Sayfa 550/1002 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,393 - 4,400 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bence o konuda en güzeli likit fon almak. uygulamanın hisse bölümüne usd yaz çıkar. borsanın açık olduğu saatler anlık alıp satabilirsin. bunda döviz hesabındaki komisyon, makas farkı vs derdi yok. valörlü fonlardaki 1 gün sonra alma 2 gün sonra satma derdi de yok. zaten böyle bir kolaylık varken niye valörlü fon alırlar bilmemki.
    usdtr byf'nin karşılığı doğrudan dolar almaktır.O fon doğrudan dolar değeri ile artar yada iner.Diğer yatırım fonlarının durumu ise çok başka.

--Doğrudan dolar alırsanız alımda binde iki vergi dışında başka bir kesinti yok.usdtr byf'de ise hem alımda hemde satımda yani iki kez aracı kuruma komisyon ödeniyor,
    --Üstüne üstlük kardan %10 stopajda var.Doğrudan dolarda kardan stopaj yok.
    --Doğrudan dolar alınırsa faize koyup faiz alma imkanı da var. usdtr'de oda yok, alıyorsunuz hesapta öylece yatıyor.
    --Doğrudan dolar alırsanın 5 gün 24 saat anında alıp satabilirsiniz(TFX Target vs), ama usdtr bist saatlerinde alınıp satılabiliyor.

O yüzden usdtr alımıda bana uymuyor.

Benim aradığım fon, doğrudan kuru yansıtacak ve yılda hiç değilse %4-5 kurdan fazla getirecek bir fon.Ama ABD'de faiz artacakken, bizde CDS'ler yükselecekken, ABD borsalarında düşüş riski varken böyle bir fon bulamıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    usdtr byf'nin karşılığı doğrudan dolar almaktır.O fon doğrudan dolar değeri ile artar yada iner.Diğer yatırım fonlarının durumu ise çok başka.

--Doğrudan dolar alırsanız alımda binde iki vergi dışında başka bir kesinti yok.usdtr byf'de ise hem alımda hemde satımda yani iki kez aracı kuruma komisyon ödeniyor,
    --Üstüne üstlük kardan %10 stopajda var.Doğrudan dolarda kardan stopaj yok.
    --Doğrudan dolar alınırsa faize koyup faiz alma imkanı da var. usdtr'de oda yok, alıyorsunuz hesapta öylece yatıyor.
    --Doğrudan dolar alırsanın 5 gün 24 saat anında alıp satabilirsiniz(TFX Target vs), ama usdtr bist saatlerinde alınıp satılabiliyor.

O yüzden usdtr alımıda bana uymuyor.

Benim aradığım fon, doğrudan kuru yansıtacak ve yılda hiç değilse %4-5 kurdan fazla getirecek bir fon.Ama ABD'de faiz artacakken, bizde CDS'ler yükselecekken, ABD borsalarında düşüş riski varken böyle bir fon bulamıyorum.
    Dolar enflasyonu yıllık yüzde 5

Kurdan yüzde 5 fazla getirecek bir fon bulsak bile stopajı da düşünürsek kazanmayı bırakalım para yine erimiş olacak

3. Yol yakinken donun
    Bu htt ve dzt guldurmez surundurur.
    Tecrubeyle sabittir.zararini karsilaman aylar alir
    YTD.
     Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    sözde o kadar kar yapacaktım.
    geçen hafta aldığım günden beri düşüyor.
    bugün faizler yine yükseldi.
    işte neye niyet neye kısmet
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by ativan Yazıyı Oku

Kurdan yüzde 5 fazla getirecek bir fon bulsak bile stopajı da düşünürsek kazanmayı bırakalım para yine erimiş olacak
    Ben o kadar erimeyede razıyım, ama onu bile bulmak zor olacak bundan sonra.
    Geçmiş döviz fonu getirilerine bakmayalım, gelecek bambaşka olacak.

5. Nzh Ahu. Osd ucgenine bakin
    YTD.
     Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    sözde o kadar kar yapacaktım.
    geçen hafta aldığım günden beri düşüyor.
    bugün faizler yine yükseldi.
    işte neye niyet neye kısmet
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Sayin Black Mirror bende sizin googlesheetinizi takip ediyorum.Elinize saglik.Rica etsem OPB fonunu da ekleyebilir misiniz?
    Tesekkurler.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Rica ederim. Yeni dagilim bi gelsin onumuzdeki ayin 7-8 i gibi OPB eklerim.

7. Sizde hem dolar TL karşısında gerçek enflasyona karşı koruyacak kadar prim yapsın istiyorsuniz ..hem doları in getirisi usa enflasyonuna karşıda korusun istiyorsunuz .birinden biri yetmiyor mu
     Alıntı Originally Posted by ativan Yazıyı Oku

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. ne tefas uygulamasında ne de kendi sitesinde hala bilgiler güncellenmemiş. zdd birim fiyatını başka yerden görebileniniz var mı?

Sayfa 550/1002 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •