Bolton ve Erdoğan basın toplantısı olmayacakmış!!!
Printable View
Bolton ve Erdoğan basın toplantısı olmayacakmış!!!
Dolar 5,45 üzerine atarsa gerisi gelir.
Hem klüpler hem de bankalar için...
Taraftar mutlu değil ve kızgın takımların aldıkları sonuçlardan...Bazılarının hayatı bu futbol...Tek tutundukları dal...Uyutma aracı...Takımları kazanınca kendini çok başarılı gören/sanan tipler var bu ülkede...
Oy potansiyeli yüzünden bunu yaptılar...
Bankaları aslında kurtarmaya gerek yok çünkü halihazırda kurgulanmış olan parasal sistemde bankaların kurtarılmaya ihtiyaçları olmayabilir. Zorunlu karşılık sisteminde bankalara merkez bankasından bağımsız olarak para yaratma imkanı sağlanıyor. Merkez bankası sadece bu imkanı kısıp açabiliyor.
O nedenle bankaların batması kararını ancak ve ancak merkez bankası verebilir. Bankaların geniş para arzına dahil olma katsayılarını kıstığı oranda onları köşeye sıkıştırabilir.
Örnek: Çin geçen hafta yurt içi bankaların müstakil olarak para yaratma kapasitelerini arttırdı. Böylelikle sistemde iç dinamiklerden kaynaklanan bir likidite artışı oldu.
NOT: Bizde de bu yapılabilir ama Çin gibi cari fazla vermeye devam ettiğimiz sürece. Yoksa tabii ki bankalar kurtulur geriye kalan ölmekten beter olur.
Bankalar ve finansal kurumlar Brexit yuzunden 1 trilyon dolar degerindeki varliklarini Ingiltere'den disari cikarmislar. Euro'nun neden hala degerli oldugunun esas nedenlerinden birisi. Bu arada herkes Londra'yi terk ederken bizim zenginler Londra'ya tasiniyorlar.
https://twitter.com/Yusuf_Kalyoncuo/...35085340049408
FINANCE: Banks and other financial firms have moved over $1 trillion worth of assets out of the UK because of Brexit, according to EY Financial Services.
https://twitter.com/spectatorindex/s...22768769982464
Seçim-Suriye-S400. Doları etkileyecek olan ya bu 3S ya da bunların dışındaki 2S kuralı.
5.47 vurdu çekti.
Güzel yorum..ÇİN MB sı paranın maliyetini düşürüp likiditeyi arttırdı da ÇİN halkı/şirketleri kredi kullanmak için bankalarda sırayı mı girdi..Sanmıyorum, ÇİN küçülmeye devam ediyor..en azından şimdilik..
Benzer bir durum bizim bankalar içinde söylenebilir..kredi talebi olmazsa nasıl ekonomi büyüyüp, para kazanıp ödenecek o dolar borçları..
Gelir artışı yada dolar girişi şart..
USD/TL yi yükselten RTE dir...Her konuştuğunda yükselir (az önce salı grup toplantısı konuşması vardı mecliste)...Yaz aylarında olduğu gibi...
Adamın konuşmadığı bir gün var mı ki?
Bakın vatandaşın biri Facebook'ta ne paylaşmış...
https://scontent.fsaw1-7.fna.fbcdn.n...78&oe=5C919102
Ad vermemiş ama sanıyorum o'dur...
Bu hatunun babası FETÖcü değil miydi? Ne alaka. :-) :)
Cb. Danışmanlığına atanan Merve Kavakçı'nın kızı "Mariam Kavakçı".
Korkarım bu seviyeler bir kaç ay sonra komik kalacak...
Hala futbol kulüplerini koruma derdindeler.
Görmüyorlar gelen tsunamiyi.
Futbol kulüplerinin tamamı batsa ne gam.
İyi bir GS lyım.
Bugün tüm hastalıklı değerleri ile, moktan başkanı ile, anlamsız mafya özentisi imparatoru ile, lumpen Albayrak'ı ile batabilir.
Ih dersem namerdim.
Taraftar mutlu değil ve kızgın takımların aldıkları sonuçlardan...Bazılarının hayatı bu futbol...Tek tutundukları dal...Uyutma aracı...Takımları kazanınca kendini çok başarılı gören/sanan tipler var bu ülkede...
Oy potansiyeli yüzünden bunu yaptılar...
