https://www.sondakikaturk.com.tr/pol...i-h141226.html

AKP'deki bölünmeden endişe duyan MHP, Saray ittifakı tabanını genişletmek istiyor.
Bu haber dikkatimi çekti...Piyasalarda strateji oluştururken bu haberlerden faydalanıyorum. İyi Parti kurulduktan bir süre sonra Bahçeli ,Türkiye'yi erken seçime sürüklemişti. Bu işten en fazla zararlı çıkan Erdoğan ve Akp olmuştu. Akp'nin erken seçime gitmek gibi bir mecburiyeti de yoktu. Bu noktada Bahçeli'nin gücünü görmüştük. Bahçeli'nin gücü, siyaseten aldığı oyun çok üzerindeydi.
15 temmuz gecesi de Tayyip Erdoğan ve dönemin 1.ordu komutanı Ümit Dündar'ın telefonda konuştuğunu biliyoruz. Ümit Paşa, ''İstanbul'a gelin sizi korurum'' diyor ekliyordu ''Beni Devlet Bahçeli'ye sorun.''

Bahçeli bugün erken seçim yok dese de Babacan'ın kuracağı parti var ve şartlar yukarıdaki hikayeye çok benziyor. Erken seçim olma ihtimali çok yüksek.