https://i.hizliresim.com/g9kLWb.png
Printable View
human01 6,90 demişti..geldi...ilk mal alım yerim.ama teknik hala al vermiyor. human01 fiboya göre alım yapıyor.bilişyorum çünkü görüşüyorum kendisi ile. yakın stoplu gideceğim.Şu aralar endeks düşmeye devam ederse çok daha aşağılara gidermi kaygısı içindeyim.o nedenle yakın stoplu gideceğim.
7,18-7,19 görmesi lazım diye düşünüyorum. Kapandı mı hızlı gider
Kordsa, lastik güçlendirme sektörünü odağına alan ITEC fuarına katıldı
Güçlendirme Devi Kordsa 13-14 Eylül tarihlerinde Akron, Ohio’da
gerçekleşen ITEC in Focus konferansına katıldı. ITEC in Focus’un bu
seneki ana konusu lastik güçlendirme sektörü oldu. Konferans
sponsorları arasında yer alan Kordsa açtığı stand ile sektörün önde
gelen katılımcıları ile yenilikçi lastik güçlendirme çözümlerini ve iş
ortaklıkları konusunda yaklaşımlarını, deneyimlerini paylaştı.
Sektörün önde gelen kimyagerlerinin, tasarımcılarının,
mühendislerinin, Ar-Ge ekiplerinin, test uzmanlarının, üretim
müdürlerinin ve diğer sektör profesyonellerinin katıldığı ITEC in
Focus 2017 konferansının bu seneki odağı lastik güçlendirme sektörü
oldu. Katılımcılar 2 günlük konferans süresince güçlendirme
malzemeleri, karıştırıcılar, ekipman, kimyasallar, tasarım ve diğer
birçok önemli konudaki son teknolojiler ve gelişmeler hakkında
konuşmaları dinleme ve konuşmacılarla fikir alışverişinde bulunma
şansını yakaladılar.
Konferans ziyaretçilerini standında ağırlayan Kordsa, yenilikçi ve
sürdürülebilir güçlendirme çözümlerini paylaştı. Mevcut iş ortakları
ile birlikte yaptıkları çalışmaları ve elde ettikleri başarılı
sonuçları aktaran Kordsa güçlendiricileri, sektörün önde gelen firma
temsilcilerine Kordsa’nın sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyiminin
yanı sıra bugün ve gelecek için birlikte nasıl çözümler ve uygulamalar
geliştirebileceğini anlatma fırsatı da buldu.
6.9 dip olabilir..su petrol yukselisi belimizi bukmese alim icin super seviyeler..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.
25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
"Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.
**ÖNEMLİ
Bence ilk anlaşılması gereken dagitimin surdugudur. Ytd
6,90 güzel bir rakam öyle değil mi?
Petrol dusunce lutfetti ölmüs fiyattan..ytdegildir
hahahaha. çok heveslisi var çoookk. Geçti mi 6,90'ı..
Meftûnun oldum ey vech-i ahsen
Ayrılmam artık bir lâhza senden
Vazgeçmem artık vallâhi senden
Petrole bagli harekete devam..6.7 de dibi isaretlemise benziyor..ytdegildir
para girişi
http://imageturko.com/?di=DLC2
para çıkışı
http://imageturko.com/?di=P2MJ
Seans sonu son iki saat 30ar dakikalık periyot..
https://i.hizliresim.com/XEqdy3.png
genelde forumda bu tip hisselerde sessizlik hayra alamet olur ama bu kadar dusuk seviyelerde gezinirken ve bunu kalici hale getirmisken insan buyuklerden/bilenlerden bir yorum bekliyor. bildigim kadariyla hala buhur25 hissesi. Bu kadar kotu performansi hakediyor mu? Dustukce aliyorum ama geri donus isareti hala daha yok gibi,
Bu hissede 3. Yıldayim Sn sabuncu işte düşüşlerı siz düşünün %36 lik bir düşüş, daha öncesinde %41 düşüş yasamisligim var. Fakat yabancı oranında bu düşüşler oranında çok az çıkış gozlemledim. Hammadde maliyetleri etkileyen faktör. Artan Petrol fiyatıni bu düşüşlerde absorme ettiğini düşünüyorum. Sn Human 69x civarında bir rakama düşeceğini söylemişti forumda, 760 in altına düştüğünde alımlarımi bu yüzden durdurup onun yazdığı rakamın altında daha fazla lot alma şansı yarattı. Ama yinede piyasa ne getirir bilinmez. Yatırım tavsiyesi değildir.
