Şu anda çeşme ve urlada 1 aylık ev kirası Haziran, temmuz, Ağustos ayları için 6 kişilik en ucuz yazlık ev kirası 135k bu en düşük fiyat kişi başı 245 TL ye gelir. Otelden bin kat iyi
Şu anda çeşme ve urlada 1 aylık ev kirası Haziran, temmuz, Ağustos ayları için 6 kişilik en ucuz yazlık ev kirası 135k bu en düşük fiyat kişi başı 245 TL ye gelir. Otelden bin kat iyi
Bu fiyat sezon fiyatı yıllık kiralarsan daha ucuza gelir. Ama otelden iyi
motorine 40 kuruş zam beklentisi varmış....
Forumun bu kısmına bakıyorum da, senede bir aralık son haftası uğramak lazımmış. Onun dışında hep geyik. İyi sohbetler.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şurada Yunanistan'da Thassos adası var İstanbul'dan 4-5 saat sürer. En kral otel Temmuz ayında bile 5 gün icin 10 bini geçmez. Adam gibi tatil yaparsınız. Hele yeşil pasaport felan varsa hiç Akdeniz, Egeye gidip kazık yeyip mafyatik tiplerle uğraşmaya gerek yok.
venezuella, hiper enflasyondan kurtulmuş deniyor....
Doğrudur, ülkede dolar kullanımı yasaktı ancak 1,5 yıl önce serbest bırakıldı ve ülke hızla refaha çıkıyor.
Milyonlarca Venezüela'lı başka ülkelere çalışmaya gitti ve ailelerine dolar gönderiyor. Hem Maduro'nun inadından vazgeçip dolar kullanımını serbest bırakması hem de bu kişilerin gönderdikleri paralar ülke ekonomisini hızla düze çıkarmaya devam ediyor.
Metaverse den, en fazla arsa alan ülke olmuşuz...
Bugün bankalara gittim sordum. Aynı konuyu merak edenler için cevabını da vereyim.
TL birikimlerle dolar, euro ve sterlin korumalı mevduat açılabiliyor. Ancak altına karşı kur korumalıdan yararlanmak için sadece 28 Aralık 2021'den önce altın hesabı olanların o hesaptaki altınları dönüştürmesi gerekliymiş. Katılım bankaları buna ilave olarak fiziki altın getirenler için de altına karşı kur korumalı hesap açıyor.
BİM'de,
kg 75 lira olan iç ceviz 150 TL olmuş
kg 30 lira olan kabuklu ceviz 55 lira olmuş.
Enflasyonu hesaplayıverin bir zahmet...
Bunlar niye toplanıyor, anlayan varmı?:)
https://eksisozluk.com/16-ocak-2022-...3054?a=popular
Bende seyrettim....:)
ceviz bulamazsanız pasta yeyin....
30 aralıkta paylaşmıştım, mevduat alternatifi olarak spot hisse alış ve viop kontrat satış yaparak garantili getiri işlemi örneği diye.
Yeni görenler veya detay isteyenler alıntıladığım yazıya ve sonraki birkaç günkü tartışmalara bakabilir.
19 gün oldu, vade bitimine 13 gün kaldı, bir güncelleme yapıp duruma bakalım.
Pozisyon açtığımda 40355 liralık hisse için 1470 lira getiri elde edeceğimi (aylık %3.64) yazmıştım.
Şimdi garanti hisse fiyatı 11,98 ve viop ocak kontratı 12,08'den işlem görüyor. Şu an pozisyonları kapatsam hisseden 1575 kar, vioptan 455 zarar ederim ve net kar 1120 TL olur (19 günde %2.77 kar). Ay sonunda yazdığım üzere 1470 lira olacak, bu arada da oynak günler dışında hemen hemen doğrusal değişti yani vade sonunu beklemeden bozmak gerekirse haftada %0.9 getiriyor gibi alabiliriz.
1470 lira getiriden hisse ve kontrat alım satım komisyonu olarak 112 TL ödeyeceğim, stopaj vergi vb. yok. Dolayısıyla net kar 1358 ve aylık getiri %3.37 (yıllık basit %40,4) olacak.
(Viop teminatına takasbankta %16 civarı günlük faiz işletiliyor o nedenle teminatı yatırılan para hesabına katmadım.)
31 ocakta hala pozisyonu bozmadıysam tekrar güncelleme yazarım.
aynen....:)
https://cdnr.yenicaggazetesi.com.tr/...7299515822.jpg
Ayvanın Turpların büyükleri heybede.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Tanıdık söyledi
Ziraat ten aramışlar
Dövizleri, TL ye çevirip, kur korumalı TL yapmak istermisiniz diye teklifte bulunmuşlar.
Almanyada benzin kac euro?
Oylesine sordum.oradada asgari ucret 1600 euro galiba.1600/1.5=1066 litre.
Erdoğan: Faizi aşağı çektik, enflasyonda düşüşü gördük.