Sayfa 559/1000 İlkİlk ... 59459509549557558559560561569609659 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,465 - 4,472 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. 08 Ocak Salı 13:40 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ABD BAŞKANI TRUMP İLE GÖRÜŞME HER AN OLABİLİR -HT

neyseeee...bu sakinletti biraz USD/TL yi...

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bu hatunun babası FETÖcü değil miydi? Ne alaka. :-)

Cb. Danışmanlığına atanan Merve Kavakçı'nın kızı "Mariam Kavakçı".
    iskender palayı kültür kurulunun başına getirdiler, kendisi has fetöcüdür, ne alaka..?

kredi akrtı borçlularıda kurtarılacakmış

bir daha sorayım bankaları kim kurtaracak
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    08 Ocak Salı 13:40 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ABD BAŞKANI TRUMP İLE GÖRÜŞME HER AN OLABİLİR -HT

neyseeee...bu sakinletti biraz USD/TL yi...
    Ne saçma bir piyasa? Ne oldu şimdi Trump'ın telefonu meşgul mü çalıyormuş?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kredi akrtı borçlularıda kurtarılacakmış

bir daha sorayım bankaları kim kurtaracak
    Biri de bizi kurtarsa kendinden...

Ülkeyi azad etse...

Bazı şeyler kendiliğinden düzelecektir.

Dolar kuru 3 lira olsa şikayet etmem...

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Adamın konuşmadığı bir gün var mı ki?

Bakın vatandaşın biri Facebook'ta ne paylaşmış...

Ad vermemiş ama sanıyorum o'dur...
    Ben de Tamirat Tadilat'ı izleye izleye sanayide tamirci dükkanı açacak kıvama geldim, aynı adam yüzünden

7.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Bankalar dolar yaratabiliyor mu? Mesele TL borç değil yurt dışı döviz borcudur.
    Evet bankalar teknik olarak döviz de yaratabilir. Şöyle bir senaryo düşünün merkez bankası yurt içi döviz kredilerindeki zorunlu karşılıkları düşürür. Bu da yurt içindeki geniş döviz para arzını arttırır. Döviz likiditesindeki artış serbest bırakılan zorunlu karşılıktan çok daha fazladır. Zira bankaların ellerindeki döviz miktarı döviz para çarpanı ile orantılı olarak fazlalaşır. Bu çarpan kredi-mevduat-kredi döngüsünün sayısı arttıkça daha da artacaktır.

Peki merkez bankası bunu neden yapmaz. Şundan yapmaz. Eğer bankalar kendi başlarına çok düşük bir zorunlu karşılık ile para yaratmaya başlarlarsa bu ciddi bir hiperenflasyon yaratabilir. Ayrıca döviz kurları inanılmaz seviyelere de çıkabilir. Sonuçta bu yöntem ile bankaları kurtarmak mümkün ama sonuçta bankaları kurtarmaktan daha büyük problemler yaratmış oluruz.

Yani böyle bir şey yapmak aslında iş en son raddeye geldiğinde teorik olarak mümkün. Çin ise bunu elindeki imkanlar doğrultusunda iş son raddeye gelmeden de yapabiliyor. Ama Türkiye aynısını yaparsa sonuçları tabii ki Çin ile aynı olmaz.

Ekleme: Türkiye'nin şu anki akut sorununun yurt dışı döviz borcu olduğunu düşünmüyorum. Evet o da bir sıkıntı ama çözülemeyecek bir sıkıntı değil. Resesyon ile de olsa cari fazla verilmeye başlandığında o kısımdaki sorun azalır. Asıl sorun yurt içindeki tasarrufların azlığı. Bu da ekonomik çevrimi yavaşlatıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Ben de Tamirat Tadilat'ı izleye izleye sanayide tamirci dükkanı açacak kıvama geldim, aynı adam yüzünden
    ben her türlü zombi evi satın alıp saray gibi yapacak durumdayıım
    ağır yaşamlar sayesinde rejime bile başladım
    kayıp ı izleyerek bi abd li dedektif kadar olayları çözebiliyorum
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 559/1000 İlkİlk ... 59459509549557558559560561569609659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz