Vay kardeş. Hissenin bu fiyatlarda olması inanılmaz gerçekten.
Yarın çok oynatmasınlar da biraz daha alayım.
Şaşkınım.
Printable View
Vay kardeş. Hissenin bu fiyatlarda olması inanılmaz gerçekten.
Yarın çok oynatmasınlar da biraz daha alayım.
Şaşkınım.
Yokmu satış bilgisiSM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yani sirket yarin batsa üzerine minimum 2 kati parayla ayrilacagiz ortak olarak :oleyo:
am i right mate?
Yeniden değerleme artışı yüzdesi ne kadar, hesaplayan var mı?
SM-M325FV cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın.
Üşenmedim ve 04.01.2024 tarihinde KAP’ta yayınlanan 21 adet değerleme raporunda belirtilen değerleri excell dosyasında alt alta yazdım ve topladım.
(KDV hariç ve KDV dahil olmak üzere.)
Toplam değer ;
KDV HARİÇ : 43.314.319.000 TL
(USD KARŞILIĞI: 1.452.905.823 $)
KDV DAHİL : 47.660.891.350 TL
(USD KARŞILIĞI : 1.598.704.267 $)
Sermaye: 1.456.000.000 TL
04.01.2024 Kapanış Fiyatı: 7,70 TL
USD KURU : 29.8122
Değerlemelerde benim dikkatimi çeken husus Demre deki arsada sessiz sedasız inşaata başlanmış olması oldu ,ne bir kap ne bir haber düşmedi bununla ilgili diye biliyorum hatta farkettiyseniz değerleme başlıklarında diğerlerinden bahsederken arsa diyor Demre ye ise proje diye başlık atmış ,içeriğinde ise su basma ve bodrumun bittiği, zemin katın kolonlarının atıldığı yazıyor 25 milyon da para harcanmış bu işe ve değerlemeden yer almış bu parada.....
Yani Akdenizdeki 2. otellimiz Demre de olacak ,ben Kemer olur diye bekliyordum ama olmadı ,neyse olsun da hangisi önce hangisi sonra onu patron bilir:)
Antalya havalimanı - Demre arası kısa bir yolculuk değil. Korona salgını öncesinde Batı Antalya Havalimanı haberleri çıkıyordu, ama sonradan herhangi bir gelişme olmadı. Umarım ileride bu havalimanı projelendirilir, Demre bölgesi içinde, ülke içinde önemli bir kazanım olur
Benim merak ettigim bir konu da su:
OZAK Demre arazi gibi bazi yerleri 49 yilligina kiraliyor. ornegin Demre arazi icin 2014 yilinda ust hakki alinmis. kullanim suresinin 10/49 =20%'si coktan bitmis durumda. son 10 yilda bu araziden bir gelir elde edemedik.
Bu tur 10 yil bekleme ciddi kayip midir?
Bu anlamda zaman kaybetmiyor muyuz?
2019dan beri benzer şeyleri yazıyorlar bunu o yüzden yeni birşey olmaması gerekir
2020 değerleme raporundan :
Değerleme konusu taşınmaz 194 ada 338 parsel üzerinde yer alan ve 20.12.2018 tarih 65-23 sayılı yapı ruhsatına göre 45.693 m² kapalı alanı bulunan 5-C yapı sınıfında B+Z+4NK olarak planlanan turizm tesisi için yapı denetim faaliyetlerinin yürüten Tecrübe Yapı Denetim Ltd.Şti. firması tarafından düzenlenmiş 11.02.2019 tarihli hakediş belgesinde %15 tamamlanma seviyesi beyan edilmiştir. Mahallinde
yaptığımız incelemeye göre tesisin kuzeydoğu köşesine isabet eden bölümünde yaklaşık 500 m²â€™lik bir alanda subasman betonu ve zemin kat kolonlarının inşa edildiği başkaca imalatın olmadığı görülmüştür. Üst hakkı sahibi firmadan elde ettiğimiz bilgilere göre sözleşmeler dahilinde mimarlık ve müşavirlik hizmetleri
ile resmi harçlar ve inşa edilen kısım maliyeti dahil olmak üzere mevcut yatırımın güncel tutarının 3.498.669,-TL olduğu öğrenilmiştir.
2023 raporunda:
Mahallinde yapılan incelemede parsel üzerinde yaklaşık 500 m2 alanlı subasman betonu ve zemin kat kolonlarının imal edildiği görülmüştür. Bunun dışında parsel üzerinde herhangi bir yapılaşma bulunmamaktadır. Taşınmazın dosyasında yapılan incelemede; inşa edilecek proje ile ilgili yapı denetim firması tarafından düzenlenmiş 11.02.2019 tarihli hakediş belgesine göre %15 seviyeli tamamlanma belirtilmiştir. Müşteriden elde edilen bilgiler doğrultusunda ruhsat, proje vb. içinharçlar, diğer hizmet maliyetleri ile halihazırda inşa edilen kısımların maliyeti ile birlikte toplam
yatırım tutarının 25.480.000,00 TL olduğu öğrenilmiştir.
Değerlemelerden anladığım şuanda çalışması olan yerler ; göktürk2%90üzer tamamlama seviyesinde ve balmumcuda çalışma olduğu belirtiliyor
YTD
Demre Otel ruhsatını tatil köyüne cevirttiler başladıkları inşaatları satmaya başladıklarında otellere başlarlar. Özakın kira gelirleri henüz çok az. SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gelen değerleme raporlarından sonra genel bir değerlendirme de biz yapalım zira farz oldu.
İnşaatı bitmiş/yakın olan büyükyalı-göktürk2 e satış olarak hayatcity de katılmış durumda.
Yakın zamanda satışlarına başlanacak olan birkaç değerli proje daha var... Göktürk 3, balmumcu, bizimmahalle, topkapı, maltepe ...
bu 5 proje ile birlikte 8 proje yapıyor. Bu şirket şu an türkiyede en fazla elit projeyi bir anda yapan firma pozisyonuna geliyor...
2 tane hemen geç otur, 6 tane de projeden satış imkanı olan istanbulun en fazla talep alan bölgelerinde projeler... bu projelerin finansmanı kolay değil elbette yıllık 1 milyara yakın kira geliri(2024 için) ve kasadaki nakitle bu işler çevrilecek...
hepsi hesap kitap işi, ama birazcık satışların hızlanmasıyla bu işler rahatlıkla yapılabilinir gibi gözüküyor, bunların hal yoluna konmasından sonra turizm projelerine de elbet sıra gelecek ... sabrı olan güzel kazanır ama sabır bizim borsamızda ve bu hissede zor...
Ya ort. Milletin parası pul oldu 16 olursa altın bazında 2022 zirve fiyatina gelecek bu amed yatırımcısını güldürmek istemiyor gene birkaç numara ceker benceSM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para pul olma olayında haklısın ama geçen sene girenler için bu, uzun vadeciler için alacakları para şirkette diye düşünmek lazım --potansiyele dahil edildi... bir nevii kumbara gibi, şimdi kumbara açılmıyor ne zaman açılır bu 6 yeni başlanacak olan projeler yavaş yavaş bilançolara satılarak girmeye başlasın o zaman fazlasıyla geri dönüşü olur ama kısa vade beklemek pek anlamlı olmaz.
Rakamlar konusunda bir bilgi vereyim o halde daha anlaşılır olsun ...
BU 6 PROJEYE HEMEN BAŞLANILSIN Kİ BAŞLANABİLİR...
2024 için inşaat harcaması 3,3 milyar, 2025 için 4 milyar ve 2026 için ise 1,4 milyar tl olacak. Tabi bunlar şimdiki rakamlar ile , enflasyon farkları biner üzerine her geçen gün için ....
Bu 6 projenin hasılat rakamı ise sıkı durun benim hesaplamalarıma göre şimdiki fiyatlar ile tam 68 milyar...
Oteller yok yalnız bu hesabın içinde, büyükyalı ve göktürk 2 de yok....
Daha da konuşmuyorum anlayan anlamıştır sanırım
saygılar iyi günler :cool:
Dostum ben sizi anlıyorum beklentileri az çok bende tahmin ediyorum diyorumki bir hisse şuanki ederinin 1/4 'den fiyatlanmamalı patronda iyi niyet eksikliği var yatırımcı bu kadarda rezil edilmezki...
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel kurullarin birinde geri alımı degerlendirecegini beyan etmişti.
Ama icraat olmadı maalesef
Sagliklar
İstanbul ili Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesinde inşa edilecek projemize ilişkin olarak, 22.02.2023 tarihinde imzalanan Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi kapsamında, 16228 Ada 29 Parselin tapusu Arsa Sahipleri'nden devir alınmıştır.
Saygılarımızla,
Kap haberini tam saat 18.00’da göndermenin sebebi ne ola ki?
Bugün bir hareket olacak gibi görünüyor.
trgyo,2 günde toplam %10 yaptı,bu ********,geri vites 1ileri 2 geri,ne mundar bir gruba çattık...
Bu amed çok çarşaf yırtar ölemez........
Cevizli projesine bugün geçerken göz attım, inter yapı elemanları zemin etüdü yapıyordu, yeri bilmeyenler için söyleyeyim . Bölgesinin en değerli boş büyük arazilerinden…
Görecez bakalım ne satmışlar gene 3 daire sattılarsa işimiz zor 476 milyon borçlanma senedi satmış sat sat faiz öde olmasın ortak...SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu ana kadar kötü yerlere dikmediler ki apartmanları,rezistanları,ne oldu,nereye yansıdı...f/k:1,4...pd/dd:0,5...yıl sonu bu değerler daha da düşeceği belli,hiç mi yansımaz hisseye,böyle berbat bir yapı,yönetim anlayışı nedir...
Anlayış şu hisse giderse yeni alicilar gelir kimsede satmaz baskıla ve topla. O yüzden bırakın arsayı evi altın madeni bulsa durum değişmez ancak bi kadar yeter dediginde belki sanırım bunun icin 40 veya 50 milyon lot daha toplaması lâzım
Fiyatı kabaca 17,50’ye gelse PD/DD anca bire geliyor.
Defter değerinin yarı fiyatında an itibari ile.
Fiyat : 8,41
Tarih : 19.01.2024
Kendime notlar.
toplamazsa gitmez. bu bilanco da iyi gelecek. daha once de cok iyi bilancoda kipirdamadigi cok oldu. eger toplamissa bu 2 3 ay yukari cikar. toplayamamissa 20 milyar kar aciklasin gitmez. ne zaman toparladi roketler. daha once de alakasiz zamanlarda yukselmeye basladigi da cok olmustur bu sebeple nitekim.
ancak su anda patronlarin spekulatorlerin elinde muazzam bir silah var: enflesyon... 1 senede para yari yariya deger kaybediyor. spekulator, mal sahibinde para cok adam gider 1.5 sene basar kagida. hop bittin gittin. orta, kucuk boy yatirimci bu maiiyete katlanmakta zorlanir. herifler gidiyor kagitlara senelerce basiyor milleti satmaya mecbur birakiyorlar.
ancak yine de bu kadar bekletecegini sanmam. son 13-14 ayda kagida girenler perperisan olabilir bir sure daha. martta bilancoda kac lira olacak bakacagiz...
Sektörün içinden ve de şirketi en iyi tanıyan biri olarak Sn.linuxun öngörüleri hep isabetli oldu,son tahlilde 6 projede 68 milyar hasılat yani masraflardan sonra payına düşecek 1,5 dolar civarı defter değerine ilave anlıyorum..Yıl sonu yeniden değerlendirmeler açıklandı,buna 4.çeyrek finansal gelirler,kira ve turizm karları da eklenecek, defter değeri 1 dolara yaklaşır sanıyorum.Tabii bunlar yuvarlatılmış rakamlar ve bunlara turizm projeleri ,büyükyalı,göktürk 2 dahil degil,turizm ve kira gelirleri sürekli,düzenli gelir,sigorta olacak.
Sonuçta 4 dolar defter değeri de aşıldığında bugünlerde daha da aşağı zorlanan fiyat baskısı sürdürülabilir mi?..
5 sene sonrası için yarın olacakmış gibi yazmak [emoji85][emoji2960][emoji1787] defter degerinin 32 tl olacağı belliyken 8 tutanlar 120 tl oluncada 30 tutar yazilanlar herkesce malûm şeyler patron adi patron bundan bahsedin birazda...SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabreden kazanır.
Diğer yandan patron veya tahtacı neden baskılar kağıdı?
Milleti bezdirip kağıdı ucuza toplamak için.
Hedeflediği lot sayısına ulaşmadığı sürece baskıyı devam ettirebilir.
Ama en nihayetinde patron veya tahtacının para kazanması için bir yerden sonra fiyatı yukarı sürmesi gerekir.
Ama geç ama erken.
Bu süreçte ihtiyacı olmayan parayı yatıran ve 2-3-5 sene beklemeyi göze alabilen yatırımcılar da mecburen kazanmış olacak.
Bana göre borsada para kazanmanın yolu, temeli sağlam, yatırım yapan ve gelecek vaad eden şirketlere uzun vade yatırım yapmaktan geçer.
Bekleyip göreceğiz.
Şu anda ederinin dörtte biri seviyesinde kabaca. Biraz daha fiyatı düşerse ekleme yapılabilir .
Geçmişe bakılırsa ne zaman defter değerine doğru hareket başladı nerede 0.3 defter oldu , olaylar ile ilişkilendirilirse cevaplar apaçık ortada . Şunu her zaman söylerim sepet yapmakta fayda var. Hem borsa enstrüman olarak sepetin bir cinsi, hem de özak borsadaki alternatif olarak değerlendirmekte fayda var.