Rtalp, angen tavan olmuş ya, hani belki trilic te olurmu ki deye bakıyor timsahlar
Printable View
Rtalp, angen tavan olmuş ya, hani belki trilic te olurmu ki deye bakıyor timsahlar
Bankaları alıyorlar, bu şekilde endekis yeşilleri yaktı yine yeniden herzamanki gibi soyguna devam
Bizde 50 cent dinleriz nolcuuk ki yani
https://youtu.be/5qm8PH4xAss?si=xtqd_xuFUOdC0MBW
Daha bugünde paylasmislar dalga geçer gibi. Siteye giremedim ki bir türlü.
Bazı hisseler boğa bazilari ayı. Bu ise domuz 🐷 piyasasından devam. Ytd
Gunaydın abüler, bende güremedim buraya.Böğün yeni daldım.Spenc abü geçmüş sayfalarda yazmuşunya.Ben götü haber gelince eyü olu gibü, eyü habar gelüncek herges atlayo abü, haklusun yani.
Domuz 🐷 piyasası olur mu demeyin. Var mı bunun gibi 🐷 piyasada. 😕
Makasa soktular sanırım bu petrolle, dolu bahane ortam onlara şahane .. ytd
Domuz deyince muhtemelen şuanda tamda domuz gibidir suratı. İnsan biraz üstüne alınır..
Nerdesin kolpacı abü la kaçıp gitti sanduk
2019 yılı Şubat ayının sonlarıydı. O dönemde BP’nin Global Rafinaj ve Pazarlama CEO’su olan Tufan Erginbilgiç İstanbul’a geldiğinde buluşmuş, sohbet etmiştik.
Erginbilgiç’le sohbete giderken 2017 yılında İstanbul’da yaptığı açıklamayı okumuştum:
- Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı, TANAP ve Şahdeniz projelerindeki yatırımımız 8.5 milyar doları buldu.
Buluştuğumuzda söze Şahdeniz 1 ve Şahdeniz 2 projelerinden girmişti:
- Şahdeniz 1 Erzurum’a kadar olan bölüm. Şahdeniz 2, Eskişehir’e uzandı. Türkiye üzerinden İtalya’ya gidecek. 40 milyar dolarlık bu proje, dünyada da en önemli projemizdi. TANAP’ta yüzde 12 payımız var. TP ve Botaş da projenin içinde.
Yatırımın büyüklüğü konusunda şu hesabı yapmıştı:
- Sözünü ettiğimiz yatırım için 1.5 milyar dolarlık bir harcama gerekir. Socar’la yüzde 50-50 ortaklıkla yapacağımız yatırım 2022’de devreye girebilecek gibi görünüyor.
Aynı yılın Eylül ayının ikinci yarısında da dönemin Socar Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov’la görüşmüştüm.
Gahramanov, Petkim’i 2008 yılında aldıklarını anımsatıp sürdürmüştü:
- Sadece Petkim’e yılda 100 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Petkim’e yatırımlarımız alım bedeli hariç 1 milyar doları buldu.
Petkim’in ekonomideki rolü üzerinde durmuştu:
- Petkim, Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi. Türkiye’deki ihtiyacın yüzde 20’sini tek başına karşılıyor. Ürettiği 60 farklı ürünü 6 bin sanayi kuruluşu kullanıyor.
Zaur Gahramanov, Aliağa’daki özel endüstri bölgesinde BP ile ortak kuracakları yeni petrokimya tesisi ile ilgili şu bilgileri vermişti:
- Saha çalışmaları 2020’de başlayacak. 2023’te tamamlanacak tesiste “PTA”, “P-Ksilen” ve “benzen” üretilecek.
Star Rafinerisi ve Petkim’le entegre çalışacak tesisin yatırım bedelini 300 milyon doları yukarı çekmişti:
- BP ile birlikte 1.8 milyar dolarlık yatırım yapacağız.
Türkiye’nin o günlerde petrokimyada 11.5 milyar dolar cari açık verdiğinin altını çizmişti:
- Yeni kuracağımız petrokimya tesisi bu açığın 5.5 milyar dolarlık bölümünü kapatacak.
Socar Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, Socar Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Kanan Mirzayev, Socar İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Mikayil Yusifov’un geçen haftaki sohbet toplantısına giderken 2019 yılı Mart ve Eylül aylarındaki iki yazımı okudum.
Ibadov, Mirzayev ve Yusifov, Petkim’in 14 Aralık 2024’te KAP’a yaptığı açıklamayı detaylandırdı:
Ne demiş orada? Ytd
Ibadov, Mirzayev ve Yusifov, Petkim’in 14 Aralık 2024’te KAP’a yaptığı açıklamayı detaylandırdı:
- Yeni petrokimya üretim ünitelerinin kurulumu için master plan hazırlanıyor. Şimdiki hesaplarımıza göre 7 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu olacak. Sadece ön hazırlık mühendislik çalışmalarına 50 milyon dolar harcanacak.
