Borsa düşmeden %4 düştü
Borsaya düşmeye başlarsa bu kansız ne yapar bilemiyorum artık
Printable View
şirket bu kafayla yönetilmeye devam edilirse daha kötü günler görecektir.....çözüm aksiyonları yok..altın madeni beklenmiyordu sanırım yönetim için...sudan çıkmış balığa döndüler.....vizyon yok...
SPK’ya şikayette bulunalım arkadaşlar. Özellikle davanın Gübre Lehine sonuçlandığı günkü işlemlerin incelenmesi lazım. Hem Gübrede hem de Kozal’da. Gübrede hacim 80 milyonu geçti o gün ve saat 16:00’ya kadar hisse 3.20 civarı seyrederken bir anda 2.97 kapattılar. Bunu yapan küçük yatırımcı değil ve eminim ki organize bir iş bu. SPK, CİMER vs. şikayet edelim. Başka çaresi kalmadı. Ama zaten onlar da ilgilenmezse Allah ıslah etsin diyorum. Bela anmak istemiyorum.
Koza Altının Gübre Fabrikaları ile ihtilaflı oldukları Söğüt alanı için yapılan duruşmaya katıldık. Mahkeme Koza Altının sahayı boşaltmasına fakat lisansların Koza Altında kalmasına karar verdi. Lisans ile ilgili işlemlerin İdari Mahkemeler tarafından yürütülebileceğini gerekçe gösterdi.
Bu kararın iki şirketin uzlaşma yolunu açtığını düşünüyoruz. Madencilik Kanununa göre bu lisanslar Koza Altında olduğu sürece Söğütte başka bir şirketin madencilik yapamayacağını anlıyoruz. Lisanslar ile ilgili yeni bir yasal süreç 2-3 yıl sürebileceği, her iki şirketin de devlet kontrolunde olduğu gözönüne alındığında uzlaşma her iki şirket için de faydalı olacaktır. Gübre Fabrikalarının oldukça borçlu olması da yasal sürecin uzamasından oldukça zarar görebileceğini işaret etmekte.
Uzlaşma süreci 17 Ocak 2019daki İpek davası devlet lehine sonuçlandığı takdirde çok hızlı bir şekilde gelişebilir.
Koza Altının Gübre Fabrikalarına ödeyebileceği miktarın bu madenden potansiyel yaratabileceğı değere göreceli olarak yüksek olmayacağını tahmin ediyoruz. Söğüt Madeninden yaklaşık olarak USD 400mn-USD450mn potansiyel değer hesaplıyoruz ki, bu değer Koza Altın için değerlememizde bulunmamaktadır. Söğütte bir uzlaşma sağlanırsa, şu anki hedef fiyatımıza (71.80TL) yaklaşık TL15-TL16 ilave revize getirebilir.
Uzlaşma sağlanırsa 152 Milyon sermayeli KOZAL a 15 TL ilave getirecek deniyor. Yani yaklaşık 400 Milyon USD katkı sağlayacak bir değer bu maden.
Şimdi bu madenin sahibi olan Gübre ne kadar b.ktan yönetilirse yönetilsin en az % 20 pay alamayacak kadar gübre beyinlimi yöneticileri.
80 Milyon USD gibi düşük bir tutarda kar paylaşımı bile yapacak olsalar yaklaşık 450 Milyon TL yaparki oda hisse başı yaklaşık 1,2 TL yapar. Bu durumla ilgili haberler düşmeye başladıkça KAP'a nasıl tutacaklar hisseyi bu fiyatlarda.
1BRAH1M bey son günlerde okuduğum en güzel yorum için size teşekkür ediyorum.
İnşallah dediğiniz gibi mantıklı olan anlaşmak ve kardan pay almak olur yoksa bu gübre beyinli yöneticiler ne ruhsat alabilir ne de orayı işletebilir öyle bir kapasiteleri yok.
Birde merak ettiğim bir konu var kozalin yükümlülüklerini bugüne kadar yerine getirmediği için geriye dönük bir tazminat verme durumu olurmu sizce?
