Beklenti gerçekleşti satışı harhalde abi bugünkü. Bence iyi yerden almışsın hisseyi, güzel kârla satarsın inşallah.
Printable View
Birkaç ay önce yazmıştım:
ESKİSİ GİBİ
Olamadıkları vakit içinde
Eşiğinde beklerler savaşın
Ne mümkün şöyle rahat rahat oturmaları
Diken üstündedirler
Mesela sıkamadılar mı birbirlerine
Ne olur ne olmaz
Habire istiflerler kurşunu cephanelikte
Yani mümkün değil şöyle deliksiz uyku çekmeleri
Tetikte beklerler
Kutuplaşma ve kahramanlığa sarılırlar
Söyleyecek sözleri kalmadığında
Sonra başlar davullar trampetler borazanlar
Buz kesilir hava
Ah insanlar
Batıda Ukrayna doğuda Rusya
Diklenmekte yine birbirine iki ayrı dünya
Hiç değişmedi yaşam
Eskisi gibi
Bunalımda
https://i.hizliresim.com/j8zqej8.jpg
Şu ana kadar izledim piyasayı, nakide geçtim Bozkurt abi. Piyasanın durulmasını bekleyeceğim.
Bizim borsada nasibimiz yokmuş, hayırlısı olsun. Kazanacağımız para bize yaramayacakmış demek ki.
Longda çok iyi kârlar görmüştüm, ama geçen aylardakini beş günde, bu seferkini de bir günde geri verdim. Şort sezonu bana çok sert esti maalesef.
Longlarımı geri aldım aynı yerden. Bir an aklıma geldi BİST 100 1835 benim maliyetlendiğim yerdi, burası destek olur belki. 1800 stopla şansımı deneyeceğim tekrar.
Merhaba, viop ile ilgili biraz araştırma yaptım öğrenme amaçlı. Aklıma takılan bir nokta var bunu sormak istiyorum.(viop konusunda bir çok başlık vardı, hangisine yazacağımı bilemedim buraya yazdım. Umarım doğru yerdir, rahatsızlık verdiğim için herkesten şimdiden özür dilerim) Pay vadelide işlem yaptığımızı düşünelim. Örnek olarak eregl nisan vadeli long poz açtık. Şirket nisan ayı içerisinde veya öncesinde bedelli/bedelsiz sermaye artırımı kararı alırsa viop bundan nasıl etkilenir? Herkese teşekkür ederim, bol kazançlar.
Yalnız BİST 100'ün 1370-2400 hareketinde 3 bin liramın 36 bin lira olduğunu gözlerimle gördüm. Piyasa yapıcılar bana fırsat vermişti aslında piyasadan nasiplenmem için. Satmayayım, dedim, ayıp olur, dedim, adamlar bana bu kadar kazandırmış!
Ne yaparsan yap nasipte yoksa borsadan para kazanman imkansız abi
İster alsat yap istersen bekle, istersen en iyi şirketin hissesini al, sen alırsan hiçbir hisse gitmez.
Nasipte varsa da, aldığın en dandik hisse bile gider.
Ben yoruldum artık, hergün ekrana bakmaktan, hergün viobda şort açmak için bu akşam acaba akşam pazarı ucuzluğu yaparlar mı diye hesap yapmaktan bıktım.
O yüzden sepet yapıp emekliye ayrılacam.
Sen yine doğru diyorsun tek abi, bizim bistte uzunvadeci düşünen kazanamıyor. en iyisi yine alsat işi
Bugün dahil sekiz iş günü sonra iki gün şort, tekrar long. Zengin olacağız abi inşallah. Umut güzeldir, hayatta tutar.
Bende malesef 2140 ort. ile şortta kaldım, bu kadar deptüreceklerini düşünemedim, işin boyutu değişti, tepkiden trende dönmüş olabilü
Ben yukarıdaki benzerliğe sıkıca uysam alım satım yapsam dünyanın parasını kazandıydım.
Sana en iyi gelen strateji neyse onu yab abi, hergün para dağıtıyorlar burda ama ben bugün zarar yazdım
Sıfırlanmadıysak hayal kurabiliriz abi, 8.
8, bilardoda son top.
Yok sıfırlamadım :) dün bahsettiğim gibi bugün sepet için hisse bakıcaktım ama endekis yüzde 2 yukardan açınca vazgeçtim. günici Asels aldım bikaç gademe ordan kâr yabtım, halkbn 35 den zararına verdim, sebebi de dün bahsettiğim Ford u tabandan almadığım için ve bunu alıp ve bugün de Ford un primini görünce, hisse seçimini iyi yapamadığım için kendimi cezalandırdım.
Abi, piyasa yapıcıların son üç aydır longcuları bitirmeleri dikkatimi çekiyor. Benim benzerlik grafiğine göre birkaç ay sonra başlayacak bir ralliden önce longcu komayacaklar piyasada herhalde.
Abi, madem öyle biz de oyunu kuralına göre oynayacağız. Kritik noktalarda alım satımlarla profesyonel borsacı gibi hareket edeceğiz.
Motivasyon olarak şimdi tek bir eksiğimiz var, Ariston abinin şarkısı: https://www.youtube.com/watch?v=5NsdHnoNM4c
Üüüle yapalım tek abi, paraları katlıyalım.
Kritik noktaları belirleyebilirsek profesyonel borsacılar gibi oluruz, paraya para demeyiz
Piyasanın çok para kazandırdığı gibi kaybettiren ve duygusallığa asla yer vermeyen yüzünü gördüm abi. Bir çizgi, bir rakam kadar soğuk ve nesnel olmak lazım piyasada.
Pazartesi benzerlik grafiğime göre 11.08.2021 barını yapacağız muhtemelen: https://invst.ly/xi87k, yalnız hemen yandaki barlarla birlikte değerlendirdiğimde long pozumu bozmamam gerektiği kanaatine vardım.
Yukarıda yanlışlıkla sekiz iş günü longda duracağım, demişim. Beş iş günü olacak, yani haftaya longdayım.
Abi oradaki alım satım yapılacak yerleri görüyor musun? Bu benzerliğimiz bir gerçekleşse o iniş çıkışlardan iyi para kazanırız.
Yazdıklarım sohbettir, muhabbettir, hayaldir, umuttur; ciddiye alınmasın. Borsada her ihtimal mümkün. Kaldıraçlı ve kredili piyasalardan uzak durun, yarı nakitiniz olsun, temkini elden bırakmayınız.
Zelenski, muhteşem bir profil çiziyor... Zelenski'nin konuşması dinlediğim en iyi konuşmalardan biriydi, enfesti. Mandela'nın rıhtımdaki konuşması gibiydi.
Biz yoktuk, var olduk. İyi kötü sağlıklıyız. Bir ailemiz oldu... Hayatta ne kadar kaybetsek de sıfır olamayız.
Bozkurt abi muhabbetimize manidar bir şiir düştü:
SIFIR
Yoktuk var edildik ailemiz oldu iyi kötü sağlıklıyız
Elimizdekileri ne kadar kaybetsek inemeyiz sıfıra
https://i.hizliresim.com/el6l3w2.jpg
Putin Ukrayna için, "Eskiden buralar dedelerimindi." yollu laflar etmiş... Bu espri olmalı, öyle değil mi Bozkurt abi, şakadır?
O zaman Boris Johnson da, "Benim dedelerimin imparatorluğu güneş batmayan imparatorluktu." diye meydana çıksın.