artı 0,071......
Printable View
Bu saat itibariyle tefas guncel degil dunku degerler var
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osd satıp NZH almayı düşünüyorum NZH için bundan sonra nasıl olabilir?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ilginc dur bu fon faiz artışından cok etkilenmemiş gözüküyor
Rpd fonunu ziraatten sonra akbankda vermiyor. Bir forumdasimiz Ziraat yatırım hesabı ile alındığını söylemişti. O şekilde de ben beceremedim. Artık bu sevdadan da vazgeçtim :)
Sayın tradestop un daha önce yatırım yaptığı pdd fonu ilk ciktiginda ppf karı kadar kazandırıyordu. Şu günlerde osd ye yakın ve sanki daha az riskli bu konuda ne düşünürsünüz
gerçekleşen faizler yukari yönlü, mb kararından bagimsiz
Nzh nasıl bir seçim olur?
Nzh inceledim . O da yeni bir fon ve şimdilik yıllık yüzde 18-20 kazandıracak gibi duruyor. Cok geçmişi olmaması ve kazancin çok yüksek olmaması biraz bu fina karşı çekimser yapıyor beni
NZH tipi fonların içinde daha iyi bir tespitiniz varmıdır? Bir de bu tespitleri yıllık üzerinden yapmak doğru olmayabilir çünkü bu faiz kararı ve doların artışı üzerine bir de erken seçim potansiyeli daha kısada fon karşılaştırması yapmak gerektirebilir mesela OSD ye yıllık bakarsak NZH ve benzerlerinden önde fakat son 1 haftalık bakılırsa OSD gidişatı aşağı gibi kısada NZH yi sağlam gördüğüm için almayı düşündüm ama emin olmak çok zor bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
İnanın bende bulamadım dediğiniz gibi fon. Osd dediğiniz gibi getirisi yıllık yüksek gibi ama dolardan çok etkileniyor, agbal işten cikartildiginda elimde vardı bir aylık getiriyi bir günde götürdü. Yeni merkez baskanininda görevden alınabileceği söyleniyor, bu nedenle osd düşünmüyorum bu aralar. Pdd ilgimi çekti üç kalem var içinde getirisi yıllık yüzde 20 belki üstü olacak gibi. Bir inceleyin isterseniz.
Yorumlarım tamamen amatördür
Bende bugun portfoyun %70 i olan osd leri satip 70 nzh 30 ahu alicam.
Osd den 3 4 aydir ekmek yedik ama faiz inis trendinde osd patinaja basladi
İlerde duruma tekrar bakarizM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar sn. Kemtuz,
Pdd fonu halen tutmaya devam ediyorum ben, faizsiz tarafta, kar payı hesaplarının üzerinde getirisi oluyor, şuanda da mevduatın bir iki tık üzerinde getirisi oluşuyor sanırım. Risk kategorisi 4. Stopaj indiriminden yararlanıyor. Valör t+1
Fazla risk almadan, mevduattan bir miktar fazla getiri isteyenler için, değişken katılım fonu. İçeriğinin çoğunluğu özel sektör kira sertifikaları(orta vadeli), bir miktar katılım hesabında, az bir miktarda da kendi fonlarından var; Elz hisse fonu, az bir miktar Kıs doviz kira sertifikası fonu, az bir miktar girişim sermayesi fonu ve az bir miktar aygaz hissesi vardı en son dağılımda.
Son faiz indirimini dikkate alarak, Acil nakit ihtiyaç için tuttuğum diğer likit valörsüz fonlardan(Klu ve Mpf), Klu katılım para piyasası fonunu'da bankamın Zpk Kısa vade kira sertifikası fonu ile değiştirdim. Son zamanlarda Zpk, Klu'dan daha iyi getirileri olabiliyor, ayrıca ekim ayında Klu'nun yönetim gideride biraz arttırılacak.
Yarın da Kt portföy'ün kıymetli madenler fonu KUT, arz ediliyor, tarih değişmezse tabi. Kıymetli madenlere ayırdığım kısmın bir bölümünü buraya taşımayı planlıyorum. Tca altın fonu ve Kuveyttürk'te tuttuğum gram gümüş yatırımını buraya taşıyacağım. Kuveyttürkteki Gram Platin'i ise, şimdilik tutmaya devam edeceğim. Kut fonun portföy dağılım raporları geldiğinde içeriğinde platin taşıdığını görürsem bu miktarı da Kut fona taşıyabilirim.
Saygılar.
Osd de %10 eurobond var ve dolarla iliskili nzh de eurobond yok osd asiri etkilendiginde nzh rutin getirisini yapiyor.
Bu ortam osd ortami degil
Dolarbugun yine 0.63 osd yine uzecekM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben birazdan satis girecem
Komple nzh dusunuyorum.biraz ahu alicaktim vazgectim.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cds yukselmis.dolar 0.58
Bundan boyle osd ye ara vericem
İlerde bakariz.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çıktım full , stopaj durumuna gire yarın dönen parayı ppf bağlayıp bekleyecem
Sattim tum osd leri hayirlisi
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Full öst içeren fonlara dikkatli yaklaşmakta fayda var.
Alınır ama bir terslik olursa fazla üzülmeyecek miktarda alınmalı diye düşünüyorum.
yabancı teknoloji fonlari icin ne dersiniz , onlardan da çıkma vaktimidir ?
NZT nin bu aya ait ozel sektör tahvil bono Portföyü listesi. Içinde hiç duymadığım şirketler (faktoring, vs) var. Getiri karşılaştırmasında ise OSD haftalık ,%0.25 NZT %0,74 getiri varhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a7837cee8f.jpg
Tabiki 30.9 a kadarM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sirketler tum öst fonlarda var
Osd.ahu.nzh ve digerleriM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış hatırlamıyorsam fon sepeti finlarinda da stopaj yoktu. Ofs de bir miktar yabancı hisse var. Bunda da stopaj sıfır mıdır?
baf'ları ppf'leri alım satımlar havalarda uçuşuyor da tehlikeli sularda yüzüyorsunuz agalar uyandırayım. başka banka ve aracı kurum fonları için en geç yarın öğlen, kendi bankanızın kvbaf ve ppf'si için de en geç perşembe öğlen alım girmezseniz geçmiş olsun 100 bin liranız varsa 1 yıl sonra en az bir cep telefonu parasını reyize hediye etmiş olursunuz.
Nkolay'da biraz bonom var. Kendi bankamın PPF'sine geçersem daha mı iyi olur?
Arada halka arzlar için kendi bankamın PPF'sini kullanıyorum da.
30 unda alim verilirse+1 valor 30 u fiattan alinan ertesi gun hesaba geciyor
Stopaja girermi
Gecen donem burda konusulmustuM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hangi banka ppf'si olduğuda önemli, aralarında fark oluyor.
nlolay 19,5 faiz ve %5 stopajsa, ppf'de o oranı bulamazsınız.
Ama ppf'nin bileşik avantajı ile fark biraz kapanır.
Kendi bankanızın ppf'sini alıp satma, halka arzda ppf'de kalabilme avantajıda var.
Yani ikisinide kendine göre artısı eksisi var.