Ya da, kurumlar vergisi oranı sıfırlanıncaya kadar, geçiş döneminde en az yatırım tutarı kadar (gelişmiş yörelerde), diğer yörelerde yatırımın 2 katına kadar vergi alma.
Printable View
Ya da, kurumlar vergisi oranı sıfırlanıncaya kadar, geçiş döneminde en az yatırım tutarı kadar (gelişmiş yörelerde), diğer yörelerde yatırımın 2 katına kadar vergi alma.
Belediye seçimlerine "Yüksek faiz düşük kur" stratejisi ile girmek akp nin 10 puan farkla mağlup olmasına neden oldu. Daha önce de dedim %25 faizle kimse iş kurmaz 1 milyonun üzerinde işsizlik akp ye seçim kaybettirdi.
Merkez bankası başkanını görevden alma hamlesi bence "yüksek faiz düşük kur" stratejisinin sonlandığı anlamına gelmektedir.
Şimdi merak ettiğim konu bu stratejiden bir anda vazgeçiş acaba yeni bir erken seçim hazırlığı mı?
Önümüzdeki dönem piyasayı canlandırmak için "düşük faiz-yüksek kur" sistemine geri dönüş olacağını düşünüyorum. O strateji akp ye seçim kaybettirmemiş hatta döviz hesabı tutanların çoğunun mütedeyyin kişiler olduğundan seçim kazandırmış stratejiydi. Ayrıca konut sektörünün canlanması için dövizin değerli olması fayda sağlayan bir durum. Konut sektöründe yaprak kımıldamıyor bu da herkesi bir şekilde etkiliyor.
Düşük faiz yüksek kur dengesinin ekonomiyi canlandırmadığı Ağustos 2018'de görüldü diye düşünüyorum.
Canlandırmak bir yana Türkiye tarihinin en uzun resesyon dönemini tetikledi. (depresyon)
KGF tarzı krediler ile hormonlu büyüme ise kasıt o da ancak firmaların batmamasını sağlar.
Zombileri yaşatmak ek istihdam ve gerçek bir büyüme getirmez.
Uluslararası sermaye, bu sefer hamlesini dolar üstünden yapmak yerine Babacan üstünden yaptı.
Siz yüksek faiz düşük kur stratejisinin savunucularındansınız bu konuda size katılmıyorum. Bizim gibi ülkelerde özellikle de kriz zamanlarında yüksek kur stratejisi ve kontrollü parasal genişlemenin ehven-i şer olduğunu düşünüyorum. Zaten doları baskılamanın sonucunda cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik rakamı sonucunu doğurdu. 90 lardaki yüksek kurlu parasal genişlemeci dönemlerde bile bu derecede yüksek işsizlik oranı görülmedi..
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...98127624740866
bu 350-400 puan faiz indirimi geliyor demek olabilir mi*
rxpu?
Yazım yanlışı olmuş düzelttim. Ben sizin "yüksek faiz-düşük kur" stratejisini savunduğunuzu düşünüyordum.
Yüksek faiz-yüksek kur (90 lardaki gibi) bence en ideal olan ve zaten bizim fizyolojimize en çok uyan strateji ama Son parasal genişleme yüzünden stokta bekleyen o kadar çok konut var ki mecburen "düşük faiz-"yüksek kur" uygulamak zorundalar bence...
https://t24.com.tr/yazarlar/fikret-b...-riskler,23066
Merkez Bankası Başkanı operasyonunun nedenleri ve siyasi riskler
1. Gerginlik: Merkez Bankası kârının Hazineye erken aktarılması
Başkan Çetinkaya, böyle olağanüstü yollara başvurulmasının, iç ve dış piyasaların Merkez Bankasına olan güvenini zedeleyeceği, bankayı öngörülemez bir kurum haline getireceği savıyla, bu talebe karşı çıktı.
Ancak baskının yoğunlaşması üzerine bu talebi kabul etti ve Merkez Bankası Genel Kurulu 18 Ocakta toplandı ve kârını Hazineye aktardı.
Ancak, hükümet, Çetinkayanın hanesine bir eksi yazdı.
2. Gerginlik: İhtiyat Akçesinin aktarılması,
Başkan Çetinkaya bu talebe karşı da direndi. İhtiyat akçesinin bu şekilde kullanılmasının, iç ve dış piyasalar için negatif bir algıya neden olacağını ve piyasa dengelerini bozacağını savundu.
Bu tutumu da Çetinkeyanın hanesine ikinci eksi olarak geçti.
3. Gerginlik: Faizin indirilmemesi
Haziran ayında yapılan Para Politikası Kurulundan faiz indirimi kararı çıkmadı.
Bu da hükümet açısından Çetinkayanın hanesine yazılan üçüncü ve bardağı taşıran eksiydi.
Zaten yüksek faiz yüksek kur dengesinden çıkmayı başaran bir ekonomik performans direk olarak düşük faiz düşük kur dengesine geçecektir.
Baskı sonucu oluşan yüksek faiz düşük kur veya yüksek kur düşük faiz bence zorlamadırlar, bu dengeler hep tansiyon biriktirirler ve ekonominin doğal dengesi ile uyumlu değillerdir.
NOT: Aslında yüksek faiz yüksek kur dengesi dayanılması en zor olanı ancak ülkenin doğal dengesi bu noktada ise bence yapacak başka bir şey yok bu dengeden uzaklaşmak sadece çekilecek acının süresini ve şiddetini arttırır.
Tepmeyecek misin ? :whistling::oleyo:
https://i.hizliresim.com/vanpj6.png
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, "Faiz indirip indirmeyeceğine Merkez Bankası yönetimi karar verir. Finansal istikrarı sağlamak için enflasyon hedeflemesi yapan bağımsız bir Merkez Bankasına ihtiyacımız var. Bu çok net" dedi.
Not: Yakında fırça yiyecek isim belli oldu sanırım.
Eyyyy Simon koca reiz sanden mi akıl alacak.
Reiz in arayıpta bulamadığı sazan. şimdi bunun üstünden algının kralını yapar.
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alman Deutsche bank 18bin kişiyi işten çıkarıyor. Toplam 91.400 çalışanı var.
Hisseleri 110 eurodan 6,8 euro'ya düşmüş durumda.
Avrupa'da 2008 benzeri bir şeyler oluyor olabilir.
Sabahtan beri bekliyoruz arkadaş düş şu 5,68 e sonra uçuşa geç işte ne uğraştırıyosun be şerro pala.