Güzel kapanış yaptı
Printable View
Güzel kapanış yaptı
Böyle giderse SPK tarafından MERIT'e büyük bir ceza gelebilir mi?
EĞER ÖYLE OLURSA, NTHOL DE BÜYÜK ZARAR GÖRMÜŞ OLMAZ MI ?
deniz gyo ederinden fazla tahvil ihraç izni istemişti..denizbank katara satılmıştı dolayısı işe dzgyo da onların...
acaba şu arazi işini ağaoğlu katarlılarla ortak falan mı yapacak diye düşünüyorum..
proje büyük olunca neden olmasın..
katar...ağaoğlu...tibuk ve biz
kazan kazan olur...
9200 dönüm arazi 1 dönüm de bize düşsün yeter...[emoji38]
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4.24 altında seninle işim bitmedi... 4.25 üzeri beyaz mendil... pala top sende
merit %1000 sermaye arttırıyor bedelli olarak...rüchan hakkı kullanım bedeli 6 tl.... net holdingin payına 90.159.288 tl düşüyor...inşallah merit e tahsisli yapmazlar voyager sermaye artışını ama...... VOYAGER KIBRIS LİMİTED in inşaa ettiği oteli tamamlaması için para gerekiyormuş.sermaye arttırımı yapacakmış.merit %1.9 olan oranını %10-15 lere çıkaracakmış voyagerdeki... bu da demek oluyor ki nthol ün voyagerdeki ortaklık oranı düşecek... ama nthol bir açıklama göndermiyor...çok ilginç
merit te voyager de nthol ün iştiraki...
merit; voyager kıbrıs lmt in otellerini işletiyor...
voyagerde büyük ortak nthol...meritin %1.5-2.0 hissesi var
voyagerin otel inşaatını tamamlaması için gereken paranın bir kısmını sanırım meritin bedellisinden sağlayacaklar..
iki şirkette netholün ama;
voyagerde merit lehine yapılacak her %10 tahsisli;
ntholun voyagerdeki ortaklığını %5 düşürür
zira meritin %50 sine sahip nthol...
ve bu durumu meritin kap ından denklem çözerek çıkarmak zorunda kalıyoruz..
nthol yatırımcı ilişkileri uyuyor mu?
kardeşim para lazımsa bas bedelliyi nthol e
ne kadar lazımsa verek...
şirket kasasındaki kendi paylarını yakarak sermaye azaltımı akabinde arttırımı yapabilirdi...
neden voyagerdeki ortaklığımızı azaltıyorsunuz?
ana ortak mı yapmalı bu tür işleri
yoksa iş verdiğiniz taşınmazı olmayan 1 masa 1 sandalye şirketiniz mi?
tabi nthol de bedelli yapsalar şirketin bedelliye katılacak gücü yok.2 yıldır kendi paylarını toplamış kasada...ne satıyor ne yakıyor...
ondan sonra 1/100 ü etmez yavrusundan para istiyor...
İnşallah bu yanlıştan bir an önce dönersiniz...ya da inş spk onay vermez bu duruma...
buradan sonuçla Besim Ağa nın kasadaki %40 nthol paylarıyla ilgili planı sermaye azaltımı değil...
başka bişey yapacak muhtemelen...valla ben beklerim .Allah ömür verirse londra borsasına mı sokarsın bizi yoksa dow a mı ...
1 yıldan az süre kaldı...ya nasip!
Bu senenin sonunda ilave süre isteme şansları yok mu tekrardan? Yani bir uzatım daha alamazlar mı?
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sanırım bir kereye mahsus uzatılabiliyordu..
ama emin değilim...belki olağanüstü durumlar pandemi vs bahane edebilecek bir madde bulurlarsa spk mevzuatında bişey diyemem..
zıplarken elımden kaçan ender senetlerden.. palaya helal olsun.. 36 zor ama 42 belki senı yakalarım...aylıkta 2 ekim 2017 den buyana ilk defa bır ındıkatörün aktıf hale geldı. güzel süslenmişsin..Tarkan demiş ki yakalarsam... :party:
vergi dairesine sunulan rakamlar oldukça iyi....son çeyrek iyi iş çıkarmış gibi görülüyor..
pandemi bittiğinde ciddi karlar yazması lazım..1.5 milyar satış geliri diyor 2020 için..
pandemi döneminde oldukça iyi bir rakam..
yeni oteli de bitirdiklerinde pandemi de biterse yıllık 4..5 milyar satış geliri oluşturabilirler....ortalama yıllık 500...600 m net kar bırakabilir pandemi sonrası...
hisse başı 1 tl gibi gözükse de kendi paylarına iktisap ettiğinden bu paylara düşen miktar da diğer paylara ait olduğundan 1.5 lira temettü adayıdır bu şirket pandemi sonrası...
15 tl bekleriz Besim ağa...[emoji38]
nthol'e BEDELLİ arttırımı OLUMSUZ geliyor.
son anda 42 44 45 yakalayabildik.. günlükteki 4.42 tepesıde gerıde kaldı.. yukarıda 4.69 - 77 - 98 var.. top palada..
meritin bedellisine katılacağını ve hatta satılmayan payların şirket tarafından kullanılacağını açıkladı...
peki voyager in sermaye arttırımına katılacak mı ??
onu neden açıklamıyor..
voyagerdeki pay oranımız düşöesin de nederse etsin
Bedelliye bu kadar takılmayın...sonuçta kasasına para giricek...Bi arkadaş sureden bahsetmiş ,, dilerlerse bu sureyi uzatmak icin talepte bulunabiliyolar ve buyuk ihtimallede öyle olucak..Bu kadar kisa surede bu kadar lotu piyasada tekrar satabilmek biraz zor gibi...
1,5 milyar değil o, 1,5 milyon. Bu tablo konsolide değil, sadece holdingin tablosu. Normalde o rakamın sıfıra yakın olması beklenir (ki öyle zaten), çünkü Net Holding holding üzerinden satış yapmaz. Muhtemelen şirket arabası falan sattılar 1,5 milyon liralık.
Bu tablonun şirket performansı ile hiçbir ilgisi yok. Dikkat edin, fazla ilgisi yok demiyorum, hiçbir ilgisi yok diyorum. Mühim olan konsolide tablodur. Her sene bu zamanlar bu tablo üzerinden yorumlar yapılır; bu kadar kişinin muhasebe konusunda bu denli limitli bilgi sahibi olması gerçekten enteresan.
Ek süreyi spk dan istese bile verecegini sanmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla bu 3.ertelemeydi verirse ilk olarak böyle bişey görmüş olucam he bunlar talep edebilir belki ama vermezler sanmıyorum zaten yeterli sürede var 1 sene neredeyse YTD
limitli bilgiye sahibim doğrudur...neye şaşırdınız anlamadım...herkes detaylı muhasebe bilgisine sahip olmayabilir...
yine de açıklamanız için teşekkür ederim...
en azından öğrenmiş olduk...
Rica ederim. Lütfen yanlış anlamayın, nacizane şaşkınlığımı dile getirdim sadece. Forumda geçmişe gidip bakın, her sene bu tabloyu insanlar sizin gibi yorumlamış. Bu elbette şaşırılacak bir şey, bunu ifade etmem de çok normal. Sonuçta burada borsadan para kazanmak isteyen insanlar var. Ama şu tablonun konsolide olmadığını, dolayısı ile o satış rakamlarının holdinge ait olup asıl iştigal konusuyla bir alakası olmadığını vs. bilen kişi çok az. Bırakın şaşırmayı, bundan doktora tezi bile çıkar :)
açıkçası orta halli bilanço okuryazarıyım..
cep telefonundan kap bildirimini okurken sıkıntı oldu..
ana başlığa dahi dikkat etmeden yorumladım..baktığım iki şey satışlar ve dönem net karı oldu...
250 milyon zararı görünce 1.5 milyonu milyar olarak algıladım ve siz yazana kadar da ayıkamadım[emoji38]
gücenmedim ama şaşırmanıza şaşırdım zira forumdakilerin bir çoğu basit temel ya da teknik analizlere dahi vakıf olmayabiliyorlar...
1994 ten beri işlem yaptığım halde benim de faaliyet raporları vergi dairesi bildirimleri ya da finansal raporlarda okuyamadığım yerler var..
doğru olanı söyşemişsiniz aslında...
finansal okut yazar olmadan yatırım yapıyoruz malesef..
ama investing yorumlarını okuyunca kendimi ekonomist gibi görmüyor değilim[emoji38][emoji38][emoji38]
bol kazançlar dilerim
Meritin bedellisi hangi tarihte bitiyor.. O döneme kadar hissede iyi bir ralli olabilir mi zira şirket nekadar pahalıya satarsa eldeki hssesinı okadar az lot elden çıkarmış olur
77 üzeri kapanışa ben hayır demem.. yarın daha da keyifli bir gün beklerız..
After Party mi var sayın hocam
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu günkü düzeltmede dik durdu ve artı kapadı .. önemlisi günlükler ve haftalıklar halen güzel.. top palada..
Gordunmu palayi. Senin bildigin palalara benzemez bu pala. Sessizce arkaya dolanir
Bu pala başka pala
Selam, Bodrumda yasıorum evet yakın zamanda bakmadım bakarak bişi anlasılacagını sanmıorum, tapuda yakın adamım olsa belki bişiler ögrenebilirdim ama mlsf yok, fi tarihinde Kocadon baskanken kendisi o iş Çinlilerle bitti demişti fakat üzerinden cok zmn gecti muhtemelen yanlıs bilgiydi...
Burda fiyatlar cıldırmıs durumda talep de o derece, finansör bulunursa iyi zmn yapmak icin ama yer malum cok büyük...
Tesekkurler , bu yıl sonuna kadar beklicem , geri alınan payları ne yapıcak bakalım bu yıl son uzatma verilmez , benim içimden geçen sade tahmin borsada satış yapıcağını düsünüyorum , kafasını belirlediği fiatlardan , yabancı bir grup veya yatırım fonuna satış yapabilirmi o kapasite olabilirmi o da soru işareti , bakalım hayırlısı bu yıl her şey belli olucak , yatırım tavsiyesi deildir...
Şimdi ne olacak teknik analizciler...?
Güzel düşünce sayın hocam
Birileri teknik adı altında fal bakıyorlar, bazıları küfür ve hakaret ederek tahtaya yön vermeye çalışıyorlar.
Nedense hiç birinden ses çıkmıyor bu aralar.
Ben yalnızca şirkete ve yöneticilerine çok güveniyorum ve kenarda güneşin doğuşunu seyrediyorum.
Genel kurulda görüşmek üzere....
Yatırım tavsiyesi değildir, kafanıza göre takılın....