Bilkent mezunuyum Bora bey
Printable View
Bilkent mezunuyum Bora bey
Ülke neden altın olarak değil de ABD para birimi üzerinden yüz milyarlarca dolar borçlu işte insanlar o yüzden dolar tutuyor. Özet olarak dünya rezerv parası=dolar.
Kriz dediniz:
2008 ABD krizi idi. Beni teğet geçen krizde, 2 ayda 1 dolar 1,14TL'den 1,74TL'ye çıktı. Altın dolar bazlı %35 değer kaybetti. Borsa tarihi diplerden 2. sini gördü. Dolar tutan yine servetini korudu, al sat yapabilen de hatırı sayılır bir para kazandı.
Malımız çoğ hiç sınırda beklemesinler içeri içeri
15 Temmuz’da bu ülkeden kaçmak kimsenin aklına bile gelmedi(gidecek yerimiz yok)
Ama gel gör ki bu vatan hainlerini beslemek ağrıma gidiyor. Nasıl üredikleri herkesçe malum araplaşacağız maalesef
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
parite düşerken usdtry basıyorlar.tam bir akılsızlık. hem faiz hem dolar düşecekmiş ahahaha, bunun sonu devalle biter. haa sen dersen ben doları kaldırdım alım satım yok. o zaman 1 TL bile yaparsın. gücü yeten varsa yapsın. maduro denilen zatla tavla atarlar artık.
keske TL yi birakip dolara gecsek
yararlari cokta zararlarini bilmiyorum kesin vardir
31 temmuz kapanış fiyatlarına göre EREGL-TUPRS portföyüm (ağırlık TUPRS ta biraz daha) 15 günde % 10 eridi resmen...:) :(
Neyseki panik yok, maliyetler çok düşük...Yolumuz uzun...Gençliğimiz var...Heyecanımız var...:he:
Bu başlıkta ters endükatür var, didiğinin tersini yaparsan çok pera kazanırsın...
:)))))))))))))))))))
Yanlış anlamazsınız, ya da herkes kendi işine baksın demezseniz bir uyarım var.
Sakın borç para ile hiç bir yatırıma gitmeyin. Zamanlamada hata olursa ciddi sorun olur.
Endekse bakıyorum, dolara bakıyorum.
Artık aklıma bir tek şey geliyor, bu adamlar ve yandaşları borsadan çıkabilmek ve ucuz döviz alabilmek için yangına körükle gidiyor.
Yabancı için niye böyle bir kumar oynasınlar. Bence borsada iyice sıkıştı bunlar. Başka bir açıklama bulamıyorum.
Benim altunlar da bugün %1 düşmüş...Kör talih be ya...
Abi ben onu yazdığımda dolar 7'nin üstüydü. 3-4 ay sonra düştü 5,09'a. Bu başlıkta burası diptir diyen yine benim. sercanhan'la birlikte bulduk dibi. Sor istersen viop topiğindeki Reis'e.
1 TL en az 100.000 dolar olacek...Emme vadesini de yazacan vade 2021...2021'in bitimine kadar sürem var, olmazsa tühhh de yüzüme tükür...
Ben vatan evladı para kaybetmesin diye çığırıyom abi...
Yanardağ ilen falan alakası yok abi, adamların 24 trilyon dolar borcu var...
Evet buna katılırım, ben çok mütevazi bir rakam yazdım.Alıntı:
O zaman 1 TL 1000000000 USD de olur.
Kredi kullanımında denetimi artıran, bağımsız denetim raporu risk sınırını 500 milyon TL'den 100 milyon TL'ye düşüren yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...ruldu-5284043/
İyi haber bu...:)
Belki de budur borsada iyileşme bekleyenlerin dayanağı.
Teşekkür ederim Bora bey. Forumdaki kişilerin tarzı hoşuma gidiyor ve takip ediyorum. Finansal okuryazarlığımı artırmak için de bir sürü şeyi takip ediyorum. Üniversitede biz mühendisler hep A almışızdır seçmeli ekonomi derslerinden. Ama gerçek yaşamdaki ekonomi grafiklerden daha fazlasını gerektiriyor (özellikle de sosyal psikoloji).
Psikoloji çok önemli piyasada...Çelik gibi sinir ve irade lazım...
+++
bu piyasada iradesi olmayan sabırsızları çok güzel harcıyorlar.hep söylüyorum ihtiyacın yoksa doları al ve unut. ihtiyacın olan paraya dolar alma,yoksa kumar olur. akıllı olun, algıya kapılmayın. global ve yerel kumarbazların kısa vadeli algı oyunlarına nanik çekin,onlar kudurur merak etmeyin
Dolara ne geçcen be ya...Alıntı:
Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
keske TL yi birakip dolara gecsek
yararlari cokta zararlarini bilmiyorum kesin vardir
Borçlanabildiğin kadar dolar borçlanacan...Devlet açısından hiçbir sakıncası yoktur.
Bütün paralar çöptür. Diğer paralardan da borçlanıp, paraları silaha yatırmak icap eder.
Türkiye gibi coğrafyaya sahip bir ülke için 400-500 milyar dolar borç nedir?
Hiçbir şeydir...2-3-5 trilyon borçlanılmalı...
Borçlan borçlanabildiğin kadar...
Borç yiğidin kamçısıdır.
Para didiğin nedir be ya...
Olur mu abi? S400'ü alırık, dikerik hevaya, artıgın alacaklı düşünsün...
Türkiya, tarihinde olmadığı kadar proaktif davranıyor. Şuan tartışılan güvenli bölgenin kaç km2 olacağı...800 km Suriye sınırı, içeri doğru da 40 km gir. Vetan topraklarına ne gadder toprak eklenmiş olacak? Neredeyse Trakya büyüklüğünde torpaq...
Turkiyanın pıstığı mıstığı yok.
Olacak olan şu.
İleride, uluslararası arenada işgalci olarak tanımlanır, okkalı bir yaptırım ile karşı karşıya kalırsın. ABD ise PYD/YPG ye uydu bir federasyon (sonrasında devlet) kurdurur. Onlara bir şey olmaz. Olan bize olur
Son olarak öyle 40 km falan giremezsin, en fazla 5 km ye izin veriyor ABD.
Nuri Bey;
Trakyamız 133.000 kilometre karedir.,
Suriyenin kuzeyindeki güvenli bölge sınırımız tümünde değil 460 kilometrelik kısmında geçerli olacak.
32 kilometre derinlik düşünülmekte en fazla...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/gu...mi-ne-41084260
460 x 32 = 14.740 kilometre kare yapar.
Bu da Trakya'nın 14.740/133.00 = % 11 'i kadar bir alandır...
Atış dereceniz neredeyse 10 kat...
Nasolsa kim hesaplayacak diye düşünüyor olmalısınız...:)
Kaldı ki güvenli alan dediğimiz yer dingonun ahırı falan da değil.
Vatan toprağı falan da hiç değil.
Yedirmezler.
Kendi TABANLARI GİBİ herkesi SIĞIR zannediyor abi :))
Ameriga ne derse o bademlerin kıblesi orası kimse bana aksini idda etmesin borsada olan dolarda olan herşeyi o kadar açık söylüyor ki bu bademlere imam hatipte bunları mı ögretiyolar acaba malum başları orda yaşıyor...
winter is coming yabancı turist going ülkesine soğuklar artiying doğal gaz yakiyik pere lazım pere
https://www.sondakikaturk.com.tr/pol...i-h141226.html
Bu haber dikkatimi çekti...Piyasalarda strateji oluştururken bu haberlerden faydalanıyorum. İyi Parti kurulduktan bir süre sonra Bahçeli ,Türkiye'yi erken seçime sürüklemişti. Bu işten en fazla zararlı çıkan Erdoğan ve Akp olmuştu. Akp'nin erken seçime gitmek gibi bir mecburiyeti de yoktu. Bu noktada Bahçeli'nin gücünü görmüştük. Bahçeli'nin gücü, siyaseten aldığı oyun çok üzerindeydi.Alıntı:
AKP'deki bölünmeden endişe duyan MHP, Saray ittifakı tabanını genişletmek istiyor.
15 temmuz gecesi de Tayyip Erdoğan ve dönemin 1.ordu komutanı Ümit Dündar'ın telefonda konuştuğunu biliyoruz. Ümit Paşa, ''İstanbul'a gelin sizi korurum'' diyor ekliyordu ''Beni Devlet Bahçeli'ye sorun.''
Bahçeli bugün erken seçim yok dese de Babacan'ın kuracağı parti var ve şartlar yukarıdaki hikayeye çok benziyor. Erken seçim olma ihtimali çok yüksek.
Yak ormanları, aç turizme, aç madenciliğe...Para burda...
Bu arada bir videoya rastladım...Gezici/Mobil trafik polisleri oto içinde devriye gezerken hız ölçüp 1002 TL 1002 TL ceza yazıp duruyorlar...
Aman haaa...Hız yapmayın...Çarpılırsınız bi yerde...
Para lazım para...İşler kesat...İşsizlik had safhada, sanayi üretimi eksi yerlerde...
Ayvagöbekli Doktrini yazdım ben, 3 sene önce...
Bu doktrine göre; önce Kürt Koridoru denilen şimdi Barış Koridoru denilen koridorun, Hazar'dan Akdeniz'e uzanacağını adının ise ''Hazar Koridoru'' olması gerektiğini yazmıştım...
3 sene önce...
Aslı Türk Koridorudur...Böyle olduğunda Trakya kadar büyük olacak...
:))))))))))))))))))))))))))))))))
bora bey senin yaş ilerledi, havalar da sıcak, sanırım tıbbi kontrollerini aksatmaya başlamışın, doktora görünmende fayda var..
sorduğun soruya cevap yazmıştım ama istediğin gibi olmamış sanırım.. efendim, türkiye devleti girerim rojawa'ya demiş demiş de girememiş sonra.. bunlar da, giremedin işte, giremedin işte diye tepiniyolar.. ulan, 10 yaşındaki çocukların fener-gassaray polemikleri bile sizden daha sofistike.. diplomasi, devlet yönetimi, savaş, karşında namlı amerikan savaş makinası.. çocuk oyuncağı mı bunlar.. gircem gircem dedi, giremedi ? buna mı cevap bekliyosun ?
bak aşağıda foreign policy sitesinde bugün yayınlanan bi analiz var.. cfr'nin yayın organıdır, dünyada herkesin ciddiye aldığı bi yayındır.. başlık: erdoğan washington'la keman gibi oynuyor.. makalenin özeti: erdoğan giricem diye blöf yaptı, washington'dakiler buna inandı ve abd gereksiz yere bis sürü taviz verdi türkiye'ye..
https://foreignpolicy.com/2019/08/15...fiddle-turkey/
Bak böyle iddialar ve de Doktrinler (!) de var...
Senin Hazar Koridorunun üzerinde...
Üfleyen üfleyene...
https://scontent.fbtz1-1.fna.fbcdn.n...b9&oe=5DE8C394
bonzaiyi çeken badem troll buraya damlıyor anlamadım ki,onuda mı dolarla satıyorlarda bunlar burada ahahaha
Yaşımla uğraşmaktan başka bir marifetiniz yok...:)
Sağlığımla da buradakilerin dolardan zararı kadar ilginiz var biliyorum...
Bak bu seninle son muhatap oluşum.
Fikriyatın bana uzak olsa da kılığın adam kılığına benziyordu.
Farkın yokmuş o temsil ettiğin güruhtan...
Selametle.
Onlar bu memleketin yetiştirdiği çok değerli insanlar. Dünyada ne olup bittiğinin farkındalar.Alıntı:
Tavuk Çiftliğindeki kankalara alışmışsın.
Moruğun yazdıklarını dikkatli okumanızı tavsiye ederim. 1 hafta önce yazdığı bir mesaj vardı, 2 cümle herşeyi özetliyordu: ''Büyümeyeceksin'', ''büyümek tehlikelidir'' gibi bir şeydi.
O anda ceza aldığım için tebrik edemedim, şimdi ediyorum.