KAP : BORSA ISTANBUL
Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası ve Piyasa Öncesi İşlem Platformunda gerçekleştirdiği 2018 yılı Aralık ayına ilişkin işlemler ekteki tabloda yer almaktadır.
https://i.hizliresim.com/V9aOJy.jpg
https://i.hizliresim.com/4jrAJp.jpg
Evet 2.72 ye kadar geri çekilme görmüşüz daha sonra buradan geri gelmiş. Aşağıdaki grafikte gösterdiğimiz umut vad eden formasyon 02.01 tarihinde bozulmuş ve çöp olmuştur. Bundan sonra da daha önce yukarıdaki paylaşımda belirttiğimiz seviyelere kadar geri çekilme devam etmiştir. Yukarıda yazan Kozaa ile olan maden alanı ve buradan sağlanacak kaynağa göre beklentiler oluşsa da şirketin genel görünümü hiç iç açıcı değildir. Buradan gelir elde etmek isteyen tamamen teknik ve spekülatif hareketlere göre kısa vadede bir kazanç elde edebilir (o da şansı var ve yedirirlerse...) Diğer başlıklar altında da yazdığım gibi endekslerin ve BIST100 ün genel konjonktürüne göre riskler çok yüksektir. Endekste sadece konuşulan kısa vade tekilerdir. Bir trend oluştuktan sonra değerlendirmek daha az riskli olabilir. Yine de gübre için teknik olarak bu seviyelerden bir tepki işaretleri diğer göstergeler açısından da görünüyor. 2.90 2.91 seviyelerinden sonra bence trade edenler eğer yeni girdiler ise biraz azaltıp tekrar duruma göre hareket edebilir. Bu benim kendi düşüncem tabii herkes kendi riskini kendisi hesaplar...
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...79acf9ce0a.png
Faizler bedava iken çıkıp sağır sultana duyururcasına avaz avaz bağıran yatırım yapmayacağız diyen İbrahim yumaklı şu ekonomik koşulda altın madenini Koza holdinge seve seve vermekten başka çaresi yok.
Şahsım adına konuşuyorum o açıklamayı yaptığı gün bunlardan bir b.k olmayacağını anlayıp bu şirketten uzaklaşmam lazımdı ama olmadı nasip böyleymiş.
Şimdi ise inanın haftada bir girip bakıyorum kaça düşmüş diye yükselmesini hiç ummuyorum çünkü.
Destek direnç üçgen kırılması hepsi fasa fiso ne üçgenler aşağı yönlü kırıldı 1 tl olsun dönüp bakmam.
Bu kadar bekledim bir bu kadar daha beklerim.
Hepimiz aynı durumdayız ortak. Bu dünyada görüp görebileceğin en adi hisseye bulaştın... Normalde inişler ve çıkışlar zikzaklı olur ama bu namıssız 4 yıldır hep düşüyor...
1 sene de 1 önceki yılın üstünde kapatmıyor...
Bugüne kadar her haberde sattılar...
Yumaklı konuştu sattılar..
Kdv kalktı gene sattılar..
İran anlaşması oldu sattılar...
Dava kazandı gene sattılar...
Dolar çıktı sattılar düştü gene sattılar...
Üre 300 olsun çıkar dediler üre 320 oldu gene sattılar... sattılar.. satıyorlar...
Siyasal islamın resmini görmek isteyenler
Müdürün 2 sene önceki ve şimdiki resmine bakabilirler.
Vıcık vıcık yandaşlık kokan bu hareketlerden tiksindim iyice artık.
Konu dışı ama ben de her haber kanallarını açtığımda yorumcuların 40 yaşından sonra sakal bırakan larda %90 lik bir artışa şahit olunca hayatın anlamını sorgular oldum artık.. başta y.bulut olmak üzere..
Budur...
https://i.hizliresim.com/jgnMBm.jpg
kozacilar bu lisans bizde kaldi olayini pazarliyor. Buna kanmak ahmakca. Karar gubrf lehine aciklanmis mahkeme lisans isine ben bakmam demis. Mahkeme sureci bittikten sonra ilgili bakanlikta lisans degisimi neden 2-3 sene sursun? Kozal da her turlu istedigi haberi, yorumu yaptirabilecek bir grup var piyasa algisini yonetiyorlar.
Gubrf yonetiminin acilen yapmasi gereken maden de guncel bir rezerv degerleme raporu calismasi yapilacagini buna gore de koza cok niyetliyse buyur kardesim lisans satiliktir ver xxx milyon dolarimi al madeni demektir.
Kozal da bu para var mi var
Paraya gubrf ihtiyaci var mi Var
Secim oncesi ciftciye destek atmak gerek mi gerek
Sahsi goruslerimdir
Üzülerek söylediklerine harfiyen katılıyorum. Bu yönetimin yetersizliğini defalarca gördük altın sahasından medet ummak çölde su bulmak kadar ütopik oldu bizim için.
Keşke bu yan gelip yatan şirket yönetimi bizleri çalışarak utandırsa da bizde kendilerinden özür dilesek.
@gbrfab Tarımda verim ve kaliteyi artırmanın yolu, "bilinçli tarım"dan geçer.
GÜBRETAŞ olarak yürüttüğümüz Ar-Ge ve sosyal sorumluluk faaliyetlerimizle bu anlayışı yaygınlaştırmak için çalışıyoruz.
Ülkemizde tarımsal öğretimin 173. yıldönümü ve bu vesileyle Tarım Haftası kutlu olsun.
Bunlar ne anlar Ar-ge den eğitim den çalışmaktan hektaşı örnek alsalar iş kendiliğinden çözülücekte malesef ortağı olduğumuz şirketin yönetim ve arkalarındaki ağa babalarının çöreklendiği nemalandığı yerden hayır gelmez gece gündüz sövüyorum zehir zıkkım olsun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu şirketi bu hale düşürüp de yatırımcısını rezil edenlerin boğazlarından geçen her lokma haram olsun. Ama bu tahtayı bu duruma düşüren spek ve / veya onun yandaşları bilsin ki bize yar olmayacaksa onlara da yar olmayacak. Ya bu şirket batacak hep beraber batacağız ya da adam olacaklar hepsini biz yiyemedik sattan sattı zaten çizelim artık tahtayı yukarı deyip şu dakikaya kadar bekleyenleri üzmeyecekler. Benim maliyetim 3 TL. Ben 1 TL’ye kadar varım. Hodri meydan.
http://fertilizerworks.com/sites/def...ary%202019.pdf
haftalık üre fiyatları...
Eski ortak bu işin üre fiyatlarıyla alakası yok isterse tavan olsun bu şirket yine yerinde sayar her okumlu haberi ya mal kitlemek için yada kendi ceplerini doldurmak için kullandılar
ortak üre fiyatları artınca gübretaşın kar marjı iyice düşecek fazla mal satma çabasında olmayacaklar.....gübretaşın çok fazla satmak istemesi pazarı kaybetmek istememesi zarar yazmasına sebep oluyor....üre fiyatları artınca razi kar marjı artıyor direk kara pozitif yansıyor....kısaca bu işi yapmak istiyorsan hammadde sahibi olman lazım....hammadde ithal ediyorsan az satacaksın karlı satacaksın.....gübretaş yurt içinde pazar payını korumak için kar marjını düşürmemeli gerekirse az satıp para kazanmalı....
türkiye afrika pazarına açılmak istiyor haklıda....afrika tarımından pay kapmak için fosfat yatırımı afrikada mutlaka yapmalı....cengiz vs. gübretaşın rakibi değil.....gübretaş bir marka....bu marka iran yatırımı ile güçlendi afrika yatırımıda olursa global şirket olur....
Bagfaş artıda, ege ve hektaş yatay, bizimkisi yol yorgunu, her zaman ki gibi gözü toprakta..
Gubrf de spek olmadan hareket zor sağlam bi spek şart yoksa 10 sene daha böyle gideriz...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah belalarını versin bunların mecbur sattık zararına 277 den...
ATU-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gider dedim sattık ama benden birazdaha almadan gitmeyecek..
Keşke satmasaydın bu şrefsizleri mutlu etmek yok ortak
yusuf bey mecbur kalıp satmanıza üzüldüm. Umarım kötü bir durumdan dolayı ihtiyaç nedeni ile satmamışsınızdır. Fakat şu bir gerçek ki tahta sahibi tam bir sinir harbi yaşatıyor. Ama bu insan müsveddesi ya da müsveddelerini kaçtıkları yere kadar kovalayacağım. 1 TL mi yapacaklar buyursunlar yapsınlar. Oradan da alırım. Şimdi 1 alıyorsam o zaman 3 alırım. Kafayı taktım bu mendebur tahta sahibi kimse. Şirket yönetiminin de bu işin içinde olduğuna inanıyorum. Hiçbir bu çapta bir şirket hissesinin bu halde olmasına kayıtsız kalmaz. Altın madeni davasını kazanıyorsun öncesinde haberi alan Kişiler mal topluyor karar açıklanıyor mal boşaltıyor. Bunu üstelik Ekim 2018’de de yaptılar. Bir anda 3,50’lere çektiler sonra dava 27 Aralık’a ertelenince tekrardan 2,70’e bastılar. Karar açıklanmazdan 2-3 gün önce yine bu defa da 3,25’e kadar çıkardılar karar olumlu çıkınca yine oradan mal sattılar. Şirket teşvik aldı haberi günü 3.88 gördürdüler yine oradan sattılar. Yabancı satıyormuş güya. Sen onu gel benim külahıma anlat. Yabancı mı kalmış sanki hissede. Peki SPK ne iş yapar? Bu ülkede fetönün inine girilecekti güya. Hepsi hikaye tiyatro. Alın işte size fetönün kralı burada. Araştırsalar şu gübrede ve kozada alım satım yapanları neler çıkacak belki de? Nerede yatırımcının hakkını hukukunu korumak? Dolar alan yaya kalır dediler son 5 yılda 3’e katladı, faizler çok yüksek dediler gittiler Eylül ayında Londra’da tefecilere 625 puan faiz artırdılar. Yazık günah. Ne çok severlermiş bu dünyanın süsünü püsünü. Bu dünyada olmazsa ahirette hesap veremeyecekler. Fetö ile mücadele ediyormuş. Buna ancak kargalar güler.
bence çok geç olsada doğru karar yusuf bey...bende bu hissede yaşadığım hayal kırıklığını hiç unutmayacağım.....çok ciddi param buhar oldu bu hissede....o para benim ana param değildi ama yinede insan üzülüyor....bu hisse artık kumar hissesi kategorisinde yatırımlık bir hisse değil....o devirler geçti....gelecek gördüğün sektöre yatır parayı ve unut....savunma sanayi havacılık şuan ülkenin en başarılı olduğu sektörler....o paralar tekrar kazanılır emin ol....
Senin bi kankin vardı o sattırmadı bana özelden yazdı verdi bize gazı Allah slnı versin satıp gitti üç kaacıymış bizde bi bok biliyor adam zannettik altı yılımızı yedi
ortak olan oldu bende kardan zarar anlamında korkunç para kaybettim geçmişte kaldı nasip değilmiş....adamların güzel haberi kullanıp yıllarca hisse satacağını nasıl bilebilirdik ki....yeni sayfa açtım ben....ciddi para buhar oldu aklımı oynatmadım ama üzülüyorum düşündükçe....bu para benim değildi ama kazanmıştım..tekrar kazanacağımı düşünüyorum..sürekli bunu hatırlamak adamın aklını oynattırır....bu şirketin yönetimi 4-5 yıldır berbat ve ky düşmanı....
Bakıyorum da charlie chaplin damlamış yine bu seviyeden satanlara güzelleme yapıyor. Dipte algı operasyonu. Kim size bu hisse 8-9 TL iken al algısı, fakat hisse 3 TL iken sat algısı yapıyorsa ona dikkat edin derim ben. Şu şirket batsa da senden de kurtulsa bu forum Charlie Chaplin. Giden paranın önemi yok. Sattıysan ne diye hâla her Allah’ın günü buradasın. Yok üre fiyatları yok şu fiyatları. Şirket bataksa ilgilenme kardeşim. Git kaybettiğini başka yerde kazanıyorsan kazan. Millete algı operasyonu yapma. Herkesin aklı kendine yeter.
benim zerre kadar bu şirketle işim olamaz artık geri dönüşüm olmayacak..sattığımı geri almak istesem fazlasıyla alırım ama 1 lot bile almam.....yusuf bey uzun zaman birlikte olduğumuz ortak ona verilen cevaba maydanoz olmanın anlamı yok....sen kendi aklını kendine sakla başkasının konuşmasının arasına girme....
Eski ortak Yusuf bey mecburiyetten veyahut başka bir sebepten hisselerini sattı kendi kararıdır. Uzunca zaman az çok bu hisseyi zararına taşıyan 5 10 kişiden biri olan yusuf beyin satışına şahsen üzüldüm (kanaatimce bu fiyatları artık dip olarak görüyorum) fakat sen bu satışa geç verilmiş doğru karar diyebiliyorsan bizlerin yanlış yolda olduğumuzu da söylemiş oluyorsun. Bu fiyattan satmanın kesinlikle yanlış olduğu görüşündeyim. Bunca zaman beklediysem bir bu kadar daha beklemeyi göze alıyorum ben. Geri dönmemek üzere sattığın bir şirketin forumunda yapılan satışa yaptığın yorumları daha dikkatli yapmanı rica ediyorum senden.