Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 549/1014 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,385 - 4,392 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Merhaba bugün takipçilerin konutla iligili görüş bildirmeleri çok güzel. Bazen geyik dönsede konu malum konut beton. Bende Antalyada iki aydır ev bakıyorum konyaaltı bölgesi. Bu kadar tutarsız oynak ne yapıldığını anlayamadığım bir ortam var. Kim kime dum duma bu şunu isterse ben bunu isterim, orası şuysa burası daha fazla , ikinci elin sıfır gibi fiyat çekmeleri daha nelet neler. Satış olsa anlıyacam ama oda yok tek anladığım çoğunluk malına aşık olmuş ayrılamıyor. Gerçek satıcı yok birçoğu piyasa yoklayıp düşene geçiririm derdinde. 400 k miktarla bu haldeyim memleket nereye gidiyor anlamadım.

LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by ismailigr Yazıyı Oku
    Merhaba bugün takipçilerin konutla iligili görüş bildirmeleri çok güzel. Bazen geyik dönsede konu malum konut beton. Bende Antalyada iki aydır ev bakıyorum konyaaltı bölgesi. Bu kadar tutarsız oynak ne yapıldığını anlayamadığım bir ortam var. Kim kime dum duma bu şunu isterse ben bunu isterim, orası şuysa burası daha fazla , ikinci elin sıfır gibi fiyat çekmeleri daha nelet neler. Satış olsa anlıyacam ama oda yok tek anladığım çoğunluk malına aşık olmuş ayrılamıyor. Gerçek satıcı yok birçoğu piyasa yoklayıp düşene geçiririm derdinde. 400 k miktarla bu haldeyim memleket nereye gidiyor anlamadım.

Ben klasik söylemim de ısrar ediyorum. Bu parayı, faiz almam diye bir sıkıntınız yoksa, %14-14.40 ile bankaya yatırın, size yıllık aşağı yukarı 50 bin Tl faiz getirir ayda 4 bin Tl den fazla eder. Sanırım Antalya`da 400 bin Tl `ye alacağınız bir daireyi rahatlıkla 2000 Tl `ye kiralarsınız gül gibi oturur, yok emlak vergisiymiş, yok bina sabit masrafıymış gibi şeylerden de kurtulmuş olur üstüne de her ay 2000 Tl ,temiz, tasarrufunuzun üzerine eklersiniz. Varsın o betonu `nu satmak istemeyenler satmasın sizde almayın eni sonu ortak bir payda da buluşacağınıza ben eminim. Tabi bu benim düşüncem ben sizin yerinizde olsa böyle yapardım yoksa en iyisini insanın kendisi bilir. Kolay gelsin.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ben klasik söylemim de ısrar ediyorum. Bu parayı, faiz almam diye bir sıkıntınız yoksa, %14-14.40 ile bankaya yatırın, size yıllık aşağı yukarı 50 bin Tl faiz getirir ayda 4 bin Tl den fazla eder. Sanırım Antalya`da 400 bin Tl `ye alacağınız bir daireyi rahatlıkla 2000 Tl `ye kiralarsınız gül gibi oturur, yok emlak vergisiymiş, yok bina sabit masrafıymış gibi şeylerden de kurtulmuş olur üstüne de her ay 2000 Tl ,temiz, tasarrufunuzun üzerine eklersiniz. Varsın o betonu `nu satmak istemeyenler satmasın sizde almayın eni sonu ortak bir payda da buluşacağınıza ben eminim. Tabi bu benim düşüncem ben sizin yerinizde olsa böyle yapardım yoksa en iyisini insanın kendisi bilir. Kolay gelsin.
    aynen altına imzamı atarım...

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Yani ben klasik söylemim de ısrar ediyorum. Bu parayı, faiz almam diye bir sıkıntınız yoksa, %14-14.40 ile bankaya yatırın, size yıllık aşağı yukarı 50 bin Tl faiz getirir ayda 4 bin Tl den fazla eder. Sanırım Antalya`da 400 bin Tl `ye alacağınız bir daireyi rahatlıkla 2000 Tl `ye kiralarsınız gül gibi oturur, yok emlak vergisiymiş, yok bina sabit masrafıymış gibi şeylerden de kurtulmuş olur üstüne de her ay 2000 Tl ,temiz, tasarrufunuzun üzerine eklersiniz. Varsın o betonu `nu satmak istemeyenler satmasın sizde almayın eni sonu ortak bir payda da buluşacağınıza ben eminim. Tabi bu benim düşüncem ben sizin yerinizde olsa böyle yapardım yoksa en iyisini insanın kendisi bilir. Kolay gelsin.
    Aynı duyguları paylaşıyoruz. Hislerime tercüman oldunuz. Bende öyle yapıyorum acelem yok bu anlamsız piyasada ev almaktansa varsın evsiz kalayım. Bu piyasa bana yaklaşan bir cisim var diyor. Nakitim var piyasa kıtlık içinde. Kafamda deli sorular. Sonu hayır olsun.

5. Yeni projelerde bir kat home bir kat ofis şeklinde dizayn ediyorlar. Ev projesi desen ev değil ofis projesi desen ofis değil. Yunan mitolojisindede olan üstü insan altı at gibi bir şey bu tür projelerin avantajı dezavantajı nedir sizce? 20. kat ev 21. kat ofis 22. kat ev o şekildeki projelerden bahsediyorum. Alt katınızda misal tamamen ayakkabı dünyasının ofisinin olmasını istermiydiniz?

edit: buldum adı sentor olarak geçiyormuş.Yeni projeleri buna benzetiyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    Arada yazarım bu başlığa ama sürekli takip ederim

Buyuk bir cephe firmasında mühendisim istanbul ve diğer şehirlerde birçok şantiyemiz var.Öyle ufak işlerde değil 5000 konutluk şantiyelerden 50-100 dairelik işlere birçok şantiyemiz var

Çok uzatmadan soyliyecem şu sıralar emlaktan uzak durun..

Çoook çok kelepir bir yer düşmediyse uzak durun..

Şuan inşaat işindeki herkez durumun farkında ama yansıtılmıyo dışarıya

Para alamıyoruz hiçbir yerden çoğu şantiyemizden çekildik odeme alamadığımızdan dolayı

Ve bu bize has değil genele yayılmış bir durum var

şirketler bu duruma nekadar daha dayanabilir bilemiyorum

2018 yılında inşşat sektorunde ciddi hareketler olabilir
    Aynı duyguları paylaşıyoruz. Hislerime tercüman oldunuz. Bende öyle yapıyorum acelem yok bu anlamsız piyasada ev almaktansa varsın evsiz kalayım. Bu piyasa bana yaklaşan bir cisim var diyor. Nakitim var piyasa kıtlık içinde. Kafamda deli sorular. Sonu hayır olsun.

Burada Arkadas soylemis sana yaklasan cismin ne oldugunu.

Hem de piyasanin tam icinden, kalbinden.

Nakit yakinda cok daha fazla kral olacak, biraz daha sabir.

Doğrudur beton çoğu ülkede olduğu gibi Türkiye de de zarar ettirmez tek şartla makul, mantıklı fiyatlardan alındığında. Şu anda bence , tabi Dolar bazında, çoğu konutlarda halen %20 den fazla köpük var. Ne zaman o köpük kalkar o zaman illa betonum olsun diye yanıp yakılan birisi betona para yatırır. Öte yandan son beş senedir beton her yıl tüm yatırım araçlarının 2 katı kadar arttı, iktisatta böyle bir teorem yok, sonsuz olarak bir emtianın fiyatı artsın yada azalsın.Global para bolluğu tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de enflasyon altı düşük faizlere sebep oldu, bu işten de BETON cular karlı çıktı. Ama artık bu işin sürüdürülebilirliği kalmadı, ister 2018 de ister 2019 da feci kazıklara hazır olsun beton sevdalıları hele projeden para yatırmış olanlara allah sabır versin. Kendi görüşümdür , 5 yıldır yanıldım yine yanılma payım olabilir ama bu demek değildir bu aralar beton`a yatırım yapmak doğrudur. Herkesin kendi aklı fikri var bizimkisi doğru yada yanlış kendi fikirlerimizi paylaşmaktır yani al-sat-tut tavsiyesi falan asla değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Doğrudur beton çoğu ülkede olduğu gibi Türkiye de de zarar ettirmez tek şartla makul, mantıklı fiyatlardan alındığında. Şu anda bence , tabi Dolar bazında, çoğu konutlarda halen %20 den fazla köpük var. Ne zaman o köpük kalkar o zaman illa betonum olsun diye yanıp yakılan birisi betona para yatırır. Öte yandan son beş senedir beton her yıl tüm yatırım araçlarının 2 katı kadar arttı, iktisatta böyle bir teorem yok, sonsuz olarak bir emtianın fiyatı artsın yada azalsın.Global para bolluğu tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de enflasyon altı düşük faizlere sebep oldu, bu işten de BETON cular karlı çıktı. Ama artık bu işin sürüdürülebilirliği kalmadı, ister 2018 de ister 2019 da feci kazıklara hazır olsun beton sevdalıları hele projeden para yatırmış olanlara allah sabır versin. Kendi görüşümdür , 5 yıldır yanıldım yine yanılma payım olabilir ama bu demek değildir bu aralar beton`a yatırım yapmak doğrudur. Herkesin kendi aklı fikri var bizimkisi doğru yada yanlış kendi fikirlerimizi paylaşmaktır yani al-sat-tut tavsiyesi falan asla değildir.
    Teşekkür ederim. Mevcut piyasa bana uymuyor zaten. Haaa piyasa bize uyacak diye bir lüksüm yok. En kötü kiracılığa devam.

Sayfa 549/1014 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •