usta tabandan alanlar kervanına bende katıldım bir mikdar daha sepete attık
Printable View
70,50 desteğini kırdı 63 ler var aşağıda dikkatli olmakta fayda var alım yaparak ortalamayı düşürmek yerine döndüğü yerden yükselişe eşlik etmek daha doğru olacak gibi
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. zira yatırım işinden hiç anlamam
tabandan hisse neden alinir ki? yarin daha dusuk acma ihtimali yuzde 99.9 iken
mal su an degersiz sonucta ne bu acele :)
Brüt takas şart oldu,acikcilarin samar oğlanı olduk
Dostum sen gedzada değil mıydın ?? Bu arada jantsanin düşmesine üzüldüm...geçmişte çok ekmeğini yemiştim...yalnız dostlar son yaptığım yorumlarda aslında biraz da dolaylı yönden bazı mesajlar vermiştim..bolundukten sonra hisselerin bir çoğu dengesini buluncaya kadar bayağı zaman geçiriyor...bunu geçmişte Goodyear ve brisada görmüştüm...
nedense bolunmeden once kimse satin demedi simdi herkes uzman kesilmis. jantsa benim icin cop hisseidr bedelsizi bouleyse daha yillarca beklerim kara gecmek icin. kafayi yemek uzeregim buyuk zarar. kriptolarda bu kadar batmaz kimse. bist kriptodan beter belki hepsini zRarina satip kriptoya gecerim. nasilsa jantsa ve egeen de kumar kagidi.
hocam naktiniz varsa bu hisseyi kanımca 50 tl nin altına veya o seviyelere çekecekler ozaman al ve maliyetini düşür ben de zarardayın o seviyeleri bekliyorum alışa geçmek için. artık uzuncu olduk deyip bekleyecegiz kendinizi o şekilde teselli edin derim.zira ben 77 den 2017 yılında ttrak aldım hisse 25 tl ye düştü tam 3 sene bekledim 225 den sattım.
Slm dostlar Sayın Katti ve Keko gibi değerli hocanın söylediklerine kulak vermenizi tavsiye ederim. Kendileri de benim gibi bazı hisseler de ortağız.. Bende satmadım mesala jantsaları ama hiç dert etmiyorum cüzi miktardı ama olsun. Geçen yılın karından bedelsiz açıkladı. Büyüyen karlı bir şirket yukarı da bir arkadaş nibasla karşılaştırma yapmış alakasız olmuş bence jant 70 lerden bedelsiz haberleri ile 980 lere gitti. Bölündü bedelsiz verdi biraz dinlenmesi lazım. İstese daha yüksek bedelsiz verebilirdi ancak para kasa da kaldı.
Sn keko;Araba alamıyorum,Baari önce Cantını alayım dedim.Sonra Gedizin Ambalacına sarar sandığa saklarım,diye düşündüm..
Maaelesef ;Kafadaki hesap,Borsadaki tahtaya uymadı..Bayram sonu yasakların kalkmasını bekleyeceğim,mecburen..
Dere Aşağı yuvarlanan cant,elbet bir yerde düz yola çıkar...
Emeklerin ,İlgin ve Yorumların için Teşekkürler..
o zaman bu da kalkar diyorsun..:)
sandığın içine koymuşlar, inşallah üzerine de kilit atmazlar.. bol kazançların olsun sn. kar_Adam..
ben de yok.. sadece amme hizmeti..:)
https://i.resm.im/NAyyKdS.JPG
Burada yazan bazı kişilerin geriye doğru yazıları incelense (söz meclisten dışarı) hisse hareketine göre, duygusal olarak tam kıvırma modunda yaşamışlar. Dansöz olmaya gerek yok. Millet kaybediyor diye keyf yapmanın anlamı yok. Her yer çakallıktan geçilmez olmuş. Yazıkk.
Kesinlikle YTD.
Jantsaya kızmaya kimsenin hakkı yok!!!20 lerden 900 küsürlere gitti daha ne yapsın!!!Zamanında çıkmadıysan hissenin suçu ne!!!Ama inanoyorum ki güzel yerlere gidecektir!!!Açıkcası jantsanın patronunu tebrik ediyorum.Keşke zamanında jantsaya girseymişim 100 lerde iken ege gübre ile arasında kaldım,tercih egeden yana oldu!!!Demek ki nasibimizde yokmuş...Ama patronu takdir ediyorum!!!Çoğu kişi jantsa sayesinde ihya oldu!!!Rabbim kime nasip ettiyse hayırlı kazançlar eylesin!!!
yav kar_adam ile bir iki yerde denk geldik diye özellikle onun yazısını alıntılayarak bir grafik attık herkes bize çakmaya başladı sanırım..
elhamdülillah bilen bilir bizi.. başkalarının zararına sevinen namerttir, öyle olmadığı halde, öyleymiş gibi gösterip iftira eden namerttin önde gidenidir..
herkese bol kazançlar..
Kimse alın satın veya tutun demez diyemez yasal olarak suç ancak burada bazı rakamlar yazdım şurayı geçerse veya şurayı kırarsa diye seviyelere göre hareket etmek duydusal olmamak ve stoplos hayat kurtarır yatırımcı iseniz ben uzun vade tutarim diyorsanız ona göre bir programınız olmalı mesela tepeden mal alarak yatırım yapmak olmaz aşagılardan azar azar toplanmalı zamana yayarak yukarıdan aldınız fiyat düşdükçe düşüyor o zamanda bir b planızın olması gerekir ki adam direk taban taban açmıyor aslında güzel hareket ediyor yani yön durumuna göre hareket tarzları geliştirmek zorundasınız beklemek en kolayı en streslisi ve bazen yıllar süren bir durum uzun vade kaybettiren hisse de yoktur ama oyunun kuralı bu degil kişi kendinde ki eksikleri tanımlamalı ve yani tecrübe edinmeli kendini geliştirmeli yoksa bu piyasalar adamı duman eder....
Yıllardır bu forumu takip ederim aile gibi oluyor insan ve burada güzel insanlar var hepsine saygılarımı sunarım herkesin bayramını şimdiden kutlarım
Bir hisseyi bölünmeden önce satmak en iyisi bizler çıtayı biraz yüksek tuttuk biraz kartonla kıyasladık gerçi kartonda bölündükten sonra çok düştü ancak bölünmeden önce jantsadan daha iyi hareket yaptı. Gerçi o bile iyi değildi artık bedelsizler eskiden olduğu gibi öyle 10-15 tavan çekmiyor. Son olarak kendi fikrime göre artık buradan satmak yerine kademeli alım fırsatı olarak görüyorum. Herkese iyi bayramlar.. Sağlıcakla kalın.
69 dan bir mikdar daha sepete attık
Açığa satış olduğu sürece fakir kazanamaz
Bugün normalde 75 civarı görüp öyle salmasini bekliyordum tutturamadik
Dünyanın önde gelen endeks yapıcılarından MSCI, endekslerinde 27 Mayıs 2021
gece yarısından itibaren geçerli olacak değişiklikleri açıkladı.
Buna göre; MSCI Global Standard Endeksler kapsamındaki MSCI Türkiye Endeksi'ne
yeni bir hisse eklenmedi ancak Sabancı Holding, Türk Hava Yolları ve Yapı ve
Kredi Bankası endeksten çıkarıldı
MSCI Global Small Cap Endeksi'ne ise; Aksa Enerji, Hektaş, Jantsa, Sabancı
Holding, THY, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası eklenirken, Aygaz, İzmir Demir Çelik,
Sasa ve Selçuk Ecza çıkarıldı.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aklıma Merryl Linchin aselsani 45ten 30 a düşürdüğü günler geldi bu namussuzda :(
67 ler haftalıkta çok önemli tutup tutmadıgına dikkat edin
Tutmaz ise 5x ler potaya girebilir acele etmiyelim çıkışların tepki oldugunu unutmayalım
bu jantsa asels den daha sert dustu. asels inde yasamistik ama jantsa kdr sert degildi
Türkiye'den 4 ayda yaklaşık 4 milyar dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihraç edildi
Türkiye'den ocak-nisan döneminde 192 ülke, özerk bölge ve serbest bölgeye otomotiv yan sanayi ürünleri ihracatı yapıldı.
AA muhabirinin Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerinden yaptığı derlemeye göre, yılın ilk 4 ayında 10 milyar 153 milyon 309 bin dolar olan otomotiv endüstrisinin toplam dış satımının yüzde 38,86'sını yan sanayi ürünleri oluşturdu. Ocak-nisan döneminde yan sanayi ürünleri ihracatından 3 milyar 946 milyon 543 bin dolar döviz girdisi sağlandı.
Ülkeler özelinde bakıldığında, yan sanayi ihracatında en fazla pay yüzde 24,41 ile Almanya'nın oldu. Bu ülkeye yılın ilk 4 ayında yapılan dış satım, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,78 artışla 634 milyon 935 bin dolardan 963 milyon 678 bin dolara yükseldi.
Otomotiv yan sanayi üreticilerinin en fazla ihracat yaptığı ikinci ülke ise İtalya oldu. Geçen yılın ocak-nisan döneminde 152 milyon 212 bin dolarlık ürün gönderilen İtalya'ya bu sene yapılan ihracat yüzde 81,70 artışla 276 milyon 565 bin dolar olarak kayıtlara geçti.
Sektörün listenin üçüncü sırasındaki Fransa'ya ihracatı yüzde 48,11 artarak 157 milyon 486 bin dolardan 233 milyon 248 bin dolara ulaştı.
- 100 milyon doların üzerindeki pazar sayısı 10'a yükseldi
Otomotiv endüstrisi, yılın ilk 4 ayında ABD'ye 228 milyon 159 bin, Birleşik Krallık'a 205 milyon 741 bin, İspanya'ya 189 milyon 572 bin, Rusya'ya 189 milyon 286 bin, Polonya'ya 151 milyon 315 bin, Romanya'ya 120 milyon 237 bin, Belçika'ya 108 milyon 171 bin dolarlık ihracat yaparak hacmin 100 milyon doların üzerinde olduğu pazar sayısını 10'a çıkardı.
Listenin ilk 10 sırasındaki ülkelere yapılan dış satımın toplam yan sanayi ihracatındaki payı yüzde 67,55 olarak hesaplandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Haftalıkta krıtik iki rakam kırıyorsa sadece izleyin 64.35 ve 66.75 .....
Alıcı oldukça basıyor. 40-50 civarıns gelirse ekleme yaparım artık. Umarım doner
Yok ,Sevenhill iyi teknikçidir
tüm arkadaşların mubarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum
MSCI iyi bir şey midir?
https://twitter.com/AltanAydin10/sta...467350529?s=20