Gayet olması gereken açıklama. Durmadığı yer tehdit diye anlama da geliyor.
Printable View
Bence saçma açıklama s 400 benim bildiğim saldırı değil savunma silahı kurulsada tehdit içermez
Sayın Denizdenizli61,o açıklamayı bende okudum,yakında zaytung işsiz kalır,bu nasıl bir yaratıcı zekadır?2 milyar dolar depoda mı çürüyecek,gerektiğinde benim hava ve deniz kıta sahanlığımı ihlal eden Yunan veya Fransiza karşı bunları caydırıcı olarak kuramayacak mıyım? aklıma rahmetli Demirel in veciz sözü geldi;sorunları sorun yapmazsanız sorun yoktur...:kahkah:
Açık havada daha hızlı çürür merak edilen buysa. Sanki kurması aktife edilmesi aylar alıyor gibi cevap yazmayın.
Sen zaten nato dasin neredeyse her ay nato ile.ilgili küçük büyük medyaya düşmeyen karşılıklı tatbikat ve çalışmalar var.
Elin oğlu gelmiş kendi çıkarları ile örtüştüğü için sana yardım etmiş 15 inde ve sonrasında.
Dış siyasete karşı yuvarlak ve ılımlı cümlelere hazırlık lı olun dedik temel analiz hikayesinde nisanda buradaki muhabbetlerimizde.
Hükümet tamamen iç siyasete odaklanacak dedik , one minute,zalım esad,darbeci sisi, vs bunlar rafa dedik , 10 gün sonra sisye alt kademeden devlet görevlileri gönderildi,şuanda hükümet cephe küçültme derdinde siyasi kavramlarda o şekilde , mesala RTE cuma namazı çıkışı sorulması istenen soru soruluyor mısırla ilgili ne diyor bizim mısır halkı ile kültürel bağımız var :) tamamda sisi mısırın başında darbeci ,devletlerin muhattabı o ama gün nasıl kurtarılıyor siyasi manevralarla , aynı hikaye Bıden lede olacak .
Yazan Adam
@twit_Meclisi
·
2s
Temiz Süleyman a Mafya Pisliği dediği Sedat Peker den ağır sözler
-Süslü Süleyman makamin için küfür edemiyorum
-Beni Albayrak istanbuldan sorumlu ben istanbula bakmıyorum
-Allahmisiniz ulan siz,nesiniz ulan
-pelikancisi,ağarcısı,suleymancisi nedir ulan
-insanlar intihar ediyo
ABD de yaşanan kriz sonrası oluk oluk para aktı bizede bu para uğradı. Bunlar da kendinden bildiler her şeyi. Parayı Ağustos böceği gibi tükettik. Artık devir tersine döndü. Yazın yediğimiz hurmalar nasıl çıkacak göreceğiz. Yapılacak şeyleri bu hükümetten beklemek zor. Devletin küçülür üretimde ki yükü hafifletip dünya ile rekabet edecek hale getirmek gerekir bunlarda tam tersine üretimin üzerine vergi ve enerji zammı ile biniyorlar. Üstüne yüksrk kur ve faizi koy, kibriti cakacaklar haberleri yok. Kaç tane MB başkanını Görevden aldin bu saatten sana kim güvenir
Yeşil mi..
Fdow..
Tc bilmemde dünyada borsa coin furyası devam eder, keskin düşüş olsa dahi insanlar alıştı bol kepçe rahat para kazanmaya çok zirveler görürüz daha
Merhaba,
Keşke BIST ne olacak diye sormak yerine ABD borsaları veya Dax ne olur diye sorsaydınız çok daha kolay olurdu.
Sormasanız da ben yazayım. SP500 vadelisi 5.3.4 düzeltmesini 4040 civarında tamamlamış görünüyor, bu bölgede en fazla bir süre daha oyalansa da sonrasında 5.3.5= 5.3 ile yeni zirveye gitmesini beklerim.
Hissem yok. Almayı da düşünmüyorum. Viopta poz almak daha kolayıma geliyor. Tek tek hisse analizi için zamanım yok. Viopta bile ekran başında değilim. Sabah ve akşam bakıp alış satış yazıp sonra ne olmuş diye bakıyorum.
BIST te dış borsalara ayak uydurur bir şekilde. Ama bizim kumarhane denkleminde bilinmeyen çok. Ülke mafyanın cirit alanı, 4.9 ton uyuşturucu ile tek bir soruşturma yok. Her taraftan leş gibi kokular geliyor. MB nin dibi delik. Hükümet tam anlamıyla dışarıya karşı tutsak. İstenilen en ufak bir taviz verilmezse doların ve dolayısıyla faizin üst sınırı yok. Bunlara karşın kumarhaneden birileri para kazanacağına göre borsaymış gibi davranabilir. Bu durumda ne olur? Dış borsalarla birlikte düşünelim.
Dediğim gibi SP500 vadelisinde 5.3.4 bitti ya da bitmek üzere. 5.3.5=5.3 ile yeni zirve, 5.4 ile şimdi yaşadığımızın iki üç katı şiddette bir realizasyon sonrasında 5.5 ile son zirve. Biz de bu dalgalara paralel bir şekilde Viopta 1350-1700 arasında (en fazla 1280-1800 arasında) salınırız diye düşünüyorum Ekim-Kasıma kadar eğer ülkede çok anormal bir durum olmaz ise.
Ekim-Kasım gibi Büyük realizasyon başladığında ise Viopta en azından 1100 beklentim var.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abd verisi bisti öyle ahım şahım etkilemez.
Bizdeki kumarhanenin sahibi belli.
Ama dolar enflasyon işsizlik.dışarıdan borçlanma maliyeti artar.
İhracatçı şirketlerle yola devam eder borsa...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"ABD verisi bisti öyle ahım şahım etkilemez"
denmiş.
Şöyle sorayım. ABD den ilk ciddi enflasyon verisi geldiğinde, ABD 10 yıllıkları sadece 1.68 e çıkınca dibi delik MB ye sahip ülkede 8.30 dan 8.50 ye giden dolar,
2.50-3.50 faiz rakamında kaça gider? Bu rakam 6.00 ya giderse ne olur? Çok basit bir kıyaslama yapıp görebilirsiniz. Usdtry grafiği ile BIST grafiğini 2006 dan başlatarak karşılaştırabilirsiniz.
Yani,
Öyle bir etkiler ki......
Bisti
Özl den kapatıp kapatmadığım soruluyor arkadaşlar dün akşam söylediğim gibi sabah kapattık.
formasyon hedefi 32900 dü 33200 gördü , dün inceden sinyal verdiği için sabah karar aşaması dedim.
Şuanda saatlik takip ettiğim graf mevcut ona göre yeniden şort , long pozisyon ayarlaması yapıcam.
kırılım ne tarafa olursa paylaşırım.
ABD piyasası toparlıyor.Haydi bakalım.
cin şişeden çıktı bir kere. hani hep derler ya
" birinci perdede duvarda silah asılıysa sonuncu perdede o silah patlamalı." yani bu veriler hiç anlamsız, hiçbir işe yaramayan veriler değil.
bence senaryo şöyle: yarın kapanışta abd eksi kapatacak ve pazartesi açılışta artı açılınca bizim pala şorta gelenleri doğrayacak.