BP ile ortak da olsa Socar’ın “Teknolojisi daha ileride ikinci Petkim” anlamına gelen bu yatırımı 7-8 yıl önce anons ettiğini anımsattım:
Petkim’in üretiminin Türkiye’ye yetmediği apaçık ortada. 4 Petkim daha yapılsa sadece içerideki ihtiyacı karşılamaya ancak yeter, bu biliniyor. Siz, bu yatırımı yapmakta geç kalmadınız mı?
Ibadov, Mirzayev ve Yusifov ayrı ayrı söz alarak Socar’ın Türkiye’de ulaştığı yatırım büyüklüğüne işaret etti:
18.5 milyar dolarla Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımı yapmış bir grubuz.
Aslında kendimize “yabancı” demiyoruz. Çünkü, “yabancı” değiliz.
Star Rafinerisi’ne yaptığımız yatırım 6.7 milyar doları buldu. Rafineride ham petrol işleme kapasitemiz 10 milyon tondu. İki aylık duraksama gündeme gelmişti. O sırada kapasiteyi 13 milyon tona çıkaracak yatırımı tamamladık.
Petkim’e her yıl 100 milyon dolarlık bakım ve yenileme yatırımı yapıyoruz. Bu yatırımların toplamı da 2 milyar doları aştı.
TANAP’ın Türkiye’deki 1850 kilometrelik bölümüne 7 milyar dolar yatırım yapıldı. Orada BP, TP ve Botaş da ortak. TANAP’ın 16 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesi var. Avrupa’dan düzenli talep gelirse 30 milyar metreküpe çıkarılabilir.
Ayrıca, Bursa ve Kayseri bölgelerinin gaz dağıtım işlerini de devraldık.
Petkim Genel Müdürü Kanan Mirzayev, yeni petrokimya yatırımı için proje detaylandırma aşamasına geçtiklerini bildirdi:
- Detaylı mühendislik çalışmaları 18-24 ay sürecek. Buna 50 milyon dolar harcanacak. 2026 yılı sonunda nihai yatırım kararı devreye girecek. İnşaatı da 4-5 yıl sürecek. Yani, 2030’da yeni tesisin devreye girmesi söz konusu olabilecek.
Yeni petrokimya tesisinin Türkiye’nin cari açığını ne kadar aşağı çekebileceğini sorduk, Mirzayev şu yanıtı verdi:
- Henüz tam hesaplar yapılmış değil…
Petkim, şu anda Türkiye’nin petrokimya ürünü ihtiyacının yüzde 12-13’ünü ancak karşılayabiliyor. Gerisi ithal ediliyor…
Socar’ın önceki CEO’larından Zaur Gahramanov, Eylül 2019’da 1.8 milyar dolarlık yatırımla devreye girmesini hedefledikleri petrokimya tesisinin cari açığı 5.5 milyar dolar düşüreceği hesabını ortaya koyuyordu…
Şimdi 7 milyar dolar harcamayla hayata geçecek yeni tesis, cari açıkta en az 5.5 milyar dolarlık iyileşme sağlamaz mı?
Ytd
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ltir-mi/792688
Sıkma canını okşa lotlarını
Yatırımcıya dair en ufak bir söz yok cümlelerde.
Kendilerini yabancı gibi hissetmiyorlarmis. Belki ondandır. Ytd
Kolpacı hc sende çocuk neyim var mı? Ya da torun falan. Ytd
Lingo lingo şişelerde geri alım yaptı patron bizdede geri alım yapsalar ya, yatırdım yatırdım çam dibine yatırımcısını inletiyorlar
https://youtu.be/ZOWaIQdNfpw?si=Yk3If8s-RSmqg7jJ
Lingo 30 a bile düşse şuandaki petkodan yine performans olarak yukarıda. Pandemi dibi 3.37 temettuler hariç. Petko bedelsiz ile 2.20 dibi yaptı. Biri 50 cent dip diğeri 33 cent dip. Sonuçta paramiz erimiş tabi. Ytd
Centim centim cenaltı
Saydım baktım onaltı
İnanmazsan sende say
Onaltıdır onaltı
Sıkıyorsa teker teker gelin derdim ama bu seferki çok başka. Hepsi bir anda geliyor. Şu bankaların alt gapini alınca rahatlar mı o da belli değil. Alır mı almaz mı o da belli değil. Nasıl piyasanın içinden geçeriz hesabı yapıyorlar sürekli.. Ytd
Portföy benim matruska oldu, hepsini içiçe geçirdiler. Tebrik ediyorum. Ytd
Bende tek bu var onun için tek aşkım tek yoldaşım
Bugün bofa mali bitirdi sanirim cumadan az bir şey kalmıştı. Bugünde çiti sahne aldı bir bitmediler.
Bugün ayrıca makas gelmiş etilendeki fiyat artışıni naftadaki azalış ile makas 90 dan 167 ye yükselmiş, bir rayına oturmadı. Ytd
Arada gozgezdirdim hep 2 ziyaretçi. Onlar hep standart burada. 😊 Ytd
Benden çekinir. Buralarda yuvalanmasi iyi oldu biraz nefessel açıdan. Yuvayı dişi kuş yapar hacim tırt olsa da.. ytd
Takaslar tabi bize gösterilen kısım derim her zaman ama bu kadar el değiştirmede gözden kaçmasın vesselam. Yabancı varmiydi bilemem ama sonuçta var gibi görünen kısımda yer değiştiriyorlar, uzun zaman önce Sokullu pasa giderken ilk beşten çıkmışti yfas yanlışım yoksa. Ama tabi adamların hangi hesaptan alıp yada satacagini bilemediğimiz gibi. Öyle aklıma geldi diye yazdım bir anlam çıkmasın elbette. Ne olduğunu bilmek mümkün değil. Ytd
Zor piyasa şuan adamlar sabah bir an mutlu edip sonra yamultabiliyorlar. Yamultup sevindiriyorlar az birazda.
Sakin olmakta lazım. Ha o nasıl olacaksa denilebilir. Yine de yorucu elbette. Birşey demekte zor. Yorum yapmak daha da zor. Biraz toparlanma olur umarım. Ytd
Uzun zamandır yazıyorum burada yazmak çok zor. Artık 2025 ilk ceyregindeyiz ve etilen gibi diğer faaliyetlerin toparlanma durumlarını görmemiz lazım tabi bu toparlanmanın kalıcı olması da bir o kadar önemli. Okuduğum yazılara göre stoklarını tüketen Pp tedarikcileri sebepli fiyatlarda Aralık ayı sonuna doğru yükseliş trenti olusmutu.
Tabi fiyatların yükseliş eğiliminde kalmayı başarması ve bundan sonra yeni maliyetlenmeleri de oluşan talebe göre devam ettirmeleri de benim kendi fikrim olsun. Bu tabi Petkim'in faaliyetlerini gösterdiği tüm alanlarda olursa diye de umayim. Ytd
Tabiki işimiz beklentilere kalmamalı bunu öncelikle görmemiz gerekiyor ve önümüzde gelecek bilanço var ve beklentiler henüz ilk çeyrektle alakalı ayrıca hisse fiyatının ne olacağına dair bir anlamda çıkmamalı. Öyle hemen herşey bir anda olmuyor maalesef. Önce kalıcı bir duzelmenin olmasını gözlemlemek olmalı kanımca.. ytd
Kap a borsada işlem gören tipe dönüşüm duyurusu haberi gelmiş kolpacı ne demek bu işlem şirketin halka açıklık oranını artırırmı
Çook güldüdün benü Bozkurt abüü laa.Been ne anarum kapdan, ne anarum halka açuklok oranından.Ben beglüycem, beglüycem sonunda dimsahı öldücem.Benim aklumda önce 25 gayme soonasında artuşu, daaa sonada abcamun barayu arturmal vaa.
Spenc abey ben tilefondan gireyom emme altda bi reklam vaa gitmeyo. Gontinunn yes mes bişeyler yazayo dıklıyom giremeyom abü.şindik zabah girebüldüm siteye.
Kolpacı hc site satılmış birkaç güne düzelirmis. Continue tıkla o girer. Sen oraya tıkla, ben bugün tahtaciya. Ne dersin 😊 ytd
Tahtacı müsade etmeyecek sanırım. Ytd
"Zayıf devamlı adalet ister halbuki güçlünün umrunda bile değildir."
Bu lafı yılların borsacısı ariston abi imzasına yazmıştı. Demek ki onunda kulağı kesilince böyşe bir şey yazma gereği duymuş.
Demem o ki
Tahtacinin bizi duyduğu neyim yok kolpacı abi mecbur bekliycüük sen ben ve spenc
Biz üc kişiydik
Evirdiler çevirdiler soydular soğana çevirdiler
Endeks yükselirken hisseler deli gibi yükselirken yüzümüz gulmemis petko da şimdi onlar düşerken mı aglayacam. Hadi oradan iskembeci işkenceci tahtacı.. sen kendine ağla, bak kolpacı hc sana ne demiş! Ağlarsa anan ağlar demiş. Ytd
Son bir iki yıldır aşk yaşayanların hissesi en az %30 aşağıda. %50-90 aşağıda olan da var. Dolar bazlı bir sıfır silen var. Adamların şuan ki planı reisim hisse aylık %10-20 aralığında hareket ediyor bu aralıkta küçüklerin hoc biri satamaz çünkü zararda adam yllda 20-30 kez bunu yapıp orgazm oluyor üstüme birde para kazanıyorlar biz küçükler de hem zarar ediyoruz hem de bu ilişkiden acı duyuyoruz. Özeti bu.
Size 1 iyi 1 de kötü haberim var petko severler
Önce iyiyi mi yohusa kötüyümü süüyleyim :yahoo: