Hatta o en düşük seviyede Cuma sabahı açılınca birçok onemli hisseler de tabana yakın açıldı. Herkes panikle satis girdi.Brüt takas olduğu için burdan alinanlar aynı gün satilamadi ancak Ptesi satilsa bile minumum % 15 verdi 1 günde.
Printable View
Dostum o iş öyle olmuyor, dibini tepesini yazmışsın da orayı tutturmak piyango tutturmak gibidir, uzun vadede istikrarlı bir şekilde o şekilde işlem yapan trader yoktur, olsa bile bu hisselerde işi olmaz central park manzaralı penthousunda milyar dolarlık işlemleri yönetiyordur.
Bak ben de trade yapıyorum yazdığın iki hissede; halkbankta son bir haftada 5.61 alışım ve 6.60 satışım var, ekgyoda 1.31 alış 1.49 satışım var, bunlar en iyi emirlerim ama kademeli işlem yaptığım için ortalama alış satışlarım bundan çok daha kötü, ancak az biraz kar edebildim. Yani o marjların küçük bir bölümünü yakalayabiliyorum.
Pilavlı üstad ,marj verdi dedik de o marjı dibinden tavana kullanan tahtayapıcı filandır
Bizlere düşmez elbette .. o ayrıntıyı borsada işlem yapan zaten bilmesi gerekir ..bilmeyenlere hatırlatman iyi de olmuş ..böyle kısa süreli yüksek volatilite senede 2-3 kez olur veya olmaz yakalarsan ne ala ..
3-4 aydır uzağım borsadan ,olmasaydım muhtemelen bende kağıtta yakalanırdım ..tesadüf nakitte yakalandık ..sansımız yaver gitti
5.68 alım – 6.48 ortalama halkı gönderdim
1.26 alım – 1.48 ortalam emlağı gönderdim
Kırk yılda bir bu kadar kolay oldu ..kendi adıma
Azınlık olsada kazanan kazanmıştır
31 Mart vakası.
Toplamda 14 yıllık bir parlamenter meclis düzenine geçen Osmanlı Devleti, bu süreçte Balkan savaşlarını atlatmış ve I. Dünya Savaşına kadar uzanacak bir parçalanma sürecini yaşamıştır. 24 Temmuz 1908 yılında başlayan II. Meşrutiyet dönemiyle birlikte II. Abdülhamit Han tahtta kalmaya devam etmiştir.
Aşağı yukarı asansörü iyi kullanıyor tarihleri de öyle. 31 martı nasıl kullanacak bakalım. Bizim reis ile Abdülhamit hanın benzerlikleri var mı, malum mahkeme günümüz özellikle o tarihe aldırıldı.
https://tr.investing.com/commodities/brent-oil
zannedersem bu sefer kriz derin galiba
brent petrol varili 31,43 dolar geldi.
WTI Teksas ham petrolü bir ara 30 dolara indi, şu anda 32.5 dolarda
Piyasada tam bir panik var, 2008'de şahit olduğumuz Lehman krizine eşdeğer bir durumla karşı karşıyayız
FED zaten 10 gün sonra 2. bir faiz indirimi yapacaktı geçen hafta yaptığı 50 baz puanlık indirime ilave olarak, 2. indirimi öne çekmek zorundadır FED, belki de sıfıra indirecek faizleri, şu anda %1-1.25 aralığında bulunuyor FED faizi
Norveç Kronu dolar karşısında son 35 yılın en düşük seviyesinden işlem görüyor, Meksika pezosu da göçtü, petrol üreticisi ülkelerin para birimleri göçüyor
Putin Viyana konferansında rest çekti OPEC'e biliyorsunuz, Rusya petrol arzında kısıtlamaya gitmeyecek dedi, akabinde Suudiler vanaları açtılar ve piyasaya basabildikleri kadar petrol basmaya karar verdiler, Rusya'nın 1 varil ham petrol üretim maliyeti 20 dolardır, ayrıca Rusya Merkez Bankasının elinde 500 milyar dolar civarında bir rezerv var, yani Rusya'nın eli güçlü, öte yandan "bütçe" açısından Suudilerin 1 varil petrol maliyeti 85 dolardır, düz üretim açısından demiyorum bütçe açığının kapanması açısından bakarsak maliyet 85 dolar oluyor, Suudiler İranlılar ABD'de kaya gazından petrol üretenlerin alayı Rusya tarafından köşeye sıkıştırıldı
Yarın BİST'te de büyük ihtimal sert bir satış dalgası yaşanacaktır
Zaten Rusya'nın temel amaçlarından biri ABD'de kaya gazından petrol üreten şirketleri batırmak idi, onların 1 varil petrol üretim maliyeti asgari 60 dolardır, şu anki 32 dolarlık seviyeler ABD'li kaya gazı şirketlerini batırır, sadece halihazırda batık olanların ABD bankalarına taktığı 210 milyar dolarlık baktık krediler var, ek olarak 2023'e kadar 200 milyar dolarlık borç ödemeleri söz konusu, petrol fiyatları bu seviyelerde giderse ortaya trilyon dolarlık bir batık çıkar
biliyorum benim yaptığım schadenfreude oluyor ama Rusya'nın petrol operasyonu beni çok mutlu etti, ABD öyle bir hale geldi ki tüm dünyayı haraca kesiyor dediğim dedik astığım astık tavrını sürdürüyor, HALKB ile alakalı tutumları zaten belli, tamamıyla siyasileştirilmiş bir davayı hem TC hem de HALKB için bir şantaj olarak kullanıyorlar, bu schadenfreude öyle bir Almanca kelime ki ne İngilizce'de ne de Türkçe'de bir karşılığı yok
2004-2008 arasinda petrol fiyatlari 30 dolardan 140 dolara giderken dunyadaki petrol kontratlarinin %90'inin Isvicre'li bir firma tarafindan yapildigi yaziliyordu. Ortada gercek petrol yok, ama birileri petrol alip baskalarina satip duruyormus. Hatta o zamanlar bir arkadas su bizim su depolarini artik petrolle mi doldursak gelecegimiz icin dediginde, "yok bosver, curur gider" demistim.
Isin ilginci kontratlari yapan sirket hakkinda dunya kadar detay okumama ragmen, simdi arastirinca tek bir yazi bulamiyorum. Kim oldugunu bile hatirlayamadim, arastirinca da bulamadim.
Olaylar bizden cok buyuk. Bu virus olayini artik devletler de kullanmaya, birbirlerini batirmaya calisacaktir. Oturup seyretmek en iyisi.
Hocam gorunurdu boyle ama rusya kurdugu tuzaga kendi dusecek. Abd para basar kredi verir yine o sirketleri ayakta tutar. Onlar bir kac yil dayanabilir ama rusya bu fiyatlara ne kadar sure dayanabilecek.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bildigim maliyetleri 10 ila 15 dolar arasi. Ayrica Prens Selman in Trump ile arasi cok iyi. Trump destek cikmistir. Yoksa bu adimi atamazlar. Su durum Rusyayi zor duruma sokuyor ve zaten rubleden bu belli oluyor.
OPEC anlaşmaya varamadı: Brent petrol fiyatında yüzde 25 düşüş
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin anlaşmaya varamamasının ardından Brent türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 25 düşerek 31.43 dolar oldu.
Brent türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 25 düşerek 31.43 dolar oldu.
ABD West Texas Intermediate ise brent petrol fiyatını yüzde 27 düşürerek 30 dolara indirdi.
Söz konusu fiyat, 22 Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviye olarak tarihe geçti.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararında uzlaşılamamıştı.
Friday, 15 November, 2019 - 14:30
Saudi Aramco has revealed that it offers the world’s lowest average cost of crude oil production.
It said the average cost of crude oil production in the company amounted to SAR10.6 ($2.8) per barrel of oil equivalent in 2018.
The company said its reserves consist of 201.4 billion barrels of crude oil and condensate, 25.4 billion barrels of natural gas liquids and 185.7 trillion standard cubic feet of natural gas.
Ben bu olaylari tam anlayamadim. 2006-2007'de piyasaya cikip da frecking ile ugrasan ABD sirketlerini batirmak icin Saudi'nin petrol pomplaladigi, fiyatlari indirdigi yaziliyordu. Ama Saudi de ABD'nin fetvasi olmadan birsey yapamaz ki. ABD de Rusya, Iran ve Venezuella'yi batirmaya calisiyordu. Venezuella'yi batirdi da. Herhalde onlardaki freckingciler de casualty of war olarak sayiliyor.
Arz taleple alakasi cok az diyor petrol fiyatlarinin. Artik big boys oyunda anlasilan.
Price has little to do with supply & demand
In a more general sense, oil prices, unlike the price of potatoes or other commodities, are not determined by the supply and demand of physical oil; every barrel of physical oil is now traded nine to 12 times on future markets.
Speculators play a crucial role in overshooting price responses, downwards or upwards. Selling short oil is profitable when its price is falling, and this can create an avalanche of sales that push prices far below their fundamental value. This is also true in the event that oil prices start to rise. Forward buying can push prices higher than where they’ll eventually settle.
Petrolde panik havası ne zaman biter. Bittiğinde hangi fiyatta dengelenir. Yıllarca 5-10 kat pahalıdan petrol kullandık. Şimdi o petrol üretenlerin saltanatı birer birer yıkılıyor. Virüs geçici petrol kalıcı olur mu. Yaşayıp göreceğiz. Rusya’da Ukrayna petrol çıkarma maliyeti 85 dolar, uçakla olduğu İçin. Diğer maliyetleri bilmem. Sudilerin petrol maliyet yanlış yazılmış, Belkide çıkarma maliyeti sıfır.
Coronavirus bitti simdi de petrol krizi basladi. Son 30 yilda ki en sert dusus. Bu fiyatlar dunya ekonomisini yerle bir eder su zamanda. Her sey zaten kotu giderken bir de ustune bu cikti.
Butcesi icin 85 dolar gerekli diyor TREND. Yoksa maliyeti 3 dolar.
20 dolarda durur demis Goldman Sachs.
Oil futures tumbled 31% in a matter of seconds overnight on Sunday, their sharpest decline since the Gulf War in 1991. The losses are being fueled by sinking demand due to coronavirus concerns, which has in turn sparked a series of price cuts.
Saudi Arabia slashed its prices by the most in at least 20 years over the weekend. A price-cut free-for-all has broken out globally following the collapse of an OPEC+ alliance last week. Talks broke down after Russia refused to meet Saudi Arabia's request for output cuts, which would boost prices.
Futures on the Dow Jones Industrial Average sank more than 900 points, while S&P 500 futures were hit with a 4% drop at open on Monday. Goldman Sachs analysts have warned that the price of oil could tumble even further, to $20 a barrel.
Hemen bir fx sirketinde hesap acayim yarin. Umarim avrupa da biz de ki gibi once demo ac 5 gun islem yap olayi yoktur.
Bir de fon sirketine soracam hangi opsiyonlarin oldugunu petrole dair. Uzun vadeli yatirim yapmak icin ideal duruyor
Cin haric Asya boralari batti. Cin %2'de. Otekiler %5-6.
Bu nedir yine ortalık toz duman , bütün ekonomik fay hatları harekete geçmiş vay vay vay
vix
BRENT 32
CDS 400 dayanmış
6.20 ye dayanmış benjamin anlık
pala sopayı parlatmağa başlamıştır ..bugün yine berbat bir gün
Noluyor, korktunuz mu yoksa???
Korkmayin, dunya eskisi gibi degil. Bir ton tuketici, yeyici var. Parasi bitenlerinin yerine 3'er 5'er yavrulari geliyor.
Trump 1 aydır sakindi. Olanları olacakları biliyor. Petrol ülkeleri düşünsün bu durum onlara zarar verir.