Belliki iktisat
Printable View
Gecen gun dolarcilari sevmislerdi.Şimdi sıra dolarcilarda ,gerçi zaten sevemediler de neyse, (Maliyetim 5.65 ti şuan 5.62) Şimdi sıra dolarcilarin tl ile ne var ne yok iş yapanları sevmesinde yanı simdi dolarcilar sevecek. Ama bilen bilir dolar oyle boyle sevmez. Hisse senedi olanları nakitte olanlari yani dayı nerdeyse onları işte anlayın. 🤣[emoji16] dayı ile her zaman terse düşen kaybeder lafı yakinda biraz komik olacak çekirdeğimi alıp bekliyeceğim bu haftayı 🤣[emoji16]
HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM, AMA HERGÜN YENI BİR ŞEY ÖGRENİYORUM.
yakamı senden kurtaramıyacağımı anladım barı cevap vereyim
tam seviliyordun ki reis imdadına yetişti sevildiğin süre sana yeter :oleyo:
şimdi sen dersinki sıra bende ama sevildikten sonra sevsen ne olur :oleyo:
duyan duymayana söylesin % 25 maldayım hedefi bekliyorum
isteyen gelsin dayının kıllı kollarına hahahahaha
Neyse dayiya yazmiyayim da cevap hakkı doğmasın bakalım yazmadan durabiliyor mu?
Bugün onlarca iyi yatirimci yada iyi trader oldugunu dusundugum kişiyi twetterda takipten çıkardım(başta harun kahraman olmak üzere). yarın sanki hiçbirşey olmamış gibi 5.80 yapip 5.65 e kadar sarkacagini düşünüyorlar. Belki de dayının attığı gibi eşşeğim kendimi at sanıyorum. Bana bu saatten sonra altın semerde vursalar eşşeğim. Ama boyle bi konuda borsa dusmezse benimde zaten boyle bir borsada işim yok vesselâm.
an itibariyle dolar 5.78 Doların bu hareketi satamayanlar için satış fırsatı olur bence.
cuma günü banka endeksi % 4 artı kapadı yaklaşık
cuğuda yabancı alışıydı mesela garanı hsbc 8.5 milyon lot aldı
bist bankaların ykselişiyle gepler oluşturdu en çok o gepler doldurulur
96.500 ondan sonrasına sonra bakarız
Dolari satamayanlar icin mi satış fırsatı olur. 5.78?
Oo hatta 5.74 oldu :)
Euro dolar %2 yükseldi . Yarın ola hayrola
Günaydın,
Hedef'teki hareketler ölü sezona girdiğimizin habercisi gibi. An itiibarıyla geçen haftaki denge noktası hedefimde (1.23-1.24)
1.17-18 üstünde kaldıkça hamallığa devam.
Bilanço döneminde daha cazip fırsatlar sunabilir borsa.
Arada yazarım yine, başarılar.
E pes vallahi, daha ne diyeyim bilmiyorum.. Yine isabet...
İktisat eğitimi almış, Eğitim sektöründe uzun zaman yöneticilik şimdilerde ise Yönetici + Kurucu ortak...
Bu arada Sayın Zico da sarrafmış. Tebrikler.
MB başkanı değiştirme zamanlama olarak tartışılır olsada, Enflasyon düşmüş %15 e ülke risk primi belli. Üzerine koy hala çok ciddi yüksek bir faiz var MB de.. daha iyi anlatılarak, piyasadaki beklentileri ve algıyı iyi yöneterek bir trend şeklinde hızlı adımlarla indirilip, olması gereken yere(libor +..) getirilmeli diye düşünüyorum..
çarşamba günü abd fed tutanakları açıklanacak
bu esas doların ve borsanın yönü hakkında bize bilgi o verecek
cuma günü gelen tdi istihdam verisi beklenenin çok üstünde geldi
bu gelişmekte olan pıyasalar için pek iyi değildi fed in faiz indirimini
bıraz arka pilana attı gıbı ytd
asla aşağılamıyorum ne haddime kendini haddinden fazla göstermeye çalışanlara dayanamam pozisyonuna göre yazanlara dayanamam iftıra ve yalana asla tahammül edemem sıkıntımız bu kusura bakma ben adam sarrafıyım yas yas yalvardın telefonunu ver diye vermedim sana . neden diye düşünmeliydin vermeyince savaş açtın bana 22 yıllık tecrübelerimden yararlanacağına burada zamanımızı kaygayla geçirdik neyse ben senden buyüğüm benimde kusurlarım oldu kırdığımda oldu benim kızgınlığım geçicidir seni kırdığım içinde af ola herkese bol kazançlar .
hafta sonu sosyal medyada bende bıraz dolaştım
felaket tellalları cirit atıyordu algı yapıyordu resmen
cuma günü bankacılık sektörününün anlamsız yükselişi enteresandı % 4
sanayı endeksi ise tam tersi % 3 eksi kapadı buda enteresandı
bist ne yaptığını bilmiyordu resmen
84 binden soluksuz 100 bin bi kaç günde sağlıklı değildi
düzeltmeler pıyasa için hayırlıdır sağlıklıdır ytd
hedefe gelince karar veremiyor kötü gelecek bilanço yön bulmada kararsız kılıyor ytd.
Takip etmeye devam edeceğiz forumu, malımızı da paketledik bekliyoruz, bir yere gittiğimiz yok yani. Sadece kısa vadede bu banddan dışarıya çıkışı beklemediğimiz için ilgimizi başka hisselere kaydırıyoruz dedik.
Sayın Zdx&Lunar Soul yukarıdaki mesajımı Haziran'da atmıştım. Benle ilgili cevap aradığınız başka sorular varsa söyleyin, hemen cevabını vereyim.
info devre kesti :oleyo:
Çok net sorulmuş diğer mesajda bence o kısma cevap yazmanız lazımdı.Hatta sizin için yazmadım sadece o kısımlara başka burada yazı yazanlar var onlarında cevap vermesi lazım.Verebilirlerdi hiçkimse vermemiş.O kısımlar bence diğer tartışılanlardan daha önemli.Ben burada anlatmaya çalıştıklarınızla ilgilide ne yorum ne itham hiçbir şey yazmadım.Zaten o konulara girmem de.
Bir de eskileri bilmem tamam patron tehlikeli o aşikar zaten.Ama son 3-5 ayda gaza gelip atıyorum 1,29 dan atlayanlara bile 2 kere çıkma imkanı tanıdı.Bunun dışında bu 3-5 ay git gellerden faydalanabilenler hemde çok kötü zamanda bence hatırı sayılır oranlarda karlar elde etti.
phıllıpkapıtal kurmuş yıne tezgahı 123 alış 124 satışı
Dayı bana mesajları çıkartma senle zaten en son buluşacaktık doğru mu? Sonra mesajlasmamiz yok istesem senle buluşabilirdim. Huyuna giderdim istesem fakat millete sataşmandan ve makro ekonomide sacmalamandan dolayı senle tartıştık. Yalvardigim bir tane mesaj göster bırakayım burayı. Hadi hodri meydan :)
Ayrıca ben sana neden verdim numara mi watsapp kuralım dedim. Güvendiklerimizi alalim dedim. Amacim icerdeki herifler disarda kalsin istesim. işine gelen yerleri kesiyorsun işine geldiği yerleri yapistiriyorsun bu yöntem tanıdık geldi. At mesajları. Müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir.
Senin bu çamur at izi kalsınlar çok tanıdık
Bundan sonra her attigin çamura misliyle karşılık vereceğim.
Iddasini ispatlamayan mufteridir.
ayrıca Aslana niçin Aslan demişler biliyormusun kendi işini kendi görür
ama çakallar hep Aslanın peşinde dolanır bir kıymık kapmak için
komutan devlet memurusun mesai satinde borsa oynayıp buralarda yazıyorsun bu suç biliyorsun dimi :yes:
yarından sonra tatile çıkıyorum araki dayını bulasın burada :oleyo:
bır aydır tartışıyoruz en az . makro dedin borsa 84 bınden 100 bine geldi
hedef 130 u gördü daha hangi makrodan bahsediyorsun
senden bişey olmaaaazzzz vesselam
makrodo makro makro iyiki bunuda duymuşsun :kahkah:
Hani sen laf atilayacagi sürece yazmiyacaktin biri demiyor ki bu nasıl soz veriyor. :) yiğidin lafı sözdür.