ortalamanın kesiştiği zaman al sat yaptığın zaman gayet de iyi para kazanılıyordu..Ben daha iyi bir sistem var mı , acaba paylaşan olur mu diye sormak ve bilgi edinmek istedim..Sonuçta burada biz çoğu yatırımcı 10-15 kontartla işlem yapıyoruz,Trilyonlarca doların döndüğü,Piyasaların çoğunun aynı yönde hareket ettiği bir dünyada bir sistemin burada paylaşılması herhalde borsanın yönünü değiştirecek değil..
Sn Lance, para kazanan sistemi olan kimse paylaşmaz. Geriye doğru 10 yıllık veri ile, 1 5 15 60 dakikalık günlük bakarsanız, piyasada mevcut sistemlerin hepsi bir yerde alır başka yerde aldığını verir.
Zaten birisi sistemini paylaşsa ve çok iyi sistem olsa bile muhtemelen size uymaz. Kendi karakteriniz neyse ona uygun kendi sisteminizi kurmanız gerekir.
Başarılar dilerim.
Para Mara kazanmak mümkün değil yasak sanki. Bankofculara secde etmiş
EREGL yi 20 kademe çizse bimas ı sıfır yapsa GARAN ı da 5-6 kuruş alsa..
ykbnk aktif pasif yapsa borsa artı olur zaten..
Ne maliyeti var bunun..
50 100M tl..
Hayır bunu neden yazıyorum..
1380 1400 falan..Bunlar boş işler..
4 tane kağıt
Eskiden yüzde 2 falan düştü mü kapanışa 2 saat bile olsa ekran kapar giderdik..
Şimdi yapamazsın..
bir torba laf konuşup,
hiçbir şey söylememek de bir zanaattır.
herkeş yapamaz. asdasaddas.
Ben bu işin mutfağından geliyorum. Viop gibi veya kaldıraçlı FX gibi piyasalarda günlük al-sat yapan küçük yatırımcıların %70 küsüru ilk sene %97 gibi bir rakamı da ikinci sene paralarını tüketip oyun dışı kalırlar. Size de tavsiyem buna girmemeniz. Kimisi bunu kötü bir üslıpla anlatmış olabilir ama gerçek budur.
Ne dio şimdi al mi dedi sat mi dedi anlamadım SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayhan başgan geldiğine göre tırzmak ilazım. :he:
Kiralar uçmuş
Kiralık ev yok gidiyor
Ev fiyatları uçmuş
Ekgyo sürünüyor
Dünyanın hiçbir borsasında böyle bir salaklık olmaz
Piyasa Moussa kalmadı abi birilerine çok net peşkeş var bı fiyatları başka izah yok akıl mantik hesap almiyor
Bu arada enteresan
Pandemi dolayısı ile nisan 2020 petrol kontratları eksi 15 dolarları falan gördüğünde twitter da gezerken bi tane twite rastladım idi..
2-3 sene sonra 250 300 dolarları gösterecekler petrol de diye yazmış..
Hemen adamın twitter ına girip yazdıklarını okudum idi..Bazı zırva gibi gelen bazı da ilginç öngörüleri vardı..
Keşke saklasa idim o tweet adresini diye düşünüyorum şimdi..:Sad:
endekis vadeli için görüşüm ise;
bu vergrande muhabbeti netliğe kavuşmadan lönk rizikli.
kaldırıcı kağıtlardan üjj harfli ile ereğli de bu aralar keyifsiz.
bangalar zaten faiz indirgecinden dolayı tadsız,
hasılı biraz risikler aşağı yönlü gibin durur bana.
ne olur bakıcez artıkın.
Kimseye peşkeş çekildiği yok.. gözden çıkarmışlar bu kadar basittir..
Adam şişe satıyor..
Ne diyeyim..
Şimdi Arjantin borsasına yatırım yap desem yapar mısınız..
Tabi ki hayırM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın sindoma nın bademspor olayını yapmaya çalışıyorum kendi çapımda..
İşe yarıyor mu..
Vallaha daha tarafsız izliyorum..
Ve yarıyor
Alır mıyım..
Aldım mı tam alırım..
Ama şuan almam..
Thy
Qua
Krdmd
Şişe
Goody..
Ttkomverdik..
Arçelik te silkelendim..
Devam bakalım ağırlığımız çok değil
Pintrade in öyle uçuk şeyleri olur adam özel abone sistemine geçmiş..
Paraya vuruyor her tarafa bakıyor..
Severim kendisini..
Tavsiyede ederim hocamM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nesgafeyecağrı nerde ya..
Bir sıkıntı yoktur umarım