o virgülden sonraki ilk iki rakamı 28 ile değiştirmenizi rica edicim.
https://ipfs.io/ipfs/QmT5NvUtoM5nWFf...%B1f%C4%B1.png
Printable View
o virgülden sonraki ilk iki rakamı 28 ile değiştirmenizi rica edicim.
https://ipfs.io/ipfs/QmT5NvUtoM5nWFf...%B1f%C4%B1.png
Bir cisim yaklaşıyor.....:Sad:
Rahip işi değil bu iş.Ambargo İrana değil bizemi uygulanmaya başladı.
Yurt içi panik alımlarını ancak sermaye kontrolleri kesebilir. O nedenle yüksek faiz ile bu noktaya gelmeden bu havanın dağıtılması en hayırlısı gibi. Yüksek faiz tercih edilmiyorsa da bir an evvel kısıtlı sermaye kontrollerine geçilmeli. Zira bu ikisi yapılmadığı sürece genele yayılmış bir iflas dalgası oluşabilir.
5,2869 çok kötü
"Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar" Bir Türk Büyüğü
5,28 yazdı
Yalnız bu fiyatlama sakat.Bilmediğimiz bir haber gelecek gibi.Bu normal mantıklı olması gereken dolar artışından farklı.Bunda akut bilinmeyen bir şey var.Bence 2 gün içinde duyarız ne halt olduğunu.Bu saatten sonra ben bu dolar artışından hiç ama hiç memnun değilim.Bu doğal ekonomik nedenlerle gereken mantıklı dolar artış hızından farklı bir olayın fiyatı.O olaydan da ben kendi adıma tırsarım.İnşallh yanılıyorumdur.Acaba halkbanka yüklü bir ceza mı kesildi.
Ya ben yazana kadar herkes aynı şeyi yazmış :)))))))
Şimdiye kadar olan tüm Dolar artışları norma idi ise bu seferkine anormal diyebiliriz.
Ya şunu 10 TL ye sabitleyin de kalkalım şu ekranın başından yeter yav...
Yakındır.. döviz bulundurmayla uzun namlulu silah bulundurmanın aynı anlama getirilmesi.
Panik yok . 5330-5340 arasından geri döner.
ben 1 kaybedersem betoncular 1.000.001 kaybeder
Bu kur bizim için yok hükmündedir
diye şuan beyanat verseler
sokaklara çıkıp kuru protesto eden onmilyonlar çıkar
ama ama fabrikalar kapanıp işsizlik %30-40 lara çıktıgında maaşlar verilemediğinde veya anca kira parasına yetecek duruma geldiğnde bu onmilyonlar haaa diyebilir o yuzden maalesef yaşanması gereken yıllar yaşanmalı işte buna evrim diyorlar
bence bugün kiş artışta iranlılarında parmağı var dolara döndüler
Yarın TR saati ile akşam 07.01 ABD İrana ambargosunu başlatıyor....Diğerlerinin Kasıma kadar süresi var galiba..........
Arkadaşlar, durum vahim görünüyor.
Bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim:
X bankada bulunan $20.000'i, Y bankaya transfer etmek istedim. Elden komisyonsuz olur diye, paramı çektim ve Y'ye gittim. "Cash dolar almıyoruz" dedi bireysel temsilci. Sebebini "Merkez Bankası" olarak açıkladı.
"Yani..." dedim, "Şimdi ben size $20.000 getiriyorum ve Merkez Bankası'nı gerekçe göstererek almıyorsunuz, öyle mi?" "Evet, 15-20 gündür elektronik transferi kabul ediyoruz ancak" diye ekledi.
Bu durumu yaşayan oldu mu?
Merkez bankası bankalardan nakit getirilen paralar için %1 civarı bir komisyon talep ediyormuş. Yani banka 200 dolar ödememek için nakit kabul etmiyor. Dolar likiditesi kuruduğu için banka kaydi olmayan işlemler için elinde nakit bekletmek istemiyor. Eskiden likidite daha rahat ve işlemler daha derinlikli olduğu için tcmb'ye göndermeden de sistem eritebiliyordu nakit banknotu. Şimdi sanırım sistem buna uygun değil.