Sevenhill hocam, destek dirençler nerede görünüyor son durumda, size zahmet bakabilir misiniz?
Printable View
yani şunu demek istiyorum..
yükselen stop çalışacak artık şahsım için.. mesela bugün 135 altına atmadığı sürece yükselen stop 135 gibi..
bu illa 135 kırıldı stop olmak demek değil tabi, sadece anlamı olup irdelenmesi gereken bir değer..
bol kazançlar..
baya 135 gösterdi bugün..
iyi hafta sonları forumdaşlara..
Haftalık grafik Üssel ortalama olarak bu şekilde Sn;Sevenhill
[IMG]https://i.hizliresim.com/89j696d.png[/IMG]
Çelik fiyatları açısından Haziran ikinci yarıda küçük gevşemeler olsa da,
yüksek fiyattan kapandı denebilir.
31.marttan mayıs ortasına kadar mamul fiyatlarından ortalama % 20 artış oldu.
Faaliyet kâr ı bi yana, stoklarındaki hammadde yarımamul ve mamullerin hem
usd bazında yükselişi hem de dövizin yüksek seyretmesi hesaplanınca
ikinci çeyreğin daha olumlu geçtiğini düşünebiliriz.Bilançoya yakın zamanlarda
pozisyon alalım diye düşünenleri terse getirdi bu hareket akıllık ettiler,şu anda
çevreden erbosan 250 olacakmış diye buralardan pozisyon alan KY ler var.
Niyet yukarılara götürmekse erbosanın tersi de pistir bilen bilir.Günlük hareketine
bakınca overeallına bakan 50 bin tl lik portföyde bile bi saat içinde 5 bin tl artı
eksiyi bir anda görebiliyor.Onun için tutunmak mesele.Bir hedefin varsa o hedefe
geldiğinde satmışsan,yükselse de içine sindirebilmek önemli.Tekrar bindiğinde aldığın
karları da götürürler.
2020'de erbos bana çok güzel kazandırmıştı 17'lerden girip 70'lerden çıkmıştım. Burada da aktif yazıyordum hisse elimde olduğunda. 2021 Şubat'tan beri borsadan çıkmıştım.
ERBOS'u buralarda görmek sevindirici, hissem olmasa da ERBOS arttığında mutlu oluyorum nedense gönül bağı kurmuşum :)
güncel yukarı stop 137.. :bravo:
bol kazançlar..
Tavan 150.30..devam Ke..
:halay::halay:....
garanti sabah korkutmak için 2 gündür açılışta satıcı görünüyor 30 dakika geçmeden tekrar alıcı pozisyona çıkıyuor 123 den bana veren arkadaşlara çok teşekkür ederim akrep boşuna gelmez dermişim :))
yükselen stop 37.60 olarak kapatmışız..
bol kazançlar..
1 ay kredili işlem yasağı geldi..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. (ERBOS.E) payında 06/07/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut Açığa Satış Yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" önleyici tedbiri uygulanacaktır.
sert hareketlerden koruma amaçlı bakalım nasıl tepki verecek
Göstergelerin soğutulması için bahane olur..
Al sat tavsiyesi değildir..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Spk nın aldığı kararlarla kime hizmet ettiği ve kimin yanında olduğunu artık herkes görüyor.
İnşallah yanılırım ama yolunda giden hisseye taş koyacağını düşünüyorum , kredili işlem yasağı gerektirecek ne oldu? Spk hangi kurala göre kredili işlem yasağı veriyor? Bu açık bir şekilde mevzuatta var mı yoksa 3-5 adamın çay içerken keyfine göre alabileceği bir karar mı? Bilen arkadaşlar varsa ve yanıtlarsa güzel olur.
Bu arada taş koyacak derken yanlış anlaşılmasın, hızımızı kesecektir ve bizi biraz oyalayacaktır kanaatimce. Bir de yasağın 1 ay olması da can sıkıcı ama hissemiz güçlü hisse
Sn foton,
Ben de bilançonun çok iyi geleceğini düşünüyorum. Ancak zaten bu son yükselişin zaten bilançoyu bir kısım fiyatlamadan kaynaklandığını da düşünüyorum, sizin görüşünüz nedir?
Ayrıca, borsada erbos haricinde neredeyse giden bir hisse olmadığı için bir kısım ky’nin diğer hisselerden kol keserek geldiğini de düşünüyorum, umarım hayırlısı olur
sn majesty, size karşılaştırmalı cvp. vereyim.
1- çelebi sermaye 24 mil. ilk çeyrek 53 mil. zarar, Net Borç 1.416,0 mnTL, özkaynak 380 mil. fiyat---> 210 tl.
2- egegübre sermaye 10 mil. tl ilk çeyrek 40 mil. kar borç 5,5 mil. özkaynak 344 mil .fiyat------> 182 tl.
3- alcar sermaye 10.8 mil. ilk çeyrek 22 mil. kar borç 13 mil. özkaynak 450 mil. hisse fiyatı---> 271 tl
ERBOS sermaye 20 mil. ilk çeyrek 48.5 mil kar . borç 17 mil. özkaynak 535 mil. hisse fiyatı---- 144,4 tl
erbosun daha gidecek bayağı yolu var bu hisselere göre...
usd gün..
dolar bazlı yeni bir yükselen trend e yaklaştık..
ileride geçilirse ayrı bir dünya olur, ha geçilmez ise yapacak bir şey yok, kardan zarar olur.. hayatın kendisi bir risk zaten..
bol kazançlar..
https://i.resm.im/ecy86tQ.JPG
Mrb. Bu sabahki hareketini nasıl yorumluyorsunuz. Düzeltme mi yoksa dönüş olabilir mi
139.50, gün sonu kapanış nasıl olacak bakalım..
Buralarda kapatırsa günlükte pin bar bırakmış olacak
21 günlük ortalamasına doğru gelmesi muhtemel bi yönden sağlıklı olur
olur olmaz bilinmez,şu anda zaten 15 dk lık grafiklerde 98 li fiyatlardan
beri kesmediği ortalamayı aşağı kesmiş durumda.140 lı fiyatlar üzeri kapanış
devamı için olumlu olur diye düşünüyorum.
[IMG]https://i.hizliresim.com/p1rh1ml.png[/IMG]
Sn foton hisse fiyatlarını karşılaştırırken verdiğiniz örneklerdeki hisselerin ve erbos un halka açıklıklık oranı, hisse sayısı, sektör ortalamaları ve sair verileri farklı olduğu için hesaplama ya da kıyas yapılamaz, yapılması yanıltıcı olur.
anlık 135 görmüş benim mallar gelmiş..:)
halka açıklık oranından ziyade hisse başına kar miktarı aslolandır.
ikinci önemli husus özsermaye artış hızıdır.
üçüncü önemli husus firamanın döviz yükümlülüğüdür.
dördüncü kısım ise çevrilmesi mümkün borç miktarıdır.
farklı sektör de olsa saydığım hisselerin tamamı 250 ila 1000 tl arasında fiyatlandılar zaten verdiğim rakamlar %40 ila 55 arası düşüş yaşanmış şekliyledir. kaldıki erbos özsermaye olarak hepsinden daha iyi durumda... son 20 ~25 yıldır verdiği temettüde bonusu olsun.