Sayfa 1091/1312 İlkİlk ... 915919911041108110891090109110921093110111411191 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,721 - 8,728 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Burayıda devamlı okuyorum iyice içime kapandım ev alma konusunda çok karamsarım.

Açıkcası geçen sene ev için belirli bir birikimim vardı ama yetmiyordu. 1/3 civarındaydı. Bende biraz artsın diye altın döviz hisse olarak ayırdım.

Arada ev bakıyorum ama evler artış hızı benim birikimimden daha fazla ilerledi. Ortalamaya vurunca diyelim ben 1 kazanırken evler 2 arttı. Aslında vade olarak daha içeri girdim.
    İstanbul için konusursak Emlak konut orta üst sınıf ev fiyatları bana göre yüksekti; kiptaş desen kuralardan sonuç alamadık. Ev ve kira fiyatları da artıyordu.
    Bursa görükleye gittim dedim bari 1+1 alayım kafamıza uygun bir şey bulamadık.

0,69 çıktı elimdekini versem banka kredisini ödemeye maaşım yetmiyor. 0,69 kredi de vermiyorlar zaten.
    Mahalle arası bakayım dedim onlarda 2 şer 2 şer çıkıyor.

Öyle hesaplıyorum olmuyor böyle hesaplıyorum olmuyor. En sonunda ..... yapayım evini dedim. Arsa alayım. Deprem sonucunda arsa fiyatlarıda uçtu.Onuda alamadık.

El elde baş başta kaldık.

Aslında danışmak istediğim şu sizlere? Mali olarak yani.

5 milyonluk ev için 1,5 M nakit var desek ben hangi yollarla kredi,destek,hibe vs. hangi bankadan kredi çekip alabilirim veya beklenmeli mi?

Yoksa emlak konut,toki,kiptaş vs. mi takip edilmeli ?

Valla ne yapsak bilemiyorum. Aklımada bir şey gelmiyor....
    Bu işlerden anlayan yönlendirecek bir arkadaş varsa çok makbule geçer...
    Bursa görüklede 1+1 hemde uygun olacqk
    İmkansız gibi bişey
    Bundan 25 yıl önce heryer tarlaydı
    Görüklenin içi köy gibiydi heryerde şnekler traktörler gezerdi.
    Köyden tek farkı 4 adet meyhanesi ve rıdvan pansiyondu.

Kötün yarısı sarhoş yarısıda 0.50 promil üstü alkollü gezerdi.
    Gece acil bi durum olsa araba kullanqcak şöför bulamqzsın

Şimdi heryer apart lokanta cafe çay bahçesi ve onbinlerxe ev olmuş
    Verimli araziler bitmiş.

Köylüler kaybolmuş gitmiş.
    bir halt olacağı yok.

2. Kurumların Aktifindeki Gayrimenkullere Uygulanan Yüzde 50 Kurumlar Vergisi İndirimi Yüzde 25'e Düşürülecek- Bloomberg HT

Kurumların Aktifindeki Gayrimenkullere Uygulanan Katma Değer Vergisi İstisnası Kaldırılıyor- Bloomberg HT
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku

Neyse benden bu kadar, permabull arkadaşlar havlu atmadan daha da birşey yazmam buraya.
    Doların 2019'daki ile 2023'deki alım gücünü aynı zanneden kesime de bir isim bulmak gerek.
    İlginçtir ki, o kesim toplumun önemli bir yüzdesini oluşturuyor. İsim bulmak şart.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

4. Boş bekletilip kiraya verilmeyen evlerin emlak vergisi arttırılacakmış...

Çünkü Ev sahipleri kiracılar ile uğraşmak istemiyor başım ağrımasın evim boş kalsın diyor...

Devlet radarına takılan boşta bekletilen evler için yüksek vergi cezaları hazırlığı yapıyor.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Kiracıya iyi ev sahibine kötü haber: İspanya modeli geliyor
    Fahiş kiralara karşı AKP’nin ev kiralamada İspanya Modeli’ni getirebileceği ifade edildi.
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/k...or-683338h.htm

sonunda Karotu aldıracaklar dipten temizlik için

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Boş bekletilip kiraya verilmeyen evlerin emlak vergisi arttırılacakmış...

Çünkü Ev sahipleri kiracılar ile uğraşmak istemiyor başım ağrımasın evim boş kalsın diyor...

Devlet radarına takılan boşta bekletilen evler için yüksek vergi cezaları hazırlığı yapıyor.
    iki üç evi olan annesini babasını gösterir (ben öyle yapacağım aldığım evler annemlere birkaç sokak uzakta)

daha fazla olan da şirketleşir aylık eşyalı kiralamaya geçer, önemli olan evin boş durması eşyalı olarak boş durur

orta vadede olacak olanı da yazayım biz zalim gaddar ev sahiplerinin elinden vergi vb zorlamalarla evleri alacak ve şirketlere devredecekler.

şirketlerde eşyalı olarak ve belli sürelerle kiralama yapacak.

kiracıyı rahat atabilmek için kiracının eve getirebileceği eşya çok sınırlı olacak.

polis gelip gerektiğinde evi birkaç saatte boşaltacak.

7.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Boş bekletilip kiraya verilmeyen evlerin emlak vergisi arttırılacakmış...

Çok yerinde bir karar özellikle memlektimde gidince evim olsun diye boş ev tutanlar vardı. Bunu çözecek bir gelişme olur. Acaba devletimiz kiraya verilmek için tadilat isteyen evlere 0,69'da tadilat kredisi verir mi ?

Sayfa 1091/1312 İlkİlk ... 915919911041108110891090109110921093110111411191 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •