https://hizliresim.com/MfohHt
Printable View
Hisse teknik olarak kafasını yukari kaldırmaya çalışıyor sanki..dün en yüksek seviden kapadi. Bollinger bandinin ust bandi üstü kapanis yaptı. Yön yukarı olabilir. Yatirim tavsiyesi değildir. Objektif sadece teknik bir bakıştir.
Hisse dibini buldu sanki...
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hisseyi bıraksalar gidecek ama, gitmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar
hayır bozulmadı. boyun çizgisi 26 lira civarından geçiyor. fiyatın çizginin(boyun çizgisi) altına sarkıp kalıcı olması gerekir. 24 liradan başlayan yükseliş trendi devam ediyor. ( dakikalık ve günlük grafikleri derinlikli ekrandan sürekili ve yakından izliyorum. tahta yapıcının
her hareketini takip ediyorum)
geri çekilmede işlem hacmının(miktar) azalması bize bu hareketin 24 liradan başlayan yükseliş hareketinin bir kazanç
satışı(düzeltme) olduğunu anlatıyor.
vesbe nin oldukça ucuz (iskontolu fiyat), karlı , yüksek ve düzenli temettü veren bir yatırım hissesi olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek..
bence ana şirket vestel in yatırımcı dostu olmayan duruşunun bu fiyatlamada bir miktar etkisi var..
ayrıca bilinen tahta yapıcının(spek..) karakteri de bu fiyatlamada önemli bir etken gibi görünüyor. hisseyi uzun yıllardır terk etmiyor. fiyatı hızla yükseltip hisseyi küçük yatırımcılara devredip hisseden uzaklaşabilirdi. çok ağır hareketlerle ve sert iniş
çıkışlarla bir uzun vadeli yükseliş trendi gerçekleşiyor. bence fiyatı fazla yükseltmek istemeden kazanç satışlarını gerçekleştiriyor.
belki az kazanıyor ama işini devam ettiriyor. sonuçta ucuz rasyoları olan hissede her zaman alıcı bulabiliyor diye düşünüyorum.
farklı bir bakış açısı ile de bu oyun tarzının özellikle uzun vadeli temettü yatırımcılarına faydası olduğu da açıktır.
neden? çünkü temettü yatırımcılarına ucuz fiyatlardan hisse toplama fırsatı veriyor. örneğin bana ucuz hisse toplama açısından
ol
dukça fayda sağladı..
yine de bu fiyatlama hisseye haksızlıktır.. gelecek dönemlerdeki kazançlı bilançolarla denge fiyatına ulaşacaktır..
https://hizliresim.com/TboNVN
zor.. ayakta kalmak ve dünya ile rekabet edebilmek için teknolojiye sürekli olarak yatırım yapmak zorunda.. vesbe neden düzenli ve yüksek temettü veriyor? çünkü vestel elektroniğin yatırımları ve işletme sermayesi için vesbe nin kendisine aktardığı bu paraya ihtiyacı var..
Emeğinize sağlık tesekkurler
eywallah sayın tokkan. yeni girdim vesbeye, bakalım beğendiğim için girdim. hedefim yılsonu 900 taban kar ama 1 milyar üstü karı görürsem çok sevineceğim. yapar mı bilmiyorum ama neden olmasın?
Bakalım 30 lar...
Tahtayı yapan alana bir yoklama çekiyor..
aldığın fiyatın altına getiriyor..
bakıyor ki malı vermiyor günlükçü isen tahtada ver git diyor..
eğer al satçı değilsen eyvallah diyor...
alnus un rolu bu herhalde...
tahtata rahatça girip çıkıyor ve takas ta malı doğru düzgün yok...
kim veriyor bu rahatlığı..
Kimse vermez eğer tahtanın sahibi isen o ayrı...
Zaten malın sahibi tekniğide iyi biliyor..
onsuz yaprağı bile kımıldatamazsınız..
bu yükseliş inşallah yeni zirvelerini yapacaktır...
Rızık varsa alınır..
Hocam selamlar,
Sene sonuna kadar uzadı sanırım temettü olayı, vesteli bu durum olumsuz etkiler mi?
Vesbe dagıtmadıgı parayı nasıl değerlendirebilir. Faizlerin artırılması ve kredi vadelerinin düşmesi sonrası bu karar sanki yatırımcıya nakit girişi mi istenmiyor dolar altına gitmesin diye
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
işletme ile ilgili bilgilerin tümünün tam olarak bilinmesi ve doğru olarak yorumlanması imkansızdır. bilinenlerin ise ne derece gerçeği yansıttığı tartışma konususudur.( bilançolarda bir çok kalem makyajlanabilmektedir)
bu nedenlerle hem temel analizi hem de bilgiye daha kolay ulaşabilen teknik analizi beraber uyguluyoruz.
