Hmmm bunu bilmiyordum
Ogrendigimiz iyi oldu
Printable View
CDS arttı, kur düştü
Yerli içerikli euobond fonları eksi yapmış bugün.
TDG ise PPF ayarında kalmış.
Kamil buraya kamil burayaaaa
Saka yaptik ustadim
Eski dost dusman olmaz gel hadi
Altin bir haftada yuzde 13.5 verdi
Allah bereket versin
2018 kur şoku zamanındaki CDS'leri geçmişiz.
Yani aslında CDS soyut bir kavram
Aslında şöyle düşünmek lazım.
Türkiye yeniden borçlanmak istiyor, ne yapacak tahvil ihraç edecek yatırımcı daha düşük faize ne zaman razı gelirise o zaman eurobond fonları iyi getirmeye başlar, bu seferde kur düşeceğinden getiri biraz törpülenir.
Döngü bu.
Şu anda en cazip olan elde uygun kurdan alınmış dolar varsa doğrudan yüksek faizli eurobondun kendisini almak.
YORUM: Dövize müdahale kesmedi, swap hatları kapatıldı
Güne 6.70 seviyesinde başlayan dolar/TL, gün boyunca yoğun oynaklığa* sahne oldu. Yine gün boyunca Türkiye’nin CDS primleri yükselirken, Euro-bond’ları da satış yedi. Bu olumsuz gelişmelere rağmen, akşam saatlerinde dolar/TL 6.61’e gerilemişti. TSİ 22:00’de ise ekranda kotasyonlar 6.63’in biraz altında geçiyordu. TL’nin böyle bir günde değer kazanması biraz akla ters geliyor. Çünkü, diğer Gelişmekte Olan Ülke para birimleri yatay ya da dolara karşı değer yitiriyor. Dolar Endeksi bu akşam saatlerinde yeniden kritik 100 direncini aştı. Petrol fiyatları Trump’ın Rusya ve Suudi Arabistan’ın üretim kısıtlamasına gideceği haberi üzerine halen %21 primli seyrediyor. Mart dış ticaret açığı ise $5.4 milyar olarak açıklanmıştı. Peki nasıl oluyor da, dolar TL’ye karşı değer kaybediyordu? https://www.paraanaliz.com/2020/dovi...patildi-45388/
Satışa aracılık eden aracı kurumlara sormakta fayda var
Sınır yok bildiğim kadarıyla.Ama alım ve satım işlemleri 1.000 nominal ve katları olacak şekilde ve ilk ihraç sırasında belirlenen minimum işlem sınırına tabi olarak gerçekleştirilir.
İş bankası Bankamatikten bile satıyorum diyor.
Herşey kumara dönmüş vaziyette.
O Tweet atılmasa o kar yoktu.
Yarın ters bir tweet karı alır götürür.
Yatırım yapmadan Trump'tan tüyo almak lazım artık.:)
https://www.bloomberght.com/petrol-f...irladi-2251938
Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Perşembe günü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile telefonla yaptığı konuşmanın ardından, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretimini yaklaşık 10 milyon varil düşürmelerini beklediğini söylemesi sonrası çok sert yükseldi.
Trump'ın bahsettiği bu kısıntı miktarının günlük bazda olup olmadığı açık değil, ancak bu açıklama Batı Teksas petrolü (WTI) fiyatının yüzde 35 kadar ve Brent petrolünün ise yüzde 47 kadar sıçramasına neden oldu. Trump daha sonra CNBC'ye yaptığı açıklamada bu miktarın 15 milyon varile çıkabileceğini kaydetti.
KuveytTürk Euro Satış 7.190 alınır mı?
8 gelse öp başına koy diyor sanırım 1 günde %8 öpüp heryerime koyarım ama yarın belli olur bakalım ...
bu arada haber yalanlanmış
https://paraajansi.com.tr/trump-petr...alanladi/7308/
Hocam bu eurobond faizleri değişken mi?
Örneğin 2023 tarihli bir kağıdın faizi cds ile beraber aşağı ya da yukarı mı çıkıyor?
Yoksa kağıdın fiyatı değiştiği için sabit olan faizin alım fiyatına getirisini mi oranlıyoruz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3.5 nasıl kalıyor üstadım böyle hesap mı olur? Usd bazlı iş yapacaksan petrol fonunda ne işi olur insanın ABD borsasında işlem yapacaksın o vakit...
Bir yerden kazanırken her yerden kazanamıyorunuz maalesef...
TTE-TCD alanlar topyekün zararda o halde hem fondan hem Usd/try bazında...
Usd bazlı hesap yapan arkadaşlar için dolarda yükseliş kaçınılmaz başlığı var alıp şelale fişek yapsınlar...
Hayır faiz sabit.
Kupon ödemeli.
Ama siz vadeden önce para lazım oldu satayım derseniz, o gün belirlenen piyasa fiyatına göre düşüğe satarsınız.Heleki siz aldıktan sonra daha yüksek faizli tahvil çıkmışsa sizin tahvil 2. elde değer kaybetmiş olur.
Bu işte en güzeli
uygun maliyetli döviziniz olacak.
CDS'ler yükselince faizlerde yükseleceği için yüksek faizli eurobondunuzu alacaksınız.Kupon faizini harcayacaksınız yada kenara koyacaksınız.
Ana paranız döviz cinsi duracak.