Bence de hem üniversite hem ilk orta lise öğretiminin düzelmesi 10 yıl alır. Köklü kurumlar bile olsa 5 yıldan önce umut vermezler. Herkes öğretim görevlisi maşallah.
Printable View
Reha bey kardeşim bahsi geçen 2 üniversitenin eğitim dili İngilizcedir. Yani ben İ.T.Ü'de mühendislik eğitimini Türkçe alırken adamlar o eğitimi İngilizce alıyorlar. Yani hoca dersi anlatırken önce hocanın ne dediğini anlayacaksın sonra konuyu anlayacaksın. Hiç kolay bir şey değil. Artık geri kalanları bana anlattırma istersen. Yani bu 2 üniversiteden mezun adam dünyanın her yerinde geçerli bir diplomaya sahip olurken biz maalesef yurt dışında iş yapan bir Türk firması ile yurt dışına çıkabiliyoruz.
Hocam İ.T.U saha mühendisi yetiştirir. Diğerleri ni sahada göremezsin. Onların eğitiminde yöneticilik vasfı ön plana çıkar. 30 yıllık mezunum sahada bir tane Boğaziçili ile karşılaşmadım. Benim oğlan Boğaziçi'nde inşaat okuyor 2.sınıfta hala Ekonomi dersi alıyor meslek derslerinin arasında..
Yurtdışı ve nitelikli insan deyince, asabım bozuluyor.
Bu ülke 1970'li yıllarda Portekiz ve İspanyadan çok geri değildi, şimdi ise Romanya bile bizi çoktan geçti.
Naylon çorabı olmayan Romanya diyorum, artık Arnavutlukla aynı pistte dans ederiz.
Koreyi hiçbir zaman Türkiye ile kıyaslamam, çünkü orada komünizme karşı ABD'nin çok büyük desteği vardı.
Bir de aklı başında bir diktatörleri varmış bu gelişmeyi sağlayan, o konuyu pek bilmiyorum.
Hocam mesele sıkıntı yaşamak veya yaşamamak değil. Bak ben sana başka örnek vereyim. mühendislik sorumluluk almayı gerektiren bir meslektir. Yeterlilik konusunda sınıfta bırakıyorlar. Benim kuzen İ.Ü.Çapa mezunu bir doktor ilk 1000 e girerek oraya dahil oldu. Şu an üniversite yol geçen hanı olmuş. Tıp eğitimini Türkçe aldı. Almanya'ya gitmek için girişimde bulunduğunda neredeyse Almanya'da tekrardan eğitim almasına eş değer şartlar önüne konmuş. Hadi buyur gel bunu anla. Yurt dışından buraya bakış çok başka. Boğaziçili , Odtü lü olup bu sıkıntıları yaşayan görmedim duymadım. Bir de mühendislikte hem iyi İngilizce bilip hem de mesleki terimleri bilmek öğrenmek kolay değil.. YİĞİDİ ÖLDÜRÜP HAKKINI YEMEMEK LAZIM.
Yani Ez cümle bir mesleği İngilizce öğrenip diploma alıp yurt dışına gitmekle. O eğitimi Türkçe alıp sonra İngilizce'yi ilerletip yeterlilik almak aynı şey değil... Artı İ.T.Ü'nün ele geçirildiği de 10-15 sene oldu. Eski eğitim yok..Bana staj için geliyorlar. Kolon ile kirişi karıştıran öğrenci gördüm İ.T.Ü'den kovdum ofisten..
Ingilizce işini ben lisede halletmiştim...Benim 1 numarada aynı şekilde...Hazırlıktan muaf olarak okula başladı...
ITU de birçok bölümde ta 90 lardan beri ingilizce hazırlık vardı...Eğitimi nasıl bilemiyorum..ODTU mezunu birçok arkadaşın 2 kelime ingilizce konuşamadığına meslek hayatımda şahit oldum...
Neyse TAK Partinin kurucu kadrolarında yer alan sahte diplomalı FETÖ cüler kripto fetöcüler siyasi destekle (taraf değiştirenler) her tarafı örümcek ağı gibi sarmışlar...Hatta o kadar ki ABD şirketlerinin TR uzantılarına GM bile atıyorlardı....
Neyse biz dövize ve borsaya dönelim ..Diğerleri siyasilerin işi.....
https://resmim.net/cdn/2024/04/18/fBFlrq.jpg
Almancanız yeterli olduğu sürece, Almanyada doktorluk için bir engel bulunmuyor diye biliyorum.
Kuzeniniz Almanya değil de, ABD, Kanada ve İngiltere doktorluk yapacak ise bunlar benim bildiğim ülkeler, yeniden tıp okutuyorlar onu biliyorum.
Eniştem halamın eşi rahmetli 1940'li yıllarda Hacettepe de Nazilerden kaçan alman doktorlardan eğitim almış birisiydi, belki bu denklik oradan geliyor.
Kendisi de Almanyada herhengi bir ek eğitim almadan, bir süre pratisyen hekimlik yapmış bir arkadaşı ile beraber.
Geceye güzel bir fotoğraf bırakalım
https://i.hizliresim.com/epmh9qh.jpeg
ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi ve diğerleri diye bilirdik uzun yıllardır.:yes:
Bu üç üniversitenin arasına, nifak tohumları atmaya çalışan bir arkadaş var aramızda, tikkatli olun.:kahkah:
İşte maalesef lise de eğitim dili İngilizce idi. Hani İngilizce evrensel bir dildi..
ARI İ.T.Ü.'nün simgesidir. Ve şöyle de bir hikayesi vardır.
Okula ilk kez kız öğrenci alındığı dönemde İTÜ''nün arı amblemine bu dönemde karar verilmiştir. Okul daha sonra Yüksek Mühendis Mektebi adını alarak eğitim ve öğretimine devam etmiştir. İTÜ’deki arı logosu Vatan için çalışkanlık anlamına gelmektedir. DEMİREL, ÖZAL VE ERBAKAN buradan mezundur..
Haaa şimdi belli oldu..
Uzatmqzlarsa gerilimi aldılar
USD (Amerikan Doları)
32,3569
Alış
35,5595
Satış
https://www.kuveytturk.com.tr/finans-portali/
Pompaya pompa gelmeden depoyu fulleyim dedim.
Pompacı tam 31,69 litre pompaladı iyi mi?
Tuhaf tesadüfler
Ben 3 tane arı tanırım:plc: Biri bildiğimiz ARI, ikincisi niki "balaban olan avatarı arı olan" sevgi ve selamlarımı sunarım.
Bir de aşağıda ki karikatür var;
https://pbs.twimg.com/media/GLXw8CEX...g&name=900x900
Bir Yıldız Teknikli olarak bende araya gireyim Türkiyenin İşlerini Yıldız Teknikliler yapıyor diyebilirim.
Piyasada ODTÜ ,İTÜ ve de Boğaziçi mezunu ile karşılaşmadım. Direk Yurtdışına gidiyor olmalılar. Gerçi bende yurtdışındayım.
Türk öğrencilerin Yurtdışına açılabilmesi için en büyük eksiği de İngilizce ve de mesleki İngilizce.
Eğer bu İngilizce sorunu çözülür ise Herkes dünyaya açılabilir ve Burada asgari ücrete mahkum kalmaz.
Bütün şartnameler,sözleşmeler,fiyat teklifleri,projeler artık İngilizce .
Hele birde İngiliz aksanlı İngilizceniz var ise ayda 30-40 bin dolar Üst düzet yönetici maaşı alabiliyorsunuz.
AKP’de Rolex kazası: “Biz bu milletin ta kendisiyiz†diye paylaştığı fotoğrafı sildi
https://www.msn.com/tr-tr/haber/gund...64454a04&ei=15
Bizim Millet özellikle de EMEKLİLER AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu gibi 562 bin liralık saatten aşağı kol saati takmıyormuş.. Bu TAK partili arkadaşlar Milletin taaaa Kendisi oluyor a.q....:kahkah:
Emekliye 10K maaş Milletin ta kendisi olanlara 562 K lık sadece saat a.q...:oleyo:
Altın vadeli hareketli.Genelde Cuma günleri iyi çıkış yapıyor.
Rekoru 2450 dolarda.Bu akşam rekoruna tekrar değebilir.
https://tr.investing.com/commodities...treaming-chart
Özelleştirmelerin mimarı SSK kurumunu hortumlayıp dış borç almadım diye caka satıp zenginlerine parasını peşkeş çekip verilen paralarıda batırtan kişi,emekçiye zırnık vermeyip işçinin toplu sözleşmelerini zorlan hakkını geri veren zat,peşinden hak almasını bilmiyorsun deyip buda benden deyip ufak zam ilavesi yapan arıcı,arı gibi sokarım gereğini yaparım demişti,peşi malum çiller,şimdide erduvan,bu ise sizin batıramadığınız ülkeyi bakın ben nasıl batırdım deyip göğsünü gere,gere ortalıkta dolaşan zattır,bana bir mok olmasın diye bütün kurumları zimmetine geçiren zattır,aziz nesinin iyi analiz ettiği halkıda dahada kandıran kişidir.
20-21 Nisan haftasonu cafe ve restoran boykotunu ben de destekliyorum....
Serbes piyasa daha aşağıda kaldi