Ya bence Altın 2000 ler değil 1850 ler görecek ilk olarak.. Beklentim bu yönde..
1984 e satış emrimi yazdım.. Buyursun gelsin..
Printable View
Ya bence Altın 2000 ler değil 1850 ler görecek ilk olarak.. Beklentim bu yönde..
1984 e satış emrimi yazdım.. Buyursun gelsin..
Yani bişey olacak global ölçekte bunu böyle verecekler.. Hiçbirşey olmasa bile bişey olacak..Buraya yazıyorum:):):)
Grafikten al haberi misali..
1850 çok sağlam fibo hedefi.. Artı o seviyelerde gap yapmış birde.. Double bir hedef.. Ama ben 1946 çıkıcam ve dışarıda beklicem..
Dow da düşmedi..
O zaman şimdilik herkese iyi akşamlar:hi:
W1 grafikte bakıldığında, bir önceki haftanın TEPE seviyesine yaklaşıldığını görebiliyoruz. Yani W1 grafikte işlem yapan biri için harika SATIŞ seviyeleri. Mesela ben W1 grafikte işlem yapıyor olsaydım, şu an hoplaya zıplaya SATIŞ yapardım, SL Seviyem 1996,75 olurdu.
Siz hangi grafiğe göre konuşuyorsunuz bilmiyorum, ama sanırım W1 grafiğe göre beklentilerinizi yapıyorsunuz.
Ben de bu ihtimali göz önünde bulundurarak (samimi olayım) durmadan bekleyen satış emrini hazır bekletiyorum. Şu an hala aktif mesela.
Temel Analize itimat etmeyen biri olarak, grafikte ben de benzer şeyler görüyorum.
Aklı başında trade ettikten sonra bize her yer trend!!!
Saygılar üstadım...
Kırmızı Bölge: SL Bölgesi
Turuncu Çizgiler: Potansiyel Destek ve Direnç Seviyeleri (saf matematik :))
https://i.hizliresim.com/tqlmjl5.png
Dore Hanım, şu Renko'nun güzelliğine bakar mısınız?
https://www.youtube.com/watch?v=3za4jmzhXRs
Şu an koltuğa jöle gibi yayıldım yeminle.. Kendimi çok yorgun hissediyorum..
Yanaklarım da kızardı.. Hastalanıcam mı acaba?:) Salgın var diyorlar..
Dow 33100 oldu.. Çık canım çık.. 33970 e kadar çık sertbest sana..
32700 ü bir dahakine kırıcaz inşallah:yes:
Altın 1983 gördü.. 1977 lerde şu an.. 1985 görmesi lazım.. Görmeden düşmesin lütfen.. 1984 de satış emrim bekliyor..
OMNISCIENT
Yeni dizim.. Henüz izlemeye başlamadım.. 6 bölümlük kısa birşey.. Brezilya dizisi.. Bilimkurgu..
7/24 dronlar ile izleniyormuş herkes.. Ve karakterin babası cinayete kurban gidiyor.. Bunu araştırıyor ama kendi dronunu atlatması lazımmış.. Bakalım:)
https://www.youtube.com/watch?v=XihAUDC7_IA&t=4s
Selim bey siz short mu açacaksınız Altında?
Yoklama çekiyorum.. Açarsanız ikimiz de aynı yönde olucaz bu sefer:yes:
Bir defasında kalkışmıştım öyle bir şeye.
Sonra külfet olmaya başladı. Ama Twitch olsa güzel olurdu. Grafik açıp, canlı yayında analiz yapmak, bir taraftan FX muhabbeti yapmak falan.
Yine de külfet :)
Bu arada RENKO ve hatta Point and Figure eminim ki sizin çok ilginizi çekecektir.
Point and Figure ü karıştırmadan sadece RENKO 'dan bahsedecek olursak. Sizin manuel olarak belirlediğiniz PIP Ebatlarına sahip kutucuklar şekilde görünüyor grafik.
Atıyorum hayali bir tane Paritemiz olsun, adı da ABC olsun. Şu anki fiyatı 10 olsun.
RENKO Boyutu da 5 PIP olsun.
Fiyat 8 'e düşse bile biz grafikte herhangi değişiklik görmüyoruz.
Fiyat 5 'e düşse biz grafikte yine bir değişiklik görmüyoruz. Herhangi bir M1 Mum 5 seviyesinde kapanış yaparsa 1 Adet Kırmızı kutucuk oluşuyor. O seviyesinde kapanış olursa da yine başka bir kutucuk.
Kısaca bu örneği baz alacak olursak grafik 5 'er 5 'er ilerliyor. 2-3 PIP 'lik parazitleri görmüyoruz yani.
Tradingview 'de baktım, varmış, ama ücretli. D1 grafikte ücretsiz ama D1 grafik sadece 24 saatte bir güncelleneceği için kullanışsız.
Mesela an itibariyle XAUUSD D1 Renko Grafik göstereyim.
Kutucuk Boyutu: 30 USD
https://i.hizliresim.com/oynxe01.png
1959 cepte şu an.. 1984 den açarsam 1959 garanti gibi birşey.. %99.. Benim için tabi..
W1 'de işlem yapıyor olsam, bayıla bayıla açardım.
Ama ufacık hesabım Haftalık Grafik İşlemlerini kaldırmaz.
D1 grafikte kalmaya devam.
Ve an itibariyle D1 grafikte Trend yukarı yönlü. 1948 altına inmesi durumunda Trendin aşağıya döndüğüne ikna olurum.
Yarın sabah uyandığımda, inşallah düzeltme yapmış olursa Altında 1 BUY yapacam.
Açıklamalar için teşekkür ederim Selim bey..:)
Peki ben bundan ne için faydalanmalıyım ?
Aradaki olan biteni görmemek için mi acaba?
Ben şimdi dinlenicem.. Yarın son gün ve haftasonum çok yoğun..
Eğer yazamaz isem 1984 görüldüğünde shortum açılmış olacak..
Altın Maliyetim 1984 ---- Kar Al hedefim 1950 :kalp:
(Henüz açılmadı açıldığında bu şekil olacak.. İnşallah gece açılır.)
Renkli rüyalar herkese:hi:
Estağfurullah, faydalanmanız gerektiğini ima etmedim.
Sadece hoşunuza gideceğini düşündüm. Şahsen kanallardan, Trendline 'lardan daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.
Hafta sonu, vaktiniz olursa bakarsınız. Mucize falan değil yani :). Sadece parazit sayılabilecek hareketleri görmediğimiz için analiz yapmak daha kolay hale geliyor.
Saygılar
Sakın yanlış anlamayın ben gerçekten merak ettiğim için o soruyu sordum.. Acaba benim yazdıklarınızdan anlamadığım birşey olabilir mi diye..:)
Teknik konusunda biraz bağnazım.. Çok denedim başka şeyler ama yine döndüm dolaştım Bollinger Bantlara geldim..
Herkesin kendine has bir tarzı var.. Değiştiremiyorsunuz..
Çok teşekkür ederim.. Haftasonu bakıcam inşallah.. Muhtemelen Pazar akşamı:)
Mesela bakın kanal çizmiştim.. 1973 ü geçmemesi gerekiyordu ama geçti..
Daha çizer miyim.. Sanmam.. Biraz sanki şansa kazanıyoruz.. Olabildiğince az lot ile işlem açmak lazım bu yüzden..
Bu adam olsa 1979 'da SELL açmıştı :)
https://i.hizliresim.com/qqf00s6.png
Misal..
0.10 lot dahi süper kazandırır.. Asla batırmaz ama:yes:
Az lot hep oyunda tutar insanı..
Bence Kanallar, Pitchfork, Trendline, Daireler...bunlardaki en büyük sorun horizantal olmamaları. Yani Hedef veya Entry Noktaları hep (x,y) koordinatları şeklinde oluyor. Ama biz horizantal ekranda aşağı yukarı inip çıkan fiyatla para kazanıyoruz/kaybediyoruz.
Bu sebeple, horizantal olmayan araçlar bence pek kullanışlı değil. Ve çok göreceliler.
Farketmez ki.. O da kazandırır..
Ben şimdi 1984 e başka bir Fx hesabımdan 0.02 lot satış emri yazıcam.. Bir Usd hesabım var Birde Pound..
Hedeften kapanınca buraya yazıcam ne kadar kazandırdığını.. Gerçi 68 USD tahmine gerek yok:):):) Tek pozisyondan bekleyerek bu kazanç.. Az mı yahu:)
0.02 çevirin hep.. Özellikle Altında kazanırsınız.. Stop yapmayın ama.. :)
Beklesin dursun hep zararda.. Pozitif swapta tabi.. Shortta pozitif swap var.. Elbet kara geçecek.. Altında hep geçiyor..
Gözlerim kapanıyor.. Hoşçakalın:hi:
Bak aşağıda 4 tane farklı insanmış gibi baktım grafiğe ve 4 tane farklı trend Beklentisi çıktı ortaya.
Hangisine itimat edileceğini ise eninde sonunda piyasa belirliyor.
Sarı Pitchfork - alakası yok fiyatla :) (Modified versiyon çalışmış - günahını almayayım)
Pembe Pitchfork - buna göre trade yapıyor olsak fiyatın Median Line 'a dokunmasını bekleyecektik. "TP 'ye dokunmasına çok az kala geri döndü" diyerek dizlerimizi dövecektik
Kırmızı Kanal - Üst tarafta çalışmamış, ama önceki gün gerçekleşen zıplamayı yakaladı
Turuncu Kanal - Alt Turuncu çizgiyi bekliyor olacaktık bununla trade ediyor olsaydık. ve işlem şansını kaçırmış olacaktık
Yani bu 4 tanesinden sadece 1 tanesi çalıştı.
Aynı grafiğe binlerce insan bakıyor. ne kadar farklı çizimlerin olabileceğini düşünün.
İşe yaramaz diyemem. Kırmızı kanal nokta atışı çalışmış.
Ama olasılık detayını göz önünde bulundurursak, (bence) kullanışsız
https://i.hizliresim.com/59bhr4d.png
20 Dakika sonra falan veri gelecek. Herkes veriyi bekliyor.
Sentimentlere bakayım dedim. Ve birden fazla web sitesine baktım. Nerdeyse hepsinde altında %60 civarında Alıcı var.
Bu kadar alıca varken fiyat ne kadar yukarıya çıkabilir ki diye düşünmeden edemedim.
Bu örnek DailyFX 'ten. %64 oranında Alıcı var
https://resmim.net/cdn/2023/06/02/SwnDLR.png
Selamlar herkese:hi:
Offf off veri çok iyi geldi.. Ne olacak şimdi:)
Tuğbacım kıvırdı sanki.. Haziran ayında faiz artışını pas geçebilirler diye.. Güvenim sarsıldı..:(
Ben yine teknikten devam ya:yes:
Dow 33260
Altın 1975
Şu an.. Şimdi..
Nasılsınız?:)
Selim bey ben kanalların işe yaradığını düşünüyorum.. Ama biz o konuda profesyonel değiliz..
Dün akşam yazacaktım yorgundum.. Kendimizi geliştirir isek herşeyi paraya çevirebiliriz.. Ustalaşmak lazım:yes:
Ben beceremedim.. Bolinger ve fibo da iyiyim.. Bu da kendi çapımda tabi..
Ben bu Temel analizi çözücem.. Hiç kaçarı yok..
Yani verileri kendim değerlendiricem onun bunun ağzına bakmadan.. Pişmem için önce onları dinlemeliyim ama sonra kendi yolumu bulurum:yes:
Altında silkeleme hareketi oluyor..
1968 şu an..