Hem finansal yapı daha da güçleniyor
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hem finansal yapı daha da güçleniyor
Buçim de topu topu parmakla sayılacak küçük yatırımcı kaldi
Tarihinde bedelli yok.
Her sene temettü var.
Bu sene temettü olmadığı gibi bedelli var.
Bucim bu yükselişte bile ayak sürtüyor ve gerçek anlamda bedava kaldı.Diğer birçok çimento şirketleri nitelikli yatırımcılara çok yüksek faiz ile tahvil sattılar.Yıllarca çalışıp o tahvillerin faizini ödeyecekler.Oysa BUCİM asla böyle bir şey yapmadı ve onca borç ödedi.
Ama işte bakın ! bakın ve görün ! gerçekte borsada yatırımcı olsa bu senedi burada bırakırlar mı? resmen bedava...
Asla yatırım tavsiyem yoktur.
Azdan az çoktan çok gider!
Bedellide İT.İN ödeyeceği 50 milyon hissede 35 trilyon Gökçenin ödeyeceği 17 milyon hissede 12 trilyon diğer dışarıda olan hisseler belli ellerde toplanmış vaziyette aslında yeniden değerleme ve geçmiş yıl karlarından yanına bedelsiz eklene bilirdi son kozlarını oynuyor Bedelliden korkan it sürüsüne malı teslim edicek diye hesap yapıyor..ama yemezler şeref yoksunları.....
çok dogru biraz bilançoyu okuyan kişi ortadaki oyunu görür..?
kayıtlı sermaye tavanı 500 milyon tl
105 + 75 = 180 milyon sermaye olacak :geriye 320 milyon kalıyor kalanı bedelsiz derse şaşırmam..?
2018/12 aylık bilançoda ise 60 milyon yedek akçe ayrılmış geçmiş yıllardan kalan nakit 265 milyon ve toplam 325 milyon demektir..
2019/6 aylık bilançoda ise yedek ve geçmiş kar oranı toplamı 422 milyon yapılacak bedelli ile 500 milyon tamamlanacak ..
benim beklentim bu gidişle adamlar bedelliye katılmayacak olanlarıda toplayıp hisseyi olmadık yerlere taşıyıp sonrasında bedelsizi yapıştırmak diye düşünüyorum..halep orda ise biz burdayız İ.T sonuna kadar bekleyecegiz..:kahkah:
kayıtlı sermaye tavanı 2023 kadar geçerli ..?
Aylar önce bu paylaşımı yapmıştım bana cevap olarak biri yorum yapmıştı İsmail TARMAN Batı Sökeyi kendisine değil BUcim'e aldırır diye bir cevap yazmıştı ancak o yorumu bulamadım :cool: Emin değilim ama sayın Sulzer siz olabilirsiniz
Şimdi Bedelli sermaye artış miktarı ve kasadaki parayı hesapladığımızda acaba sorusu insanın aklına geliyor :notr:
BU hafta içersinde SPK'ya başvuru yapacaklar bakalım bu sermaye artışında elde edilecek parayı nerede kullanacaklarını belirtecekler bir bakmışsın rodanın kalan % 50 alır :drunk:
Yıllardır burada hepimiz sürekli senaryo yazıyoruz ama bir türlü tutturamadık :notr: ama her ne pahasına olursa olsun bu filmin sonunu görmeden satmak yok :hah:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Nuh çimento bile gidiyor bu ..... yoksunu elinden geleni ardına koymuyor
Bucim bilançosundaki dönen varlıklar borç yapısı eğer bedelli sermaye artırımı gerektiriyorsa sözün bittiği yerdeyiz. Sermayeyi bedelsiz olarak 500 milyon yapabilecek durumda, lakin bedelli açıkladı. İç kaynaklarda parayı kullanmadan bedelli. Biz bu bedeli de öderiz. İ T in hisse oranını artmasına gönlümüz razı olmaz.
sn:KURTULUŞ
yazınıza cevap verdimmi diye geçmiş yazıları inceledim ve birşey bulamadım..
İ.T zaten tarman çimento diye bir şirketi var almak isterse de alır elini tutan yok ..
BUCIM ve CEMTS sonu ne olacak ben buraya bakıyorum her iki hissedede operasyon devam ediyor ..
Kızmayın lütfen.Sevinin.
Neden mi?
Şirketin bedelli sermaye arttırımına ihtiyacı olmadığını hepimiz görüyoruz.
Peki,Tarman bedelli için kendi çimento şirketi ile beraber 33,804.000 TL yi kendi cebinden BUCİM'in kasasına neden koyacak?
Çünkü,Tarman Agyo'da 2 kez bedelli yaparak malı bedava nasıl toplandığını gördü.Çünkü bedelliye kadar katılmak istemeyenlerin malını ucuza kapatacaklar.Çünkü,bedelli gerçekleşene kadar tek Allahın kulu mal almayacak. Sadece satacaklar.
İşte bu yüzden sevinin.Çünkü bu operasyonların anlam ve amacı büyük.Bu operasyonlar Tarmanlara ne sağlıyorsa bize de sağlayacak.Yeter ki biz de ortak olmasını bilelim.
Bu arada Güneş Sigorta'da yapılan bedelliyi bir inceleyin.Bedelli açıklanır açıklanmaz senet 1,45 den 0,97'ye kadar düştü.Vakıbank büyük malı olanların bedelliye katılımını bir yerde engelledi.Bedelliden sonra bakın Güneş sigorta ne oldu.
Bilen birisi cevaplarsa sevinirim 5 bin lot için ne kadar ödemem lazım ? Birde ödeme için son tarih belli mi ?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/793813
hesaplama aşağıdaki gibi olabilir.
1x70,10690/100x1000=701,069 x 5=3.505,345 TL (~3.505 TL)
Adamlar hem suçlu hem güçlü derler ya...hem bedelli açıkladılar hem de aşağı yönlü bir hareket niyetleri var gibi- dünkü kapanışta ayıp ettiler.
Ytd.
Tarmana tarman gibi dişli parasi olan bir yatırımcı olacak burda tarman artık operasyon yapamaz ucuz çimento şirketini gören bir yatırımcı olacak sırf zevkine tarmanın bursa çinentosunu peyder peyder toplayacak bak o zaman tarmanın eski günler aklına gelir mi gelmez mi [emoji4][emoji4][emoji4] inşallah öyle birisi çıkarsa etme bulma dünyayı görür
hisse zaten toplu %5 altında olunca bildirmek zorunlulugu yok..
adamlar bu bedelli ile ne kadar toplayabilirsem misali..
ençok nakdi büyük ortaklar koyacaklar işin içinde başka bir iş var yakında oda düşer..
sayın spek..
sabah 4,61-4,60-4,59 dan vermedin... şimdi bakıyorum 5,520-ye indirmek önemli değilde...vereceksin o zaman...
yakışıyor mu tahtaya... sabah 4.60 dan 1000 lotu yarım saatte alamadık...
YTD
Uygun fiyata Bucim alınır !
Haydi bakalım bedelliye katılmayacak arkadaşlar ! fazla beklemeden verin mallarınızı.Bakın Tarman'ın çocukları ! "babaa mama mama !" diye ağlıyorlar.
Aslan Tarman! sayende ben de ufaktan toplayacağım bedavaya malları.
son PETUN ları verdim. BUCIM bedelliside hazır.
artık bu seferde ekmek yedirmez ise patronun gözünü toprak doyursun ne diyelim.
YTD
bedelli nakidi hazır : son gülen bakalım kim olacak ya mıçımıza bakacagız yada mıçımızla gülecegiz..:kahkah:
istediginiz veya beklediginiz mal geldimi avani ve uşakları ::whistling:
bir arkadaşım şöyle derdi alırsınız guliyi kulakları çınlasın..:bravo:
hadi biraz tiyo vereyim 8 tl de binde beşini veririm uşaklar ..:evil:
Nuh çimento helal olsun bizimki gibi karaktersiz degil
Öyle bir zaman bedelli açıkladı ki endeksin iyi gideceğini biliyordu yeni yatırımcı ucuz diye buçim alacaktı bedeliyle önüne barikat kurdu bunlar ağırdan alırlar spk başvuruyu neyi bir an önce bölünsünde ak koyun kara koyun belli olsun
Bu kadar yatırımcısına yıllar boyu zülüm eden senet varmıdır bunların yatacak yeri var mı kine öbür tarafa inaniyorlarsa tabiki
Bu hafta başvurmamış
https://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2019&no=56
ARKADAŞLAR DÜN BEN SATTIM BUÇİM LERI Sıktı beni böyle patron kağıtları artık zararımı aselsandan çıkarmaya çaĺısacagim kalan arkadaşlara bol kazançlar dilerim
Bugün yine bir karın ağrısı var ama hadi hayırlısı :kahkah:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Karınlarının ağrımadiğı zamanmı var ..it.lik işte birde bedelli yapıyor.ulan önce spk ın kurallarına uyun Roda liman son taksit ne oldu ??? Haberimiz yok ****ler ödendimi ? bu sirket sırf sizinmi kap niçin var.bilgi niye paylasmiyorsunuz... şeref yoksunları....
Global yatırım dan başarılı bir yatırımcı kardeşimiz her işlem günü aylık ağırlıklı ortalama 4,78₺ olmasına rağmen 4,214 ₺ ortalama ile 54548 lot mal satmayı başardı. Her gün yüksek fiyattan alıp kapanışta disket seansında 10kademe aşağıya vermesinin hikmetini çözemedim. Sevgili kardeşim erkek ayı kaç kere düzeltilir. Bilemedim. Yalnız sen kendini değil kağıdında baya düzeltin. Tebrik ederim ytd
17 Ekim de bedelli açıkladı. İzahname hala açıklanmadı. Acelesi yok yönetimin. Zaten parayada ihtiyaç yok. Kağıdı bozalım, fiyat aşağı çekilir ken mal kaptırmayalım yeter. Nasılsa ky bedelli bitene kadar bulaşmaz. İstediğiniz kadar at koşturun i T ve avaneşeri. Yalnız atın ölümü itin bayramı olur ancak dikkat edin kemikleri bir yerinize kaçmasın ytd
Ban öyle bir fıkra anlatın ki,gülmekten kırılayım ! şimdiye kadar duyulmamış,eşi benzeri olmayan bir fıkra anlatın !
Aklınıza gelmedi değil mi? Oysa işte fıkra burada ! Fıkra; 1/12 fiyatla işlem gören BUCİM'i manyak spekülatörün bedelli sermaye arttırımı da yaparak ky'nin elinden alacağı düşüncesidir.
Haydi hep beraber gülelim; Haaa haaa haaaa haaaaayyyyyyyt !
tahtanın düştüğü duruma yazık... çimento değil mi yoksa...
1000 lotu 100-100 alıyorsun...4,51-4,52-4,53-4,54....
sonra 4,500...
ytd.
tahta çimento tahtası gibi değil...ortada çimento yok...
piyasa değerine baktığımızda iştiraklerin değeri var çimento yine yok...
nerede bu çimento..
ytd.
anlaşabilmek için yeni bir dil öğrenmek lazım...
Adı; VARTANCA dili...
Vartanca Örnek: Bizim hisse iyice -geşelendi-. (ucuzladı) ne zaman -avzın- olacak. (güzel)
ytd karşılığına vartancada bakacağım!
Halen başvuru yapılmadı..belki yanına ek olarak bedelsiz mi ? Konucak sadece sesli düşündüm.
yukarıdaki durum 11:36 da yazılmış...
bu saatten sonra 4,55-4,56-4,57-4,58-,4,59
kapanış: 4,500
yorumsuz
https://i.hizliresim.com/7BLJXL.jpg
YTD