Eturuncu aylardır gunluk%4 veriyor.
Printable View
Dışardan bilmek mümkün degil ancak 184 milyon TL tutarlı 70 gün ihraç vadeli bir bono. Giren nitelikli yatırımcılardan bazılarının beklenmedik nakit ihtiyacı (veya TR yatırımlardan aniden çıkma kararı) oluşmuşsa, 10-20 milyon TL hacimle bile bu yükseliş mümkün. Oran da çok garip degil, hazine bonolarından daha yüksek olması gerekir teorik olarak. Muhtemelen bankanın kendisi geri alıyordur.
Banka bonolarını araştırırken fark ettim ve gördüğüm en iyi oran diyebilirim diğer banka bonolarına kıyasla. Vadesi de çok makul, küçük bankaların hoşgeldin mevduat oranlarının bile 2 puan üzerine tekabül ediyor neredeyse. Alım yapmak istediğinde internet şubesine yönlendiriyor, hesabı olan arkadaşlar deneyebilir. Eğer oranı düşmezse e-Turuncuyla kısa süreli vedalaşma vakti :)
Refet hoca bununla ilgili durumu net özetledi: https://twitter.com/RefetGurkaynak/s...80768682033153
Merkez bankasının doğru seçimleri yapması mı yoksa yapamaması mı karşı oyuncu olan piyasanın getiri potansiyelini arttırır?
Eğer bir merkez bankası piyasada oyuncu olmakta ısrar ediyorsa ve kaybetmeyi göze almışsa yapacağı yanlış hamleler karşı oyuncular için neden kötü olsun? Böyle bir duruma neden tepki göstermeli?. Neden eleştirilmeli?. Karşı ayaktaki oyuncunun kendini uyanık sanmasına neden kızmalı?.
Garanti hesabımı yıllardır kullanmadığım için tüm şifreleri unuttum, Müşteri hizmetlerini arayıp sıfırlatmam gerekicek, eğer sizin aktif hesabınız varsa deneyenilir misiniz, bizlerde bilgilenmiş oluruz.
https://www.paragaranti.com/bono-TRFGRAN11833
Şimdi denedim bono alımları saat 9.30 - 16.00 arasında yapılabilir diyor. Yarın sabah mutlaka deneyeceğim ama Sn jondowes'un da söylediği gibi büyük ihtimal banka o fiyattan geri almıştır ve biz o işlemin sonucunu görüyoruzdur. Yarın o bonoda o fiyattan satıcı çıkacağını düşünmüyorum.
Tcmb başkanı Çetinkaya ile borsa başkanı Himmet Karadağ'ın faiz konusunda özel bir sohbette münakaşaya varan bir tartışma yaşadıkları gibi bir dedikodu vardı. Himmet Karadağ bir açıklama yaptı kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir dedi.
Ya 70 günlük bonoya yolda altın bulmuş gibi sulanmayın, durun biraz sakin olun, bunca zaman ezilmiş TL ciler biraz daha sıkın dişinizi , bu barajın duvarları daha fazla dayanmaz bu tazyik`e patladı patlayacak , eni sonu bu faizleri her yerde bulacaksınız biraz daha sabır...
Vadesine kalan gün sayısı 49 bugün itibariyle ve 16,20 MK oran da gayet iyi ama çok nitelikli yatırımcılardan bize kalmamıştır pastada pay :)
Beton fetişistleri hele şu BETONCULARIN inatla devam eden yeni projelerine alımı tam durdursun, PONZİ bir patlasın, az kaldı, sabır 2018 ilk çeyrek sonuna kadar en geç sabır ...
14 aralikta ak koyun kara koyun belli olur.ya istifa eder yada artirir . kapi pencere faiziyle gitmez artik.kaldi 17 is gunu 4u gecerse olaganustu toplanir belki bakalim .
150k temdit için;
Burgan 14.25
Vakıf 14.05
Hoşgeldin;
Odea 14
Burgan 14.50
Ben MB dan hamle gelmedikçe doların 4.40 as kadar yolu olacağını düşündüğümden fiyata bakmadan aldım. Hakkımızda hayırlısı. 3.9275 den de alımlarım var. Düşerse nasılsa TL kazanıyorum derim , sorun yok. Faiz artttımı gelmeyecek arkadaşlar, olması gereken faizler 17-18 bandında gerçek enflasyon için, piyasa bunun farkına daha net varacak. 4 Aralık ve 14 Aralık önemli. 4 Aralık'a kadar piyasada stres devam edecek, ayrıca 14 Aralık faiz arttrımı gelmesse işte o zaman 4.40 hedefime doğru gelecğeiz diye düşünüyorum.
4Aralıkta 2 stres var 1 enflasyon , 2 zarrab davası
odea 43 gun 200 k 14.25 baglandı ....ev fiyatlarına bakıyorumda son 1.5 yılda %25 geriledi gelecek 1 yılda %20 daha gerileme olası ...dolar cıkıtıkca emlak piyasıda iyice durdu sadece emlak piyasası degil tum sektorler durdu aslında ...ben sade vatandas olarak sunu anlaybilyorumda ekonomi bakanları danısmanlar anlayamıyor ..turkiyede halk dolar artıkca harcamayı keser ne ev alır ne araba ne esya sadece yiyecege faturaya ve egitime para harcar...dolar boyle artmaya devam ederse ve buralarda 3-4 ay daha kalırsa isyerleri kepenk indirmeye baslar isci cıkartır ....mesela gecenlerde arkadaslarımın calıstıgı organize sanayi de sırf bir firmadan bu yuzden 80 isci cıkarıldı ...kısacası turkiyede vatandası faiz degil dolar ilgilendiriyor genel ekonomiyde oyle ...faiz artısı ekonomiyi 1-2 birim durduruyorsa dolar artısı 7-8 birim durduruyor ...yani ithalat dursun cari acık dussun diye kuru yukarı artırdıkca aslında tum ekonomiyi durdurmus oluyorsun...astarı yuzunden pahalı hesabı.
Gösterge 14,31 MK 15,15.. Bakalım daha ne kadar sürecek veya sürdürülmeye çalışılacak bu devran böyle.
Garanti bankasının TRFGRAN11825 ve TRFGRAN11833 ISIN kodlu bonolarını almayı deneyen arkadaşlar oldu mu acaba bugün? Paragaranti sitesinde 47 ve 49 günlük vadeli faiz oranı 15,20 yani yaklaşık 16,10 MK oranına eşdeğer şeklinde gözüküyor..
zarrab davasında adı geçen bankalar hangileri tam olarak bilen var mı? halkbank, garanti, denizbank, aktif benim bildiklerim ama toplamda altı tane diye geçiyor. diğerleri hangileri?
Aralıkta 15 16 lar havada uçuşacak mevduatta bence.
- halkbank
- aktifbank
- garanti
- kuveyt türk
- denizbank
6. sı nı bilmiyorum ama vakıf olma ihtimali olabilir...
muhtemel beklenti para cezası gözüküyor..bekleyip göreceğiz inş herhangi bir problem çıkmaz.
aşağıdaki linkte kesin bu bankalar demiyorlar adı geçmesi sıkıntı
https://eksisozluk.com/reza-zarrab-ifadesi--5503217
2 gundur daha once calıstıgım bankaların mt lerinden telefonlar aldım paranızı bize getirin diye ..bu demektirki faizler artacak yakın zamanda
Değerli forum üyeleri,
Bugün uğradığım birkaç bankadan aldığım TL ve USD faiz oranlarını aktarmak istiyorum :
150.000 TL ve 60.000 USD için 32 gün vadeye göre,yeni para girişi için alınan oranlar,
Rodeo %14 TL ve %4 USD
T-Bank %14 TL ve % 4 USD
TEB %13.95 TL ve % 2.75 USD
ICBC %14 TL ve % 3.5 USD
HSBC %14 TL ve % 4 USD
FİBA %14.15 TL ve % 4 USD
Halkbank %14.00 TL ve %3,85 USD
Burger %14,25 TL ve % 4 USD
Not: Oranlardan da görüleceği üzere, bankalar arasında bir tür üzeri örtülü anlaşma var gibi görünüyor.
Tüm forum üyelerine iyi akşamlar.
Sevgili mevduatçılar ; bugün bloomberght nin düzenlediği Ekonomi zirvesinde , Başbakan ile Bankalar Birliği Başkanı arasındaki faiz düşürme paslaşmasını seyrettiyseniz, artık faizden ekmek olmadığını anlamışsınızdır. Ya da eksi faize razı olmak durumunda kalacağınızı.
Oysa ALLAH ın sevgili kulları olduğunuzdan dolayı, aynı gün dolar - avro çok gevşedi. Yani sizlere şahane alım fırsatı veriyor. Son fırsat olabilir belki. Aralıktan sonra bir daha dövizi buralarda bulamayabiliriz. Elbette şahsi fikrim olup, yatırım tavsiyesi değildir. Her birey kendi risk analizini yapacaktır.
Değerli forum üyeleri,
Unutmadan ek bilgi vermek istiyorum :
T-Bank ocak vade TL mevduat oranı %14.25
Rodeo ocak vade TL mevduat oranı %14.25
Fiba 90 gün TL mevduat oranı %14.50
Bilgilerinize sunulur.