Bugün bir şirket sahibi çıktı BBHT'ye ben bakmıyorum fiyata dedi, biz de inandık.
Geçen yıl da biri çıkmıştı, ben kim alıyor kim satıyor bilmiyorum demişti, kardeşi alıp satıyormuş, haberler çıkmıştı.
Zamanında Kav Kibrit vardı skandal olmuştu.
Printable View
Bugün bir şirket sahibi çıktı BBHT'ye ben bakmıyorum fiyata dedi, biz de inandık.
Geçen yıl da biri çıkmıştı, ben kim alıyor kim satıyor bilmiyorum demişti, kardeşi alıp satıyormuş, haberler çıkmıştı.
Zamanında Kav Kibrit vardı skandal olmuştu.
Manüplasyona karışmamış 10 şirket bulamazsınız burada...
Büyük grup şirket patronları belki tenezzül etmez, onlarda da üst yöneticiler işi bitirir...
Otorite hiç birşey yapmaz, çalınan parayı kırışır...
Özellikle halka arzlarda hiçbir hisseye bulaşmayın, 2-3 yıl izleyin, düzenli temettü veriyorsa ilgilenin...
35 yıldır gördüğüm budur...
Borsa dolandırıcılarını ve ailelerini sosyal medyadan izleyin, alayı Ferrari ile geziyor...
Otorite göz yummazsa mümkün değil...
Hepsi elini kolunu sallayarak geziyor...
Bu kadarı anca kabile devletlerinde olur...
Gelişmiş ekonomilerde büyük suç, olsa da münferit...
Bence de otorite sorumlu.
Hepimiz insanız, kolay para suç gibi gelmiyor belki. Genelde yöneticiler ve küçük şirketlerin patronları veya onların yakınları bu işlere giriyordur. Bir de içeriden bilgi alan büyük spekülatörler olabilir. Bir seferinde bir şirkette bir çalışanı işten atmışlar, olup biteni bir aracı kuruma aktarıyormuş demişlerdi.
Gerçekten doymuş zenginler için itibar her şeyden önemli, ufak tefek şeylere bulaşmıyorlardır.
Şimdiki sistem sakat, sürdürülebilir değil.
Evde de bazen duvardan gelen sesler ile de tartışıyorum bu konuyu ama günlük işlerde yardımları oluyor, ocağı kapat, anahtarı unuttun, onu öyle yapma vs.
Aslen gaipten gelen seslere bile bakılmaması lazım, şimdi telefonlarda akıllı asistanlar oluyor, onlar da akıl veriyor.
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/2wu234g.PNG
Tüm müslümanların Ramazan ayı mübarek olsun.Allah nicelerine sağlık-mutlulukla erişmeyi nasip etsin.
Herkese huzur dolu ramazanı Şerif dilerim SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 4 5 6 diyorlardı 7 oldu :)
Ama onlar ne derse desin bizim borsa yine zirve oldu , tl bazında :oleyo:
Fed/Evans: Bu yıl toplam 7 faiz artışı uygun
https://parafesor.net/fedevans-bu-yi...gun-01-04-2022
Standard and Poors, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu "B+" olarak teyit etti, yerel para cinsinden notunu "BB-"den "B+"ya indirdi, görünümü Negatif’de bıraktı
BM İnsan Haklarından Filistin lehine karar
https://parafesor.net/bm-insan-hakla...rdi-01-04-2022
Abramoviç, tupraş almış [emoji846]
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
twitterda tesadüfen ilginç bir şey okudum şimdi...kredi notlarımız RUANDA ile aynıymış...sp/moodys/fitch...3 kurumda 2 ülkeye aynı notları vermiş...vay be...
https://twitter.com/hkucuk_28/status...92731392753675
Hayirli ramazanlar
Davulcular hiç mani söylemiyor iki cLdi gitti
Hala inecek donumuz kalmış mı SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en son aralık ayında sanırım faiz indirimi olmuştu ve sonrasında bir süre izlemede kalacaklarını ve uyguladıkları politikaların meyvesini toplamaya başlayacaklarını söylemişlerdi...sonuç? 3,5 ay geçti ve vatandaş olarak gördüğümüz tek şey sürekli artan fiyatlar...ZAM...
ne zaman toplanacak bu meyveler? vatandaş olarak biz ne zaman nasipleneceğiz bu meyvelerden merak ediyorum...
Enflasyonu geçtik..
Hız sınırı aşıldı..
Hiper sonıc devrede..
Allahtan digital alt yapımız var.
O da olmasa Afrikalılar gibi balya balya parayla gezecektik..
Dıtlayıp geçiyoz rakamları.
Feraseti olanlar bugünleri görmüş
Üçer beşer maaş mevkii bağlamışlar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim en çok korktuğum doğalgaz seçim sebebiyle bize 2,6 sanayi ve elektrik üretenlere 12 oldu yeni zamla. Bu birbirine yakın olursa ben benim gibiler hatta kirada oturan memurlar da altından kalkamaz. Aylık 3000-5000 arası ısınma ücreti çıkar. Malum Isparta da bir haftadan fazla elektrik doğalgaz yoktu. Benim stratejim bu evi satıp bacası olan asansörsüz yüksek giriş ev almak. Ben seçimde mağlup olsa bile bir şekilde seçimin iptalinin olacağını hemen gitmeyeceğini düşünüyorum. Velev ki gittiler bu borç ve bütçe ile hemen düzelecek bir durum yok bana göre. Her türlü ihtimale karşı tedbir alacağım mecburen. Ev bulmadan ev satmak mantıklı değil.
Seçimden sonra hükümet değişimi olsa. Çok ciddi uzmanlık gerektiren bir ekonomi yönetimi gerekir. Bol keseden atmak dağıtmak da mümkün değil yol bitti. Önceki ihaleler eğer ekonomi yönetimi gibiyse hukukî açık varsa belki , yoksa yıllar sürer bunlar. Acilen devletin küçülmesi gerekir. Hükümet değişsin yada değişmesin bizi yakın zamanda ciddi sorunlar bekliyor.
yüzde yüz doğru insanlar bunu ya anlayamıyor ya da anlamak istemiyor önümüz tufan gibi elden birşey gelmiyor kurbanlık koyun gibi bekliyoruz umarız iyi birşeyler olur önümüzdeki mb toplantısında sembolik bir artış ve parasal sıkılaşma olsa düzelir ama sıkılaşma olursa seçim kaybedileceğinden yapamıyorlar bence
Kovid bitmemiş miydi ne oluyor ! İtalya' da 100 000 ' i aşmıştı.
İngiltere'de 5 milyon vaka ile Covid-19'da rekor
https://parafesor.net/ingilterede-5-...kor-02-04-2022
Bizde ki yönetim şekli ile kimse önünü görüp yatırım yapmaz. Bence sanayi doğalgazina zam yapmak hiç akıllı değil. Üretim planlama sorunu olur bu şekilde. İki sene önce ki doğalgaz fiyatı ile bugün arasında 12 kat fark var.
son 12 ayda doğalgaza konutlarda %92 sanayide %549 zam yapılmış BEŞYÜZ KIRK DOKUZ daha enflasyon şu kadar bu kadar mavraları atılmasın arkadaş sayılar ortada gerçeklerden korkanın kime faydası olacakki güvenilirlik kaybediliyor gerçek neyse açıklansa çok daha iyi olurdu bence
bugün markette geçen yıl hemen hemen 1 yıl önce yani 5 tl ye aldığım bir zımbırtının tam 17 tl olduğunu gördüm...enflasyon %100 bile çok iyimser kalır artık...öyle %30-40-50 enflasyon var demek zaten milletin aklıyla alay etmek olur...nisan ayına girdik domates 30 tl ya markette...sorarsan tarım ülkesiyiz ama...
Tavuğu da listeye eklemek gerek :)
Haftanın En Çok Kazandıran Yatırım Araçları
https://parafesor.net/haftanin-en-co...ari-02-04-2022