Yarın haftalık ve aylık kapanış.
Tavan istiyoruz.
Bi masa bi sandalye şirketlerin piyasa değeri tokatlamış bizi.
Uyuyonmu bofaa
Printable View
Yarın haftalık ve aylık kapanış.
Tavan istiyoruz.
Bi masa bi sandalye şirketlerin piyasa değeri tokatlamış bizi.
Uyuyonmu bofaa
Bir süre foruma girmeyeyim uzak kalıp sakin kafayla düşüneyim diyordum ama dayanamadım.
27 Ekim'deki son zirveden bu yana diğer elektrik şirketlerine kıyasla vaziyet aşağıdaki gibi.
https://i.ibb.co/BytDwgR/TRCAS-2022-11-30.png
Ben böyle hisseninn😂😂
Ben hiç bakmıyorum o tarafa. Şu anda piyasa kafasına göre canı nereye isterse oraya gidiyor. Şalter açık kapalı fark etmez diye düşünüyorum :) PTF'leri görüyorum Twitter'da bizim santral de çalışıyordur herhalde diyorum ama gerçekten de merak edip de açıp bakmadım çünkü santralin çalışıp çalışmamasıyla hisse fiyatı arasında bir korelasyon olacağını düşünmüyorum şu anda :)
Elbette çalışsın muhakkak zamanı gelince onun da çok önemi olacak ama şu anda ona bakan olduğunu sanmıyorum. Daha çok sosyal medyada hangi höstad kaç hedef vermiş dede ne demiş kapsamında ilerliyor analizler.
Ben fon giriş çıkışlarını takasları takip etmeye çalışıyorum. Birçok hisse fonuna uzun zamandır çok ciddi yatırımcı girişi var. Hangi fon ne alıyor ne satıyor onlara bakıyorum, kim ne yapıyor anlamaya çalışıyorum. TRCAS takaslarına da gün gün bakıyorum, ama kayda değer bir alış veya satış görmedim, yatırım fonlarına ait lotlar aynı duruyor gibi.
Gelecek yıla dair petrol fiyatı tahminleri ve kur tahminleri açısından bakarsak gelecek çeyreklerde stok zararı yazılacak bir durum olmaz herhalde. İki çeyrektir çok ciddi kar yazıldığı için bir çeyrek vasat sonuç gelmesine ben takılmıyorum. Gelecek yıl petrol fiyatları, akaryakıt satış kar marjları nasıl olacak, daha ziyade bunlar belirler herhalde şirketin nereye gideceğini. Hisse fiyatının nereye gideceği ise bu ara zaten hepsinden bağımsız gibi. Özellikle sosyal medyada abartılı bir coşkunluk var. İyi mi yorumlamalı kötü mü yorumlamalı bilemiyorum ama seçime kadar herkes borsa yükselecek diye bir beklenti içinde olduğu için negatif ayrışma varsa bile şu ortamda çok sürmeyebilir diye umuyorum. Şirket değerlemesi açısından hala iskonto var ama belli bir derece de kapandı. Diğer taraftan bütün hisseler yükseldiği için bütün hisselerdeki iskonto kapanıyor. Dolayısıyla yükseleni sat düşeni al diyecek bir durum da eskisi kadar yok. Piyasa geneli yükselmeye devam edip seçime kadar bütün şirketlerin hisse fiyatı iskontoları kapanacak olursa Turcas da piyasayla birlikte ederine doğru gitmeye devam edebilir. Ben de merak ediyorum ne olacak nasıl olacak seçime kadar daha neler göreceğiz bakalım.
Takip ettiklerim arasında Zoren den sonra Ayen de şirket hisse satışı olmuş.
MAC günü %2,83 yükselişle kapamış. Helal … bu sene tarih yazdı
ve endeks 5000 der
Şirketlerin iskontolu dönemini iyi yakaladı Haydar bey.. Bu endekste kısa vade de primsiz hisse göremiyorum. Bakalım, önümüzdeki dönem hisse seçimi önemli
Kısa vadeli ( 3-4 ay) getiri anlamında çok istisna bir dönem şu dönem. Yoksa şirket değerlemeleri olarak çok çok uçuk yerlerde değiliz( sasa- gesan- hektaş- vb.. hariç)
Hayırdır inşAllah . kap geldi ama başlık uyku modunda . beğenmediniz galiba
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1083578
30 milyon lira, piyasa değeri üzerinden hesaplasak ~%0.5, özkaynaklar üzerinden hesaplasak ~%2.2, son dönem karı üzerinden hesaplasak ~2.8, 30 milyona ne alınır diye hesaplasak Levent'te 2+1 residence :)
Ben şirket değerlemesinden anlamıyorum, piyasa neye nasıl tepki veriyor hiç anlamıyorum, ama 30 milyon lira dikkate alınacak bir rakam gibi gelmedi bana, yine de yarından itibaren 3 tavan yaparsa da şaşırır mıyız şaşırmayız :)
O değil de, ben hala borsacı dede muhabbetini sosyal medyada gördükten sonra hisse fiyatı daha 9 lirayken niye evi arabayı satıp Turcas'a basmadık diye ona yanıyorum. Efsane gelen 1. çeyrek sonuçlarına piyasa fazla tepki vermeyince uykuya mı daldık nedir. 2. çeyrek de iyi gelirse piyasa belki ondan sonra tepki verir diye de düşünmüştük oysa ki. 2. çeyrek de iyi geldi ama tepki olmadı, dede muhabbeti çıktı 1 gün daha tepki olmadı, ertesi gün patladı aldı yürüdü. Benim aklım pek almıyor bu işleri. O zamanlar 100 milyon dolar civarıydı herhalde piyasa değeri. Şimdi 300 milyon dolar civarı. Hala da iskonto olsa gerek. Burada 400-500 milyon dolar gibi değerleme rakamlarından bahsedilmişti. Niye 100 milyon dolarda o kadar uzun süre yattı, sonra niye ışık hızıyla 200-300 milyon dolarlara gitti, şimdi niye 1 aydır burada yatıyor, anlamak baya zor bu işleri.
Bu arada 2023'e dair petrol fiyatı tahminlerinde haberlerde kimi dinlesem gelecek yılın ilk yarısı petrol fiyatlarında düşüş ihtimali beklemediklerini ifade ediyorlar. Düşüş olursa da gelecek yılın ikinci yarısından itibaren olabilir diyor çoğu uzman. Bu tahminlerde pek uzmanlık olmaz, herkes gayet yanılabilir, ama dinlediklerim hep böyle. Piyasada bu kadar coşku varken yerimizde saymamız çok aklıma yatmıyor benim, ama ne desek boş zaten, ne olacak bekleyip göreceğiz.
Şöyle düşünelim.
2023 ilk çeyrekte kar 2022 ilk çeyrekten fazla gelebilirmi ki fiyat yüksek olsun?
Bilanço ile olmaz gibi.
Shellin ülkeye gelişi 1923.
2023 100.yıl.
Belki sebep bu olur😮
Önümüzdeki çeyreklerde stok zararı oluşmazsa, ki oluşmaz herhalde bu saatten sonra, stok karı gelmese bile artık faaliyet karlarında iyileşmeler etkili olmalı. EPDK fiyatlama raporlarına bakınca hızlıca aşağıdaki yaklaşık rakamları çıkardım, daha detaylı ve kesin rakamlar linkten incelenebilir.
Kaynak: https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik...andirma-raporu
Benzinde dağıtıcı ve bayi marjı %13'lere kadar yükselmiş, maktu kar rakamında ise Ocak'tan Ekim'e %60'a yakın yükseliş olmuş, bu hızla artmaya devam ederse litre başına kar Aralık'ta 1.7TL veya 1.8TL olabilir ki o da şu anki TÜFE'ye yakın %80 civarı bir kar artışı anlamına gelir, fena değil, en azından enflasyona karşı koruma sağlıyor.
Benzin
Ocak ~%12 ~1TL
Şubat ~%10 ~1TL
Mart ~%10 ~1.2TL
Nisan ~%11 ~1.3TL
Mayıs ~%9 ~1.4TL
Haziran ~%7 ~1.3TL
Temmuz ~%9.5 ~1.4TL
Ağustos ~%11.5 ~1.5TL
Eylül ~%13.5 ~1.5TL
Ekim ~%12.5 ~1.6TL
Dizelde ay ay yazmadım bu yılın ilk ayı ve son ayı verisini yazdım, dizel de benzine benzer, litre başına kar Ocak'tan Ekim'e 0.9 TL'den 1.6 TL'ye çıkmış.
Dizel
Ocak ~%11 0.9TL
Ekim ~%9 1.6TL
Diğer yandan santral de iyi kötü çalışıyor en azından dükkan kapalı değil çark ağır da olsa dönüyor. 2022 boyunca üretim aşağıdaki gibi.
Kaynak: https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
https://i.ibb.co/Rb6kwvp/RTG-20221201.png
Borçlar ödendi ödeniyor temettü geliyor şu bu. Olumsuz diyebileceğimiz bir durum yok gibi aslında. Öyle yardır yardır gitmiyor tabi ama kararında istikrarlı bir şekilde ilerleme sürdüğü için gelecek yıl şirketin işleri bu yıla kıyasla mutlak suretle daha iyi olması gerekir diye düşünüyorum. Hisse fiyatı ne zaman ne olur ona akıl yürütmek imkansız ama şirketin işleri açısından bakarsak gelecek yıl faaliyet karı her şekilde bu yıldan daha iyi olmalı.
Teknosa tokatladı geçti bizi … tüüü
Geçen merak ettim baktım sizin birkaç yıldır TRCAS tutma stratejisi mi daha çok getirmiş yoksa MAC/MAS getirileri mi daha iyi olmuş diye. Tabi maliyetinizi bilmiyorum ama 1-2 yıl önceden falan bir yerlerden başlatınca aşağı yukarı benzer getiriler var, tek başına TRCAS da ciddi getiri sağlamış durumda. Bu yılın başından girenler zaten önde olmalı ama 1-2 yıl önceden girenlerin de getirileri gayet iyi olsa gerek.
Ben hangi hissenin ne zaman gideceğini hiç anlayamıyorum. Teknosa'da 1 milyar borçlanma aracı ihracına dair bir KAP gelmişti, GES yatırımı yapılacağına yormuş herkes, sosyal medya coştu, bundan mı böyle fırladı yoksa zaten fırlayacağı mı vardı bilmiyorum, ama ben bunları okuyorum okuyorum, bir işlem yapmıyorum. Son çeyrekler finansal sonuçları zaten iyi geliyordu o ayrı ama bir taraftan da TRCAS gibi ciddi yükseldiği için bu hızla yükselmeye devam edeceğine ihtimal vermemiştim. Ya ben hiç anlamıyorum bu işlerden ya da piyasanın ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor ya da ikisi birden :)
TURSG geride kaldı burada beklemeli diyorum aylarca süründürüyor gitmiyor, ben ümidi kesiyorum kenardaki 3-5 bari dövizde dursun diyorum sonra sigorta sektörü patlıyor gidiyor. Dövizin de bir yere gittiği yok herhalde seçime kadar da gitmeyecek TRCAS da baya geriye düştü bari TRCAS'ta tutayım kenardaki parayı diyorum bu sefer TRCAS süründürüyor TKFEN TKNSA patlıyor böyle değişik işler :)
Paranın tamamına yakınını fona koymakla doğru yapmışım burası tamam ama kenardaki az bir miktarla da kendim bir şeyler yapmaya çalışayım dediğimde hep elimde patlıyor benim fikirler :)
Özelden wasaban yada bana yazın:))
Anlaşılıyorki bol turco var.
Bendede var sorun yok.
2017 den beri.
Maliyet 40 50 centtir.
Fonlar dolar bazında daha fazla kazandıramaz bence.
Devamlı hisse taşıma zorunda olmayanlar kazandırabilir anca.
Bizde epey hisse keşfettik wasabanla ve hepside iyi gitti.
Ama burda olduğumuzdan çok değerlendiremedik.
Mac ın 5 T sinden zamanı gelen gidiyor,
Herşeyin zamanı var:))
Muhakkakki herşeyin iyisini bilen acun abidir😅
turco son 1-2 aydır endeksin baya gerisinde kaldı.
son dönem Ne elektrikçiler ile ne mazotcular ile gitti.
Cuma günü bist30 dan çıkan para son zamanlarda gitmeyen yan tahtalara girebilir diyor bağzı höstadlar:))
bakalım eski günlerdeki gibi endeks short turco long günleri görecek miyiz yine.
Eski dostlarrr
Eski dostlarr:))
Yahu bofanın elinde kaldı 2.5 milyon.
Acun abide var 6.5 milyon.
Mac aralık pörtföyüne bakın.
Son bir ayda 1.1 milyar artmış pörtföy.
Gelen parayla tskb akbank tekfen doğan mirgos anadolu sig vs alınmış.
Tek lot turco alınmamış.
21 senedin 20.sırasına düşmüşüz.
Ama mac portföyündeki büyümeyi gözönüne aldığımızda turconun yüzde beşini alabilir.
Alırsa ditaşk ve çelik çomağımdan sonra üçüncü hissemde acun abi tarafından kap haberine konu olur😂
Hayat ileri doğru yaşanır geriye doğru anlaşılır.
Ha bide wasaban üstat sen bi yırtdışı yapsana diyip duruyodu.
Zira ben ülkede olmayınca tavan serileri başlıyormuş.
Salı günü terkediyorum ülkeyi ona göre😂🧿
günlükler halen çayırda.. haftalıklar is bayırda ve her yeri görebilecek bir konumda.. günlükte 22.96 üzeri kapanışlarla fark yaratabilir..
Mac da hisse ağırlıkları değişmiş
15 iş günü önce halka arz olan bir şirket x3 gitmiş. Burdan yaptığım çıkarım; patron malımı ucuza kaptırmış 🤣🤣
Saçma sapan şirketler 600-700m dolar seviyesinde. Bu hanzo hala 300m dolar. Ayıptır günahtır
Pandemi de 45-50m dolar olan ALKA, 460m dolar olmuş. Yorumsuz paylaşıyorum
Ne zarar etti be bugün robot😂😂
Hissenin fiyatı yükselmeden 500 bin almışsın.
Zararına verilirmi be robocop.
Paramı aklıyorsun.
Allah senden razı olsunn🧿🧿
Enerjilerin geneli sabah eksilerden şimdi + ya geçti. Biri hariç. Çünkü o enerji şirketi değil😂