TTE fonda (hiç alıp satmadım), son günde, pay sayısı ve toplam değer (kabaca) aynıyken, yatırımcı sayısının 1 günde yaklaşık 6000 kişi artması ne anlama geliyor, yorumlayabilecek var mı? Saygılar..
https://i.hizliresim.com/o6un0br.jpg
Printable View
TTE fonda (hiç alıp satmadım), son günde, pay sayısı ve toplam değer (kabaca) aynıyken, yatırımcı sayısının 1 günde yaklaşık 6000 kişi artması ne anlama geliyor, yorumlayabilecek var mı? Saygılar..
https://i.hizliresim.com/o6un0br.jpg
Doviz altin hisse sepet yapip ustune yatacaksin cok uzun vade oldugundan dolayi cok fazla enerji sarf etmene gerek yok BES te benim 6-7 sene de bu sepetle iki katina cikti bile birikim
Besaf tam islevsel hale gelince daha aktif olunabilir hatta yatirim fonlari da befas ta alinabilirse daha guzel getiriler gelecektir uzun vadede
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O konunun bilenleri şu başlıkta, oraya sorun bence.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=9017&page=302
şu aesi kaçırdık brent 15leri gördüğünde 300 500 usdlerden bahsediyorlar
IPB yi 100 gün elimde tuttum %1,5 kar ile verdim. Son 3 günde %3 e yakın arttı benim çıkamımı bekliyormuş ******** fon
Benim degisken klasmaninda en begendigim fon.1 yildan fazladir tutuyorum.Tufan beyi de basarili buluyorum.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@myfinans yanlisim var ise duzeltir tahvillere fisildayan adam olarak benim gorusum asagidadir
10 yillik tahviller bu faiz indiriminin uzun vadede fiyatini kabul etmedi 17.80 yukari yonlu oldu Normal sartlarda faiz indirildiginde uzun vadeli tahvil faizinin de dusmesi beklenir ama normal veri seti baz alinip bu faiz indirimi yapilmadigi icin tabir caiz ise doku uyumsuzlugu oldu ve uzun vadeli tahviller yukari yonlu hareket etti. Zarar yazmanizin sebebi bundan kaynaklidir.
Ben hem enflasyon hem de global faiz hareketlerini baz alip gercekten genis bir faiz inidirm patikasinda oldugumuzu dusunmuyorum ( 7-8 puanlik ) Veri setine uyumsuz faiz indiriminin sonuclari ortada hem kuru ziplatti hem uzun vade tahvillerin oranlarini.
Cekirdek enflasyona gore sadece 2 puan alan var gibi kaba taslak olacak faiz indirimi maksimum bu oranda olur diye dusunuyorum.
Uzun vadeli tahviller faiz oranlari faiz indirimi oncesinin altina gelirse pozitife gecebilirsiniz. Takip etmeniz gerekli
Aynen sn corbaciyan’ın dediği gibi.
Güya faiz indirimi yapıldı ama fiiliyatta faiz artıyor
Herhalde bin yılda bir olacak şeyler bunlar
Şu şartlarda ne dense boş
Piyasada uzun vadelilerin faizi düşmezse htt ve dzt’den bir şey beklememek lazım
Ne zaman piyasadada faiz düşer o zaman bu fonlar artı yazar
mb faiz indidp parasal genleşmeye gidince enflasyon beklentileri arttı ayrıca risk primi arttı. tahvil faizleri enflasyon ve risk priminden oluşuyor. tahvil faizleride yukarı çıktı . HTT DZT falan bunlar riskli fonlar uzun vadeli tahviller var. kısa vadeli tahvillere göre durasyonları yüksek olduğu için faiz artışından çok daha fazla etkilenirler.
Market Soul, Corbaciyan, myfinans'a cevapları için teşekkür ederim.
anladığım grafiğe bakmadan dalmışım.geçen ay Tahvil faizleri 19 dan 17'ye gevşemiş.
piyasada bedava para yokmuş.biraz pahalı öğrenmiş oldum
Biz de kaybede kaybede bu konularda yuzeysel bilgi sahibi olduk [emoji4] Ezber bilgileri uygulayarak yatirim biraz sansa kaliyor, yatirim refleksiniz gayet beklentiye yonelik uygundu siz de sikinti yok ama piyasa bu her zaman beklentiye uygun gitmiyor. Umarim cok zarar yazmamisinizdir
garanti bu gün GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON diye fonu satmaya başlamış.
Önmümüzdeki dönem gıda ve tarım emtialarında ciddi artış bekliyorum ama arz eden kurum garanti portföy olunca ne kadar iyi yönetilen bir fon olur emin değilim.
01.10.2021 - 08.10.2021 portfoy dagilim raporu gelsin de bakalim icerigine. Tema olarak bu gida enflasyonu ile devam edersek getirisi yuksek olmasi beklenir ancak nerelere yatirim yapacagi onemli.
Yonetim ucreti %2.00 https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6dca8366a8.jpg
Portfoyse yabanci yatirim paylari da olacagindan piyasada sene sonuna dogru ciddi bir duzeltme beklentisi varken yatirim yapmam duzeltme sonrasi piyasa stabil olunca duruma gore degerlendirilir.
Bizim piyasadaki cogu gida sirketleri zaten Allahlik tarim gubre firmalari potansiyel barindiriyor
Osd icin
Dolar . 0.50 ekside
DT. ler hafif artida
Cds de 429
Cds yukselisi osd ye etkisi cokmudur.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
harbiden htt zarar manyağı yapmış. bi tahvil fonunun bu kadar zarar yazdığını bilmezdim. borsamı la bu: ) aslında tefası'daki fon karşılaştırmadan excel formatında fon listesini indirip excel'in büyükten küçüğe sırala özelliğini kullanıp fonları getirilerine göre sıralayıp ona göre karar verseniz daha sağlıklı olur çok da zor bi iş değil yani.
Sayin Black Mirror bende sizin googlesheetinizi takip ediyorum.Elinize saglik.Rica etsem OPB fonunu da ekleyebilir misiniz?
Tesekkurler.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada verdiğiniz kıymetli bilgiler için herpinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
sizlere aklım almadiği için birşey sormak istiyorum.
döviz (dolar yada sterlin )banka hesabında açmak mı daha avantajlı yoksa döviz fonu , eurobond , borçlanma araçlarından fon almakmı daha avantajlı olur bir türlü çözemedim ,
yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkese teşekkürler
selamlar saygılar
O konu çok sıkıntılı.
Döviz fonu sadece dövize bağlı değil.
Dayanak varlığı nedir o kısmı çok önemli.
TDG alırsınız ABD faiz arttırır, sıkıntı yaşanır.
IPV vb alırsınız bizim CDS'ler oynar sıkıntı yaşarsınız.
Yabancı hisseye dayalı fon alırsınız o borsalar çöker sıkıntı olur.
Döviz fonları kurla birlikte dayanak varlıkta yürürse iş görüyor.
Açıkçası ben şu ortamda doğru dürüst bir fon bulamadım,
bence o konuda en güzeli likit fon almak. uygulamanın hisse bölümüne usd yaz çıkar. borsanın açık olduğu saatler anlık alıp satabilirsin. bunda döviz hesabındaki komisyon, makas farkı vs derdi yok. valörlü fonlardaki 1 gün sonra alma 2 gün sonra satma derdi de yok. zaten böyle bir kolaylık varken niye valörlü fon alırlar bilmemki.
valla hocam a para yorumcuları dövize bakın, borsaya bakın, reyizin dünyaya ekonomi dersleri başladı diye çıldırmış durumda. tabi şaşırtıcı olmayan bir şekilde tahvil faizi konusuna girmiyorlar ama onlardaki yükseliş ivmesi de yavaşladı. hep diyorum ya türk piyasası bin senedir dayak yemeye alışık fazla tepki vermiyor artık. ben olsam sağlam karım varsa çıkardım. yeni girdiysem 1 hafta daha beklerdim.
usdtr byf'nin karşılığı doğrudan dolar almaktır.O fon doğrudan dolar değeri ile artar yada iner.Diğer yatırım fonlarının durumu ise çok başka.
--Doğrudan dolar alırsanız alımda binde iki vergi dışında başka bir kesinti yok.usdtr byf'de ise hem alımda hemde satımda yani iki kez aracı kuruma komisyon ödeniyor,
--Üstüne üstlük kardan %10 stopajda var.Doğrudan dolarda kardan stopaj yok.
--Doğrudan dolar alınırsa faize koyup faiz alma imkanı da var. usdtr'de oda yok, alıyorsunuz hesapta öylece yatıyor.
--Doğrudan dolar alırsanın 5 gün 24 saat anında alıp satabilirsiniz(TFX Target vs), ama usdtr bist saatlerinde alınıp satılabiliyor.
O yüzden usdtr alımıda bana uymuyor.
Benim aradığım fon, doğrudan kuru yansıtacak ve yılda hiç değilse %4-5 kurdan fazla getirecek bir fon.Ama ABD'de faiz artacakken, bizde CDS'ler yükselecekken, ABD borsalarında düşüş riski varken böyle bir fon bulamıyorum.
Yol yakinken donun
Bu htt ve dzt guldurmez surundurur.
Tecrubeyle sabittir.zararini karsilaman aylar alir
YTD.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nzh Ahu. Osd ucgenine bakin
YTD.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizde hem dolar TL karşısında gerçek enflasyona karşı koruyacak kadar prim yapsın istiyorsuniz ..hem doları in getirisi usa enflasyonuna karşıda korusun istiyorsunuz .birinden biri yetmiyor mu Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ne tefas uygulamasında ne de kendi sitesinde hala bilgiler güncellenmemiş. zdd birim fiyatını başka yerden görebileniniz var mı?