laf bir kere söylenir moduna girdiğim için:) evet görüyorum bildim nidalarını ama, inan hiç yadırgamıyorum. o şekilde mutlu olan birine hayır öyle mutlu olunmaz diye küstürmek olmaz. sevinsin garibim
Printable View
xu030__ grafiğe göre bugün yine zirve yeniledi. görüntüye göre sıkıntı yok. ama bu olmaz demek değildir. çünkü bu kadar kolayca göstere, göster, alacaklarını düşünmüyorum. bol şanslar
xu030__ 1576 desteğe kadar geri çekilme şansı olduğu için, gelen ddüzeltme satışları normaldi. yani şu anki görüntüye göre endeks döndü denilemez. ama bunu sadece bugün için söyleyebiliriz. yarın başka bir günün, başka bir piyasanın içinde olacağız çünkü.
xu030__ yarınki amerika TDI raporu açıklana kadar asansör bir piyasa olacağını düşünüyorum. dolayısıyla bugün olası satıcılı açılışta alım kollanılmasının doğru bir karar olacağını düşünüyorum ve alımlar daha avantajlı olur diye tahmin ediyorum. tahmin değilde sözün gelişi.. değilse tahminle oyunmu oynanır. insanın bir yöntemi olmalı ve buna göre pozisyon almalı. bol şanslar
xu030__ bugün alımlarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama, bunlar neden alıcıları çırpma işlemine geçmiyorlar merak ediyorum meslekleri çırpma çünkü. çırpma işlemine geçildiğinde yine alım kollamanın doğru bir karar olacağını düşünüyorum. bol şanslar
xu030__ neyse şuraya desteği koyalımda adres belli olurken minare"yide kaybetmemiş oluruz:) 1581.36.. 1576
xu030__ eğer şuan seans bitimi olmamış olsa direkt alım yapardım. ama bugün için. yarın rüzgarın nerden eseceği belli olmayacağı için senaryo yazmaya gerek yok. sabah olsun hazıra konarız:)
xu030__ destek 1586.95
baya bi zaman oldu twıtırda yazıyordum. bayada takip eden olmuştu. daha doğrusu takip ediliyorum sanıyordum:) meğerse adam tık diye basıp ekledikten sonra unutmuş:) daha sonra işe uyanıp yazmayı bırakarak gerçek kimliğimle ayrı bir hesap açtığımda anladım.. aradan zaman geçti bi bakayım benim seyirciler hala trübündelermi dedim.. inanın üç beş kişi haricinde hepsi duruyordu. buralarda aynısı adam meraktan bakıyor ama yinede bildiğini okumasına rağmen, birileri tökezisede kafa göz bi dalsam diye kenarda bekliyorlar:) diğer sayfalarda böylelerini çok görüyoruz. sonuç olarak: böyle bir alemde bu kadar oluyor, oda eğlence olsun diye. değilse öyle zamanlarda, öyle net pozisyonlar oluyorki geçç.. millet sanki ne yazacak diye senimi bekliyor diye es geçiyorum. ne bileyim işte bazende aynen böyle yazdıkca yazasım geliyor.. böyle işte hekim bey:)
xu030 endeks varant"ları__ hani insan ıssız bir yerde aylak, aylak, otururken usandığı için eline bir çöp alıpta orayı burayı karıştırırya, benimkiside öyle bir şey olduğu için dedim endeks varant"ı paylaşayım bari. çünkü bunlar 30 endeksine ışık tutar dolayısıyla bende zaten 30 endeksi yorumu yaparken bunları baz alarak yazıyordum. amaç varant"a özendirmek falan değil tabiki. sadece heyecan olur diye varant hareketlerinin endeks"e nasıl ışık tuttuğuna dikkat çekmek. aman sakın bulaşmayı düşünmeyin görüldüğü kadar kolay değil. akşamları bakarsınız işte. tabi bunu anlamayanlar için söylüyorum. tecrübeli birine akıl verecek kadar aklı bir karış havada olan biri değilim. bu arada bu kadarını yazdıktan sonra 30 endeksini yorumlamayı doğru bulmadığım için, sadece piyasaya uygun endeks alış ve satış varant"larını paylaşarak boşluk doldurmaya çalışacağım.
yükseliş varant"ı IZILM
düşüş varant"ı IZIZL
endeks yükselişe geçtiğinde yükseliş varant"ı yükselir düşüşe geçtiğinde düşüş varant"ı yükselir. yani anlayarak kontrol edilsin diye yazıyorum.
Varantmı o ne
Hocam twitter dedin varant dedin aklıma rahmetli sema abla geldi.ikimize az varant dersi vermedin. Allah razı olsun.
orasını burasını okurken düşünyorumda, bir insan profesyonel bir piyasada neden kendisini isbat etmek için çırpınır? bunun doğruluğunu perçinlemek için neden örneklemeler yapar? neden yol gösterici gibi davranır? maliyeti bu kadarmı ucuzda dökecek yer arar? mesela yani:) geeççç...
Senin YKB ye ciddi bir adım geldi
geçen sefer 2,65 üstüne kalamamış idi
bu sefer net üstüne attı
endeks için de işaret olabilir
xu030__ eğer akşamdan öngörüde bulunacak olsaydım, olası artı açılışlar tepki alımı olur derdim. ama görüyosunuz senaryo yazmakla olmuyor bu işler. heleki pala"nın çekeceği film üzerine
xu030__ alımların ciddi olduğuna inanıyorumda, çek erken alıma geçmelerinden dolayı seans sonlarına kadar yukarı aşağı oyalayacaklarını düşünüyorum. sonlarda vurur geçerler. çünkü saat çok erken
çok sıkıcı bir piyasa olur. varant"mı koynuma alıp vurup kafayı yatayım bari. 16.30 da uyanırım artık. zaten satışını yazdım erken giderse bidaha oynama şansı verir. iyi geceler
Çok az yatırımcı ile ralliyi başlatacaklar hocam. Ta ki amerika tapering olayına yakalanana dek...
xu030__ direnç 1591.72 geçip geçemeyeceğinin kararını kendi verecek. biz kıçına nişadır sürecek halimiz yok:)
xu030__ yarın nasıl bir seans olur diye aklımca incelediğimde,
farzedelim artı açıldı. yine hikaye...
farzedelim eksi açıldı. yine hikaye...
yatay açıldı farzedelim. yine hikaye
sonuç olarak: yok düşseydi, yok çıksaydı, diye çabala dur artık. ama iki yönede oynayan al satcılar için güzel bir seans olur. inanmıyomusunuz? tamam o zaman sayım suyum yok ben oynamıyorum:)
xu030__ bu arada ne kadar asansör piyasa olur desemde, alımlar maça yarında bir sıfır önde başlar ve bitirir. yani böyle düşünüyoruz diye endenks bozulmuş falan değil. sadece yarında bugün gibi git gek konya altı saat olur diye düşünüyorum
VİOP__ spor olsun diye,
olası geri çekilmelerde kırılması sıkıntı yaratacak destek
destek__ 1611.50
xu030__ ne gıcık bir piyasa var. pazarda ne alıcı var nede satıcı. güya al sat oyunu.
xu030__ endeks çok zayıf. bugün sanırım satış ağırlıklı geçecek. hava ve yol durumuna göre bizimde düşüncelerimiz değişebiliyor.