Temettü dağıtım yasağı 3 ay daha uzatıldı . Kağıt gelecek sene yüksek temettü verebilir.Çünkü bu sene yüzde 75 ni dağıtamadı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ne bastılar adiler. Oysa 28 üstü tutunmalı idi. Hacimde iyiydi. Nasip
Derdi ne bu kagıdın kafasını kaldırmıyor
Bekliyoruz 29 üstü
anlaşılır gibi değil. bir haftada yüzbinlerce lot hissede pozisyon alan grup tarafından satıldı. fazla yükselmeyen bir hissede
kar satışları ile nasıl para kazanırlar? maliyetleri nedir?
yan tahtalarda ise tuvalet kağıdı değerinde olan bazı hisselerin inanılmaz yükselişleri hala devam ediyor..
finansal okur yazar olanlar tüm dünyada vesbe benzeri iskontolu ve temeli sağlam hisselerde yatırım yaparlar..
bu borsa kumarı bile bozar.. böyle bir yer..
Vesbe safkan bir temettü hissesi. Diğer düzgün temettü veren hisselerin de bir çoğunda benzer durum var.
Bu hisselere yön verenlerin genellikle amacı hisseyi yükseltip yukarılardan başkalarına dağıtmak değil, ellerindeki hisse miktarını koruyup hatta artırarak temettüsünden para kazanmak. Bunun için de hisse fiyatının artması çok fazla işlerine gelmiyor. Bir nevi yumurtlayan tavuk gibi, hisseyi satmak tavuğu kesmek gibi oluyor.
Diğer temettü vermeyen hisselerde ise büyüklerin para kazanmak için tek yolu hisseyi yüksek fiyattan satmak. Eti için büyütülen tavuk gibi, civcivi hızlı şekilde büyütüp ardından kesiyorlar.
Hissenin fiyatından mı yoksa temettüsünden mi para kazanmak istediğinize göre yatırım yapmak lazım. Vesbe şu ana kadar yumurtlayan tavuk gibiydi, bundan sonra değişir mi bilmiyorum
En iyisi yumurtaları alıp civciv yapıp onları da etli tavuk yapıp satmak. Civcivler paso geliyor.:)
şahsi görüşümdür onu başta söyleyeyim.. şuan için yükselen kanal falan yok, 12 - 14 mayıs tarihleri arasında tavan gitmiş galiba, arada gap görüyorum, 28,95 fiyatını kırmak için 13 temmuz ve 27 temmuz tarihlerinde 2 deneme olmuş başaramamış, sonra geri çekilmiş ve tekrar yukarı atarak 21 eylülde 28,50 fiyatını görünce tekrar satış yemiş şimdi ise 26.30'da..
24,65 alt tarafta bekleyen rakam, buradan yukarı hamle yaparsa (şahsen yapacağını düşünmüyorum) daha güçlü yukarı gitmesi lazım, ama aşağı kırarsa mayıs ayındaki o yere yani 18,75 rakamlarına kadar sarkabileceğini düşünüyorum.. oraya kadar sarkarsa 17.17'yi de test edebilir. tabi bu 3 - 5 günde olacak iş değil, zamanla git geller ile olabilecek bir durum. 24,65 aşağısı satışları hızandırabilir.
al sat tut tavsiyesi değildir, sadece kendim baktım gördüm düşündüğümü yazdım.
doğrudur. olabilir. zaman zaman işler aksayabilir. daha sonra ise düzelebilir. doğası böyle. yine de inanılmaz yükselişler yapan içi boş şirketlerin
yanında çok güçlü..anlamakta zorlandığımız yer burası..
teknik analiz olarak ise tahtanın çok sığ oluşu kısa vadeli tahminlerde hata oranını arttırıyor(tahta yapıcı çok fazla olmayan bir para ile istediği yönlendirmeyi yapabiliyor) ancak uzun vadede yukarı gittiği kesindir..
nereden gelip nereye gittiğini grafikte uzun senelere bakan herkes görür..
aslında yukarı bir trend başlamış idi. açıklanan ağustos ayı beyaz eşya verileri kısa trendi bozdu ve aşağı kırıldı iç satışların çok iyi olmasına rağmen
ihracat tarafında genelde ve geçen yıla göre yüzde 19 gerileme vardı. bu durumda tahtayı yukarı götüren grup olası bir zayıf
bilançoda alıcı bulmakta zorlanacağını düşününce forföyünden yüklü satışlar yaptı. geçen haftayı hisse senedi yüzde 6 düşüşle kapattı. ancak yabancıların bu satışları karşıladıkları görüldü. pandemi nedeniyle ihracattaki düşüş güçlü euronun(hızlı yükseldi)
yardımı ve yine güçlü yurtiçi satışlarla kapatılmış olabilir. hatta geçen yıla göre daha yüksek karlılık bile olabilir.
hisse senedi bu seviyeleri dip yapabilir. 25 lira ise güçlü destektir(defalarca aşağı kırılmamıştır)
zorlanacağını düşünüce yukarı har
Tahta yapıcıya bir yerlerden bilgi gidiyor, oda bu yüzden malı kaptırırım, zarar yazarım korkusu olmadan işlem yapıyor. Buda bana bunun zaten bizzat şirket tarafından manuple edildiği izlenimini veriyor. Bakın hisse satıyor, ama kim olduğu bilinmesin diye zorunlu açıklama sınırının altında hisse satılıyor. Büyük ihtimal tanıdık veya bizzat kendi adamları. Ky de anlamadığım bir şekilde fk sı 80 olan hissede korkmadan alım yaparken bunun gibi çok iyi finansalları ve geleceği olan şirketi almıyor. Bu oyunu bozacak tek şey hisseye gerçek alım gelmesi.
Bu sattıklarını cepten cebe yapıyor olasılığı yüksek mi, yoksa yüklü satıyorsa aynı fiyattan geri alması daha zor SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aynen. araştırmadan yorum yapıyorlar. borsa ödenmiş sermaye kadar net dönem karını yaklaşık 10 liradan fiyatlar. vesbe
ilk 6 aylık dönemde 350 milyon net dönem karı açıkladı.. ikinci altı 6 aylık dönemde en azından böyle kar gelse 700 milyon eder.
700/190= 3.68 37 lira yaklaşık fiyatlanır.. diyelim ki 650 yıllık kar geldi yine 30 liranın üzerinde fiyatlanır. iş yatırım yurt içi ve yurt dışı benzerlerine göre 28 liralarda oldukça iskontolu fiyatlandığını defalarca açıkladı.. 17 lira yıllık 250 milyon karlılık fiyatlaması olur..
el insaf....
Cepten cebe mi bilmiyorum, ama düşüşün başlangıcından itibaren, özellikle hisseye alış geldiği zamanlarda bile alış kademesine aktiften hisse vererek fiyatı düşürdüler. Hisse fiyatının gerilemesinde temettü dağıtım yasağının uzatılması da bence önemli bir katalizör oldu.
Bu sene dagıtmadıgı temettü ile bu yılınkıni de birleştirip seneye verirse aslında güzel olur.bizim icinde aslında uygun fiyattan alım sansı dogar.
Ya arada agüstos kötü geçti. covid nedeniyle . tahtacı bunu affetmedi . eşeği kapının önüne kadar sürdü ve ekim ortasına kadarda sürecek. ama dert etmeyin ağustos un kayıpları eylül , ekim ve kasımda telafi edilir. yıl sonunda kayıp olmaz. bu yıl 1 milyar civarı net kar gelecek. yeterki euro usd 1,17 nin altına inmesin. geçen yılda 350 milyon kar kaldı temettü için. 7 ay sonra hisse başı 6 tl net temettü hayal değil
1. Vestel virüs saçıyor dediler fiyat üzerinde baskı oluşturdular
2. Yıl sonuna kadar temmetü yok dediler, o da başka bir baskı oldu.
Özellikle benim de hoşuma gitmedi bu temettü yasağı. Alıp üzerine koyuyordum. Can sıkıcı bi durum. %3 kadar büyüyecektim lot sayısını. Öyle hesapliyordum. Fiyatın son bir haftada gerilemesi genel olarak bu psikolojiden diyorum. Her şeyi bir kenara koyalım. Karını dağıtma diyor devlet. Karını sermayene koy diyor. Zorluyor. Bu zorlamayla sermaye arttırır mı arttırmaz mı göreceğiz. Çok ciddi bir kar da var. Bekleyip göreceğiz.
Hissenin analizi yapalim. Fırsatlar ve tehditler sunlar:
Firsatlar:
1. Paritenin 1.17 civarında olması
2. Yerli satışların iyi gitmesi
3. Amerika açılımı
4. 1 milyarlık kar rakamı ihtimali
Riskler:
1. Avrupada özellikle Ingilterede gelişen 2. Virus dalgası
2. Muhasebe marifetiyle karin iç edilmesi
Sonuç olarak 2021 Mayısta hisse başı 4,5 lira gibi brüt kar bekliyorum. 6-8 aylik vadede 35-40 liralar uzak değil diye düşünüyorum. Her ne kadar temettü bizden her seferinde biraz daha uzaklaşsada sabrımızı koruyalım. Herkese bol kazançlar ve sağlık diliyorum ortaklar. Sabrın sonu selamettir.
Sabahki 29,54 atağı ikili tepe yapmak için olmamıştır inşallah