bahsi gecen yer Istanbul degil
Biz Istanbul derken gercek Istanbul dan bahsediyoruz. Bu bahsi gecen Kartal beylik duzu falan gibi yerler Allahin dagi ABD de bunlara suburb denir sehir hayatindan kopuk bir yasam stili vardir.
Printable View
Bir diger konu da, 7 milyar oldugu dusunulen dunya nufusunun 300 Milyonunun beyaz oldugu soyleniyor.
Kim saydi bilmiyorum ama bu sayiya, sari irktan olanlar ve melezler dahil degil.
Peki bu durumda, sayisal olarak hangi gruba karsi irkcilik yapildigi iddia edilebilir.
Tarihi koken itibariyle, Afrika'dan Amerika'ya kole ticareti nedeniyle, ruhlarda kok salmis bir nefret olusmus.
Bu olusmus nefreti, entellektuel elitizm yaparak, yok saymak, ne derece dogru olur.?
Ya da bu durumu degistirmek icin hangi kisinin elinden ne gelir.?
Bence en saglikli dusunce, Allah'in yarattigi tum insanlara karsi sevgi ve dostlukla muamele etmek olmalidir.
Sevgi enerjisi, yaratilmis enerjilerin en yucesidir.
ABD de 24 yildir yasiyorum hicbir zaman sirket arabasi benzini falan diye bir sey duymadim
is gezisindeki masraflari sirketler oduyor ama altindaki arabani benzini odemiyor. Turkiyede millet geziyor tozuyor oh masallah
Taksi soforunun teki sormustu abi fatura istermisin? Bende sok olmustum taksi faturami veriyormus
neyse sonra dediki abi insanlar 70 Liralik yere 100 liralik fatura istiyor sirkete odetiyor aradaki 30 lira cebe
Her zaman soylerim Istanbul dunyanin en carpik ilginc guzel heyecanli duzensiz canli kaos icinde sehridir.
taksi diye bir sey kalmadi yok gibi bir sey simdi
artik uber var. Uber yapan binlerce belki onbinlerce Turk var ABD de. Herhangi bir ubere bin ya araptir ya Turk. Neden?
Ingilizceyi gelistirmenin ve kiz arkadas bulmanin en kolay yoluymus bana oyle dediler bende yine sok oldum
Benim sehrimde mesela uberci Turkler 100 e yaklasmis durumda whatsapp te chat sistemi yaratmislar ayni bizim Istanbuldaki taksiciler gibi "abi surada olay var abi burada musteri bol abi burada trafik sikisik" muhabbeti donuyor
Neyse konuyla alakasi yok aklima geldi.
birde şöyle bir durum var 112 m2 diye sattığı dairenin neti 66 m2 ben zamanında bir ev almıştım. 2010 yılında yine siteydi otoparkı var. 90 m2 daireydi neti 71 m2 idi. Yani şimdiki satılan projelerde aldığın daireninin netine bakıcaksın. Sonra 3+1 daire aldım diye gidersin kutu kutu pense oynarsın. benim 90 m2 daire büyüktür şimdinin 112 m2 dairesinden oluyor.
http://bumerangkartal.com/
Fiyatlara tekrardan şöyle bir baktım şaka gibi ya... Daha projenin bitip bitmeyeceği şüpheli hadi bitti diyelim en ucuz 1+1 614.000 Tl bugün ki koşullarda mötünü yırtsan ancak 1500 Tl den kiraya verirsin bu da 35 yıllık kira çarpanı eder. Valla sahiden bu fiyatlarla bunlar bu beton projelerine alıcı buluyorlarsa bu ülkede herkes her şeye layıktır derim başkada bir şey demem.
Istanbul denince akla bu geliyor
http://www.hurriyet.com.tr/kesfet/ne...niyor-40607312
Allahin Kartal i degil
İşyerim bomonti de her apartman da satılık kiralık yazısı var. Gündüz iş sahası akşam ve gece fuhuş yuvası sokaklar içki şişesi ve prezervatif dolu akşam 10 dan sonra yürüyemezsin genellikle köpek ve kedi tutkunu yok sabah işe giderken hayvan pisliğine basmamak mümkün değil arka apartman 1. Katında 150 tane kedi besliyor yazın camları açamıyor millet şişli belediyesi her sokak ta kedi evi yapmış mama su eksik etmiyor.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ahmet amca nedir bu senin memleket aşkından kaynaklı çektigin ızdırap
californiya newyork falan filandan ayrılıp gelsen de şu memleket özlemin seni bu kadar üzmese artık
Sn ahmetg'ye ben de muhaliflik yapayım biraz 😀
Şişli veya bomonti'de saat 16dan sonra otopark yeri bulamazsınız. 16da evde olma ihtimaliniz emekliyseniz var.
Yer olmayınca ne yapıyoruz otoparkcılara gidiyoruz. Günlük 15 tl. Haydi selametle 😀
Ayda 450 tl otopark parası.
Istesem en kral arabayı alırım ama osmanbey metro durağı en iyi dostumuz oldu. Yaşasın istanbulkart 😎
Türkiye’deki şirket arabası ve yemek kartı esnekliği/rahatlığı/laubaliliği sanmam ki gördüğüm ve yaşadığım ya da henüz görmediğim her hangi bir batı medeniyetinde olsun. Buralarda anlatınca milletin ağzı bir karış açık kalıyor.
Kira gelir vergisi götürü gider indirimi yüzde 15'e düştü!
https://www.projepedia.com/emlak-hab...stu,12203.html
kira gelirine göre eskiden 2-2.5 kira gelir vergisine giderken 2.5 -3 kira vergiye gidecek...
https://www.malatyatime.com/resim/detay/1/12820.jpg
https://eksibesiktas.files.wordpress...0222190056.jpg
şaka mı bu ?
tıkır tıkır vergisin ödeyenleriden artık o elinizi çekin
http://i.capsspot.com/s/23/6/1115457.jpg
Türkiyede VERgi Gerçeği daha iyi ifade edilemezdi
http://www.cagdasses.com/images/post...21_640x360.jpg
tutum bu sloganı
https://i.pinimg.com/originals/9f/be...d6e78d23fb.jpg
klasik mütahit gerçeği
http://i.capsspot.com/s/40/3/1049811.png
http://i.capsspot.com/s/34/5/1347034.jpg
klasik Türkiye gerçeği
Çok tartışılacak karar: Tapulu eviniz elden gidebilir
ANAYASA Mahkemesi (AYM), müteahhitten ev alan yüz binlerce kişiyi ilgilendirebilecek bir karara imza attı. Arsa sahipleri 24 yıl sonra, binanın iskânı alınmadığı gerekçesi dava açtı. Arsa sahipleri, müteahhitten ev alanların da sorumlu olduğu gerekçesi ile aldıkları tapuların iptalini istedi. Mahkeme tapuları iptal etti; Yargıtay da onadı. AYM’ye başvuran daire sahipleri "Parasını ödedik tapumuzu aldık. Şimdi evimiz elimizden alındı" diyerek son çare Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor.
Dinçer GÖKÇE
http://www.hurriyet.com.tr/cok-tarti...bilir-40615001
Şişli taksim civarı da ayrı bir leş.
Taksimde tinercinin biri aracımın ön camına taşla vurduğundan beri oralar benim için bitti.
Okmeydanında da kırmızı ışıkta sürekli "zorla cam silenler" ile karşılaşıyorum. Ürperiyor insan.
İstanbulda güvenli ve kaliteli semt sayısı çok az..
MBA de yaşı 80 dayanmış Koç Holdingte uzun yıllar çalışmış hocamız şöyle demişti.
biz duygusal ve beleşi seven bir milletiz ama paramız yoktur o yüzden maaş vereceğimize bayram çikolatası öğlen yemeği şirket aracı gibi şeyler veririz.
oysaki batıdan bunların birçoğu yoktur adamalr hakkın olan para neyse onu veririler, gider en ucuzundan lüx arabanı alırsın, gösteriş merakın yoksa paran senede birkaç ülke gezmene yeter.
Arada yazarım bu başlığa ama sürekli takip ederim
Buyuk bir cephe firmasında mühendisim istanbul ve diğer şehirlerde birçok şantiyemiz var.Öyle ufak işlerde değil 5000 konutluk şantiyelerden 50-100 dairelik işlere birçok şantiyemiz var
Çok uzatmadan soyliyecem şu sıralar emlaktan uzak durun..
Çoook çok kelepir bir yer düşmediyse uzak durun..
Şuan inşaat işindeki herkez durumun farkında ama yansıtılmıyo dışarıya
Para alamıyoruz hiçbir yerden çoğu şantiyemizden çekildik odeme alamadığımızdan dolayı
Ve bu bize has değil genele yayılmış bir durum var
şirketler bu duruma nekadar daha dayanabilir bilemiyorum
2018 yılında inşşat sektorunde ciddi hareketler olabilir
Sağolun sayın forumdaş, piyasanın içinde olan birinden tüm gerçekleri duymak güzel. Sonuçta siz bizden daha iyi görüyor ve biliyorsunuz . Ama siz söylemeseniz bile dışarıdan bakan normal zekalı bir insan dahi beton ekonomisinde durumun parlak olmadığını görür. Bende çevremdeki ve yeri geldikçe burada bu forumu takip eden iyi niyetli herkese aynı uyarıyı yapıyorum , aman ha sakın bitmemiş bir projeden, kat mülkiyeti tapunuzu elinize almadan, beton işine girmeyin diye. Benim merak ettiğim bu NEF, acaba bu kadar projenin altından başarıyla kalkacak sağlam kapitali var mı ? Bu konuda bilginiz varsa ve eğer burada paylaşmak istemiyorsanız bana özelden yazabilir`misiniz ? Çok sevdiğim bir arkadaş, benim tüm muhalif söylemlerime rağmen, ben bu firmaya çok güveniyorum beni yarı yolda bırakmaz diye yeni başladığı projeden daire almak istiyor da o nedenle sordum. Teşekkürler.
