Originally Posted by
refaba
Borsa 1986 yılında açıldı,eskiden altın revaçtaydı,döviz zaten alamazdın çünkü merkezde ve piyasada döviz yoktu,zaten üstünde taşımak yasaktı,ben 80 yılının haziranında yurt dışına uçaklan okumaya giderken,hava alanında almanyada çalışanın üsünde 1000 mark çıkmıştı polis el koymuştu,yolcu gelmeyince rötar yaptı uçağımız,lufthansaya aitti,zaman sonra yolcu geldi havalandık,meraktan sorduk ne oldu diye,üstünde 200 dolar ve karşılığında döviz taşımak yasakmış,polis ise sarhoşmuş,eline biraz para tutuşturuyorlar iş tatlıya bağlanıyor,zaten düzenleme öyleydi o zamanlar döviz darboğazındaydık,yurt dışında işimi görmek için bayağı dövize ihtiyacım vardı en azıdan 1000 marl olması lazımdı,gerçi halam vardı onun güvencesiylen gitmiştim,ama yinede üstümde döviz olması lazımdı,dışarıda tl beş para etmiyordu,ayakkabımın iç astarına 700 mark,cebimdede 150 mark vardı,piyasadan parayı bulamadık bir almancı komşumuzdan tedarik etmiştik,220 dolar karşılığında dövizide merkez bankasında omadığından işbankasından tedarik etmiştik,oda merkezin yazısıylan,merkez önce bizi emlağa havale etti,oda işbankasına,neyse geldi geçti,o zamanlar üstünde ha silah taşımıştın ha döviz fark etmiyordu,o zamanlarda vardı,borsaya 92 yılında girdim 99 yılında petkimden 15 misli vurdum,tam borsaya yüklenme yılım 2004 yılıydı faizler 20 cıvarındaydı,2010 senesine kadar kazandıklarımlan devamlı her yaz tatil yaptım,bir tatilim 5-10.000 dolar arasıydı,2010 senesinden sonra borsadan ağırlığımı çektim,şimdi 10-15 arasındayım,2015 ylında yerlerimizin çoğuna binalar yaptık...