bence bugün kiş artışta iranlılarında parmağı var dolara döndüler
bence bugün kiş artışta iranlılarında parmağı var dolara döndüler
bir halt olacağı yok.
Yarın TR saati ile akşam 07.01 ABD İrana ambargosunu başlatıyor....Diğerlerinin Kasıma kadar süresi var galiba..........
Arkadaşlar, durum vahim görünüyor.
Bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim:
X bankada bulunan $20.000'i, Y bankaya transfer etmek istedim. Elden komisyonsuz olur diye, paramı çektim ve Y'ye gittim. "Cash dolar almıyoruz" dedi bireysel temsilci. Sebebini "Merkez Bankası" olarak açıkladı.
"Yani..." dedim, "Şimdi ben size $20.000 getiriyorum ve Merkez Bankası'nı gerekçe göstererek almıyorsunuz, öyle mi?" "Evet, 15-20 gündür elektronik transferi kabul ediyoruz ancak" diye ekledi.
Bu durumu yaşayan oldu mu?
Merkez bankası bankalardan nakit getirilen paralar için %1 civarı bir komisyon talep ediyormuş. Yani banka 200 dolar ödememek için nakit kabul etmiyor. Dolar likiditesi kuruduğu için banka kaydi olmayan işlemler için elinde nakit bekletmek istemiyor. Eskiden likidite daha rahat ve işlemler daha derinlikli olduğu için tcmb'ye göndermeden de sistem eritebiliyordu nakit banknotu. Şimdi sanırım sistem buna uygun değil.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri