
Originally Posted by
ayhanol1
Hocam mesele sıkıntı yaşamak veya yaşamamak değil. Bak ben sana başka örnek vereyim. mühendislik sorumluluk almayı gerektiren bir meslektir. Yeterlilik konusunda sınıfta bırakıyorlar. Benim kuzen İ.Ü.Çapa mezunu bir doktor ilk 1000 e girerek oraya dahil oldu. Şu an üniversite yol geçen hanı olmuş. Tıp eğitimini Türkçe aldı. Almanya'ya gitmek için girişimde bulunduğunda neredeyse Almanya'da tekrardan eğitim almasına eş değer şartlar önüne konmuş. Hadi buyur gel bunu anla. Yurt dışından buraya bakış çok başka. Boğaziçili , Odtü lü olup bu sıkıntıları yaşayan görmedim duymadım. Bir de mühendislikte hem iyi İngilizce bilip hem de mesleki terimleri bilmek öğrenmek kolay değil.. YİĞİDİ ÖLDÜRÜP HAKKINI YEMEMEK LAZIM.

Almancanız yeterli olduğu sürece, Almanyada doktorluk için bir engel bulunmuyor diye biliyorum.
Kuzeniniz Almanya değil de, ABD, Kanada ve İngiltere doktorluk yapacak ise bunlar benim bildiğim ülkeler, yeniden tıp okutuyorlar onu biliyorum.
Eniştem halamın eşi rahmetli 1940'li yıllarda Hacettepe de Nazilerden kaçan alman doktorlardan eğitim almış birisiydi, belki bu denklik oradan geliyor.
Kendisi de Almanyada herhengi bir ek eğitim almadan, bir süre pratisyen hekimlik yapmış bir arkadaşı ile beraber.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri