maşallah maşallah bu ne kalabalık :)
Printable View
maşallah maşallah bu ne kalabalık :)
:)))
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba zenginler :D nasılsınz
Daha belli deel [emoji53]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsbtr isatr ne olur tahmin yürütmek için bir dayanak pek yok. Ama iskur için akbank ve garanti örnekleri var. Olası bir imhada iskur 4 5 milyon bandının altına inmez. Belki oranlarsak isatr 3 milyon civari isbtr de 300 500 bin arasi olabilir. Bunkar benim tahminim. İs bankasi garanti ve akbank tan cok daha büyük bir banka iştirakleri ile. O yüzden bu fiyatlar belki uçuk gibi gelebilir ama gecmis örneği var elde
Bahsettiğim imha değerleri için bankaya 15 20 milyar lira lazım. Olağanüstü yedek akçeleri var bankanın. 30 milyar civari. Zaten tüm hisselerin yüzde 60 70 e yakini bankada. İmha etmek için gerekli kaynak fazlasıyla var su an. Bu bir süreç olur olmaz bilemem. Ama oldugu taktirde cok iyi fiyatlamalar görebiliriz. Bankanin bu finansal gücü fazla fazla var.
ya bu akbank ve garanti imtiyazlı hisselerini imha ederken çokmu aptalca davranmış ki o hadar imha parası ödemiş..bu ..durumda çok kurnaz ..işbank ise.. birakın imha etmeyi.. ..esamesi dahi okunmuyor ..son 30 yıl da..hisse değerleri ile kıyaslandığında ..0 değere yakın .. temettü ödemeleri yapılıyor. işin garibi ise herkes halinden memnun..kimse ses çıkarmıyor...sonuçta bu kurnaz ..bankanın..hangi durumda imhaya ve geriye dönük gerçek temettüleri ödemeye mecbur kalması sağlanabilir.. son iki yılda 1 ci ağızdan söylenenlerle umutlandık ama..sonuç.....yokmu bunun kesin bir yaptırımı.
Adeletin kestigi parmak acımaz
Bu parmak degıl govdeye dogru gidiyor biraz daha salaga yatarlarsa bankanın anahtarını verirler
Ytd
AKBANK ve GARANTI de kurucu ortaklar, imtiyazlı pay sahipleri (çoğunlukla) SABANCI, HAS, ŞAHENK aileleri falandı yanlıs hatırlamıyorsam. Yönetimde de bunlar vardı, temettüleri yüksekti ve tıkır tıkır alıyorlardı. Kendi haklarını neden kısıtlasınlar ki.. Bunu gören yabancı yatırımcı bu düzeni düzeltin yoksa yatırım yapmayız size dediler ve onlar da SAĞ cepten alıp SOL cebe koydular... Bir seferlik..
İŞBANK da durum farklı. Ortada temettü yok, yabancı yatırımcı uyarısı yok.. Neden düzeltmeye gitsinler ki.... Bir gün elbette düzeltecekler ne zaman derseniz bence KY de ISKUR hissesi neredeyse 20-30 adet kaldığında iyice topladıklarında ya da HOLDING olduklarında. 250bin TL den ISKUR alan arkadaşlar bizim hakkımızı gasp ediyorlar diye ağlamayı bıraktığında bu iş olur :) Kimse kusura bakmasın İŞBANK bu hakkı gasp etmese bu hisseyi kimse RÜYASINDA göremezdi! Seçilmiş azınlık temettüsünü almaya devam ederdi.
Sabırlı olan mükafatını alacaktır.......
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sn.işkulelerimağduru..tatmin edici açıklamanız için tşk Ler. yalnız bu aşamada benim takıldığım nokta.. belirttiğiniz gibi temettüsü olmayan .. beklentisi kalmayan ..işbank imtiyazlı hisseleri dün ve bugün olduğu gibi arasırada olsa yüksek hacimli işlem yaparak ve fiyatlarıda yükselerek niye hala alıcı buluyor. yine sizin belirttiğiniz gibi bayağı uzun vadede gerçekleşecek son durum için bu hareketler normalmi acaba.
https://sondevir.gaste24.com/m/ekono...u-h584248.html
Baştan söyleyeyim, İş Bankası ile doğrudan ilişkili bir yazı değil…
Ve de ben ne hukukçuyum ne de borsadan anlarım.
Google da arama yaparken bir Yüksek Lisans Tezine denk geldim.
Hazırlayan: Deniz Sapmaz, Tez danışmanı Prof: Dr. Ömer Teoman.Yıl 2009.
Tez Başlığı: ANONİM ORTAKLIK KURUCU İNTİFA SENETLERİNDE KÂR PAYI HAKKI
Bu başlıkla Google da ararsanız bulursunuz.
Tamamı çok uzun. Ama III ve IV. Bölümler ilginç.Onlar nispeten kısa. (Sf. 97 den sonra)
Çok kısa özetle şöyle…
Yeni TTK dan önceki ticaret kanunu “Kurucu İntifa Senetleri Sahipleri Kurulu” diye bir oluşuma izin veriyormuş.
(Ben bilmiyordum, bilenler vardır mutlaka)
Bunun sebebi de şöyle açıklanmış…
Tüm kurucu intifa senedi sahiplerinin her birinin tek tek onayının alınmasının çoğu durumda neredeyse imkânsız olmasını dikkate alan Türk kanun koyucu, kurucu intifa senedi sahiplerinin bir kurul oluşturmalarını kabul etmiş ve bu kurulun haklarındaki bazı değişiklikleri çoğunlukla onaylayacakları bir kararla geçerli kılmaları imkânını tanımış...
Sanırım 1991 de böyle bir kurul kurucu hisselere temettü kısıtlama kararını aldı.
Sanırım diyorum çünkü temettü kısıtlamasına ilişkin İş Bankasından gelen gördüğümüz tüm açıklamalar hep üstü kapalı yuvarlak laflarla yapılıyor.
Tabi öte yandan TTK da şöyle bir hüküm de var.
Kurucu intifa senet sahipleri ile şirket arasındaki ilişki, esas sözleşmeye dayandığından, bir sözleşme ilişkisidir. Dolayısıyla bu haklar genel kurul kararıyla tek yanlı olarak kaldırılamaz, bunun için tüm kurucu senet sahiplerinin oybirliği ile karar vermesi gerekir.
Burada TÜM KURUCU SENET SAHİPLERİNİN OYBİRLİĞİ ibaresine dikkat ediniz.
Kurucu İntifa Senetleri Sahipleri Kurulu diye bir oluşuma çoğunlukla karar alma hakkı verilirken diğer taraftan sözleşme ilişkisinden bahsedip herkesin onayı alınması gerekliliği arasındaki çelişki Yeni TTK da kaldırılmış.
Artık “Kurucu İntifa Senetleri Sahipleri Kurulu” diye bir kurul söz konusu değilmiş.
Özetle böyle.
Bu saaten sonra bu konuyla ilgili hiçbir şey olmaz.
Sadece, ben bilmiyordum, bilmeyenler için de “haksız temettü kısıtlaması” başlığının altını biraz doldurabilirim belki dedim…
..........
Bu arada Akbank ve Garanti’nin imha operasyonunda imha edilen hisseler arasında Atatürk’ün miras bıraktığı kurucu hisseler yoktu. 1991 yılı ve öncesinde, o günün koşullarında İş Bankasının Atatürk’ün mirasını imha etmesi (kurucu hisseler) sıkardı biraz..:-)
Sayın nebo sizde 10 adet vardı sanırım. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz.
Bence hikaye/beklenti bitmedi. Yapılan her şey zaten kanuna uygun. Önemli olan o kanunların değişmesini kimin istediğidir. O değişimi isteyene ALLAH c.c uzun ömür versin. O dik durdukça bu iş bitecektir... Yapacağım dediği bir şeyi yapmadığını daha görmedik..
O kanunu çıkaranlara bir de böyle kanun çıkarın dediğinde olay biter...
Herkese merhaba,bir sorum olacaktı;bankanın esas sözleşme tadilinde 62.maddedeki değişikliği nasıl yorumlayabiliriz,önemli birşeymi
Kurucu İntifa Senetleri Sahipleri Kurulu diye bir oluşuma çoğunlukla karar alma hakkı verilirken diğer taraftan sözleşme ilişkisinden bahsedip herkesin onayı alınması gerekliliği arasındaki çelişki Yeni TTK da kaldırılmış.BÖYLE BİR KURUL KRARI OLSA 1991 DE ALINAN KARARDA BELİRTİLMEZMİYDİ VE BU HAK GASPI HERŞEYE UYFURULMUŞ OLSADA GERÇEKTEN 1991 DEKİ ALINAN KARAR VİCDANEN AHLAKEN BİR HAK GAASPI DEĞİLDE NEDİR.sen kurucu sahibisin ve aldığın temettü sakız parası hee unutmadan peki ATATÜRKÜN vasiyetin 1.maddesini nasıl es geçtiler bunu da açıklarmısınız.
arkadaşlar slm
Bir şeyi çok merak ediyorum ben hisseyi aldığımda pandemi başladı şartlar oluşmadı istanbula gidip genel kurula katılamadım e imza da olmadığı için o şekilde de katılamadım.ama bu sene tüm hazırlıkları yapıyorum katılıp itirazımı yapıp şerh koyup sonrada hakkımı hukuken arayacam .şurda kaç yıldır yazıp çiziyorlar neden genel kurula katılmaz bu kadar insan burdaki yaman çelişkiyi bu genel kurulda değişecekmi çok merak ediyorum.(seyit onbaşı da çanakkalede amannnn deseydi ne olurdu acaba ) anlayan anladı anlamayan ..... yazdıklarım sadece bilgi amaçlıdır yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.saygılar.
Sn. Bankers,
Yazımda, ticaret hukuku üzerine uzman Prof. Dr. Ömer Teoman’ın denetiminde hazırlanmış bir yüksek lisans tezini örnek vererek düşüncemi paylaştım.
Hatta yazımın en başında “Baştan söyleyeyim, İş Bankası ile doğrudan ilişkili bir yazı değil” dedikten sonra, konuyu özetleyip “sanırım böyle bir şey yapıldı, banka tarafından verilen net bir açıklama yok” ifadesini kullandım.
Dolayısıyla amacım yanlış yönlendirme yapmak değil konuya netlik kazandırmak için yeni bir tartışma başlığı açmaktı. Nitekim, siz “yok öyle bir konu” diyerek bu konuda bilgi sahibi olmayan bizleri aydınlatmış oldunuz. Teşekkür ederim.
Farklı platformlarda birçok kişi sürekli olarak bir haksızlıktan bahsediyor. Ama kimse haksızlığın nasıl yapıldığının detayını sorgulamıyor veya cevaplamıyor.
Fikirler tartışıldıkça, bilgi paylaşıldıkça yeni fikirler doğar.
Belki sonunda tünelin ucunda bir ışık görünür...Kimbilir.
Saygılarımla
Sn. ÖGSS, Buradaki herkesin bilgi sahibi olmadığını varsayarak, genel kurula katılıp şerh koymak için yapılması gerekenleri açıklarsanız belki daha çok katılım olur.
Öte yandan şirketle esas sözleşmeye dayalı bir ilişkisi olup, pay sahibi olarak bir ilişkisi olmayan kurucu hissedarların katılımı kabul görür mü bilmiyorum.
Saygılarımla
1991 yılında 3 hükümet değişmiş.
Sırasıyla Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel.(Wikipedia) Hangi bakan ve müsteşar döneminde yapıldı bilemiyorum.
Benim ısrarla bilmek istediğim, hangi kanuna dayanarak, hangi yöntemle yapıldığı.
Sürekli kılıfına uydurulduğu yazılıyor.
Kılıf ne?
İnternette her hukukçunun genel yorumunda ısrarla kurucu hisse sahiplerinin her birinin tek tek onayı alınmadan kurucu hakları kısıtlanamaz denirken nasıl becerdiler bu işi?
Saygılarımla.
Karambole gelmiş olmasın? 1 yılda 3 hükümet..!![emoji2957]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...117b4e6778.jpg
Dikkatimi çeken bir başka konu....
İş Bankası Mobil Borsa uygulamasında 3 aylık saklama ve işlem pasta grafiğinde ISKUR da hiç yabancı yok.
Öte yandan isC de Citibank Yabancı ve Deutchebank var.
1’e 15-20 verecek bir hisseye (kurucu) neden yabancılar girmez?
10 sene bile bekleseler %1500-%2000 kar demek...
Bizim bilmediğimiz birşeyi onlar mı biliyor?
Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım.
Hükümete falan güvenip beklemek yanlış olur.
Birlik olmamız lazım.
Ama başı çekecek kişi ben değilim.
Hem bu konuda bilgim yok, hem de gerçekten bilgisine güvendiğim bir hukuk danışmanım yok.
Birileri diyecek ki “o zaman yazıp kimsenin kafasını karıştırma”...
Yatırım tavsiyesinde bulunmuyorum.
Elimdeki ISKUR ları da sonuna kadar tutacağım.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1502202473.jpg
Hatta her gece yattığımda ISKUR imha edilirse yapacaklarımın hayalini kuruyorum.
Sadece gördüğüm gerçekleri paylaşıyorum ve örgütlenmemiz ve olaya farklı açılardan bakmamız gerektiğini söylüyorum.
Aynı gemideyiz.
Bazılarımız, ben dahil, denizcilikten hiç anlamıyor.
Anlayanlarla el ele verip bu gemiyi yüzdürmemiz ve güvenli bir limana yanaştırmamız lazım diyorum.
