ceviz bulamazsanız pasta yeyin....
30 aralıkta paylaşmıştım, mevduat alternatifi olarak spot hisse alış ve viop kontrat satış yaparak garantili getiri işlemi örneği diye.
Yeni görenler veya detay isteyenler alıntıladığım yazıya ve sonraki birkaç günkü tartışmalara bakabilir.
19 gün oldu, vade bitimine 13 gün kaldı, bir güncelleme yapıp duruma bakalım.
Pozisyon açtığımda 40355 liralık hisse için 1470 lira getiri elde edeceğimi (aylık %3.64) yazmıştım.
Şimdi garanti hisse fiyatı 11,98 ve viop ocak kontratı 12,08'den işlem görüyor. Şu an pozisyonları kapatsam hisseden 1575 kar, vioptan 455 zarar ederim ve net kar 1120 TL olur (19 günde %2.77 kar). Ay sonunda yazdığım üzere 1470 lira olacak, bu arada da oynak günler dışında hemen hemen doğrusal değişti yani vade sonunu beklemeden bozmak gerekirse haftada %0.9 getiriyor gibi alabiliriz.
1470 lira getiriden hisse ve kontrat alım satım komisyonu olarak 112 TL ödeyeceğim, stopaj vergi vb. yok. Dolayısıyla net kar 1358 ve aylık getiri %3.37 (yıllık basit %40,4) olacak.
(Viop teminatına takasbankta %16 civarı günlük faiz işletiliyor o nedenle teminatı yatırılan para hesabına katmadım.)
31 ocakta hala pozisyonu bozmadıysam tekrar güncelleme yazarım.
aynen....![]()
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri