https://i.hizliresim.com/d75Wdp.png
Printable View
sn erhan biz marj genişlesin diye beklerken sen bandı daraltacam die uğraşıyorsun
Öncelikle tebrikler sn. Keçi. Yabancı borsalar hakkında üstünkörü bir araştırma yapmıştım zamanında. Komisyon konusunda uygun ve kendi yazılımınızı sistemlerine bağlamanıza izin veren interactive brokers var bildiğim kadarıyla.
Portföy büyüdüğünde hacim olarak bist yetersiz geliyorsa, farklı borsalara yayılmak yerine portföyü küçültüp tekrar aynı yöntemle devam edebilirsiniz. Burada 1-2 milyondan sonra, örneğin yılda 10x yapıyorsanız tekrar 100k rakamına dönerek hem hacim sorununu çözmüş olursunuz hem de kazanç yüzdenizi korumuş olursunuz. Dünyanın bütün borsalarında da işlem yapsanız trade yaptığınız için zaten yine böyle bir hamle yapmanız gerekecek.
Tekrar tekrar sizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Interactive brokers en yaygını. direk data feed alabilirsiniz oradan. veritabanına yazar şimdiki altyapınızı kullanabilirsiniz. emir iletimi ve iptal takip vb için fix erişimi var. nette hazır open source fix client kodları da vardı. Yazılımcı olduğunuz için muhtemelen çok vakit harcamazsınız yurt dışı entegrasyonu için.
Bakış açısına katılıyorum herhangi bir x grafiğinin hareketlerini değerlendirebilmek.
Her işleme ya da her sinyale bir olay diyelim herhangi bir x grafiğinde bir sonraki işlemin geçmiş işlemlerle doğrudan bir ilgisi yok her biri kendi içinde bağımsız. Yani 1 dk sonra bile grafiğin nasıl devam edeceği bilinemiyor. Herhangi bir x grafiği reel bir grafiktir, oluşan patterni sistem kabiliyeti dahilinde belirli bir başarı yüzdesi ile değerlendirir aslında "neden" grafikleridir.
KZ grafiği ise bir sonuç grafiğidir, ana x grafiğindeki küçük değişikliklerden büyük oranda etkilenebilir (50 puan daha düşşe stoplayacaktı ama stop olmadı güzel kar yazdı, ya da 25 puan yukarıdan dönse stop olmayacaktım gibi) veya sistem üzerinde yapılacak küçük değişikliklerden de benzer şekilde etkilenir. Yani göreceli bir grafiktir net değildir. KZ grafiğinin düşmeye başlaması artacağının işareti değildir, ya da ne zaman yükselmeye başlayacağı hakkında gerçek bilgiler vermez.
Aslında yatayın ya da sisteme ters gelen bölgenin ne kadar süreceği ne zaman düzeleceği hakkında yorum yapmak olayı, bir nevi yatay mı yoksa belirli ölçüde trend mi sorusunun cevabıdır ki zor bir sorudur.
Benim gözümde KZ grafiği herhangi bir piyasa grafiği değildir.
Bugatti farklı dalga boyları kullanıyor bazı sistemciler belirli bölgelerde sistemi ters çalıştırıp KZ iyileştirmeye çalışılıyor olmaz demiyorum fakat ben mantık olarak kafamda netleştiremiyorum belirli süre faydası olabilir belki ama uzun süre faydalı ve güvenilir olur mu bilemiyorum.
sn keçi.
ideal yada matriks terminalinden mt4 e veri aktarım yapabileceğim bir kov varmı bildiğiniz veya yöntem. benim için önemli.
ne kadar aradıysam bulamadım..
ÜStad saydıgım sebepler viop grafiğindede belirsiz. bu yuzden x grafiği demiştik.
Piyasanın düşüyor olması yükseleceği anlamı taşımıyor kz grafiğide aynı sekılde.
pişyasanın yatay olması ne zaman düzeleceğini bilemeyiz kz ninde öyle.
kar grafiği anlık oldugu ıcın aslında bır pıyasa gıbı üstteki sistemin tek yaptıgı sey yukarıdakı gerçek grafik yukarı gıdıyorsa kz grafiğide yukarı gıdıyor aşağı gıdıyorsa aşağı gırıyor zaman zaman ters sınyallerde ıse yıne usttekı grafiği alıp kz ye ters şekilde yerleştiriyor.
yani piyasa yukarı gıdıyor kz grafiği aşağı gıdıyor kz grafiği aslında viop30 grafiğini kopyalıyor. Tek farkla bazan o yukarı gıderken bu aşağı gıdıyor. Piyasa hareketlerı bır önceki durumdan bagımsız dıyorsak. Bizim için tüm grafikler bir piyasa grafiği halini alıyor ?
yani kz grafiğinin oluşmasında yine piyasanın etkisini görüyoruz.
neyse sonuç olarak kar grafiği aşağı dogru 5000 puan inmişse sistemin kendini kapatması ve dipten 5000 yukarı cıktıgında tekrar devreye girmesi ile calıstıgında mevcut kz den daha yüksek getiri elde etmek istiyorum.
Sağlıklımı değilmi bilmiyorum bugatti uzun suredır karlı benzer prensible calısıyor.
kz grafiğinin dalga boyutları ufak kalıyor. ne yazarımda bu kadar az dalgalı bır kz grafiğinde sistem dogru yerd kendini kapatır ve açar.
yani kz grafiğine yerleştireceğim AL sınyalı sistemi devreye sokacak Sat sinyali ise sistemi kapatacak.
BU sekılde mevcut kz grafiğini geçsem yeter.
biz taşdevrinden bi tik ilerideyiz sadece galiba. Sn Keçi tebrikler .
https://i.hizliresim.com/YOB63k.png