08 Ocak Salı 13:40 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ABD BAŞKANI TRUMP İLE GÖRÜŞME HER AN OLABİLİR -HT
neyseeee...bu sakinletti biraz USD/TL yi... :he:
kredi akrtı borçlularıda kurtarılacakmış
bir daha sorayım bankaları kim kurtaracak
Evet bankalar teknik olarak döviz de yaratabilir. Şöyle bir senaryo düşünün merkez bankası yurt içi döviz kredilerindeki zorunlu karşılıkları düşürür. Bu da yurt içindeki geniş döviz para arzını arttırır. Döviz likiditesindeki artış serbest bırakılan zorunlu karşılıktan çok daha fazladır. Zira bankaların ellerindeki döviz miktarı döviz para çarpanı ile orantılı olarak fazlalaşır. Bu çarpan kredi-mevduat-kredi döngüsünün sayısı arttıkça daha da artacaktır.
Peki merkez bankası bunu neden yapmaz. Şundan yapmaz. Eğer bankalar kendi başlarına çok düşük bir zorunlu karşılık ile para yaratmaya başlarlarsa bu ciddi bir hiperenflasyon yaratabilir. Ayrıca döviz kurları inanılmaz seviyelere de çıkabilir. Sonuçta bu yöntem ile bankaları kurtarmak mümkün ama sonuçta bankaları kurtarmaktan daha büyük problemler yaratmış oluruz.
Yani böyle bir şey yapmak aslında iş en son raddeye geldiğinde teorik olarak mümkün. Çin ise bunu elindeki imkanlar doğrultusunda iş son raddeye gelmeden de yapabiliyor. Ama Türkiye aynısını yaparsa sonuçları tabii ki Çin ile aynı olmaz.:)
Ekleme: Türkiye'nin şu anki akut sorununun yurt dışı döviz borcu olduğunu düşünmüyorum. Evet o da bir sıkıntı ama çözülemeyecek bir sıkıntı değil. Resesyon ile de olsa cari fazla verilmeye başlandığında o kısımdaki sorun azalır. Asıl sorun yurt içindeki tasarrufların azlığı. Bu da ekonomik çevrimi yavaşlatıyor.
Ula Türk TV leri ve dizileri seyretsenize...Nasıl tavuk öldürür gibi adam öldürülür...Nasıl mafya olunur...Nasıl aldatmaca/kandırmaca yapılır...Bunları öğrensenize :he:
YORUM: Vatandaş Hazine’ye güvenmiyor mu?
Döviz tahviline vatandaş ilgi göstermedi
Hazine’nin doğrudan vatandaşa ve kurumsal yatırımcılara dolar ve euro cinsi tahvil satışına gelen talep tutarı 1,1 milyar liradır. Dikkat ediniz, döviz cinsi bir ihraca ilişkin açıklama TL cinsinden yapılmıştır. Gelen talep miktarı o kadar düşük ki bunu döviz cinsinden ilan edemediler. 1,1 milyar lira yıl sonu kurundan dolara çevrildiği zaman gelen talebin yaklaşık 200 milyon dolar olduğu görülür.
http://www.paraanaliz.com/2019/doviz...iyor-mu-29326/
Düne kadar Dolar alanı da, tutanı da, ucuz olarak satmayanı da vatan haini ilan edenlere insanlar nasıl güvenip Dolarlarını borç olarak verir ki !:.. Zamanında berber, celep Dolar bozup poz veriyordu ben onlardan beklerdim bir talep patlaması ama gel gör ki hepisi yalaka işiymiş meğerse..
Ben Trt Belgesel, Tlc, Dmax ve Life Time izliyorum bana yetiyor, digital platform alacak kadar zengin değilim Reha abi, yoksa onları da bilirdim ama Ayhan başkanın dediği gibi eski evleri onarıp satma işine girmeyi de düşünmedim değil ama bu son krizde emlak sektörüne girmek pek akıl karı değil.
Her turlu gavur dizisine de, özenlen yorum yapilir!:he:
Reis in bugünkü ekonomik açıklamalarını sevmedi piyasa
Doları zıplattı...
Hani popülüst yaklaşımlar olmayacak tı?
Hani genişlemeci maliye politakaları olmayacaktı?
Ziraat Bankası kredi kartı borçlarını aylık %1,10 faizle (yıllık bileşiği %14 eder) tahsil edecekmiş...
Enflasyonun %20 olduğu bir ülkede %14 faiz nedir?
GÖREV ZARARI demektir...
Dip Bilgi:Kredi kartı borcu stoku 110 milyar tl imiş...
saygılar/başarılar