Yabancı Takas Oranı 33,87
Tarihi yeni dip seviye.
bu yabancılar ucuz nedir bilmiyorlar.
bedavaya mı almak istiyorlar yoksa.
hadi yerliler sizde alın fiyat arttırın
Yabancı Takas Oranı 33,87
Tarihi yeni dip seviye.
bu yabancılar ucuz nedir bilmiyorlar.
bedavaya mı almak istiyorlar yoksa.
hadi yerliler sizde alın fiyat arttırın
Bilemem ben sayın virtue, alıntı yaptığım önceki yazınıza bir düzeltme/açıklama yapmak istedim sadece. Bu müdahaleler kanun koyucu tarafından yapılıyor, eleştiriye elbette açık ama bütün dünyada uygulaması olan örnekler bunlar.
Uç bir örnek vermişsiniz, ben de vereyim. Daha önce de yazmıştım. Fiili enflasyonun yüzde 150 olduğu bir ortamda yüzde 17 ile kredi alıp faiz-fiili enflasyon farkını millete ödeten ev sahibinin malına sizin deyiminizle çökülmesini pek yadırgayamıyorum. Bunların milli servet olduğunu da unutmayalım.
Siz de kredi alsaydınız demeyin çünkü bu krediler belirli bir sayıda ve hacimde sunuluyor. Bütün kiracılar konut kredisine başvursa yine çok az bir kesimi alabilir. Sistem herkese kredi verilmesini kaldırmaz. O zaman bu sınırlı mutlu azınlık için çok fazla üzülmeye de değmez.
Açıkça yazayım, yukarıdaki örnekte ev sahibi aldığı kredinin yüzde 17 faizini kendi öderken yüzde 133 faizini de halka ödetiyor. Bi zahmet devletin de müdahale hakkı olsun. Hem devletten fiili enflasyonun sekizde biri oranında kredi al, hem de devlete sen kirama karışma de! Yağma Hasan'ın böreği, buradan size birşey çıkmaz.
Ben 2003 de aldıysam evi benim suçum ne peki kredi de kullanmadım
Ancak bu kadar aptalca bir analiz olabilir... 26'ya çıkan kur muhalefetin kazanması halinde sadece 24'e sonraki yıl da 20'ye gerileyecekmiş öyle mi? Bu kadar marjinal bir değişiklik olacak ve kur kayda değer şekilde gerilemeyecek... Bu değerlendirme bomboş bir analiz olması için yetti bana...
Bir de Lonra merkezli danışmanlık şirketi Capital Economics falan diye allayıp pullamışlar...
PROFESYONEL KİRACI dediğimiz şey büyük sermayesi olsa da ev, dükkan almayıp MİLLETİN MALINA ÇÖKEN UYANIKLAR.
Bunlar benin kiram nasılsa 1-2 sene sonra enflasyon ve/veya dolar karşısında pul olacak, o halde ben neden ev-dükkan alayım da sermayeyi betona bağlayayım diyenler bu işi bilinçli yapıyorlar.
Yani milletin malına çöküp onun ev için ödediği sermayeyi çok ucuz bedelle kiralamış oluyorlar. Halbuki dürüstçe kredi ile iş yapmaya kalksalar çok büyük bedel ödeyecekler.
Bu işe malesef SAHTE SOSYAL DEMOKRAT söylemi-cahilliğini kullanmak isteyenlerle OY TABANI düşük-orta gelir grubunda gören SAĞ kesimin işine geliyor.
Sen petrolü 4 kat fiyat yerine 7 TL ye alabiliyor musun? Ya da 5 kğ. ayçiçek yağını 20-30 Tl y alabiliyor musunuz da kira aynı kalacak...
BU uygulamanın hiçbir inançta da yeri yoktur. Zira sizin başkasının emeğini, birikimine el koymuş oluyorsunuz. Etik olarak DÜPEDÜZ SERVET TRANSFERİDİR.
Yurt dışındaki morgage uygulamalarında yerel para dolar, euro olduğundan böyle bir servet transferi söz konusu değildir.
(satın alma gücündeki hızlı erime olan) Enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde kiralar altın veya dolara endeksli olmalıdır.
Devlet mülkiyetine sahip olmadığından özel hukuka karışamaz.
Bir grubun yanında olarak düzenleme yapamaz.
Herkese eşit davranmalıdır.
Yoksa mahkemeler kiracı-evsahibi davaları ile dolar.
Kaos çıkar.
Şimdiden iki kişi bu anlaşmazlıklar sonucu öldürüldü.
Bu mesajınızı yıl sonu ve seçim özcesi saklayıp dolar seviyesini bir kontrol edin.
Seçim sonrası NORMAL BİLİMSEL EKONOMİ UYGULAMALARINA geçilmek zorunda kalınacağı için GERÇEK enflasyon yüzde 150 ise FAİZ yüzde 175 olacaktır.
Bu durumda (benim de içinde olacağı) bireyseller dolarlarını satıp geçici olarak bu yüksek faizden yararlanır.
O nedenle Capital Economics dolar seviyesinde gevşeme bekliyor.
Şaka maka korktuğum oluyor galiba asgari ücret artacak şu an ki tüm fiyat artışlarını unutun başka bir levele geçiyoruz birikimi enflasyona karşı korumak çok daha zor olacak geçmiş osun :(
faiz konusundaki ısrar dışında her konuda geri vites yaptılar, her daim popülist politikaları devam ettiriyorlar ama iş mevduatçıya gelince tabanlarındaki dincileri küstürmemek için faiz konusunu namus meselesi yaptılar
daha geçen ay asgari ücrete Ocak'a kadar dokunulmayacak dememiş miydi kainat lideri?
bunların yönettiği ülkeye meteor bile düşer, basiret sıfır, bilgi sıfır, liyakat sıfır, tutarlılık sıfır, hamaset siyaseti 100, ekonomi -100
allah bu ülkede yaşayan %80'lik kesime yardım etsin, çıldırmamak elde değil
https://www.instagram.com/reel/Ce25w...d=YmMyMTA2M2Y=
Dudu hakkında video buldum seyredin[emoji39]
Öncelikle şuna bakmak lazım...Aralık ayında asgari ücretli yaklaşık 400 lt benzin alırken şimdi 150 lt benzin alıyor...Devlet vatandaşına bunu yaparsa bizim millet domaltır a.q..Hiçacımazlar...
Kokuyu alan başlamış zamlamaya ...5 kilo şeker BIM de 99 tl den 120 ye fırlamış...Bu üç harfliler anlaşmalı milleti Voyvoda kazığına oturtuyorlar , devlet bir taraftan bunlar diğer taraftan...
Asgariye zamn gelirse büyük olasılıkla asgari ücfretli 75 lt benzin alabilecek...Başka anlamı yok...
sağolsun muhalefet yıllardır asgari ücret artsın diyor iktidar da pası alıp gol yapıyor her sene aynı terane işin cılkı çıktı vıcık vıcık oldu böyle giderse 3 ayda bir asgari ücret güncellemesi de olur en düşük kira istanbulda 20 bin Anadolu illerinde 10 bin olur kur ve enflasyon vyice kontrolden çıkmasın diye ücretlere ocağa kadar zam yapılmaz diyordum ama herkes Gıdıvan style fışkırtma politikasına geçmiş bundan sonrada kimse ekmek şu kadar oldu aspirin bu kadar oldu benzin şu oldu diye dert yanmasın
Pembe domates 7 normal domates 10 lira görünce tedirgin oldum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben de bunu anlayamıyorum. Çalışanlar aldıkları zammın, kat ve kat fazlası fakirleştiklerini görmüyorlar mı? O zaman niye radikal bir değişikliğe gidip, para yerine mal talep etmiyorlar. Sosyal devletiz deyip duruluyor, sosyal bir devlette her vatandaşın barınma ve beslenme hakkı karşılanmalıdır. O zaman devlet ve özel sektör bunu sağlayacak yapılanmayı yapsınlar (sosyal konut, belli kaloride gıdanın günlük olarak verilmesi gibi) Bunların dışında, çalışanın yaptığı işe göre, kalan kısım para olarak ödenir. Tabi bireysel olarak yapılabilecek bir şey değil bu, örgütlü bir toplum gerektirir ki maalesef ülkemizin en zayıf olduğu konulardan biri.
https://www.memurlar.net/haber/10317...ine-dondu.html
Kira artışlarında yüzde 25 zam sınırı ile ilgili sorularımızı cevaplayan Avukat Sefa Karcıoğlu, büyük bir kargaşa yaşandığını belirterek, mahkemelerde bu tür davaların ciddi anlamda arttığını söyledi. İki tarafın istemesi durumunda bile yüzde 25 zam oranının geçilemeyeceğini sorduğumuz Karcıoğlu "Yeni kanunda 'üstüne yapılan ödemeler geçersiz sayılıyor' diye bir ibare var. Yani kiracı ve ev sahibi anlaşarak ve iyi niyetli şekilde yüzde 25 zam sınırının üstüne çıkamıyor. Ancak kontratta belirtilen yüzde 25 zammı bankaya yatırıp, kalanı elden verebilir. Bunun karşılığında da imzalı bir yazı alabilir. Ya da yüzde 25 zammın üstünü kira ödemesi diyerek değil başka şekilde hesaba yatırır" dedi.
Ancak bu tür ödemelerin (kayıt dışı) ileride sıkıntı olabileceğini söyleyen Karcıoğlu "Bugün kiracı ve ev sahibi iyi iken, bir sonraki gün kötü olabilirler. Bu durumda kiracı yüzde 25 zam üstünde verdiği paranın tamamını geri alabilir. Çünkü ev sahibinin 'sebepsiz zenginleşmesi' söz konusu. Şayet bunların hiçbirini yapmak istemiyorlarsa da eski kontratı feshedip, yeni kontrat yapılabilir. Kısacası iki türlü de çıkmaz bir durum yaşanıyor" ifadelerini kullandı.
Suudi Arabistan[emoji1210] Merkez Bankası 50 baz puan faiz artırdı.
Katar[emoji1203] Merkez Bankası 75 baz puan faiz artırdı.
https://twitter.com/sozcumuratoglu/s...3aALSUOqQ&s=19
Yukarıdaki habere yapılan yorumlardan....
Ark960
17 Haziran, 12:47
Adil rakamı bulunamadı..! Peki şimdi ne olacak? Ev sahibi bu yanlışın düzeltileceği beklentisi ile iki üç ay bekler. Çözüm gelmez ise.. Mecburen evini satar, kime satar yabancıya, yabancı eve girer oturur. Ev sahibi gider inşaattan boş daire alır, kira gelirini %250 arttırır, tapu harcını altı ayda amorti eder. SONUÇ: Yabancı ucuza ev alır, inşaatçı elinde kalan dairesini satar, ev sahibi kira gelirini arttırır, kiracı da otobüsle üç aktarma yapar şehir dışından bir eve taşınır, nakliyeci de kazanır. Kim kazanır, kim kaybeder anlaşılmıştır sanırım.
alparslan...
17 Haziran, 09:45
TÜİK açıklamalarına göre yüzde 70 normalde yüzde 100 üzerinde enflasyon olan bir ülkede ev sahiplerine bunu dayatmak ve uygulanabileceğini düşünmek nazik ifade ile "saflık" olur. Peki hükümet bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor . Amaç ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirmek. Kira artışının sebebi biz değiliz bunu ev sahipleri yapıyor demek. Tıpkı gıda artışlarında esnaf, yakıt artışlarında dünya krizi, döviz artışında dış güçler suçlu olduğu gibi.
kendimi7m
17 Haziran, 09:44
Bu işin daha akilci yolu öncelikle tüfe oranını (%40 Şu anda) hic ellememekti. Zaten bu oran normal enflasyonun (%73 Şu anda) çok altında çıkıyor, bunun nedeni tüfe için ortalama hesabı yapılıyor olması. Şu ortamda %40'a bile dokunmak hic hakkaniyetli değil. Hele ki benim gibi 1300 tl kirada oturan bir kiracısı olan için daha da hakkaniyetsiz oluyor. Tamam vicdansizlik yapmayalım ama bunu her iki taraf için de dusunmeliyiz. Ben %40 zam yapsam bile bir şey (1820 tl olacakti) olmuyordu zaten. Şu anda yeni kiralayacak olanlara 5-6 bin tl lerden gidiyor.
İlk yorumdaki yöntem aklıma yattı...
TR de Yılda 750 kişi evleniyor.
Yapılan yeni kira düzenlemesi ile ev sahipleri gelecek yıllardaki muhtemel kayıplarını da düşünerek öne çekilmiş yüksek kira talep edecekler.
Dar gelirlinin oyunu almak için yapılan düzenlemede yeni evlenecek 750 bin çift + bunların anne babalarının oylarını nasıl alacaklar?
Burada hesap hatası var gibi....
aman gardaşım ha şöyle ironi olduğunu belli edecek bişeyler ekle: ) memleketin kendi artık ironiye dönüştüğü için anlaşılmıyor: )
yahu adamlar istatistik kurumumuzu ab şeffaflık standartları seviyesine ulaştırabilmek için yasamızı değiştirdik artık tefe tüfe içeriğini açıklamayacağız dedi mesela: ) şaka değil aynen böyle söylediler. ülkeyi yönetenler bu arkadaştan daha usta ironi konusunda o kesin: )
araplar %14 Nas sınırını mı geçmişler.
:)
Goldman Sachs: Türkiye'de yıllık enflasyonun %80 ile zirveye çıkmasını daha sonra yıl sonunda %60'a gerilemesini bekliyoruz
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...lZ3hvzlkQ&s=19
Çok gezenmi bilir.cok okuyanmi?cevap 30 TL lik benzinle gezemezsin.dogru cevap c.[emoji39]
https://m.bloomberght.com/diskcerkez...enmeli-2309077
Gülermisin ağlarmısın :) gerçekten pes ediyorum artık :) zam yerine her ay 100 litre süt verilsin desin vallahi alkışlayacağım ! sendikacı olarak salla gitsin şirin gözüksün yeter ki nerdeyse uzman doktor maaşına endekslensin diyecek ! Kur nereye uçar enflasyon mega mı olur işsizlik mi olur işsiz gelirsiz bir ekmek 20 lira olursa ne yapar bağkur primini millet nasıl öder umrunda değil sendikacı olarak işçinin emekçinin yanında ya gerisini boşver
17 Haziran TCMB - AOFM 14.03
yapacaklarını sanmam ama asgari ücreti gerçekten de öyle enflasyona denk olsun diye 2 kat artırırlarsa oluşacak enflasyon birikim yapanlara ağır ceza olur. heleki o birikimden geçinenlere, kira geliriyle yaşayanlara falan idam fermanı olur. ben gibi 20 yılı doldurup birikimine güvenerek ayrılan eyt'lilerin daha şimdiden işi yaş. kanun değişmezse maaş 58 yaşta bağlanacak 16 yıl var.
bize işe geri dönüş yolu gözükür gibi gibi :Sad: ne biçim hayat lan bu üniversite okumaya ne gerek vardı ki..allah diyerek, nas diyerek bizi doğduğumuza pişman ettiniz ya, varsa o allah sizden büyük hesap sorması lazım. sokakta mama verilmeyen, çifliklerde yarı aç yatan hayvanların, kalitesiz mamayla bezle idare etmek zorunda kalan bebelerin vebalini milyon yıl geçse ödeyemezsiniz.