Gayet iyi , bond daki vergi mevzuati bunlarda yok , 10% stopaj var
Printable View
Gayet iyi , bond daki vergi mevzuati bunlarda yok , 10% stopaj var
0.75 ile 1,5 % arasi banka kesintisi ve bond un o andaki fiyati ki primlenmisse kazanc da var
BİST 100 dışı hisse fonlarına dikkat edilmeli , endeksin bu gün zirvede dolaşmasına rağmen , fonlardan yarın en az biri eksi yazacak
BİST100 dışı hisseler için iki seçenek var , ya sıra onlara da gelecek , ya da sıra onlara gelmeden alayına çakacaklar
TEB Portföy Yedinci Serbest ( Döviz) Fon-TIT, izahnamesi yatırım riskleri bölümünde;
. Yapılandırılmış Yatırım Araçları Riskleri: Yapılandırılmış yatırım araçları anapara taahhüdü
içeren ve içermeyen olarak farklı türlerde ihraç edilebilmektedir. Dolayısıyla da, özellikle anapara taahhüdü
içermeyen bu araçlara yapılan yatırımlar, beklenmedik ve olağan dışı gelişmelerin yaşanması durumunda vade
içinde veya vade sonunda tamamının kaybedilmesi mümkündür. Söz konusu araçların dayanak varlıkları üzerinde
oluşturulan stratejilerinin getirisinin ilgili dönemde negatif olması halinde, yatırımcı vade sonunda hiçbir gelir elde
edemeyeceği gibi vade sonunda yatırımlarının değeri başlangıç değerinin altına düşebilir.
yazıyor. Ana para riski varsa, getiri garantisi yoksa hiç bir anlamı yok.
Ayrıca hiçbirisi TEFAS ta işlem görmüyorlar.
üstadım siz geçenlerde, yani doğru zamanda zjl'den çıkmıştınız. ben de bir hafta sonra çıktım. yalnız şu da var ki tunç Şatıroğlu, yan kâğıtlar diye de anılan xtumy tarafını kesinlikle önermiyor ve geride kalacak diyor. bunlara yatırım yapıp ta hocam niye gitmiyor demeyin diyor adam. buradaki ince nokta, xtumy bazlı fonların endeks performansını xu100 bazlı fonlardan çok daha fazla geçebiliyor olmaları. bir de 1680 1700 direnci, bankalar önderliğinde geçildi. şu ara endeks hafif aşağı yataya sararsa yine bankalar önderliğinde kâr satışları olup xtumy'de canlılık olur mu ona bakmak lazım.
Eurobond vade sonunda beher degeri oderse , bunlarda odenir .serbest fon olduklarindan nitelikli yatiriimci icin
zaten son zamanlarda birçok yerde yabancı girişi muhabbeti yapılıyor ve yabancılar da, geleneği bozmadan en başta bankacılığa yükleniyorlar. çünkü sudan ucuz durumda. geçen yıl da ucuzdu ama seçim faktörünü mü hesap ediyorlar bilemiyoruz. bildiğim tek şey, onların ne yaptıklarını hepimizden iyi bildikleri. ti3 iş bankası iştirakleri fonu da sadece bankacılığın yükseldiği son ayda değil, yıllığa kadar her dönemde bütün fonlardan fazla getirmiş. gerçi endeks fonu ama içinde de hepi topu 6 7 hisse var. bu bağlamda iş bankası da diğerlerinden fazla yükseliyor. fon çeşitlendirirken bir tutam da bundan alınabilir gibi duruyor. asla ytd
üstat bu aralar BİST hisselerinden uzak duruyorum , her an sert bir düzeltme gelebilir diye düşünüyorum
bu gün AES e de yol verdim ..bu günde yükselişle kapatsa yeterli benim için
Elimde olan fonlar , ZFB,YJH,,GUM ve DBA
Yabancı borsaya girdi muhabbeti çok yapılıyor ama bu giren adamlar elindeki doları bozdurup girmesi gerekiyor , doların bundan niye haberi yok , kafamı karıştırıyor , demek ki öyle ahım şahım bir yabancı girişi yok diye düşünüyorum
iş bankası iştiraklerinden banka ve şişe tek başına işi götürüyor zaten , bazen ısgyo manipülatif hisse ve son zamanlarda yerlinin tekrar borsaya ilgi duymasıyla İSMEN in yukarı hareketi epey etkili ama bence bunlar da şişti
umarım ben yanılırım , ama neticede fırsatlar bitmez bekleyim biraz BİST için
Ben de elimdeki hisseleri boşalttım. Bir kaç aydır hisse fonu yerine, portföyün %15-20'si ile hisse almıştım. geri kalanı zaten YP hisse ve altın fonlarında. Bir süre kenarda izlemeyi tercih edeceğim. YP'leri de çıkartıp bir iki ay likit fonlarda ya da vadelide mi dursam diyorum bir yandan da, ama YP fonları satmaya elim varmıyor.
Yabanci fonlari satmaya niyetim yok . Olursada gelen ile direkt doviz alirim.ytd
FİNTEK VE BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİLERİ fonları sıra sizde vur kırbacı koçum
1 hafta içinde katlamazsanız çıkıp giderim :)
Osmanlı nın OPI ve OPH fonlarında yönetimde değişiklik mi oldu bilgisi olan var mı? Son altı aydır diğer HSYF lere kıyasla çok geri kaldılar, geçen yılki performanslarından eser yok...
Buraya gel..
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=50332
burda kaybolma.. :cool::cool:
zengin fakir ayrılsın diyor arkadaş:)
4-5 ay once nrc fonu 1 aylikken burada yazan arkadaslara cok mutesekkirim yeni tcd bu olur fon kucuk diye dusunmustum 6 ayda 101% getirisi olmus 😀
AES fonuna 24/08/2022 tarihinde öğleden önce satış gönderdim , Gerçekleşme tarihi 31/08/2022 tarihi diyor
hadi 30 Ağustos tatil ama normalde ayın 29 unda gerçekleşmesi gerekmiyor mu
Bir tuhaflık yok mu bu işte
ABD de çakmaya başladıkların da alayına çakıyorlar, Borsa , altın ,gümüş petrol , coin
parayı nereye aktarıyorlar bunlar , yükselen 10 yıllık tahvil faizleri var sadece
Arkadaşlar biraz yoğundum hiç bakamadım SP 500 ve diğer borsalar niye çöküyor, bizim borsa son yarım saatte niye çakıldı?
The economist dergisinin bir kapagi vardi. Jackson Hole toplantisindan sonra bu dergi kapagi aklima geldi. Bu dergi kapagindaki soz konusu delik Jackson Hole mu acaba :)
https://www.economist.com/img/b/1280...0918_SQ_UK.jpg
Biraz fon haberleri :)
https://i.dunya.com/storage/files/im...n-grf-CcGl.jpg
Yatirim fonlari on plana cikariyorlar tavsiye ediyorlar. Secici olunursa getiri anlaminda bist rakipsiz diyorlar.
Alinti: Biraz ayrıntıya indiğimizde BİST 100 de yer alan hisselerin sadece 54 tanesi enflasyonun üzerinde getiri sağlamış. Endeks üzeri getiri sağlayanların sayısı ise 43. Bu durum BİST Tüm Endeksi için de aynı.
Borsadaki 426 hisseden sadece 125 i endeksin üzerinde getiri sunmuş. Borsa İstanbul enflasyona karşı koruma sağlayabilme anlamında rakipsiz durumda olmasına karşın bunu her hisse için söylemek mümkün değil.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-667331
Mkk eskiden tatil gunlerinde fiyati guncelliyordu sanki ama bugun fiyat getirisi gozukmuyor dunku fiyatlar kalmis. Mkk aciklamayi geceden yapmayi birakti mi acaba?
Takip ettiğim bazı fonlar güncellenmiş durumda
Petrole bakın , dün artı 4 , bu gün eksi 6 ----Emtialardan çakmadıkları kalmamış
dünden bugüne değişen bir şey var da ben mi göremedim
yoksa kumar mı oynuyorlar
Bende anlam veremedim yeni bir haber filanda yok. Dunku haberler
abd nin petrol stratejik rezervleri 38 yilin en dusuk seviyesinde ,
avrupa enerji bakanlari acil olarak toplanacalar enerji piyasalarina mudahale icin.
Rusya yarin Avrupaya gazi kesecek bakim var diye.
Araplar ile abd petrol arzi arttirimi icin anlastilar herhalde. Araplar ikna oldular gizliden gizliye. Veya iran petrolu piyasaya girecek olabilir.
Aklima baska senaryo gelmedi. Savas bitti herkes baristi haberimiz mi yok acaba :)
Gozumden kacmis belki de bu haber tetikledi dususu.
https://www.dunya.com/kuresel-ekonom...-haberi-667544
mps katılım fonu, son üç ayda diğer katılım hisse fonlardan ciddi şekilde ayrışarak iddalı şekilde açılan hedef katılıma dahi açık ara fark atmış. acaba yönetim değişikliği falan mı oldu? bilgisi olan var mı? oldu acaba?
Hadi oğlum petrol ne varsa sen de var akşam 5-6 ya kadar şöyle iyi bir düşte
yarın devam ettirme ama :)
Neo Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci NEF Arsa Gayrimenkul yatırım Fonu (NG8)
Neo Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Tekçe Arsa Gayrimenkul Yatırım Fonu
"Fonun yatırım stratejisi; Fon toplam değerinin asgari %80i oranında, fon portföyüne değer artış kârı, alım satım kârı veya gayrimenkul iradı elde etmek amacıyla; başta arsalar olmak üzere Kurul tarafından uygun görülen her türlü gayrimenkulü satın almaya, satmaya, kiralamaya, kiraya vermeye ve satın almaya veya satmaya vaad etmeye yönelik yatırım yapılmasıdır.
Fonun ana yatırım stratejisi arsalara yatırım yapmaktır. Bu çerçevede Fon toplam değerinin ağırlıklı olarak arsa yatırımlarından oluşması planlanmaktadır.
Fon portföyüne, coğrafi sınır olmaksızın Türkiye içindeki tüm bölgelerden fırsat yatırımı niteliğindeki orta, uzun vadede değer artışı öngörülen, imarlı veya imarsız arazi, arsa, tarla vasıflı gayrimenkuller satın alınabilir"
İlginç fırsatlar yakalanabilir bu tür fonlarla.
İzlemekte yarar var.
Yerli yabancı hisse fonları , altın,gümüş ,petrol coin ne varsa herkes zararda , ne olaçak bu dünyanın hali
Bu arada 2 gündür BİST100 dışı yan tahtalar yine ön plana geçti dolayısıyla GOH liderliği almış ama bulaşmam bu aralar hisse senedi fonlarına