Originally Posted by
selka
Bazı forum başlıklarında okuyorum, bu okuduklarımı da yanlış buluyorum.. Yönlendirme yapılıyor... Aslında o başlık altında cevap vermek isterdim ama yanlış anlaşılmalar çok oluyor...
Kendi başlığıma, yazacağım ve geçeceğim ve bu konu ile verilen yanıtları cevaplamayacağım.
Lütfen kabalık olarak algılamayınız... Okuyunuz kendi aklınız ile karar alınız...
USD şu kadar oldu, zarar bu kadar.. Hisse şuradan buraya indi, zarar bu kadar... Altın şuraya çıktı şu kadar kar...
Arkadaşlar bunların hepsi yanlış ve yönlendiricidir.. Yapmayalım...
Mesela bir başlıkta.. USD 3,50 TL idi şimdi 4,50 TL alsan şu kadar kar.. Faizde kaldın bu denli zarar...
Peki sorarım o arkadaşlara...
En dipten kim alabilir? Ya da en tepeden kim satabilir? Ama hesaplar hep en dipten, satışlar hep en tepedendir.. Bu hatırlatılmaz...
Şu an bu adam sizin yönlendirmeniz ile 1,000,000 TL sini %15 faizden çekip 4,50 TL den USD alsa yıl sonu USD kuru 4,12 TL olursa bu adamın faizden zararı ne olur?
4,50 TL den USD alsa, %15 faizi eklesen USD ın 5,18 TL ve üzeri olması gerekir ki, YÖNLENDİRDİĞİNİZ bu adam faizden fazla para kazansın..
Mantıklı mı? Mantıklı diyorsan zaten bu yazımı hiç okuma sen, bırak...
Eee insaf... Ne diyeyim...
Yabancı bizi kazıklıyor, biz birbirimizi daha fazla...
Ben USD 3,77 TL de iken 26 Şubat burada ki yazımda USD ın ucuz olduğu alınabileceğini kısa vade 4,12 olabileceğini yazmıştım...
Alın demedim... Alınabilir dedim... Yine %100 emin olamıyor, insan....
Ama %100 emin şekilde siz 4,50 TL den USD alın almayan ZARAR eder diyebilecek derecede EKONOMİ ve yatırım bilginiz var...
Ben Geçen sene 4,50 TL lerin 2018 yılı TEPE noktası olabileceğini yazmıştım...
Hatırlayan arkadaşlar olabilir...
Arkadaş, USD 4,50 oldu ise 4,80 de olabilir..
İtirazım buna değil, itirazım bu keskinlik ve nETTE nasıl yazıp, nasıl tavsiye ettiğinizdir...
Yazık yahu.. Vallahi yazık... Millet mutfak yemek çoçuğundan bebesinden kısıp birikim yapıyor...
Bilgi paylaşalım ama bu şekilde değil...
Ben şu an bankaların hisselerinin oldukça uygun yerlere geldiğini düşünüyorum....
USD a ise BİST yeniden 125,000 e gelirse bakarım...
Niye birbirimize kazık atıp YABANCI kazansın yerli zarar etsin mantığı güderiz ki...
Açıkça yazıyorum...
Evet USD 4,50 TL den %10 ihtimal ile 4,80 olabilir ama 6 ay sonra her ay 3 kuruş 5 kuruş ine ine melete melete 4,00 TL olursa ne olur?
Öyle bir ihtimal yokmu? USD her ay 10 kuruş üzerine mi koyuyor?
Yazıktır ya... Aklı filan bir kıt olan inanabilir...
Baba'dan Altın Öğüt;
"Ey Oğul, Kendi Kendimize verdiğimiz zararı, kırk el birleşse veremez, derdi.."