Burada asıp kesmekle, kişisel çabalarla, beyin fırtınası yapabileceğimiz ortak bir platformda buluşmadıkça ve hükümete güvenmekle hiç bir şey olmaz.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8cb2e0c7e3.jpg
arkadaşlar banka yasal olmasa 1 işkur a 1.3 tl 1 işatr ye 0,25 1 işbtr ye ise 0,14 tl vermek varken neden imha veya geri alım yapsın. bu böyle devam edecek belli bu paralara işkur alan için bişey diyemem ama işatr ve işbtr için yazık olacak gibi bence tabi bu benim fikrim ytd. banka yönetimi rahatken bankadan bir hamle beklemek çok yanlış olur. Hükümetin ise bu konuya kalkışmayacağını net olarak düşünüyorum. ekonomik dengeler için bile olamayacağını hazineye devredilemeyeceğini düşünüyorum. öyle koskoca bankanın 3te 1ine el koymak yürek ister. bunu bilip öyle yatırım yapıyorum veya sadece izliyorum. elimde 7bin tlden işkur olsa tabi beklerim 500bin tlden alsam kafaları yerim. herkesin gönlüne göre olsun ayrıca.
birde şunu söyleyeyim işc zannedersem 1987 de borsada işlem görmeye başlıyor. elinde işatr ve işbtr olanlarda şimdi diyorki bana temettü haksızlığı yapılıyor. kardeşim siz bu işb ve işa ları 1986 yılında mı aldınız? o zaman almış olsanız size işç üzerinden haksızlık yapılıyor deme hakkına sahipsiniz. adam gelmiş 50bine işb 200bine işa almış yok efendim bana haksızlık yapılıyor diyor bunun akla mantığa uyan tarafı yoktur. işkur da aynı durumda 1991 yılında bu kısıtlama gelmiş. daha önceden sahip olanlar acaba zamanında yüzde 10 kardan payını almışmı? varmı aramızda dedesinden işkur kalan? adam amış 400 binde işkur 1 ay önce yokbana haksızlık yapılıyor yok temettüm ödenmiyor. yok öyle yağma dün aldın bugün milyonlar senin olsun!!!
Sn. borsa_simsarı,
Dedesinden, halasından kalanlarhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...39c1d25273.jpg
da var...
Hatta alış maliyeti de var...
Bu eğer gerçekse ve sende de bu işkur varsa sen konuş Sn. Nebo58.
Yonetım adam gibi temettu odeseydı veya cagrı yapsaydı imha etseydi
Borsa da yatırım yapan kişi arastırıp alır bekler ilerde olabilecek degısım donusum e yatırım yapar biz de bilirdik ısctr ye almasını herkes gibi düşünmek size deger katmaz
Yanlıs bir düşünce bir hısse yı aldıgın zaman tum hakları ile alırsın
1924 te kuran servet koyan ve 4 yıl once 7 bin TL veya bugun 400 bin TL ye alan arasında hıc bir fark yok
Ytd.
kısmen katılıyorum.. katıldığım kısım "adam gelmiş 50bine işb 200bine işa almış yok efendim bana haksızlık yapılıyor diyor bunun akla mantığa uyan tarafı yoktur." bu arkadaşlar nebo58 nickli arkadaştan daha çok mağdur gibi davranıyorlar bu yanlış...! Bu arada işbank allahtan böyle bir haksızlık yapmış ki biz bu hisseleri alabilmişiz. 1990 yılındaki gibi temettü ödemelerini tıkır tıkır yapıyor olsalardı biz bunu sadece rüyamızda görürdük.....
Hak haktır... Elbet düzeltilecek, bahanesi belki holding olacak, belki bir kanun, belki de zamanı hiç beklemediğimiz bir gün KAP haberiyle gelecek.
Unutmayın bugün borsa kapandı hedefimize 1 gün daha yaklaştık..
YTD.
HİSSE SENEDİ NE DEMEK BORSADA İŞLEM YAPMAK NE DEMEK ABİSİ ÖNCE ONLARI ÖĞREN DE GEL BU HİSSE 4,5 TL DEĞİL HEEE nereye yazdığını biliyon mu algı yapıyor desem o kadar da değil git köşede oyna burda sana yer yok abissiii yazdıklarım bilgi amaçlıdır yatırım tavsiyesi değildir.
Bir öneri...
Paylaşımlar için bir whatsapp grubu kuralım.
Koşul...?
Whatsapp grubuna katılmak isteyenler, grubu kuracak numara ile elindeki “kurucu hisseyi” belgeleyen bir ekran görüntüsü ve telefon numarasını paylaşsın...
Ondan sonra, birbirimiz ile didişmeden ne yapacağımız konusunda tartışalım...
Burası herkese açık...
Biraz özelimiz olsun...