Beyler selam...bisey sorup cikacagim..hissenin põi den başka bir gruba geçmesi gibi bir durumu varmi..buraya kendi isteği ile mi gecmis yoksa kriterleti uymadigi icin mi..
Printable View
Beyler selam...bisey sorup cikacagim..hissenin põi den başka bir gruba geçmesi gibi bir durumu varmi..buraya kendi isteği ile mi gecmis yoksa kriterleti uymadigi icin mi..
evet bugünden anlaşıldığı üzere buraların okunduğunu bir kez daha anlamış olduk yine mkk kaydı kap geldi şaşırdıkmı? tabiki hayır! seninde işin zor be tahtacı bey! ama bilki aşağıya çekerek mal kazanamazsın yaklaşık 300bin lotu eski ortaklar 11-13 aralığında eline verdi dikkat et eski ortaklar sen hisseyi aşağıya çekince tekrar almasınlar :) ytd hergün seni delirtmek için yazacağım maliyet 4.29 sorun yok yani :)
Bu pazara nereden düştügune dair bilgim yok ama şuanda yönetimin pöipten cikmak gibi bir düşüncesinin bir gündeminin olmadigini biliyorum. Pöipte devam. zaten cikmak gibi bir fikirlerinin birak doğmasini en ufak bir düsünmelerinde bile hisse fiyati başka bir boyuta geçer. Gunumuzde, yilda 10.000.000 ciro yapan sirketler bile 300.000.000-500.000.000 piyasa degerine ulaşti. Ayes en az 100 tl olmayi hakediyor bu durumda.
Peki malinizi satamamaktan cekinmiyormusunuz.
Sirkete telefonda sormustum yatirimci iliskilerine. Zaten oraya koyduklari vatandaş emin olun şirketi bizim kadar iyi tanimiyor. Buna bahse girerim. Ama bu sirketin pazar degisikligi.gibi bir niyeti gercekten yok. Olsa ben sezinlerim. Yönetimi birsekilde ellerinde tutup böyle devam etme derdindeler, Çesan çelik ile beraber.
Yakın bi arkadasim bi hisseyi topluyor..bende bi araci kurumun il mudurunu aradim..al tut dedi..iki gundur sirketi inceliyorum..cogu sey olumlu..olumsuz olan pazarı ve ege baglantisi olusuo ( kendim de egeliyim ..egeli sirketleri prensip olarak sevmiyorum . Nerde kata kulle varsa onlarda)hatta ilk alımı mı dün ve bugün yaptım..tabi sizin ki gibi sífır maliyet degil..hisse toplaniyor mu yoksa pazarlaniyormu anlamadim..forumun neredeyse tum geriye sayfalarini okudum..kap haberlerine baktim.sirket biraz ketum..tahtanin gercekten bir tahtacisi olduguna inaniyormusunuz..ya da hisselerin toplandigina dair gecen seanslara dair emareler varmiydi..
Iyide halka açıklık arttıkça, bunların yönetimi ellerinde tutmaları imkansız hale gelir.yarin ,öbür gün yüzde 10-15 toplayan söz hakkı olur.ya kendileri borsa dışından ortak lardan hisse alacaklar şuana kadar böyle bir kap gelmedi yada borsadan toplayacak lar böyle bir kap ta gelmedi.
zaten bu hissede vakti gelince rekor yükselişler olacaksa ( ciro/kar/piyasa değeri kriterlerine göre bu mutlaka olacak önümüzdeki dönemlerde çünkü gerçekten çok ucuz kaldı bu şirket) yönetime karşı bir kişi yada grup söz hakkı çoğunluğu elde etmek için hisselere saldırma neticesinde olacaktır. şuanda en fazla oy hakkı ÇESAN ÇELİK te %9 hisse oranına ve oy oranına sahip. bakalım zaman içinde kimler keşfedecek bu güzel şirketimizi.
dilovasında 1 fabrika, izmirde 1 fabrika, izmirde OSB 20 dönüm fabrika arsası, arnavurköyde 2,650 m2 kooperatif arsası. 2 tane şuan aktif olmasa bile enerji ve tarım iştiraki.. bunların hepsini bugün sıfırdan elde edeyim desen bugünün pandemi şartlarında imkansız edemezsin, 0 ihtimal. bakın bizim şirketin pazarlamacısı müşterilerden randevu bile alamıyor, virüs nedeniyle artık kimse kimseyle yüzyüze görüşmek istemiyor zorunlu olmadıkça. AYES , sadece marka bilinirliği ile şuandaki piyasa değeri eder. ne hisseler ne fiyatlara geldiler. Ayes birçoğundan daha fazla ederi olan bir şirkettir. 1,5 milyar tl piyasa fiyatına getirseler , kim ne diyebilir, diğer bist şirketleriyle kıyaslama yapılırsa....
ben filmin taa sonuna kadar bekleyim yarım milyonumu alıp kaçarım..
bu hissenin pazarlanması için önce piyasa değerinin uçuk rakamlara çıkarılmış olması lazım ortak. bak yukarıda piyasa değerinin neye göre, hangi kriterlere pay biçilmesi gerektiğinden bahsettim. gerisine sen karar ver. aracı kurum ilmüdürü de olur verdiyse demek doğru yoldayız. sadece sabır.
Bosverin yaslanın arkanıza bilançoyu bekleyin sonunda muhakkak tepki verecektir...güzel bir bilanço bizi bekliyor...
7300 lotla taban çekti aman ne korktum hemen satışa yazıyorum :) ytd.
sinirleri bozma niyetinde. bilançoya kadar daha aşağılar olası. ben kendi adıma 2023 e kadar satmayı asla ve asla düşünmüyorum eğer hedefime daha önce gelirse ne ala. isbir holdingi erken sattım. bunu isterse kotta çıkarsınlar yine satmayacağım. hadi enkötünün de en kötüsü oldu diyelim , hani kottan çıksa bile hersene temettüsü yeter. önümüzdeki yıllarda agresif temettüler verecektir.
Paydaslar;
bilanco tarihimiz ne zaman?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hayırlı bır hafta olsun artık kırsın zincirlerini...Bunla eş deger demicem nal toplucak şirketler bile uctu gitti...
Beklemeye devam
Bu sene genel.kurula mutlaka gidelim arkadaslar. Burada buluşma icin yazışalım zamani gelince. Sirketimizi kimler hangi tipler yonetiyor canli gormeliyiz. Yonetim sirketle.ilgili olumlu tek bir kap yayinlamiyor, varsa yoksa tipe dönüşüm haberi geliyor ortak hisselerinden. Bu bana hiç etik gelmiyor acikcasi, kansizlik yapiliyor buraya umut baglayan bizlere
Bu şirketin sahibi yok arkadaşlar nedenmi hiç bir ana ortağın elinde a veya b grubu hisse yok hisseler tamamen bireysel yatırımcılarda ve bir kısmıda cesan çeliktedir ve tamamen satılabilir durumdalar yani hisse dolaşım 100/100 olsada birşey farketmiyor şirket şu an yönetim kurulunun bireysel çabaları ile yürüyor yönetim kurulu başkanı Halil beyin 3 sene önceki konuşmasında çok ortaklı bir şirketiniz ama kurumsalız açıklaması var internette küçük bir araştırma ile bu bilgiye ulaşılabilir adı üstünde eski adıyla akdeniz yapı elamanları yani bireysel yatırımcılarla kurulmuş bir inşaat malzemeleri şirketi daha sonra çelik sektörüne ağırlık verilmiş ünvan değişikliği yapıp ayes çelik olmuş evet hepimiz kızıyoruz ortaklar mkk kayıt ve satışlarına ama o insanlarında haklı olduğuna kanaat verdim niyemi 10 sene veya 15 sene bu şirkete 50bin 100 bin verip ortak olmuşlar şimdi 10 kat pirim yapan hisselerini diledikleri gibi satıyorlar 2018 genel kurul toplantı tutanağında bir yatırımcı bilgi için soru sormuş şirket hisselerinin üst pazara çıkışı için düşünceniz varmı çünkü üst pazarda hisselerimiz daha değerli olur düşüncesindeyim demiş yönetim kurulunun cevabı şu an gündemimizde yok olmuş ne yapsın bu insanlarda yıllardı beklemişler belkide paraları onların gözünde pul olmuş olabilir ihtiyacı olan şu an satıyor ve satmaya devam edicek bunun önüne kimse geçemez şu anda yönetim sadece şu an şirketin işlerini sürdürüyor yeni pazarlar aradığını biliyoruz artık ne yönetime ne ortaklara nede tahtacıya sitem etmemiz anlamsız nerden bakarsanız herkes haklı haksız olan sadece şu anda bu şirkete güvenip alan ky dır bende buna dahilim eminim güzel işler başaracak bu şirket ve yönetim ama biz görürmüyüz orası muamma yatırım tavsiyesi değildir çok bilsem zengin olurdum..saygılar
ortak, biz de temettü yatırımcısı oluruz. şirket çok rahat çok güzel satış yapıyor. ettiği karları da bilançoda artık hakkıyla gösterirlerse (artık ayes eski ayes değil, piyasada biraz daha geniş kitleye yayıldı, daha şeffaf olmak zorundalar yoksa yönetim bizzat şahsen sorumlu olacak) az bir parayla çok iyi temettüler alırız. arsa aldık sayalım. İZMİR ALİAĞA OSB de 20 dönüm arsadan hisse aldık sayalım nedir yani.
bu hisseye varya , derinhisse bir girerse ki mutlaka keşfedecektir bu sahipsiz, imtiyazlı hissesi olmayan , gelirini hersene temettüyle dağıttığı için özkaynakları yerinde saymış (dünakşamki yazısında buraya vurgu yapmıştı ) bu şirketin isterse büyük hissedarı olur, fiyatını artık tahmin edemeyeceğimiz seviyelere çıkarır. derinhisse olmasa başka bir büyük yatırımcı da kolaylıkla bunu başaracaktır. buraya yazıyorum.
Bu arada , ayes'e cok mu ky dadandı acaba, o yuzden gitmiyor birturlu. artık zaten çok geç kaldı tahta yürümek için, biraz yürür gibi olsa da eminim yine 10 seviyelerine geri gelecek. diğer tüm hisseler neredeyse tüm hisseler akıl almaz rekor fiyatlara gittiler. diğer pöip hisseleri tavan tavan gidiyorlar. benim portfoyum ise %100 ayes'te. 4 aydır ufak ufak alımlarımla 6.000 adete yaklaştım. hedefim 10.000 lot ile artık borsa maceramı uzun yıllar tekrar girmemek şartıyla noktalamak. çünkü borsa gerçekten insanı erken yaşlandırıyor, hayat kalitesini neredeyse sıfıra indiriyor. bunun aslını iddia edebilecek bir babayiğit henüz doğmamıştır.
işin en garip noktası ise şurası; artık başka hisse araştırmıyorum bile :)) fiyatlar aşırı yüksek kaldılar, ben sanırım eski kafa olarak görüyorum, yeni borsacılar direkt 10.tavandan bile dalıyorlar ve kazanıyorlarda :)) ayes'i kazanalım diye ne hayallerle almaya başlamıştım, tam bir hayal kırıklığı oldu. herşeye rağmen 2023 e kadar beklemeye yeminliyim .. cep telefonumdan forex uygulamayı kaldırdım dün, rahatladım. sürekli ekran bakmaktan gına gelmişti :)) Allah, herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar.
Gidecek hisse gider konya yıda her gun 80 ile 100 kişi takıp ediyor ama 1500 tl geldi ...Burdaki tehlike psikolojik hepimiz umutsuzluga kapıldık çünkü bunun ceyregi yapmıyacak hisseler marsa gitti ...
Alkatraz hisse falan vermedi. En az 2 dönem bilancosunu gorecegim diye beyani var. Hisseye inanan bekleyecek, inanmayan elenecek. Yalniz işin ilginc yani, hisseye inanmayip verenler, gidip marss cikmiş hisseleri almak zorunda kalacaklar. Bu hisse gercekten cok ucuz kaldi, mutlaka bunu da kaldiracaklar , mecbur. Gelecek İlk ziplamada ve duzeltmede dökülmeyin arkadaslar. Benden size tavsiye.
bugun biraz işlem haçmi artmış tek sevindirici tarafı o
Tahtaya yabanci oldugumdan soruyorum..yeni yeni toplamaya basladim. Hedef yil sonuna kadar 30 bin lot..toplu mal almak istemiyorum. Gecen haftadan beri tahtayi tanimak ucin ufak ufak alislarla 1200 lot aldim. ancak ben tahtaya alisamadim..yazdigim lotlarin cugu gelmiyor..siz alim yaparken yukari kademelere mi yaziyorsunuz..
Iki gundur iştahlı gidiyor tahta bakalm gerisi gelecekmi
Artık fazla yazılacak bi şey de yok bilançoya kadar bekleyeceğiz Manyak bi tahtacı cıktı dicem ama bazen tahtacı Varmi kafamda onuda sorgulamaya başladım başka bir dönem olsa çok yadırgamazdım
Böyle fiyatların abuk sabuk fiyatlandigi dönemler çok nadir dır biz işin gerçeği çok gerilerdekaldik hayırlısı olsun nasiplen ötesi yok...
Her tahtanın bir sahibi vardır bu sahibi artık az çok tahmin ediyorum ama buradan alanen beyan edemem oda bende kalsın 2012 yılında pkent almıştım 600 adet 60 liradan 6/7 sene bekledim 130 fiyattan satmıştım şu an 1500 civarı fiyatları gördü sattığıma bin pişman olmuştum bu işler birazda kader kısmet ama burada 6/7 seneden fazla kalmayı düşünüyorum emekli ikramiyem olarak unuttum gitti.......
:bravo::bravo: en güzeli, bu şirket piyasada bir adı bir yeri olan bir şirket. uzun vadede su akar yolunu bulur olacaktır mutlaka buna yürekten inanıyorum. günlükte takılsın kafasına göre. çok aşağılara gelirse adet arttırırım başka da uzun yıllar temettüsünü yerim, hedef fiyatıma gelirse 1 gün beklemem satarım. sanal aşk yaşayamam
1 lot ile tavan yapmış bir hisseden bahsediyoruz bunu sakın unutmayın.........tek lot bile yok bende ..........ama mALİYETLERİ BELLİ HERKESİN........ALIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM....YTD
Sn polat, bilanço aciklanana kadar aldın aldın, firmada işler yolunda, bunu bilançoda gören borsa simsarlari bu hisseyi hizli bir sekilde cok yukarilara tasiyacaktir.