ben de saglam ve uzun vadeli hisse diyerek girdim. 8,47 ile alimlara basladim hatta 8,85 lerde bile alislarim oldu hisseye uzun vadeli guvenimden dolayi. En son alim 6,78 :( Fakat sanirim ters bir zamanda yakalandik. Bazen boyle hisselerde cikis yapmaya karar veren buyuk fonlar yuzunden zamansiz ve tam olarak dayanagi olmayan dususler olabiliyor. ben de acaba bu tip bir hareketlilik var diye dusundum ama duzenli olarak dusuyor olmasi beni biraz endiselendirdi acikcasi. uzun vadeli yukselen trendi kirilirsa diye endiselerim var. Bu durumda ciddi bir problem var demektir ama faaliyetlerde bu tip bir ciddi daralma ya da risk yok. bilemedim...
bence kritik zaman 27 kasımdaki halkbank davası , bu işe çok atıf yapılmaya başlandı zaman yaklaştıkça....
finans piyasaları tetikte olmaya devam edecektir o tarihe kadar....
şu an için kritik göstergem o tarihe kadar vize olayı çözüme ulaşsın çözüme ulaşmazsa 27 kasım için benim için risk taşır..
kısa vadede fiyat nolur acaba?
HTC One A9 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissede yukarı yönlü hareket başlayıncamı sayfa dolacak?
bilgi birikimini paylaşacak arkadaşlar nerelerde?
Buralardan artık dönüş olur kanısındayım, endekse göre hisse geride kaldı, 7.40/50lere doğru yol alır bilanço beklentisi ile kv de, ytd
Venus_V3_5070 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hammadde fiyatına çok fazla hassas olan bir sirket kordsa, bu yüzden bilançolardaki hammadde ve stok ürünler hem karışık hemde değişken. HAO oranı düşük olmasına karşın yabancı oranı az değil. Döviz açık pozisyonu olmasına rağmen satışlarının çoğunluğu dolar ve Euro bazli. Bu açık durumu telafi ediyor lakin hammadde fiyatları yükseldiğinde bunu hisseye negatif bir şekilde yansitabiliyor. Argesi çok yüksek ve cok fazla patent sahibi bu patent başvurularının çoğunluğu kabul görmüş getirisi ne olur bilinmez. Yeni ürünler geliştirdi fakat bu ürünlerin kullanımını çok fazla basından vs duymamaktayiz. Önümüzdeki sene Aksaray'da brısa fabrikası açılıyor. Bu pozitif olacaktır hisseye. Suan için gelirlerinin %67 si yine lastik sektöründen elde ediyor. Ama diğer yatırımları tam bir muamma. Arada bir ceo açıklama yapıyor yok şu kadar buyuyecez vs. Onun haricinde net bir bilgi paylasilmiyor. Saygılar yatırım tavsiyesi değildir..
55 mln.dolarlık yatırım var.
göz ardı etmeyelim....
y.t.d.
Sn. spenc böyle yazınca geriye dönük kritik konulara baktım. Gerçekten de çok fazla iştahlı yatırımlar vs. görünmüyor. Agresif büyüme hamlesi beklemek hikayeye bakınca hayalcilik olur. Hatta 2013-2014 yıllarında Arjantin ve Çin pazarından çıkma kararları sonrası gelen hisse satışları ve akabinde Türkiye ile Endonezya'ya yapılan kapasite artışı yatırımları dışında pek bir şey yok gibi. Şu anda mevcut durumu koruyup büyüme için arayış içerisinde oldukları gibi bir izlenim edindim. Yönetim değişimi de önemli. Önümüzdeki 1 yılda yenilenen yönetimin karnesini daha net göreceğiz.