Abi biz dolar oluk oluk akarken bunu toprağa gömdük. Avrupa'yı komple topla bizim kadar makam aracı uçağı varmı. Adamlar da para gani ama Merkelin bozulan uçağınin yerine 10-15 makam uçağı yok. Adamlar züğürt. Bizde para gani. Eee şimdi dünya tersine döndü. Sıfır faiz ile ve rezerv para ile yarışa başlayacak. Biz de %15 artan asgari ücret %19 faiz ve %20 artmış dolar Kuru artan emtia fiyatları enerji maliyetleri ve hammadde ile yarışa başlayacağız. Buna ilave güven hukuk insan hakları ve liyakat da yok sonuçta ne olur göreceğiz
Devlet kısa çalışma ödeneği ile işçi çıkarma yasağı ile yasal takip süresini uzatarak. Sadaka dağıtarak bir yere varamaz. Kredi kartı kullanımı %47 artmış bu ne demek. KOBİ'lerdeki sorumlu kredi oranı %6. Bir cisim yaklaşıyor diyor. O miting yapan Peker sahibi bulunamayan eroin
PEhlivan tefrikasına dönmüş,PEKER videoları...
Neler neler oluyormuş..ÜLKEMİZde..
MAFYA DEVLET'e dönüşürken..
...Dün Oğuz Demir yazdı:
ABDye gitmek için başvuran gençlerin sayısı 77 binden 250 bine yükselmiş. Kaçılan ülke Türkiye olmuşuz.
Ama neden!
Neden Türkiye yaşanmaz bir ülke oldu?
Neden eğitim-bilim önemini kaybetti? Ve bunun yerine kabadayılık raconluk geldi...
Yarın evlatlarımızı mafya ile mi besleyeceğiz? Yarın uyuşturucu ile mi millete toz pembe bir dünya sunacağız?
Meğerse pudra şekerci çocukların ticaretinden mafya devlette ciddi bilgiler sahibiymiş.....
https://www.karar.com/yazarlar/ibrah...nereli-1589434
Ekonomide küçük ama güvenilir veriler.
Ekonominin ne durumda olduğunu anlamak için büyük büyük verilere bakıp, kocaman sayılardan konuşmak önemlidir ama bunların yansıttığı gerçek her zaman tartışma konusudur.
Veriler, verilerin toplanış biçimi ve değerlendirilme yöntemi tarafların bakış açısına göre anlatılır ve kafa karıştırır.
Mesela kimine göre Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervi satılıp çarçur edilmiştir, kimine göre ise ne var canım artık vatandaşın elindedir.
Ya da kimine göre gerçek enflasyon yüzde 40’tır kimine göre ise yüzde 10’u zar zor geçmiştir.
Bu iki farklı iddiayı ortaya koyan taraflar veriler konusunda da anlaşamazlar.
Bir tarafa göre TÜİK verileri çarpıktır, diğer tarafa göre ise TÜİK doğruyu söylüyordur.
Kimine göre vatandaş ekonomik açıdan zor durumdadır, çöpten yemek toplamaktadır.
Diğer tarafa göre ise otomobil satışları patlamıştır, millet bolluk içinde yüzmektedir.
O yüzden ben böyle durumlarda “küçük” sayılara bakmayı tercih ederim.
Gerçek durumu daha iyi yansıtırlar.
Mesela dün çok eski dostum olan bir işadamı ile konuştum.
Kendi sektörünün en başarılı firmasının sahibi ve yöneticisi olan, dönemsel olarak 200 ila 600 kişi arasında istihdam sağlayan, her yıl düzenli ihracat yapan ve Arap pazarlarında Türkiye’nin dışlanmasından sonra bu pazarda uğradığı kaybı büyük bir başarı ile Avrupa pazarında yerine koymayı becermiş bir işadamı ile.Çalışanlarımızın ne kadarının maaşında haciz var biliyor musun?” diye sordu.
Çok azdır diye düşündüm.
Çünkü sektörünün en iyi maaş veren firması olduğunu, asgari ücretle çalışan tek bir personelinin bile bulunmadığını, en düşük maaşlı elemanının 1000 dolar civarında maaş aldığını biliyordum...
“En fazla 5 diye” salladım.
“Geçen seneye kadar öyleydi, hatta 5 bile değildi. 2019 yılında 2 kişi imiş. Şimdi ise 40’a yaklaşmış ve büyük bir hızla da artıyor” dedi.
Bahsettiğim firma pandemide üretime ara vermemiş, personelinin maaşını kesmemiş, düşürmemiş, iş hacmi azalmamış ve personeline Türkiye ortalamasına göre iyi maaş ödeyen bir şirket.
Ve personelin icralık olanlarının sayısı 1 yıl içinde yaklaşık yüzde 1800 artmış.
Üstelik de salgından etkilenmeyen bir şirkette.
Servis sektöründe, salgına bağlı olarak işlerini durduranlarda durumun ne olduğunu düşünmek bile kabus gibi.
Ve buna rağmen hala devlette bir tasarruf emaresi göremiyoruz.
En basitinden makam aracı sayısında bir düşüş yok.
Bizim birkaç misli kişi başı gelire sahip ülkelerin tepe yöneticileri tasarruf önlemlerini açıklayıp, maaşlarında kesinti yaptıklarını sembolik olarak bile olsa açıklarken. Biz hala Mercedes makam otomobili sipariş edip duruyoruz.
İtibardan tasarruf etmemeyi itibar zannediyoruz!
Fatih Altaylı Habertürk
Abd borsaları ölü kedi sıçraması yapıyor
Pazartesi yine hesaplar resetlenebilir
ABD dünü hiç yaşanmamış olarak kabul ediyor
100 kaplan gücü ...
Halk olarak her geçen gün fakirleşeceğiz. %3-5 lik hırsız takımı ise zenginleşmeye devam edecek. Zor şartlarda çalıştırılanlar (ki bunların içinde çocuğunuzda var, yanlış hatırlamıyorsam A101 de çalışıyordu) daha ağır koşullarda köle gibi çalışacak
evet düşündüğüm gibi şimdilik...vadeli kapanırken dün FDOW 34.050 idi...pazartesi sabahı bu rakama ne kadar yakın uzak olursa ona göre açılırız...şimdilik bişey kalmadı fark...dolar yukarıda ama bence onu da aşağı basarlar...her bayramda olan şey bu tatilde doları yukarı alıyorlar sonra tatil dönüşü aşağı basıyorlar...
bakalım bu sefer nasıl olacak...
Borsalar da ekonomi canlanacak diye yükseliyor.
Canlanınca da enflasyon yaratıyor diye sızlanıyor....
Her ilacın bir yan etkisi var gülüm.
Bunlada yaşamaya alışacak.
Bak bize düşük enflasyon açıkla.
Düşük zam ver ücretlilere
Kasa fazla versin.
Fede de. Usa üike de burdan yol gösterelim.
Bu işler kolay
Şu ana kadar doğru sonuç veren EW sayımları bundan sonra da aynı şekilde çalışır ise ölü kedi sıçraması değil, yeni zirve gelmesi lazım. Ölü kedi sıçramaları için Ekim-Kasım aylarını bekleyeceğiz gibi görünüyor.
Sayımlar için iyi bir test olacak. Ben de merakla bekliyorum.
geçen hafta dow 34777 kapattı. bu hafta bunu geçmesi için bugün 34200 üstüne atması lazım. ki bana göre bu bile çok zor. şimdi ordinolar haberleşip bu hafta ve önümüzdeki haftayı nasıl basarız diye konuşmaya başlamıştır.
ağalar naçizane demem o ki almayın. katar katırları malları taşısın.
veya isteyen taşır herkes özgür!!!
izlemek serbest ve bedava.
Şuan tam kapanma da bile 10 saat çalışıyor hafta sonu da çağırıyorlar sayımdir sevkiyattir. Yarın iş başı var fazla mesai izin de vermezler. Bunlar kime güveniyor anlayamadım. Ya okkalı bir rüşvet yada ortaklık var bunda
Dolar uzun bayram tatillerinde genelde kapanışta epey uzaklaşır. Piyasa açılmaya yakın ilk hareket noktasına gelir.
Gau/try 499,263 +4,261 +0,86%
Tanm olarak sıyırmak uzereyim,400tl lik araç yakmışlar, filistin için,eln musk geçtik reklamda