Düzenleme olumlu. MTV'ye gelen geçici vergi artışı da kalıcı hale getirilmeli. Araba stoklamaya son. A*P yerel seçimleri firesiz kazanmayı kafaya koymuş gibi. :)
Printable View
Düzenleme olumlu. MTV'ye gelen geçici vergi artışı da kalıcı hale getirilmeli. Araba stoklamaya son. A*P yerel seçimleri firesiz kazanmayı kafaya koymuş gibi. :)
tapu koleksiyonu yapanlar için bir vergi düzenlemesi gelmemesi ziyadesile ilginç...
Deprem bölgesine 685.000 konut, 177 bin de bağımsız bölüm yapılacak diyor. Bağımsızları geçtim sadece konutlara odaklanıyorum.
En son ihalelede bir konut 2 milyon üzeri ihale edilmiş.
685bin ile 2milyonu çarptım hesap makinam error verdi.
Dedim ev fiyatını dolara çevirip öyle çarpayım. tanesi 77K dolar yapıyor. Hesap makinası yine error verdi.
Her ne kadar bu konutları alanlar ödeyecek olsada, peşin yapılacak. Yapılırkende her türlü bu maliyete katlanılacak.
Bu nedenle eğer bu konutlar 2 yıl içinde yapılacaksa, gerçek enflasyonun %100 altında kalması imkansız
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
1milyonluk eve 200tl*2 vergi geliyor. Bunu iki kat yapsalar yıllık 800 tl yapar. Hadi hızlarını alamadılar ve 5 kat yaptılar. 4 bin tl yapar. Kiracıyla uğraşmaya değermi? Gelecek sene ev 1.5 milyon olunca 4bin tl devede kulak kalıyor
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Yerel seçimlerden sonra çıkarılmak üzere ; 18 yaş üzeri her TC. vatandaşın oturduğu şehirde 1, başka şehirde 1 olmak üzere en fazla 2 konut satın alma hakkı olmalı. otomobil ise sadece 1 adet . böylece kıt kaynakların verimli kullanılması , çevrenin ve doğanın korunması, ekonomi de israfın önlenmesi vb. halledilmiş olacaktır.
Kira için her şehirde yerel yönetimlerin kontrolünde belli sayılarda konut olmalı. Belediyeler tıpkı sağlık bakanlığı kontrolündeki özel hastane misali bazı şirketlere bu yetkiyi devrederek buradan gelir elde edecektir. Elektrik- su- gaz aboneliği üzerinden yapılan kira sözleşmelerini kontrol imkanı olacak, vergi kaçağı önlenecektir.
ne zaman mı ? Dedem evlenip kız doğurduğunda.
Ee benim haftasonu gittiğim başka ilde bir evim daha var. İstersem on ilde on tane evim olur istediğimde gider otururum. "Hayalet ev" ne demek? Sahibi olduğum evi ister boş tutarım ister kiracı koyarım. Kim ne karışır serbest piyasa ekonomisi varsa tabii...
Böyle saçmalık hayatımda duymadım. Bunun sonucunda neler olacak farkında mı bunu savunanlar. Kimse gayrimenkule yatırım yapmaz. Bu ülkede inşaat sektörü önemli herkes biliyor. Kimse evin derdi ile uğraşmaz zaten kirada da enflasyonist ortamda %25 üst sınırı gibi absürt bir karar var kimse kiracının derdi ile de uğraşmaz.
Serbest piyasa kuralları ile oynamamak lazım. Millet yatırıma küserse, para yastık altında döviz ve altın olarak tutulur.
%25 uygulanmayan ama yasaylada destekli saçma sapan bir uygulama üstüne buda gelirse çok gülerim.