Fon bugun satisi birakti ustelik en iyi alici finans. Kapanis sonrasi gumus altin costu yukarilara dogru. Yarin iyi olabilir belki
Printable View
Fon bugun satisi birakti ustelik en iyi alici finans. Kapanis sonrasi gumus altin costu yukarilara dogru. Yarin iyi olabilir belki
Oha gumus yuzde 3 eksiden artiya gecmis. Fon satisi kesti bugun. Yarin iyi bir gune gebe
Robot çalıştı ve robutun tawani 43 aşağısını vermiyor....
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal mı bu qnb finans.. şimdi de alıyor
Şu fona bulaştığım güne lanet olsun,tek zarar eden benim herhalde,hemde ciddi zarar.Gr.kadar bile artmıyor.
Böyle fon yönetimi olmaz,bunlar bildiğin spekülatör mantığıyla çalışıyor,duruyor,duruyor makas iyice açılana kadar bekleyip kafamıza çakıyor.Allaha havale ettim onları.Bedduam eksik olmuyor,kurtulduğum gün bir daha asla bulaşmayacağım.
Benim yazıları okursan sizlanmana gerek yok....fon yönetimi suçsuz...M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gümüş ons ve gram olarak artıda. Dolar zaten adım adım yükseliyor. Şahsi kanaatim fon yeniden hızlı bir şekilde toparlar
[IMG]https://i.hizliresim.com/Ka2Zfb.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/rWyaAN.jpg[/IMG]
Gümüş 6 lira üstünde kaldığı sürece yükseliş trendini sürdürüyor. Dolardaki olası ani ve sert yükselişler ise bu trendi daha da hızlandırır.
QNB finans yaptığı satışlar düşürdü dimi bu fonu.. daha nereye kadar satabilir??
Bugün satış stratejisini değiştirdi az az yedirerek sattı..
Elinde 500k lot falan kalmıştır.. onuda verip full tahtadan çıkacak değillerdir..
42tl nin altına düşmesi zor görünüyor sanki..
Ben yine pusuda bekleyeceğim yarında bir düşüş olursa al sat fırsatı veriyor..
Tamamen amatör bakış ile yazıyorum.. kendi bildiğinizi yapın..
Gümüş fonuna rağbet çok fazla. Önümüzde doların daha da yükselmesinin beklendiği bir ortamda elimizdeki her bir fon çok kıymetli.
Robot devrede....alıcı yok....gaz bitti....gümüşe satış gelirse robotun alış ucuna panikle mal satacak ky de tam 4 milyon var....ecb gevserse o zaman yerinde sayar....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fon yönetimi elindekileri küçük yatırımcıya kaptırdı herhalde. Geri almak için baskı var gibi bi durum sezinliyorum
Fon bu işi başında karantina vs nedenlerle kontrol edemedi ve piyasa fiyatladı,2.kez blok satış yapıyor,bu olmaz,bunu anlamak bu kadar mı zor ?
Sen zamanında sorumluluğunu yerine getirememişsin,şu,bu nedenle ve ilk haziran gibiydi sanırım bindirdi kafamıza,kardeşim piyasayı bozmadan sat,herkes kazansın.
Şimdide aynı şeyi yaptı,arz/talep dengesinin içine etme,bu bir fon,sen spekülatör değilsin,hisse senedi alım satımı gibi düşünemezsin.Bırak piyasanın fiyatladığı rakamları çok fazla bozma.Ama derdi bulmuşken fırsat çak gitsin bu fiyatlardan,ondan güçlü mü var ?
Yazıktır.
Sen de biraz empati kurmaya çalış tortumlu,aksi takdirde seni fon yönetiminden bir kişi olarak algılayacağım.
Bu arada ben buradaki bütün yazıları biliyorum,benim yazımı okursan falan diye bana adres gösterme.
[IMG]https://i.hizliresim.com/kuCOga.jpg[/IMG]
İşte yanılgı burda,fon geri alım yapmaz spek değil.Hacim problemi omasın diye nadiren alım yapar.Kesinlikle alayım gümüş yükselsin satayım, düşsün tekrar alayım falan böyle bir mantıkları yok.Adamlar gümüşü buldumu net aktif değerine yaklaşsın amacındalar,net aktif civarında dolaşsın istiyorlar,net aktif değerinde alıyorlar çünkü zaten gümüş değerli rafineriden almaya kalksalar yüzde 2 ila yüzde 3 fazla alıyorlar,net aktif değeri altında elbet gümüş bedava diye zamanında alıyorlardı son zamanlarda gümüş artınca o iş de bitti.Adamlar marjı yüksek gördüler mi gümüşleri varsa satarlar ve hep satarlar kimse dayanamaz.Şöyle düşünün kuyumcuda çeyrek altın atıyorum 500 lira olsun burda 550 den alan olsun,sabahtan akşama kadar kuyumcudan çeyrek alıp burdan satarsınız olay bu kadar basit.Siz de olsanız fonun yaptığını yapardınız,fona spek muamelesi çeken arkadaşlar bu kağıdın mantığını anlamamışlar demektir.
Fon baskı kuruyor falan diye düşünenler için yazıyorum, fonun telefonu kendi sayfalarında var,arasınlar ,oradaki arkadaşlar size olayı anlatırlar, fon nasıl çalışıyor öğrenirsiniz,bu şekilde gereksiz düşüncelere kapılmazsınız.
Yazılarımı okumussun anlamışsın...
Adamlar fiziki gümüş olmadan satış yazamıyor...
Aylardır rafine fiziki gümüş vermeyince birileri manipulasyonla uçurdu fiyatı...
Suç onu ucuranda...
Fon alış koyar istediği gibi ama satış olması icin. Mal olmalı...
Şimdi tedarik ediyor...M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O uçuran speklerin batışını izleyecegim ...
Onlar yüzünden gumusteki hareketi kaçırdık...
Dün TEB düştü...
Sıra diğerlerinde ....
gümüş bir %2 gevşedi görürüm paniği....fonda 60bin +bugün gelecek 300 bin var...
Dolarda gumusde düştü....
Bugün kızarır...
Finans devrede yokken 42.3 kadar düştü babanın biri satınca....bı babaya bakar....
Fon dengelendi. Iyi mal satti. O kadar mali ky almasi zor. Alanlar fonun malinin bitmesini bekliir gibi. Net aktif degere gire 1,5 -2 lira farkla satisa geciyir fon. Mali bitince nolcak bakalim. Birde arkadaslar 60 liraya ciktiginda finans takasinda kac lot vardi bilen varmi. Belli bir miktar satmadan bekletiyor olabilir
Takas bank guvencesinde fizikk gumus aliyirsun ustelik saklama calinma derdi olmadan. Bu yuzden net aktif degere gore yuzde 3-4 fark normal. Zaten fonda tam degerinden degilde buraz ustunden aliirdur bence. Su ammnku fuyat gumus fiyata gore normal.
Cuma gunu finas 24.1 a 50000 lot alis yazdi. Fon buralardan alima gecmiste olabilir. Net aktifle aradaki fark yuzde 4 e indi. Piyasadan da alsa bu paraya anca aliyordur galiba. Iyice konsalide oldu.
Bir çok yatırımcının buradaki bir kaç kişinin anlattıklarını bilmesine imkan yok. Güvenli liman diye almışlardır ve büyük ihtimalle zarar içinde yüzüyorlar. Katarlıların kazıgını yemiş durumdalar. Fon yöneticileri bu işten ceza alır gibi geliyor
Sn bulut o zaman yazdıklarımızı anlamamışsınız demektir.Adamlar neden ceza alsın,kasıtlı hareketleri yok ki.Net aktif değeri 48 lira olan malı 60 dan alan arkadaş net aktif değeri ne demek bilmiyor demektir.Çeyrek altın misal 500 lira borsaya kote ettik diyelim çeyrek altını, burda 600 liradan satışta olsa alırmısınız.O günlerde o kadar çıkmasına neden izin verdi fon diyorsanız pandemi günleriydi adamların elinde gümüş yoktu temin edemediler bu kadar basit.Gümüşü buldukları anda daha fazla değerlenir şu bu diye düşünmeden adamlar burdan sattılar,fiyata da bakmadılar.Neden ,çünkü spek değiller,tek yaptıkları dengeyi sağlamaya çalışmak.Fon yüzde 3 kadar yukardan gümüş buluyor net aktif değerinin yüzde 3 veya yüzde 4 yukarı olması normal.Dafa fazlası veya altı mantıksız.Gene de borsadır herkes kendi aklınca davranacak elbet.Kafanızın karışmasının nedeni kuyumcularda gümüş alım satımı pek yok o yüzden gümüş fiyatı kafa karıştırıyor.
500 500 finans verdi ama....fon verdi o mali....finansdan işlem yapan ky almamız mi....misal ben Sanko değil finans yatırımdan işlem yapsam....M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tortumlu ikimizde bu tahtalari iyi biliyoruz. 50000 lotu yani 2 milyonluk mali kuyuk yazamaz. 500 verdi ewet ama kactan verdi bir gun once de 43980 20000 lot alis yazdi finans
gormussundur. Sonra 500 500 satti 43980 e
Sen yazdin piyadan fiziki gumusu 44 den aliyordur diye 43 den neden almasin. Asil onemlisi yuklu satislari da bitti. Zateb yuzde 4 uste islem gormesi normal. Birde su var bu tahtada 5 dakikada kazandigin parayisdtrf tahtasinda aksama kadar kazanamazsin. Bu tahtada isi bilene ekmek cok. Net aktif drverini 10 lira istinde islem gorurken bulasamiyordum. Ama simdi yuzde 4 islem goruyirun rahatligiyla hreket ediyorum
Fon ederinin 2 lira ustune cikinca takibi birakmistim sonra anlamsiz sekilde 10 lira ustune cikinca listemden bile cikardim. Izleme digimden 60 ustunden kimse almiyordur belki uc bes lot islem geciyirdur diye dusunuyordum. Cunku net aktif degeri anlik yayinlaniyordu sitede. Ama Baska yerde okudum. Bayagi zarar eden var galiba. Fon denge fiyata yaklasmista olsa ben bu fonu kimseye onermem cunku Fon 50-60 lira oldugunda fondakiler mudahale etmelydi. Erken Uyarmaliydular. Bence yanlis yaptilar. Umarim gumus artisa gecerde zaradaki arkadaslar tez zamanda kara gecer.
Ziraatin altin fonu var baba gibi sahip cikiyor tahtaya. Ederinden islem goruyor en azindan. Bu emtia fonu, hisseler ileride buyume bekelntisiyle pddd 1 uzerinde islem gorebilir. Ama emtianin ederi bellidir. Onu ederi vergi alim satim farki nedeniyle az bir farkla islem gormeli ama 60 lira neydi. Elimdeki az biseyi makul yerden satip cikicam. Bidaha da gercek dengeye alim satim ulasana kadar bulasmam.umarim ziraat bankasi gumus eft side cikarir.
[IMG]https://i.hizliresim.com/SjMKX2.jpg[/IMG]
Fondaki fiyat hareketleri daralan bolinger bant içinde. Dolar, gümüş ons ve gümüş gram'daki fiyat hareketlerine bağlı olarak, fondaki hareketlerin de ani reaksiyon göstereceği teknik olarak görünüyor.
Bak Haziran'dan bu yana rafineriler açık.Eğer sorumluluk sahibiysen ve şu,bu nedenle zamanında fonun değerini kontrol edemediysen bilmelisinki,yüksek fiyatlardan da maliyetlenen var,bir anda 300.000 lotu çakmazsın.Bu mudur başarı ?
Piyasayı bu kadar ezmeden satabilirsin.Fonun değeri uçsun gitsin,makasa açılsın,sen bekle,bekle sonra birden elindeki malı boşalt,neymiş aktif değerden çok şaşmış,oraya getirecek,niye,malı ederinden fazlaya almasın vatandaş diye,kardeşim alan ne yapacak,onu yok ettiğini düşünmeyecek misin ?
Bak çoğu insan farkında değil,yine aynı örneği vereceğim,fonun bir sayfası olduğunu ve orada aktif değer yazdığını herkes bilmiyor.Akbank petrol fonu almak istemiştim bir ara ,imleçin önünde net aktif değer yazıyor,seni almadan önce uyarıyor.
Neyse,ne anlatsak boş.Bazılarınızın tuzu kuru ve anlamak istemiyor.Empati yetenekleri ölmüş.Bilgiçlik taslayarak egolarını okşuyorlar.
Geçen yıl eylülde fonun elinde mal yoktu.23.5 liralık malı 26.5 dan almıştım,sonra fon mal buldu net aktif değerine çekti ben o alımlarımdan külliyen zarar yazdım.Bu tecrübemi de millet aynı kazığı yemesin diye bu marj açılması durumunda gene bu topiğe yazdım.Fon bu şekilde davranıyor,kendileri için koydukları kural ve belirledikleri yol bu.Bunu da ben ve bazı arkadaşlar yazdık.Bunları yazmayalım mı ,net aktif değeri nedir bilmeyen arkadaşları uyarmayalım mı,bilemedim şimdi.
Fon yavaş yavaş satsa ,sen de fonla beraber pahalı malı çıkma fırsatı bulursun bu doğru,ama bu seferde fonun ve senin sattığın malı pahalı alan vatandaşa ayıp olmayacak mı.Gideceği yer net aktifin yüzde 3 yüzde 4 üstü bu kesinse bu arada bazı canlar yanacak,ya pahalı maliyetlenenlerin ya da onların malı sattıklarının,fon bu hesaplara girmiyor ,malı buldu mu net aktife kadar çakıyor, bence de doğru yapıyor.
Bence çok basit düşünülmeli ve fiyat hareketinin gerçek rakamalara çıkması sorgulanmalı ve fon yöneticileri bunun cevabını gerçekten vermeli.
Gümüş eder değerinin yükseleceğini görmek ayrı bunu fırsat görerek fiyatı reel ederden uzaktan hareket etmesine izin verilmesi gibi bir şey düşünülmesi bile hata iken yapılmasına göz yummak, içinde yer almak.
Yok bea böyle bir şey
Son 15 günde fon 1.7 milyon mal satmış....
FED üyelerinden 1 kişi faiz artışını destekliyor
3 kişide faiz artışını öngörüyor
DXY mamayı aldı [emoji13][emoji13][emoji13]
dxy 93,21
$7,5087
Gümüş -1.5 şimdi bu 1.7 milyon ne yapacak....
TEB dün 200 bin aldı satmaya kalksa gecenki gibi panik satisi olabilir
Fon yönetimi tek şey yapıyor,piyasadan gümüş alıyor borsada satıyor,net aktif değeri altına düşerse veya hacim çok az olursa palavradan alımlar yapıyor.Fon spek değil ona neden olmak buna göz yummak falan böyle şeyler yok.Gümüş bir ara yoktu millet saldırdı lot yoktu pahalıdan millete satıldı asıl pahalıdan satanlar fon değil,onlar satışa başladığında zaten makas kapandı.Olay bu kadar basit.Ha bana kalırsa gümüşün yönü hep yukarı,gümüşte zarar olmaz,biraz zaman kaybı olur o kadar.
Nereye kadar düşecek bu