Merhaba bugün takipçilerin konutla iligili görüş bildirmeleri çok güzel. Bazen geyik dönsede konu malum konut beton. Bende Antalyada iki aydır ev bakıyorum konyaaltı bölgesi. Bu kadar tutarsız oynak ne yapıldığını anlayamadığım bir ortam var. Kim kime dum duma bu şunu isterse ben bunu isterim, orası şuysa burası daha fazla , ikinci elin sıfır gibi fiyat çekmeleri daha nelet neler. Satış olsa anlıyacam ama oda yok tek anladığım çoğunluk malına aşık olmuş ayrılamıyor. Gerçek satıcı yok birçoğu piyasa yoklayıp düşene geçiririm derdinde. 400 k miktarla bu haldeyim memleket nereye gidiyor anlamadım.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben klasik söylemim de ısrar ediyorum. Bu parayı, faiz almam diye bir sıkıntınız yoksa, %14-14.40 ile bankaya yatırın, size yıllık aşağı yukarı 50 bin Tl faiz getirir ayda 4 bin Tl den fazla eder. Sanırım Antalya`da 400 bin Tl `ye alacağınız bir daireyi rahatlıkla 2000 Tl `ye kiralarsınız gül gibi oturur, yok emlak vergisiymiş, yok bina sabit masrafıymış gibi şeylerden de kurtulmuş olur üstüne de her ay 2000 Tl ,temiz, tasarrufunuzun üzerine eklersiniz. Varsın o betonu `nu satmak istemeyenler satmasın sizde almayın eni sonu ortak bir payda da buluşacağınıza ben eminim. Tabi bu benim düşüncem ben sizin yerinizde olsa böyle yapardım yoksa en iyisini insanın kendisi bilir. Kolay gelsin.
Aynı duyguları paylaşıyoruz. Hislerime tercüman oldunuz. Bende öyle yapıyorum acelem yok bu anlamsız piyasada ev almaktansa varsın evsiz kalayım. Bu piyasa bana yaklaşan bir cisim var diyor. Nakitim var piyasa kıtlık içinde. Kafamda deli sorular. Sonu hayır olsun.
Yeni projelerde bir kat home bir kat ofis şeklinde dizayn ediyorlar. Ev projesi desen ev değil ofis projesi desen ofis değil. Yunan mitolojisindede olan üstü insan altı at gibi bir şey bu tür projelerin avantajı dezavantajı nedir sizce? 20. kat ev 21. kat ofis 22. kat ev o şekildeki projelerden bahsediyorum. Alt katınızda misal tamamen ayakkabı dünyasının ofisinin olmasını istermiydiniz?
edit: buldum adı sentor olarak geçiyormuş.Yeni projeleri buna benzetiyorum.
https://i.hizliresim.com/7y7Lal.jpg
Doğrudur beton çoğu ülkede olduğu gibi Türkiye de de zarar ettirmez tek şartla makul, mantıklı fiyatlardan alındığında. Şu anda bence , tabi Dolar bazında, çoğu konutlarda halen %20 den fazla köpük var. Ne zaman o köpük kalkar o zaman illa betonum olsun diye yanıp yakılan birisi betona para yatırır. Öte yandan son beş senedir beton her yıl tüm yatırım araçlarının 2 katı kadar arttı, iktisatta böyle bir teorem yok, sonsuz olarak bir emtianın fiyatı artsın yada azalsın.Global para bolluğu tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de enflasyon altı düşük faizlere sebep oldu, bu işten de BETON cular karlı çıktı. Ama artık bu işin sürüdürülebilirliği kalmadı, ister 2018 de ister 2019 da feci kazıklara hazır olsun beton sevdalıları hele projeden para yatırmış olanlara allah sabır versin. Kendi görüşümdür , 5 yıldır yanıldım yine yanılma payım olabilir ama bu demek değildir bu aralar beton`a yatırım yapmak doğrudur. Herkesin kendi aklı fikri var bizimkisi doğru yada yanlış kendi fikirlerimizi paylaşmaktır yani al-sat-tut tavsiyesi falan asla değildir.
Teşekkür ederim. Mevcut piyasa bana uymuyor zaten. Haaa piyasa bize uyacak diye bir lüksüm yok. En kötü kiracılığa devam.
Tanıdık İstanbul Seyrantepe Eroğlu inşaat SKYLAND dan kredi ile projeden ofis aldı . Ayda 40 bin kayme kredi ödüyor. Kredinin bitmesine halen 2 senesi var. . Öte yandan proje 2015 sonu teslim edilecekti 2107 sonu oldu halen teslim edilmedi. Kredi taksitleri ödenmeye devam ediyor, söz konusu kişinin işler durgun, likiditede acayip sorunları var, aldığı ofisi 4 yıl önceye göre %110 primliymiş satmak istiyor bu fiyatlardan keriz bulamıyor. Bırakın primli satmayı biteceği kuşkulu bir betona aldığı fiyata acaba müşteri çıkar mı ? Sinirler gergin , karamsarlık hat safhada. Şimdi bu kişiye acıyıp vah vah demesem çok mu ayıp etmiş olurum ?
Nef ile ortak bir şantiyede hiç çalışmadım. Şirketin durumu hakkinda bir yorumda bulunamam. Fakat 1-2 yıl kadar önce Yenibosnadaki nef 22 şantiyesinde bulundum bi danışmanlık işi için. Daire metrekareleri inanılmaz derecede küçüktü. Tamam artık markalı konutların hepsi bebek odasından hallice. Ama ilk defa bukadarda olmaz dedim. O tarihlerde o daireler 600k dan satılıyordu.
Ama inşaat olayının civisi çoktan çıktı. Hiçbir şekilde şu şirket çok sağlamdır diyemem. İsmini vermiyim ama herkesin duygugu bildiği bir şirket şantiyeye para vermeyi durdurdu. Belki Şubatta veririm diyor pişkin bir şekilde. Ve şantiyedeki daireler çoğu satıldı.
Hatta dahası Bilerek işi yavaşlatıp iskan alınmasının geciktirildiği. Böylece sıkışan daire sahiplerinin kredi çekip ödemelere devam edilmesi engelleniyor. Ve topraktan ucuza daire alan kişilerden daireler yok pahasına geri topladıkları şeklinde dedikodular var..
AMA DEDİĞİM GİBİ DEDİKODU kesin olmayan bişey için kimseyi suçlayamam
Ama bişeylerin ters gittiği aşikar
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...65526076/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...92249923/detay
Bu kadar küçük dairelerde insan nasıl yaşar
Hangi mobilyayı koyar hangi masada yemek yer
Hemde yenibosnanın kaşısında 600k ya
Bilgilendirmeniz için teşekkürler aynısını arkadaşa ileteceğim ama zannederim o çoktan kararını vermiş İstanbul Bahçelievler Nef den daire alacakmış. Ne diyeyim alsın hayrını görsün. Senin etkinle beş senedir beton almadım diye bize saydırıp duran var iyi oldumu allahtan kötü oldumu kuldan derler, alsınlar bakalım yeterki yarın öbür gün mötleri sıkışınca bizden maddi yardım istemesinler . Bunu söylerim başka da bir şey demem.
Birkaç 6-7 yıl önce bomontide rezidans yapıyoduk. Çatı dublexi bir kadın almış projeden(maketten). Neyse şantiye bitti kadın daireyi teslim almaya geldi. Kadın şok oldu çıldırdı. Salon fena değildi eyvallah ama odalar inanımaz ufazktı. Kadın dedidi benim bu odaya elbiselerim sığmaz. Yatağımı koysam dolabım sığmaz. Düşünün milyon dolar verip 4+1 alıyosun. O insanların mobilyasını kıyafetlerini duşunun iki kapılı ogrencı dolabının ancak sıgacagı odalar yapılıyor.
Neyse kadın esti gürledi beni dolandırdınız sizi mahkemeye vercem falan dedi
kadına aynı şirketin başkabir projesinden nispeten daha geniş bir daire verildide orta yol zorla olsada bulundu.
Tabi o binanında zemininin bataklık olduğu ve bina oturumu yüzünden birkaç yıl duvarlarının sürekli çatlayacağı kadına söylenmedi :)
Bu tür donguler sabahtan akşama gerçekleşmiyor malesef. Big short filminde amerikadaki konut balonunun patlayacağını tahmin eden ilk kişi hemen yatırımını o duruma gore ayarladı. Ama balonun patlaması tahmininden fazla sürdüğü için azdaha tüm parasını ve akıl sağlığını kaybediyordu.
Ama sonunda balon patladı ama adamın tahmininden birazdaha geç oldu.
Şahsen bende 2014-2015 den beri etrafımdakieri uyarıyorum..
Ama henüz patlamadı ama son 1 yıldır bayağı gazı kaçtı..