2015 yılı başından beri şirkette olan biten;
* 06.01.2015 - Endonezya'daki kapasitesi 24.000 ton Nylon 66 iplik, 39.000 ton yüksek mukavemetli (HMLS) polyester iplik, 42.000 ton kord bezine ulaşmış. Yatırım Bedeli 100 milyon$ - Tamamlandı.
* 2015 Büyüme Beklentileri
Satışlar 10-20 % (revize %5-15) (gerçekleşen %10,5)
FAVÖK 25-35 % (gerçekleşen %41)
* 2016 Büyüme Beklentileri
Satışlar 10-20 % (gerçekleşen %10)
FAVÖK 15-20 % (gerçekleşen %20)
* 05.08.2016 -Türkiye ve Endonezya'da PET HMLS Polyester iplik yatırımı yapılması Yatırım Bedeli 29,5 milyon$ - 2018'de devreye girecek.
* 16.11.2016 - Interkordsa GmbH Almanya satışı 3,7 milyon€
* 20.03.2017 - Invista Corporation Chattanooga enerji altyapı ve ana hammadde tedarikçisi satınalımı. 4 Milyon$
* 2017 6 Aylık Yatırım tutarı 20 Milyon$
* 2017 Büyüme Beklentileri
Satışlar : 25-35% (6 Aylık gerçekleşen %29)
FAVÖK: 20-30% (6 Aylık gerçekleşen %?)
* 08.03.2017 CEO ve Genel Müdür Yardımcıları değişimi
...Finans dışındaki şirketler arasından, ASELS, BRISA, EREGL, FROTO, HLGYO, KRDMD, KORDS, PGSUS, TAVHL, TCELL, THYAO, TKFEN, TKNSA, TUPRS ve ZOREN hisselerinin 3Ç17’de yıllık bazda göze çarpan net kar artışı göstermesini bekliyoruz. Operasyonel performans bakımından, AKSEN, INDES, TOASO ve VESTL hisselerinin güçlü VAFÖK büyümesi gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz.
Yatırım Finansman'ın bazı şirketler için 3Ç17 net kar tahminleri. Raporun tamamı linkte.
https://www.yf.com.tr/media/report/k...-10-2017-09-36
sn ali069 şöyle bir baktım da 3.çeyrek kar tahmini 30 civarı gelecek sizce nasıl gelir nasıl algılanır bilmek isterdim...slm
Selam sn. iberata
Sizin tahmininiz 30 milyon TL. dönem karı geçen çeyreğe göre yaklaşık % 11'lik artışa denk geliyor. Yatırım Finansman'ın tahmini ise 35 milyon TL. Bu çeyrekte Türkiye büyüme rakamlarının yüksek çıkacağı düşünülürse iyi bir kar rakamı açıklanması beklenebilir. Bakalım bekleyip göreceğiz. Şunun şurasında az kaldı bilançolara. Y.T.D.
http://www.tacirler.com.tr/Pdfs/Aras..._Ekim_2017.pdf
Bu da Tacirler'in günlük tekniz analiz bülteni.
fibo impulse seviyeleri...7,26 altı ksa vade ilk stop,,7,20 altı ikinci stop ytd
Ek 9506
https://i.hizliresim.com/6yr4ON.jpg
Alıcının satıcıdan daha da güçlü olduğu ortada, çok rahat mal aldıkları belli bu seviyede.Şu an serseri malları alıyor.Macd göstergesi 1-2 güne sert hareketin başlayabileceğini gösteriyor. 7,75 çanağı doldurur.
Haber nedir arkadas bilgi verir misin
LG-E986 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burayı da felaket tellalları basmış, yemezler. O haberi gidin Akbank sayfasında paylaşın belki yabancı fonları korkutursunuz :)). Ben Brisa nın ikinci büyük fabrikasının Ocak ayında açılmasını bekliyorum kaldı iki ay Kordsa yeni fabrikaya Kasım Aralık sevkiyata başlar bilançomuz güzelleşir.